Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-18@13:29:14 GMT

عواقب مصرف ناکافی میوه و سبزیجات چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۰۱۹۲

عواقب مصرف ناکافی میوه و سبزیجات چیست؟

یافته‌های جدید نشان می‌دهد مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، دلیل اصلی مرگ بسیاری از افراد در سراسر جهان است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، فیبر، پتاسیم، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند؛ از این رو خطر ابتلا به فشار خون، بیماری‌های قلبی و سرطان را به طور چشمگیری کاهش می‌دهند و نقش موثری در سلامت دستگاه گوارش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که روزانه بیش از پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند، ۲۰ درصد کمتر از کسانی است که روزانه کمتر از سه وعده میوه و سبزیجات می‌خورند، به امراض قلبی مبتلا می‌شوند. بزرگسالان باید هر روز حداقل ۱.۵ تا ۲ فنجان میوه و دو تا سه فنجان سبزیجات مصرف کنند.

گروهی از محققان آمریکایی به تازگی دریافتند مصرف ناکافی میوه منجر به فوت سالانه بیش از یک میلیون انسان به دلیل سکته مغزی و بیش از ۵۰۰ هزار فرد در اثر بیماری‌های قلبی  می‌شود. همچنین مصرف ناکافی سبزیجات، مرگ حدود ۲۰۰ هزار فرد به دلیل سکته مغزی و  ۸۰۰ هزار انسان را به دلیل امراض قلبی در پی دارد.

محققان میزان تلفات را بر اساس منطقه زندگی، سن و جنیست افراد در ۱۱۳ کشور پیگیری کردند. آن‌ها به منظور انجام این مطالعه، رژیم غذایی و اطلاعات مربوط به دسترسی غذایی مردم را مورد بررسی قرار دادند. سپس این آمار را با اطلاعاتی در مورد دلایل مرگ و میر در هر کشور و خطرات قلبی عروقی مرتبط با مصرف ناکافی میوه و سبزیجات مقایسه کردند.

نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد مصرف میوه در آسیای جنوبی، آسیای شرقی و کشورهای جنوبی صحرای بزرگ آفریقا، کمتر از سایر کشورها و مصرف سبزیجات در آسیای مرکزی و اقیانوسیه کمتر از دیگر کشورها است. در نتیجه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و سکته مغزی در این مناطق زیاد است و ساکنان این کشورها باید برای بهبود سلامتی عمومی خود  به اندازه کافی میوه و  سبزیجات  مصرف کنند.

یافته‌های جدید نشان می‌دهد زنان در مقایسه با مردان، میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می‌کنند و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، بیشترین تاثیر را بر جوانان بالغ و مردان می‌گذارد.

نتایج این مطالعه در مجله Nutrition منتشر شده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های قلبی عروقی تازه های پزشکی سکته مغزی مرگ و مير ميوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۰۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن

آفتاب‌‌نیوز :

یک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با اشاره به راهکارهای مدیریت وزن اظهار کرد: اغلب انسان‌ها در مقاطعی از زندگی به کاهش وزن فکر می‌کنند یا حداقل به فکر تغییر رژیم غذایی خود هستند اما مشکل اینجا است که بیشتر به کاهش وزن در مقاطع کوتاه به جای بررسی دقیق خطرات چاقی و تنظیم سبک زندگی برای مدت طولانی فکر می‌کنند.

مرضیه عربان با تاکید بر قرار دادن ورزش در برنامه زندگی افزود: فعالیتی که به وسیله یک فرد چاق انجام می‌شود نسبت به فرد لاغر، منجر به سوزانده شدن کالری بیشتری می‌شود بنابراین طبیعی است که افراد چاق زودتر خسته شوند پس توصیه می‌شود این خستگی را به فال نیک بگیرند و به ورزش خود ادامه دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین این افراد می‌توانند ورزش را در فاصله‌های معین انجام دهند. علاوه بر این می‌توانند به کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنند و از آن‌ها کمک بگیرند.

عربان بیان کرد: به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعده‌های غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.

این متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت گفت: صبحانه باید به عنوان یک وعده اصلی غذایی در هر روز مدنظر قرار بگیرد. مصرف شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده حذف یا محدود شود. مصرف غذاهای چرب و پرانرژی مانند چیپس، بستنی و انواع سس‌ها را محدود یا حذف کرد و از مصرف کیک‌های خامه‌ای، خامه و سرشیر خودداری شود.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود ماست‌های کم‌نمک و کم‌چرب و آب‌میوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های شیرین در رژیم غذایی گنجانده شود. بهتر است از میوه به جای آب‌میوه مصرف و سبزی‌های تازه نیز به سفره غذایی اضافه شود. توصیه می‌شود به جای مصرف تنقلات از مغزها استفاده شود و این موضوعات را به سایر اعضای خانواده برای بهبود عادت غذایی آموزش دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • این میوه از صدتا کدئین بهتر است
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟‌
  • اثربخشی بهتر از کدئین با این میوه فصل
  • چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها
  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • جایگاه میوه و سبزیجات در رژیم‌های غذایی
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • برای خوش اندام شدن این نکات را رعایت کنید