Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@06:13:16 GMT

درآمد تنها عامل خوشبختی است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۱۲۴۵

یک جامعه‌شناس معتقد است تفکر انسان امروزی که رزق و روزی یا همان درآمد را تنها عامل خوشبختی می داند، اشتباه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام غلامرضا آقاجانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تنها یکی از دلایل خوشبختی انسان‌ها در جامعه امروز درآمد است، اظهار کرد: برای انسان‌ها منابع مالی دارای اهمیت زیادی است و به همین دلیل فکر می‌کنند درآمد یکی از مصادیق کمال در رسیدن به خوشبختی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاربه اینکه آیه‌ای در قرآن نشان دهنده ذهنیت انسان به مسائل مالی و توجه به مادیات دنیا است، تصریح کرد: خداوند بارها سعی کرد این ذهنیت را برای انسان ایجاد کند که رزق تمام مخلوقات عالم مشخص است و با خلقت مخلوقات عالم تصمیم بر این گرفته است که رزقشان برپا باشد و این نوع آیات و همچین روایات ائمه معصومین نشان دهنده اهمیت موضوع رزق و توجه انسان به این حقیقت است.   این جامعه‌شناس با بیان اینکه رزق و روزی انسان‌ها و میزان علاقه‌مندی به خاطر این است که انسان موجودی مادی است و حقیقت مادی انسان بیشتر از حقیقت معنوی وی است، گفت: از آنجایی که انسان گرایش مادی دارد بنابراین رزق و روزی برایش دارای اهمیت زیاد و همیشه در پی این است که به نحوی رزق خود را تأمین و حل کند.   آقاجانی با تاکید بر اینکه خداوند در قرآن می‌فرماید رزق اهل ایمان با برکت داده می‌شود، خاطرنشان کرد: خداوند این واژه با برکت بودن و هدر نرفتن رزق و روزی را برای اهل ایمان مطرح می‌کند که این هم نشان از اهمیت روزی برای اهل ایمان است.   وی رزق و روزی را به عنوان یکی از عوامل مهم در رسیدن انسان به آرامش و شادی برشمرد و افزود: این رزق و روزی می‌تواند انسان را به سمت اهدافی که برای خود تعریف می‌کند، حرکت دهد و با تلاش او را از حالت ایستایی خارج کند.   این مدرس حوزه علمیه و دانشگاه با بیان اینکه باید واژه رزق را گسترده دید زیرا روزی تنها در خورد و خوراک نیست و در همه زمینه‌ها از جمله علمی و سلامتی قابل تعریف است، گفت: امروز ه به خاطر رنگ و لعاب های روزی و تبلیغاتی که در دنیای امروز نسبت به مال و دارایی وجود دارد گرایش انسان خیلی بیشتر از انسان‌های گذشته است.   آقاجانی یادآور شد: تلاش انسان امروز برای داشتن بیشتر تر از انسان‌های گذشته متأسفانه باعث شد انسان از رفت و آمد ها، دید و بازدیدها، مسافرت‌ها و رسیدگی به نیازمندان را کم کند که شاید داشته‌هایش کم نشود.   وی با اشاره به اینکه انسان‌های امروزی گرایش بیشتری به مادیات پیدا کردند و تلاش شأن نیز برای رسیدن به منابع مالی بیشتر شده است، اظهار کرد: انسان‌های امروزی رزق و روزی و درآمد را از سرآمدهای خوشبختی می‌دانند در حالی که این تفکر یک تفکر اشتباه است.   این مدرس حوزه علمیه و دانشگاه خاطرنشان کرد: انسان باید رزق و روزی و منابع مالی را در کنار علم، انسانیت و موضوعات مختلف قرار دهد و باید به سمتی حرکت کند که به خوشبختی برسد و این جایگاه که رزق و روزی تنها عامل خوشبختی است باید تغییر یابد.     انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی به افتخار هنر چهارم

«معماری» را می‌توان چهارمین هنر از هنرهای هفت‌گانه برشمرد، زیرا هنری وابسته به حس بصری است که به‌رغم پدیدآوردن یک فضای امن به تجسمی کردن هنرهای بصری نیز می‌پردازد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، معماری از قدیمی‌ترین هنرها در ایران است و آثار برجای مانده از هنر معماری، نشان دهنده آن است که ایران از کانون‌های نخستین شهرسازی، سدسازی و مهندسی بوده است؛ سابقه این هنر حداقل از ۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح تا عصر حاضر نمونه‌های فراوانی از سوریه تا هندوستان شمالی و کناره‌های چین، از قفقاز تا زنگبار پراکنده و از تنوع خاصی برخوردار است.

در ایران سوم اردیبهشت مصادف با زادروز «شیخ بهایی»، فیلسوف و معمار ایرانی «روز معمار» نام گرفته است که آثار متعدد و ارزنده‌ای در حوزه‌های مختلف اعم از ادبیات، فلسفه و معماری از خود به جای گذاشته است.

شهر و معماری ایرانی به‌عنوان بخشی از مهم‌ترین مظاهر فرهنگی سرزمین ایران و در پی استمرار هزاران ساله فرهنگ ایرانی در هماهنگی با اندیشه معنوی ایرانیان و دیدگاه آنان نسبت به هستی و انسان و هم‌نوایی با الگوهای ویژه فرهنگی انسان ایرانی و طبیعت متنوع سرزمین ایران مصادیق ارزشمندی از نحوه تعامل انسان با طبیعت و فرهنگ را به منصه ظهور رسانده است.

بی‌شک، معماری و شهر ایرانی عرضه کننده ارزشمندترین مصادیق تعامل با طبیعت در همسویی با ویژگی‌های فرهنگی و اعتقادی و تجلی‌گاه مفهوم توسعه پایدار در شهر و معماری است، چراکه معماری ایرانی به‌واسطه موقعیت خاص سرزمین ایران در جغرافیای جهانی و از سوی دیگر در هماهنگی با خصلت کمال‌گرای ایرانیان همواره پذیرای نوآوری‌ها و ابتکارات در شکل‌دادن به فضای معماری بوده است.

در سنت تاریخی تکامل معماری ایرانی هرگونه نوآوری و ابتکار در دستگاه معماری ایرانی هم‌نوا با ویژگی‌های فرهنگی و طبیعی سرزمین ایران قرار گرفته و عرضه می‌شده است، البته اهتمام معماران ایرانی در این راستا عامل اساسی استمرار هویت معماری ایرانی در عین تکامل و بهره‌گیری آن از پدیده‌های نوین در طول هزاره‌ها بوده است؛ امری که امروزه بیشتر در سایه تسلط ابداعات فنی بر وجوه فرهنگی معماری و از سوی دیگر پذیرش بی‌چون و چرای دستاوردهای حاصل از تمدن‌های دیگر با سرزمین ما مغفول مانده است.

رسالت معماران ایرانی در دوره معاصر برای کشف و بهره‌مندی از تجارب هزاران ساله اندوخته در گوشه گوشه این سرزمین در باب نحوه تعامل شهر و معماری با بستر طبیعی، فرهنگی و تاریخی و از سوی دیگر بهره‌گیری از دانش و فن روز و مواجه خلاق و فعال از طریق ایجاد تعامل بین فرایندهای جهانی و محلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بی‌تردید آثار نخبگان جامعه حرفه‌ای در این راستا به مثابه چراغی فراروی مسیر معماران جوان بوده و بیانگر مسئولیت خطیری است که زندگی حرفه‌ای استاد «محمد پاک‌نژاد» نمودی ارزشمند از تلاش متعهدانه برای انجام آن است؛ او یکی از بازماندگان معماران سنتی ایران است که نسل اندر نسل، معمار و در اصطلاح «تاق زن» بوده‌اند.

یکی از آثار بسیار مهم استاد پاک‌نژاد، تاق بازار باغ قلندرهای اصفهان است که به گفته اهل فن، یکی از شاهکارهای معماری معاصر محسوب می‌شود.

همچنین استاد «احمد منتظری» به‌عنوان یکی از فارغ‌التحصیلان رشته معماری شاگردان بسیار زیادی را در این دیار تربیت کرده و آثار شاخصی را هم در این شهر از خود به یادگار گذاشته است؛ استاد منتظری سال‌ها در دانشگاه هنر اصفهان تدریس و چند اثر شاخص در حوزه عمومی و مسکونی این دیار برجا گذاشته است.

مهندسی معماری یادآور اوج شکوه و زیبایی اندیشه و هنر درخشان ایران است

سید مرتضی حسام‌نژاد، معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با تبریک فرارسیدن روز معمار به خبرنگار ایمنا می‌گوید: مهندسی معماری که از ریشه عمران و آبادانی می‌آید، یادآور اوج شکوه و زیبایی اندیشه و هنر درخشان ایرانی و تداعی بخش ابتکار، خلاقیت، نوآوری و واقعیت گرایی در ساختن تمدن و فرهنگ غنی و ارزشمند ایران زمین است که ریشه در حکمت الهی دارد و ابداعات خاص معماری الهام بخش شکوه و جاودانگی حق تعالی است.

وی می‌افزاید: امیدواریم با تکیه بر دانش و هنر و با تلاش و همدلی جامعه مهندسی، به تحقق معماری ارزشمند و اصیل ایرانی-اسلامی نائل شویم و معماران با تمرکز بر هنر، دانش و خلاقیت خود بتوانند معماری معاصر با هویت اجتماعی و فرهنگی ایرانی-اسلامی رقم بزنند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تاکید می‌کند: آثار هنرمندان معمار به عنوان نهادهای ارزشمند فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی یک کشور شناخته می‌شود و تمدن‌های تاریخی و باستانی امروزه از طریق آثار و ابنیه معماری که به‌جای مانده‌اند، شناخته می‌شوند.

حسام‌نژاد خاطرنشان می‌کند: حسن تلاقی ارزشمند نام‌گذاری سوم اردیبشهت به‌نام روز معمار با زادروز تولد شیخ بهایی، فرصت مناسبی برای تقدیر و تجلیل از تلاش‌های صادقانه و مجدانه معماران ایران زمین است که نقش برجسته‌ای در توسعه و آبادانی و پیشرفت میهن اسلامی‌مان داشته‌اند که این روز را به تمام مهندسان به‌ویژه همکاران در شهرداری اصفهان تبریک می‌گویم.

کد خبر 746586

دیگر خبرها

  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • چهارم اردیبهشت ؛ روزی به نام رادیو
  • پیشنهاد دولت برای افزایش تعطیلی هفته چه روزی است؟
  • ما باید به دنبال پرورش نخبگان معمولی باشیم
  • فعالیت شبانه‌روزی در پروژه پارک آبی و آکواریوم
  • روزی به افتخار هنر چهارم
  • (عکس) روزی که پروین را از پیروزی کنار گذاشتند!
  • سلامتی و خوشبختی خانواده‌ها در دست اعضای یک جامعه است
  • مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت عجیبی پیش‌بینی می‌کند