Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:59:02 GMT

جادوی انگشتان ناصحی و موسیقی شومان

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۳۳۹۶

جادوی انگشتان ناصحی و موسیقی شومان

فریدون ناصحی نوازنده با سابقه پیانو شب گذشته در تالار وحدت روی صحنه رفت و در اجرایی موفق اتودهای سمفونیک روبرت شومان (Robert Schumann)‏ آهنگساز و نوازندهٔ پیانو اهل آلمان در دورهٔ رمانتیک در نیمهٔ نخست سدهٔ نوزدهم، و ۲۴ پرلود از فردریک فرانسوا شوپن (Fryderyk Franciszek Szopen) یکی از تأثیرگذارترین موسیقی‌دانان لهستانی و نوازنده برجستهٔ پیانو را اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصحی قبل از آنکه حاضران را در سالن را مسحور جادوی انگشتان خود کند در توضیحاتی کوتاه ضمن اشاره به گوشه‌ای از زندگی روبرت شومان گفت: «دست راست روبرت در طول تمرین‌های پیانو زیر نظر آقای ویک، آسیب دائمی دید و او به ناچار نوازندگی را رها کرد و از آن به بعد، زندگی خود را وقف آهنگ‌سازی کرد و به این ترتیب دنیا توانست از آثار او بهره‌مند شود».

شومان روبرت یک دورهٔ آموزشیِ تئوری موسیقی را زیر نظر هاینریش دورن، آهنگ‌ساز آلمانی، که رهبر گروه اپرای لایپزیگ بود، آغاز کرد و شش سال نزد وی بود. روبرت در این زمان تصمیم به ساخت یک اپرا از روی تراژدی هملت، اثر شکسپیر گرفت.

فریدون ناصحی فرزند حسن ناصحی از آهنگسازان ایرانی، در شانزده سالگی بعنوان نوازنده به تلویزیون ملی آن زمان راه یافت. او سپس موفق شد از آکادمی موسیقی برلین «HDK» در رشته سولیستی پیانو فراغ التحصیل شود. او بارها با ارکسترهای ایرانی و خارجی به عنوان سولیست همکاری کرده است که از آن جمله می‌توان به همکاری با ارکستر سمفونیک تهران در سالیان متمادی با رهبرانی چون فریدون ناصری، ایرج صهبایی، نادر مشایخی اشاره کرد.

این هنرمند سولیستی مهمان ارکستر کومیتاس کشور ارمنستان به رهبری امیل خاچاطوریان را نیز در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۳۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شمع شب چراغ نمایش «سلطان عمراً بمیرد» در چهارمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در جمع پرشور مخاطبان و با حضور شهرام کرمی نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه روشن شد.

در ابتدای مراسم کبودرآهنگی نویسنده و کارگردان این نمایش ضمن خیر مقدم به تماشاگران و ابراز خوشحالی از اینکه نمایشی از او برای دومین بار در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه می‌رود گفت: اول از کارمندان تماشاخانه سنگلج تشکر می‌کنم که برای آماده شدن و به روی صحنه آمدن این نمایش تمام و کمال، کمک حال گروه اجرایی بودند.

بعد از گروه اجرایی نمایش شاماران که از شهرستان آمده‌اند و اجرای خوبی را در تهران روی صحنه برده اند، چون خودم هم شهرستانی هستم و تجربه اجرا در تهران را داشته‌ام و به سختی آن آگاهم.

این هنرمند تئاتر درباره متن نمایش نیز گفت: نمایشنامه «شاه عمراً بمیرد» اثر اوژن یونسکو را با توجه به قابلیت‌های نمایش‌های شادی آور ایرانی و طنزآوری مبارک در تخت حوضی نوشتم و با گروه بازیگران که جمعی از هنرمندان پیشکسوت و تحصیل کرده تئاتر هستند همچون مرشد مهدی چایانی، محمدعادل غلامی و نقال جوان طاهره بهرامی و دیگر دوستان تمرین کردیم و شما امشب به تماشای آن می‌نشینید.

شهرام کرمی؛ مهمان ویژه این مراسم، نیز پیش از افروختن شمع شب چراغ آغاز اجرای نمایش گفت: باید از هر دو گروه نمایشی تماشاخانه سنگلج که از شهر‌های دیگر به تهران آمده اند تشکر کنم. این اتفاق خوبی است و این حرکت در تماشاخانه سنگلج قابل تقدیر است. آن را به به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم اجرا‌ها با استقبال خوب تماشاگران روبرو بشود.

وی در ادامه گفت: توجهی که اجرا به فضای اصیل ایرانی داشته و آن را در سالن با سابقه تئاتر ایرانی روی صحنه می‌برد جای تقدیر دارد.

کرمی خودش را مدیون آقای کبودرآهنگی معرفی کرده و افزود: من مدیون ایشان هستم بابت آن که سی و پنج سال پیش، اولین نمایشی که دیدم نمایش «مقصر کیه؟» نوشته صادق عاشورپور به کارگردانی ایشان که دچار جادوی نمایش شدم. میدانم آقای کبودرآهنگی دائم نمایش کار می‌کند و سپاس گذار هستم از ایشان و گروه اجرایی نمایش سلطان عمرا بمیرد.

نمایش سلطان عمرا بمیرد به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی هر روز غیر از شنبه‌ها ساعت ۲۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است و علاقه‌مندان می‌توانند بلیت این نمایش را از طریق سایت گیشه تئاتر تهیه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جین کمپیون جایزه افتخاری جشنواره لوکارنو ۲۰۲۴ را می‌گیرد
  • جادوی هوش مصنوعی در افزایش کیفیت ویدیو‌ها + فیلم
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • جادوی ویرایش تصاویر؛ قابلیت‌های هوش مصنوعی جدید فتوشاپ معرفی شد
  • «اشعار نو از نغمه‌های کهن» شنیدنی می‌شوند
  • معرفی نامزدهای دومین جشنواره «عروسک‌خونه»
  • جزئیات کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن»/ وقتی ملودی‌های قدیمی بازخوانی می‌شوند
  • تکلیف دومین «عروسک‌خونه» در برج میلاد روشن می‌شود
  • نامزد‌های دومین جشنواره «عروسک‌خونه» اعلام شد