Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  محمد درویش، وضعیت و شرایط محیط زیست کشور را بسیار نگران کننده و شکننده دانست و گفت: با توجه به تداوم روند نشست زمین شاهد گاه و بیگاه طغیان‌ها، آفات، حشرات مختلف و انقراض شمشاد‌ها به عنوان گونه‌ای منحصر به فرد در شمال کشور و همچنین قرار گرفتن گونه‌هایی مانند یوزپلنگ آسیایی، خرس سیاه بلوچی، میش مرغ، سیاه گوش و بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی در لیست قرمز (در معرض تهدید) هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: رخداد تمامی موارد بالا نشانه این است که زیستگاهی که در آن زندگی می‌کنیم به شدت در معرض تخریب قرار گرفته و پاسخگوی نیاز جانوران و گیاهانی که میلیون‌ها سال در آن زندگی می‌کردند نیست بنابراین انسان نیز به عنوان عضوی از این زیستگاه و اکوسیستم با مشکلات جدی از نظر کیفیت زندگی روبرو است.

مدیرکل سابق دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست یادآور شد: افزایش هزینه‌های درمان و دارو‌های مقابله با سرطان بیانگر حال ناخوش ایرانی‌ها و افزایش بیماری جامعه انسانی نشاندهنده تخریب شتابناک سرزمینی است که مردم در آن زندگی می‌کنند.

وی با انتقاد از اینکه آلودگی هوا در اغلب کلانشهر‌های کشور از استاندارد‌های جهانی بالاتر است، تصریح کرد: آلودگی آب به طور تقریبی در تمامی سکونت‌گاه‌هایی که در کنار رودخانه ها، سواحل و تالاب‌ها سکونت دارند بیداد می‌کند و علیرغم اینکه در برنامه پنج ساله سوم مقرر شده که باید برای سکونت‌گاه‌هایی که در کنار رودخانه‌ها و سواحل هستند و جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر دارند تصفیه‌خانه احداث شود، اما در ۹۰ درصد موارد انجام نشده بنابراین کیفیت منابع آب زیرزمینی و آب سطحی به شدت در حال کاهش است.

مدیرکل سابق دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از ورود شیرابه زباله‌های استان‌های شمالی به رودخانه‌ها انتقاد کرد و گفت: شیرابه‌ها با ورود به اراضی کشاورزی وارد دریای‌خزر می‌شود و در جنوب کشور یعنی سواحل بوشهر، خوزستان، بندرعباس و میناب نیز با این معضل روبرو هستیم به گونه‌ای که شیرابه‌ها و فاضلاب‌ها به طور مستقیم وارد خلیج فارس و دریای عمان می‌شوند.

فرسایش خاک در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است

درویش با انتقاد از اینکه فرسایش خاک در ایران ۸ برابر متوسط جهانی است، افزود: هیچ کشوری در فرسایش خاک به گرد پای ایران نمی‌رسد و از دست رفتن خاک در هر سرزمینی به منزله تهدید امنیت غذایی است؛ هشدار اخیر سازمان ملل در مورد خاک بیانگر این است که نرخ از دست رفتن خاک می‌تواند مهم‌ترین عامل سقوط ارزش‌های مرتبط با امنیت غذایی باشد.

وی با بیان اینکه از نظر ریزگرد‌ها همچنان وضعیتی نابسامان داریم، تصریح کرد: افراد زیادی در کشور همچنان درگیر معضل ریزگرد‌ها هستند؛ متاسفانه دولت تاکنون در مورد زباله و پسماند نتوانسته کاری انجام دهد و در حالی که از طریق پسماند می‌توان اشتغال‌زایی کرد، اما تبدیل به چالش و بحران جدی شده است.

بدترین تیم مدیریتی را در سازمان محیط زیست و جنگل‌ها و مراتع داریم و هیچ اعتقادی به محیط زیست و منابع طبیعی ندارند و آمدند که همین اندک باقی مانده‌ها را نیز حراج کنند
مدیرکل سابق دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر بدترین تیم مدیریتی را در سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و مراتع داریم و در واقع هیچ اعتقادی به محیط زیست و منابع طبیعی ندارند و آمدند که همین اندک باقی مانده‌ها را نیز حراج کنند.

درویش با یادآوری دستور ویژه فرمانده ارتش برای کمک به حفظ محیط زیست، ادامه داد: ورود ارتش به این موضوع برای نخستین بار نشانه کم‌کاری سازمان‌های متولی است.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان در مورد حفظ محیط زیست خلاء قانونی نداریم، تصریح کرد: بر اساس قانون حتی قطع یک درخت جرم است، اما قانونگذارانی داریم که هیچ اعتقادی به قوانین حوزه محیط زیست ندارند. منبع: خانه ملت خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محیط زیست کشور مدیران محیط زیست طرفداران محیط زیست حراج محیط زیست ریزگردها خشکی تالاب ها آلودگی هوا فرسایش خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۳۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد

به گزارش همشهری آنلاین، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره شرایط دریای خزر اظهار کرد: دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره بردای ۵ کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب‌نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد و الان در بازه زمان عقب‌نشینی هستیم.

وی افزود: کشورهای حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند. دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون را احیا کرد.

سلاجقه اظهار کرد: در ژنو توافقات خیلی خوبی شد. کاپ ششم هم در تهران برگزار می‌شود و باید کشورها اگر آب‌بند یا سدی ایجاد کرده‌اند، تکالیف خود را در این زمینه عملیاتی کنند.

وی درباره میزان عقب‌نشینی آب دریای خزر گفت: با توجه به میانگین نوسانات، وضعیت فعلی طبیعی است و سال‌هایی داشته‌ایم که این عقب‌نشینی بیشتر بوده است.

رئیس سازمان محیط زیست در خصوص جمع‌آوری کیسه‌های نایلونی نیز گفت: طبق اساسنامه دولت، کیسه‌های پلاستیکی زیر ۲۵ میکرون از چرخه تولید، توزیع و مصرف در بازه زمانی ۵ ساله حذف می‌شوند.

کد خبر 846916 منبع: ایسنا برچسب‌ها پلاستیک خبر مهم دریای خزر سازمان حفاظت محیط زیست

دیگر خبرها

  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود
  • فرهنگسازی در حوزه پسماند با کمک گروه‌های اجتماعی بانفوذ در کشور
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هوشمند می‌شود