Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@05:50:38 GMT

دامپزشکی دشتی: مردم از مراکز معتبر گوشت بخرند

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۵۳۶۸

دامپزشکی دشتی: مردم از مراکز معتبر گوشت بخرند

احمد ایزدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تب خونریزی کننده کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک و خطرناک بین انسان و دام است که نشانه بالینی در دام های آلوده ندارد اما در انسان موجب بیماری شدید و کشنده می شود و در صورت تشخیص زود هنگام قابل درمان است.

وی ادامه داد: این بیماری از جمله بیماری های ویروسی است و از طریق کنه ها و حیوانات آلوده، دام های گزیده شده توسط کنه آلوده می تواند به انسان منتقل شود و در ۶ ماه اول سال و فصل‌های گرم شرایط مناسبی برای رشد این ویروس است و همزمان با فصل فعالیت کنه ها احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی اضافه کرد: افرادی که به طور مداوم با دام و حیوانات سر و کار دارند شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه، قصابان، کشاورزان، و شهروندان که به روستاها و محل نگهداری دام‌ها تردد دارند و حیوانات اهلی در منزل نگهداری می‌کنند بیشترین احتمال دریافت ویروس هستند.

وی از افرادی که در خارج از کشتارگاه اقدام به کشتار دام می‌کنند و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه می‌کنند خواست نکات بهداشتی را جدی گرفته و مواظب تب کریمه کنگو باشند.

ایزدی از شهروندان نیز خواست گوشت قرمز مصرفی خود را فقط از مراکز مجاز عرضه فرآورده‌های خام دامی که تحت نظارت دامپزشکی است تهیه کرده و در خرید آن به وجود لیبل بر لاشه و مهر دامپزشکی دقت کنند و در صورت نداشتن اطمینان، گوشت را حداقل ۲۴ ساعت و جگر دام را نیز به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و بعد مصرف کنند.

ایزدی یادآور شد: بعضی مواقع شهرندان به اشتباه گوشت تازه را بلافاصله در فریزر قرار داده و انجماد می‌کنند و طریقه صحیح استفاده از گوشت قرمز باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (۰ تا ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس منجمد شود.

وی از همه دامداران خواست اقدامات پیشگیرانه از جمله سمپاشی بدن و جایگاه‌های نگهداری دام را بصورت منظم در برنامه کاری خود داشته باشند و از طریق مبارزه با کنه ها علاوه بر کاهش ضریب خطر ابتلا به بیماری مشترک انسان و دام زمینه تولید مواد خام دامی بهتر و با کیفیت را با دارا بودن دام‌هایی سالم و سود دهی بیشتر دامداری‌ها فراهم کنند.

ایزدی بیان کرد: شهرستان دشتی دارای دومین جمعیت دامی استان بوشهر است و در زمان حاضر موردی از ابتلای انسان به این بیماری توسط شبکه بهداشت و درمان به دامپزشکی شهرستان گزارش نشده است.

شهرستان دشتی با ۸۶ هزار نفر جمعیت در ۸۰ کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.

۷۲۰۶/‏۶۰۴۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تب کریمه کنگو دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۵۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۱۱۳ تن فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی در آذربایجان‌شرقی

 شیری پور با بیان اینکه طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی در فروردین ماه همزمان با سراسر کشور در استان آذربایجان شرقی اجرا شد گفت: ۱۱۱ نفر از کارشناسان اداره کل دامپزشکی بر تولید، بسته بندی، فرآیند حمل و نقل و عرضه فرآورده‌های خام دامی استان نظارت کردند.

وی اظهار کرد: این کارشناسان در قالب ۳۵ گروه ثابت و ۶۳ گروه سیار و در ۲ نوبت کاری از ۸ تا ۲۰ بر کشتارگاه ها، مراکز تولیدی، بسته بندی، مراکز عرضه و فروشگاه‌های بزرگ عرضه فرآورده‌های خام دامی، رستوران‌ها و غذاخوری‌ها در راستای تضمین سلامت چرخه تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی در این ایام نظارت کردند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: یکی از مهمترین وظایف اداره کل دامپزشکی استان تامین و تضمین بهداشت و سلامت فرآورده‌های دامی است که در بازه‌های زمانی خاص مانند ماه مبارک رمضان و یا عید نوروز با توجه به افزایش تقاضای مردم برای تهیه انواع گوشت و فرآورده‌های خام دامی اجرا می‌شود.

شیری پور ادامه داد: در این طرح بیش از ۲۰ هزار نفرساعت کار نظارتی ثبت شد و علاوه بر گروه‌های دامپزشکی، گروه‌های مشترکی نیز با همکاری و مشارکت ادارات کل تعزیرات حکومتی و صمت، شبکه بهداشت و درمان بر مراکز عرضه نظارت کردند.

وی یادآور شد: در این طرح بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ مورد بازدید از مراکز تولید، بسته بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان انجام شد و مواد و فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی، غیرمجاز و غیرقابل مصرف انسانی در استان کشف، ضبط و پس از اخذ دستور مقام قضایی امحا شد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی ادامه داد: در این طرح ۶۴ مورد نمونه برداری از موارد مشکوک برای تشخیص بهتر سلامت آنها انجام شد و نمونه‌ها به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان و مرکز تشخیص کشور ارسال شد.

شیری پور افزود: در اجرای این طرح ۳۳ مورد پرونده برای متخلفان بهداشتی با عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی تشکیل شد و به مراجع قضایی معرفی شدند و ۶ واحد نیز به علت تخلفات بهداشتی متعدد پلمب شدند.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در تولید، بسته بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۱۲ به کارشناسان این اداره کل اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • امحای ۱۱۳ تن فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی در آذربایجان‌شرقی
  • ۲۳ مزرعه پرورش مرغ مادر گوشتی در زنجان فعال است
  • مردم به جای سرمایه گذاری در بانک؛ نفت بخرند!
  • ایمن سازی دام‌ها علیه بیماری‌ها
  • ایمن سازی ۲۲۰ هزار راس دام در تربت حیدریه علیه بیماری شاربن
  • خونگیری از ۷ هزار راس دام برای تشخیص بیماری مشترک بروسلوز (تب مالت) در تربت حیدریه
  • توصیه دامپزشکی گناباد در خصوص واکسیناسیون آنتروتوکسمی دام سبک
  • پاسخ به مسائل دینی با هوش مصنوعی ممکن نیست
  • تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!