Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@00:03:01 GMT

"ام.اس" خاص شود

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۶۱۹۱

در همایش روز جهامی «ام اس» ضمن تاکید بر ضرورت حمایت از این بیماران و خاص شدن این بیماری، از معلولیت پایتخت به جهت نداشتن شرایط مساعد به منظور پذیرش افراد کم توان، انتقاد شد. ناطقان: همایش روز جهانی «ام اس» با شعار «با هم ام اس را شکست دهیم» روز گذشته (جمعه ۲۴ خرداد) در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مژگان قهاری - متخصص مغز و اعصاب و مبتلا به بیماری ام اس، ضمن بیان نکات حائز اهمیت در این رابطه به طرح پیشنهادات و مطالبات این جمعیت پرداخت.

وی با تاکید بر قرارگرفتن بیماران ام اس جز بیماران خاص گفت: شمار ثبت شده افراد مبتلا به بیماری ام اس در کشور ۷۰ هزار نفر است، روزانه نیز تعدادی با حضور در انجمن ام اس به عنوان بیمار جدید ثبت نام می‌کنند و این نشان دهنده این است که در کشور روز به روز آمار افراد مبتلا افزایش می‌یابد؛ این در حالی است که متأسفانه امکانات برای تردد افراد ناتوان در سطح شهر صفر است.

قهاری ابراز داشت: به دنبال بیماری ام اس بیماران نیاز به خدمات مشاوره‌ای دارند تا توان کنار آمدن با بیماری را داشته باشند. در این میان دریافت خدمات توانبخشی فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتار درمانی و آب درمانی بسیار با اهمیت است.

این متخصص مغز و اعصاب همچنین به هزینه زیاد ارائه مشاوره به بیماران ام اس اشاره کرد و افزود: این مهم از دیگر مطالبات این افراد است و لازم است مسئولان بهزیستی به این امر توجه داشته باشند.

قهاری ضمن تاکید بر قرار گرفتن افراد مبتلا به ام اس جز بیماران خاص ابراز داشت: اینکه بیماری ام اس به عنوان بیماری خاص تبدیل شود، دیگر مطالبه این افراد بوده با این تفاسیر سوال این است که بنیاد بیماری‌های خاص به صورت شفاف چه جایگاهی برای درمان و حمایت از بیماری ام اس دارد؟

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه با بیان اینکه ۱۰ درصد جامعه را افراد کم توان تشکیل می‌دهند، افزود: این آمار فقط ام اس را شامل نمی‌شود. باید توجه داشت این دسته از بیماران نیاز به زندگی و رفت و آمد در سطح شهر دارند. بنابراین لازم است فرهنگسازی صورت گیرد.

وی متذکر شد: باید مناسب سازی در شهر برای رفت و آمد برقرار شود. این یک خواهش است و انتظار داریم رسیدگی شود. متأسفانه تقریباً امکانات برای فردی که ناتوان است در سطح شهر صفر است.

قهاری همچنین ضمن نامناسب خواندن خودروهای حمل معلولین خاطرنشان کرد: متأسفانه تعداد این خودروها بسیار اندک بوده و در کنار آن رفتار ناشایستی با افراد معلول و کم توان می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی انجمن ام.اس، در ادامه نیز رحمت اله حافظی - عضو هیأت مدیره انجمن ام اس با بیان اینکه شهر تهران معلول است؛ چراکه پذیرای افراد کم توان نیست، گفت: در حال حاضر میانگین سنی ۳/‏۹ درصد جمعیت کشور بیش از ۶۰ سال است و پیش بینی می‌شود طی ۳۰ سال آینده ۳۰ درصد از جمعیت کشور را افراد مسن تشکیل دهند.

وی با تاکید بر اصلاح مبلمان شهری از سوی شهرداری ابراز داشت: شهرداری می‌تواند در هر ۱۰۰ متر یک کنده درخت قرار دهد تا افراد مسن و کم توان، خانه نشین نشوند؛ چرا که خانه نشینی عامل افسردگی و بسیاری بیماری‌های دیگر است.

حافظی با بیان اینکه شهر ما معلول است چراکه نمی‌تواند پذیرای افراد کم توان باشد، متذکر شد: تحقق این مهم نیازمند یک نگرش زیبا است و الزاماً نیاز به صرف هزینه هنگفت نیست.

وی در ادامه با چند توصیه پزشکی به افراد حاضر، یادآورد شد: تجربه ۲۶ سال طبابت بنده می‌گوید بیمارانی که ام اس دارند با برخی از غذاها بیماری آنها حادتر می‌شود. منبع: ایسنا برچسب ها: ام اس ، تهران ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ام اس تهران بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟

ایتنا - اولین دارویی که روند آلزایمر را کند می‌کند، بیش از یک سال است که در ایالات متحده به بازار آمده، اما فروش آن کم بوده است. همچنین ماه‌ها طول کشید تا سیستم‌‌های بیمارستانی بزرگ استفاده از این دارو را آغاز کنند و برخی شرکت‌های بیمه هم آن را تحت پوشش قرار ندادند.
پزشکان می‌گویند برخی بیماران احتمالا به دلیل تاثیر محدود و عوارض جانبی احتمالی داروی لکمبی (Leqembi) در مصرف این دارو تردید دارند زیرا سال‌ها طول می‌کشد تا بهترین شکل مصرف این دارو و عوارض آن مشخص شود و برای بهبود روش‌های تشخیص آلزایمر نیز باید پیشرفت‌هایی صورت بگیرد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایع‌ترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی می‌تواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو می‌توانند پیشرفت بیماری‌ را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان می‌گویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.

 
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیش‌بینی را کاهش دادند؛ البته می‌گویند فروش رو به رشد است.

دکتر علی‌رضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، می‌گوید: «این رویکرد بسیار مرحله‌ای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم‌، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»

به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدام‌های بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف می‌شود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز می‌کند، احتمال دارد چند ماه‌ طول بکشد.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری‌های صعب العلاج