Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا مجیدی در حاشیه مراسم گرامیداشت جهانی شدن قنات بلده در گفتگو با مهر اظهار کرد: قنات ایرانی نماد نبوغ، خرد، خلاقیت، فرهنگ و مدنیت ایرانی برای پاسداشت مواهب الهی و مدیریت عادلانه و پایدار منابع آبی مورد نیاز انسان در اقالیم خشک و نیمه خشک است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: اینکه نمایندگان کشورهای مختلف در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی در سه سال پیش در استانبول ترکیه بر قرار گرفتن قنات ایرانی در فهرست جهانی مهر تأیید زدند، در واقع تأیید و تأکیدی بر نمادهای یاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت رویکرد علمی به ثبت جهانی مواریث طبیعی

مجیدی ادامه داد: نکوداشت ثبت جهانی قنات بلده و سایر قنوات دهگانه و پاسداشت آن برای ماندن در فهرست میراث جهانی و بهره‌مندی از دستاوردهای این ثبت در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیازمند تعریف رویکردی علمی و میان بخشی و میان رشته‌ای نسبت به مدیریت این اثر طبیعی است.

وی ادامه داد: حفظ و حراست از ثبت یک اثر، با رعایت معیارها و ملاک‌ها، جهت ماندن در فهرست جهانی بدون مواجه شدن با کارت‌های زرد و قرمز به مراتب دشوارتر از فاز ثبت جهانی یک اثر، به رغم سختی‌ها و پیچیدگی‌های پرونده نویسی و ارائه مطلوب پرونده و تأمین استانداردها و معیارها برای جهانی شدن آن اثر است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند افزود: علاوه بر این، بهره‌مندی جوامع محلی از مواهب ثبت جهانی با فعال کردن صنعت گردشگری و صنایع وابسته از جمله انتظاراتی است که باید پاسخ داده شود.

مجیدی ادامه داد: چارچوب مناسب پاسخگویی به همه مطالبات و انتظارات اعم از پاسداشت مواریث و حفظ و حراست از آنها برای آیندگان و رونق اقتصادی جوامع محلی و میزبان مستلزم تعریف سیاست‌ها و برنامه‌های گردشگری پایدار، همه جانبه و جامع است.

وی افزود: قنات ایرانی برای ماندن در فهرست جهانی از یک سو و فعال شدن گردشگری در این حوزه برای حضور ساماندهی شده و با برنامه علاقمندان طبیعت از سوی دیگر، نیازمند چنین الگویی از گردشگری است که در تعامل بخش‌های دولتی و خصوصی محقق خواهد شد.

گردشگری مصداق بارز اقتصاد مقاومتی

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند گفت: در شرایط حساس ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی که نابخردانی صلح و امنیت جهانی را قربانی خواست‌های نامشروع کرده و بر دولت‌ها و ملت‌های مستقل انواع فشارها را وارد می‌سازند، در پیش گرفتن الگوی مقاومت به ویژه در عرصه اقتصاد از ضرورت‌های تاریخی و عقلانی است.

مجیدی یادآور شد: صنعت گردشگری مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است و می‌تواند اقتصاد ملی را در رهایی از اقتصاد نفتی یاری رساند.

وی گفت: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در سی امین سالگرد رحلت امام راحل خطاب به مسئولین فرمودند تمرکز همه روی حل مشکلات اقتصادی باشد و چند مسأله را شامل رونق تولید، ارزش پول ملی، بهبود فضای کسب و کار، رها کردن اقتصاد ملی از خام فروشی نفت به عنوان مسائل مهم در این زمینه مطرح کردند.

گردشگری عامل مهم رونق صنایع دستی

رئیس کمیسیون گردشیگری اتاق بازرگانی اظهار کرد: صنعت گردشگری و صنایع وابسته به عنوان صنعت پیشران تحریم شکن می‌تواند بسیار راهگشا باشد و نه تنها ارز مورد نیاز بخش‌های ضروری را تامین کند بلکه با خریدهای گردشگران، می‌توان شاهد رونق تولید در حوزه صنایع دستی بود.

مجیدی ادامه داد: صنعت گردشگری می‌تواند چونان صنعتی پیشران و فعال و به عنوان پیشانی صنایع دیگر عمل کند و نه تنها در کوتاه مدت موجی از اشتغال پدید آورد، بلکه می‌تواند به جذب سرمایه و سرمایه گذاران و تثبیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در شرق ایران اسلامی یاری رساند.

وی یادآور شد: البته این امر مستلزم فراهم کردن زیرساخت های فکری، فرهنگی، سخت افزاری و نرم افزاری است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی گفت: گردشگری میراث پایه خراسان جنوبی، نیازمند رویکرد علمی فراگیر و پایدار به گردشگری است تا این مواریث طبیعی، فرهنگی و زیست بوم جوامع محلی در کنار رونق بخشی به اقتصاد استان برای آیندگان هم بمانند.

مجیدی اظهار کرد: حفظ زیست بوم میراث و محیط زیست حریم آن با آموزش و فرهنگ سازی حافظان اصلی و مدافعان این مواریث یعنی مردم وجوامع محلی ممکن است.

کد خبر 4641218

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدرضا مجیدی اتاق بازرگانی بیرجند بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها

دکتر احمد رئیسی، با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشور‌ها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشور‌ها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن‌ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

به گزارش ایسنا، وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم ثبت موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشور‌های همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشور‌هایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشور‌ها نسبت به کشور‌های منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاورد‌های خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: علیرغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرز‌های جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از کشور پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده، اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشور‌های افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود عدم گزارش موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای اولین‌بار ثبت شده، افزود: برای اولین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیرو‌های نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

دیگر خبرها

  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • پذیرش ۸ هزار بیمار در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • روستا‌های ایران در فهرست جهانی شدن