Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگار گفتگویی اختصاصی با دکتر محمد حسن طریقت منفرد، چشم پزشک و وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  انجام داده و بحثی را در خصوص اینکه چرا بسیاری از پزشکان ایرانی عادت به نوشتن نسخه های لاتین و ناخوانا دارند مطرح کرده است؛

نسخه هایی که نه فارسی است و نه قابل خواندن!

اخبار اجتماعی- دکتر طریقت منفرد صحبتش را با مزاح آغاز کرد: این سؤال را باید از پزشکانی که نسخه ها را بدخط می نویسند بپرسید، من خط خوبی دارم!

وی گفت: دلیل ناخوانا بودن و فارسی نبودن نسخه های ما، رفتار پزشکان ایرانی است که البته این خلاف منویات رهبر معظم انقلاب و قانون و به نوعی غیرمعقول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر طریقت منفرد افزود: چون چندیدن بار تأکید شده که تمام مکاتبات پزشکی باید حتی المقدور فارسی باشد اما متأسفانه این نسخه ها نه فارسی است و نه طوری نوشته می شود که بیمار متوجه محتوای آن شود و شاید این اخلاق حکیمانه ای است که ما پزشکان پیدا کرده ایم!

او اضافه کرد: بحث اینکه چرا پزشکان علاقه به ناخوانا نوشتن نسخه ها دارند را جامعه شناسان و شما خبرنگاران باید بیشتر مورد بررسی قرار دهید و با مطالعه ابلاغیه ها و مصوبات متوجه شوید که این نوع عملکرد پزشکان تا چه حد قانونی و تا چه حد غیرقانونی است.

تأکید رهبر انقلاب بر نسخه های فارسی

همچنین وزیر اسبق بهداشت در خصوص عملکرد خود در اینباره در زمان وزارتش نیز اظهار نظر کرد: در زمانی که به عنوان وزیر بهداشت فعالیت داشتم، رهبر معظم انقلاب در جلسه ای در خصوص اهمیت فارسی نوشتن نسخه ها و مکاتبات پزشکی صحبت فرمودند.

وی افزود: پس از آن ما در شورای معاونین مصوب کردیم که تمام مکتوبات سیستم پزشکی به زبان فارسی باشد اما متأسفانه قبل از اینکه عملیاتی شود، مسئولیت من در وزارت بهداشت تمام شد.

دکتر طریقت منفرد ادامه داد: حالا اینکه چرا چنین مسأله ای هنوز اجرایی نشده، به دلیل این است که هر مسئولی که در دوره های مختلف روی کار می آید براساس سلیقه و برداشت خود از قانون عمل می کند.

حدود 60  سال پیش پزشکان اروپا نیز از زبان منسوخ شده لاتین استفاده می کردند

دکتر محمدحسن طریقت منفرد در پاسخ به این سؤال خبرنگار بهداشت نیوز که عملکرد پزشکان در سایر کشورها در رابطه با نوشتن نسخه ها چطور است، گفت: تا جایی که من اطلاع دارم و در این خصوص مطالعه کرده ام، حدود 60  سال پیش پزشکان در اروپا نیز به دلیل اینکه می خواستند بیماران از بیماری خود مطلع نشوند و در واقع اقدامات آن ها محرمانه بماند، از زبان منسوخ شده ی لاتین استفاده می کردند که بعدها این رفتار خود را اصلاح کردند.

وی همچنین ضمن تأکید بر اینکه امروزه در کل دنیا اقدامات پزشکی پدیده ای محرمانه برای بیماران و اطرافیان بیمار نیست، خاطر نشان کرد: یکی از ایرادهای مدیریت بهداشت و درمان کشور ما، عدم اطلاع مصرف کننده از اقدامات ارائه دهندگان خدمت است.

وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: این روند اشتباه را در دنیا سعی کردند اصلاح کنند و مصرف کننده یعنی بیمار بداند که پزشک چه چیزی و چه دستورالعملی را برطبق بیماری اش برایش تجویز کرده است.

ساختار پزشکی ما باید براساس قانون عمل کند

او در ادامه گفت: متأسفانه هنوز بسیاری از پزشکان ما فکر می کنند مسائل پزشکی باید محرمانه بماند و نیازی نیست بیمار از جزئیات بیماری اش اطلاع داشته باشد.

وی افزود: در واقع عملکرد برخی پزشکان در خصوص نوشتن لاتین و بعضا ناخوانای نسخه ها نه تنها مطابق نگاه من و بسیاری از پزشکان نیست بلکه مطابق نگاه و رویه ی مورد قبول دنیا هم نیست.

دکتر محمدحسن طریقت منفرد، چشم پزشک و وزیر سابق بهداشت کشور در آخر به بهداشت نیوز گفت: اصولا رفتار پزشکان به طور منفرد چیزی را عوض نمی کند، بلکه تا ساختار پزشکی کشور در هر حوزه ای برطبق قانون عمل نکند، تغییراتی حاصل نخواهد شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پزشکان ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان

محمدمهدی مجذوبی گفت: توسعه متوازن و متناسب با ظرفیت شهرستان‌ها در راستای افزایش دسترسی به خدمات درمانی از اولویت‌های اصلی دانشگاه علوم پزشکی همدان است.

او گفت: حضور پزشکان بومی در همدان و جذب نیرو‌های جدید متخصص و فوق‌تخصص بخش زیادی از کمبود‌ها را رفع کرده و هم اینک همه مراکز درمانی استان همدان دارای متخصص رادیولوژی خانم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان از افزایش بی‌سابقه نیروی متخصص در شهرستان بهار خبر داد و گفت: ۲۸ متخصص در رشته‌های ارتوپدی، قلب و عروق، زنان و زایمان، آسیب‌شناسی، داخلی، عفونی، بیهوشی، پوست، اورولوژی، رادیولوژی، روان‌پزشکی و کودکان در این شهرستان حضور دارند.

مجذوبی گفت: برای نخستین بار در شهرستان بهار پزشک متخصص ارتوپد جذب شده و خدمات تخصصی ارتوپدی در این شهرستان به مردم ارائه می‌شود همچنین تعداد نیرو‌های متخصص در رشته‌های قلب و عروق، اورولوژی و آسیب‌شناسی افزایش چشمگیری داشته است.

مجذوبی گفت: با وجود فاصله کم شهرستان بهار تا همدان تمام متخصصین در این شهرستان حضور دارند و آماده خدمت‌رسانی به مردم هستند.
او گفت: ۳۴ نیروی متخصص در شهرستان تویسرکان در رشته‌های مغز و اعصاب، روان شناسی، قلب و عروق، داخلی، عفونی، گوش، حلق و بینی، کودکان، رادیولژی جراح عمومی به بیماران به صورت شبانه روزی خدمات ارائه می‌دهند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تا ۲ سال گذشته این شهرستان از متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی، جراح مغز و اعصاب بی بهره بود، اما در حال حاضر ظرفیت نیروی متخصص در بیشتر رشته‌ها افزایش یافته است.

مجذوبی گفت: شهرستان نهاوند هم از پزشکان متخصص برای تمام رشته‌های تخصصی بهره می‌برد و تعداد نیرو‌های متخصص ارتوپدی از یک به سه نفر در ۲ سال اخیر افزایش داشته است.

او گفت: هم اینک همه خدمات تخصصی طب فیزیکی و توان‌بخشی، روان‌شناسی، زنان و زایمان، بی‌هوشی، پوست و مسمومیت در ۲ بیمارستان نهاوند به مردم ارائه می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برای نخستین بار در ملایر علاوه بر حضور همه متخصصان در رشته‌های مختلف و ارائه خدمات فوق تخصصی، خدمات تخصصی دندان‌پزشکی دهان و دندان، درمان ریشه، جراح فک و صورت، رادیولوژی پیش بینی شده است.

مجذوبی همچنین از انجام خدمات تخصصی ناباروری در ملایر خبر داد و گفت: همه خدمات مربوط به ناباوری، زنان و زایمان و روان شناسی در این مرکز ارائه می‌شود.

او گفت: شهرستان‌های رزن، کبودرآهنگ، فامنین و سایر شهرستان‌های استان هم ظرفیت پزشکان متخصص به میزان قابل‌توجهی افزایش‌یافته است.

به گفته وی افزایش نیرو‌های متخصص و حضور متخصصان در شهرستان‌های استان همدان سبب کاهش هزینه درمان، کاهش اتلاف وقت بیماران و افزایش دسترس بیماران به خدمات بهداشت و درمان شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • هنانوف پا به توپ شد، عالیشاه و بیرانوند اختصاصی تمرین کردند
  • جزئیات اعزام اولین گروه پزشکان ایرانی داوطلب به حج عمره
  • وقتی پزشک عمومی نسخه لاغری می‌پیچد!
  • خدمت پزشکان قمی، به بیش از ۵ هزار نفر در اندیکا
  • نخستین گروه پزشکان ایرانی داوطلب به حج عمره اعزام شدند
  • اعزام نخستین گروه پزشکان ایرانی داوطلب به سفر عمره
  • ایتالیا کمبود پزشک را از خارج جبران می‌کند
  • اختلاف نظر پزشکان و بیمه‌ها بر سر نسخه الکترونیک/ نسخه‌های کاغذی دوباره استفاده می‌شود؟
  • افزایش پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان
  • بهبود شاخص‌های حوزه سلامت از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی است