Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیشتر دکه‌ها جلوی دانشگاه‌ها و مدارس سیگار می‌فروشند، در حالی که فروش سیگار در دکه‌ها ممنوع است و در سوپرمارکت‌ها هم بر اساس قانون، فروش سیگار به افراد زیر ١٨ سال ممنوع است.

 علی رضا رئیسی روز شنبه در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات افزود: بیشتر دکه‌ها جلوی دانشگاه‌ها و مدارس سیگار می‌فروشند، در حالی که فروش سیگار در دکه‌ها ممنوع است و در سوپرمارکت‌ها هم بر اساس قانون، فروش سیگار به افراد زیر ١٨ سال ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: اماکنی که قرار بود مجوز فروش مواد دخانی داشته باشند، ۲۱۰ هزار مرکز بود، اما تاکنون فقط ۴۰ هزار مرکز مجوز دریافت کرده‌اند.

 معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بهترین راه مبارزه با دخانیات، اعمال ممنوعیت نخ فروشی سیگار است؛ زیرا نخ فروشی سیگار، سن و میزان مصرف را افزایش می‌دهد.


میزان مرگ به علت مصرف دخانیات در کشور

معاون وزیر بهداشت درباره آمار مرگ و میر ناشی از مصرف مواد دخانی گفت: در کشور ما سالانه ۵۵ تا ۶۰ هزار مرگ بر اثر مصرف دخانیات رخ می‌دهد. یعنی به ازای هر یک میلیون نخ سیگار، یک مرگ محاسبه می‌شود که با مصرف سالانه ۵۵ تا ۶۰ میلیارد نخ سیگار در کشور، ۵۵ تا ۶۰ هزار مرگ اتفاق می‌افتد.

سن مصرف قلیان پایین آمده است

وی بیان کرد: سن مصرف قلیان به خصوص در دختران پایین آمده و مردم به صورت خانوادگی از قلیان استفاده می‌کنند.

تنباکوهای معطر قلیان، مصداق تبلیغ است

رئیسی اظهار داشت: مرور تاریخی اقدامات وزارت بهداشت در زمینه مبارزه با دخانیات، نشان دهنده عزم ما در این زمینه است. در سال ٩٣ مصوبه‌ای تحت عنوان ممنوعیت کاربرد عطر و طعم به عنوان مصادیق تبلیغات مواد دخانی ابلاغ شد. این مصوبه تا سال ۹۴ بررسی و آزمایش و ثابت شد که این مواد مضر هستند تا اینکه در سال ۹۴ از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شد تا تولید و واردات این محصولات ممنوع شود.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت این مصوبه را در سال ۹۵ ابلاغ کرد، اما در عرض یک هفته از دیوان عدالت دستور موقت اخذ شد که این مصوبه اجرا نشود؛ زیرا انجمنی تشکیل شده بود تا از تولید مواد دخانی حمایت کند و با شکایت این انجمن از وزارت صنعت، این مصوبه لغو شد. در سال ۹۶ وزارت بهداشت مجدداً در این زمینه شکایت کرد و در آبان ماه ٩۶ دیوان عدالت اداری رأی داد که تنباکوهای معطر مصادیق تبلیغ است و از آن زمان تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده و این نشان از قدرت مافیای مواد مخدر دارد و بعد انتظار داریم که یک کارشناس بهداشت محیط برود قلیان‌ها را بشکند و با دخانیات مبارزه کند.

سیگار ارز دولتی می‌گیرد

رئیسی اظهار داشت: موضوعی که با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا با آن مقابله می‌کنیم، بحث تخصیص ارز به دارو و تجهیزات پزشکی است و شاید باورتان نشود که به سیگار ارز دولتی می‌دهند و ١۶ میلیون دلار ارز دولتی ۴٢٠٠ تومانی به کاغذ سیگار اختصاص داده‌اند، در حالی که برای ارز دولتی دارو باید چانه زنی کنیم.

وی افزود: در کشور ما سالانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان خرج خرید سیگار می‌شود. هزینه‌های سلامت تحمیل شده به سیستم درمانی، سالانه حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده و با احتساب ناتوانی‌های ایجاد شده، از کار افتادگی و مسائل اجتماعی، این رقم به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

رئیسی بیان کرد: متأسفانه به جای دارو و تجهیزات پزشکی، ارز نیمایی را به واردات توتون می‌دهند و ١٧٠ میلیون دلار برای واردات توتون ارز نیمایی تخصیص پیدا کرد و با وجود تحریم، در زمینه سیگار تحریم نیستیم و برترین برندهای سیگار می‌توانند حتی جلوی وزارت بهداشت شعبه بزنند.

نقش رسانه‌ها در اطلاع رسانی موضوعات سلامت

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره نقش مؤثر رسانه‌ها در اطلاع رسانی موضوعات سلامت اظهار داشت: باید از رسانه‌ها به دلیل جدیت و تلاش در مقوله اطلاع رسانی پویش ملی کنترل فشار خون قدردانی کنم. تاکنون این طرح عالی پیش رفته و می‌توان گفت نقطه قوت این پویش، مبحث اطلاع رسانی قوی بوده است.

خطر خروج قهوه خانه‌ها از شمول اماکن عمومی

رئیسی گفت: «اماکن بدون دخانیات، حق شهروندی است» به عنوان شعار ملی هفته مبارزه با دخانیات انتخاب شده است. متأسفانه این حق را از ما می‌گیرند و با ارائه استفساریه‌ای در تلاش هستند اماکنی مانند قهوه خانه‌ها را از شمول اماکن عمومی خارج کنند. جالب است بدانید اگر استفساریه خروج قهوه خانه از شمول اماکن عمومی از مجلس رأی بیاورد، می‌توانند برای فرار از دست بازرسان بهداشت قلیان در محل عرضه کنند و در این صورت وزارت بهداشت برای نظارت بر سلامت مواد غذایی هم باید حکم قضائی بگیرد و از طرفی دود دست دوم برای افرادی که حتی قلیان یا سیگار نکشند و به قهوه خانه مراجعه می‌کنند، مضر خواهد بود. در واقع این استفساریه راه فرار از نظارت‌های بهداشتی است. چنانچه استفساریه تصویب شود، قهوه خانه‌ها مانند منازل شخصی محسوب شده و عملاً هیچگونه نظارتی بر آنها نخواهد بود./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان با گاز خنده!

  این وزارتخانه که نگرانی اصلی‌‌اش سلامت مردم است، حالا از جوانان به‌عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می‌کند. این موضوع در حالی است که مصرف این قلیان‌ها در سال ۹۷ هم در قهوه‌خانه‌های پایتخت به چشم می‌خورد و گفته می‌شد وزارت بهداشت مجوزی برای آن صادر نکرده اما چرا اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت پس از گذشت این سال‌ها به پایان نرسیده است؟گرچه وزارت بهداشت همیشه در طرح‌های مربوط به جمع‌آوری قلیان‌‌ها و ممنوعیت استفاده از آنها در اماکن پیشتاز بوده اما با این حال هیچ ابلاغیه‌ای از سوی این وزارتخانه به پلیس برای برخورد با این موضوع ارسال نشده. البته وزارت بهداشت مدعی است این طرح به سبب افزایش مصرف قلیان، گسترش بی‌‌رویه مراکز عرضه قلیان و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در حال اجرا شدن است اما با وجود ماده نیتروز اکسید در این قلیان‌ها که به‌عنوان گاز خنده شناخته می‌شود، عوارض جبران‌ناپذیر زیادی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد. نکته تعجب‌برانگیز دیگر هم این است که بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگویش با تسنیم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: قهوه‌خانه‌ها و کافی ‌شاپ‌‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.
 
ثبت اختراع با قلیان اکسیژن!
ماجرا به حدی تعجب‌برانگیز است که اصلا قابل توصیف نیست. بررسی‌ها حاکی از آن است که قلیان حاوی اکسیژن توسط مبتکری طراحی و ساخته شده است. جالب‌تر این که مجوز اختراعش را هم از متولیان حوزه بهداشت کشور یعنی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده است. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از این‌که تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. 
 
حس خلأ با مصرف قلیان اکسیژن
بسیاری از کافه‌داران بر این باورند که این قلیان نه‌فقط مضراتی ندارد بلکه یک ضدافسرده قوی محسوب می‌شود و برای گردش خون هم مفید است. البته طبق گفته یکی از مصرف‌کنندگان، این قلیان برای او یک حالت خلأ و حس سرخوشی ایجاد می‌کند اما نظر دکتر جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت و از مسئولان ارشد سابق سازمان غذا و دارو چیز دیگری است و او توضیح می‌دهد: افراد پس از مصرف گاز نیتروز موجود در این قلیان، ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی همچون سرگیجه پیدا کنند. البته بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت بر این باور است که گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به ‌محض این ‌که مصرف متوقف می‌شود ‌فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند، بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست. 
 
گاز نیتروز چیست؟
 گاز نیتروز اکساید یکی از مهم‌ترین گازها در پزشکی محسوب می‌شود که در بیهوشی و بی‌حسی کاربرد دارد و به همین دلیل به آن گاز بیهوشی نیز می‌گویند. همچنین از این گاز به علت خاصیت ضد درد، جهت تسکین درد و همچنین در دندانپزشکی برای ایجاد بی‌حسی استفاده می‌شود. گاز نیتروز در گذشته‌ نسبتا دور ابتدا توسط آمریکاییان استفاده شد اما به‌دلیل تأثیر بی‌‌دردی آن، مصرف این گاز در مراکز درمانی و تحت نظر پزشک نیز مدنظرقرارگرفت‌ اما استفاده ازآن درخارج از چرخه بیمارستانی به‌دلیل عوارضی که دارد، ممنوع است‌. مطالعات اخیرنشان می‌‌دهد این گازمی‌تواندباعث آسیب به سلول‌های عصبی شود و پزشکان نسبت به مصرف آن در بین عموم هشدار داده‌اند.گویا وزارت بهداشت طبق مثل معروف ما ایرانی‌ها، آمده ابروی این کار را درست و قلیان‌های اکسیژن را با قلیان‌های دخانی حاوی تنباکو جایگزین کند اما زده چشمش را هم کور کرده است! جوانانی که نمی‌دانند بازیچه طرح وزارت بهداشت شدند و به بهانه سرگرمی و تفریح از این قلیان استفاده می‌کنند. به هر حال مسئولان وزارت بهداشت موظف هستند درخصوص چنین مسأله پر ابهامی، پاسخ صریح و روشن دهند. 

دیگر خبرها

  • قلیان با گاز خنده!
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع