Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@22:49:45 GMT

تمایل قزاقستان به توسعه روابط اقتصادی با ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۶۹۹۷

تمایل قزاقستان به توسعه روابط اقتصادی با ایران

سفیر قزاقستان در دیدار با رییس اتاق بازرگانی ایران از تمایل این کشور به توسعه روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری در ایران سخن گفت.

به گزارش ایسنا، برنامه‌های هیأت‌های تجاری بخش خصوصی در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که بسیاری از سفرهای انجام شده، میان ایران و کشورهای منطقه بوده و آسیای میانه، اروپای شرقی، همسایگان خلیج فارس و شرکای مهمی همچون چین، افغانستان، عراق، هند و قزاقستان؛ در رأس برنامه‌ریزی‌های اقتصادی قرار داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عملکرد در حالی به ثبت رسیده که ایران با تحریم‌های ایالات متحده آمریکا محدودیت‌هایی در توسعه روابط خارجی خود داشته و بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای ورود به ایران با مزاحمت‌های آمریکا مواجه هستند با این وجود اتاق‌های بازرگانی مشترک تلاش کرده‌اند راه را برای گسترش روابط میان بخش‌های خصوصی فراهم کنند و در این میان دیدار اخیر سفیر قزاقستان در ایران با رئیس اتاق بازرگانی ایران بخشی از این برنامه‌ریزی است.

طبق اعلام اتاق بازرگانی ایران، در این دیدار سفیر قزاقستان مسائلی همچون عضویت کشورمان در پیمان اوراسیا، برقراری پرواز مستقیم بین آلماتی و تهران و پیگیری طرح‌های سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور را به عنوان اصلی‌ترین اهداف خود از این دیدار برشمرده است.

براساس تاکید وی قزاقستان نگاهی ویژه به توسعه حضور خود در بنادر ایران و استفاده از ظرفیت‌های بنادر امیرآباد، شهید رجایی و چابهار دارد و طرف ایرانی وعده داده که با در اختیار گذاشتن زمین‌هایی شرایط را برای سرمایه‌گذاری قزاقستان در این عرصه فراهم کند.

غلامحسین شافعی - رئیس اتاق بازرگانی ایران - نیز اعلام کرده روابط تجاری بین دو کشور می‌تواند به بخش‌های جدیدی انتقال پیدا کند و ایران آمادگی آن را دارد که با برگزاری همایش مشترک و اعزام هیأت‌های تجاری به قزاقستان، راه را برای بهبود روابط باز کند.

در این رابطه فاطمه مقیمی - عضو اتاق بازرگانی تهران - نقش قزاقستان را در توسعه فعالیت‌های منطقه‌ای ایران بسیار مهم دانسته و اظهار کرد: با توجه به این‌که قزاقستان در مسیر انتقال کالاها از چین به سمت آسیا و اروپا قرار دارد، مشارکت و توسعه همکاری‌ها با این کشور برای ما اهمیت جدی خواهد داشت.

به گفته وی، با وجود تمام فعالیت‌ها هنوز سهم ایران در تجارت منطقه‌ای به جایگاه قابل دفاعی نرسیده و مشارکت با قزاقستان می‌تواند برای ما نتایج مثبتی داشته باشد.

براساس گفته‌های این عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران، پیگیری‌های ایران برای پیوستن به پیمان اقتصادی اوراسیا که بخش زیادی از آسیای میانه و اروپای شرقی را در بر می‌گیرد، مقدمه‌ای بر گسترش همین همکاری‌هاست که در صورت برنامه‌ریزی برای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند چاره‌ساز باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روابط اقتصادی ایران و قزاقستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با ارسال نامه‌ای به اعضا و دوستان این نهاد، مخالفت خود را با تحریم‌های جدید علیه تهران اعلام کرد.

در نامه اتاق بازرگانی ایران و آلمان آمده است: طبق معمول پیش از هر چیز درخواست تحریم‌های جدید در اولویت قرار دارد؛ هر چند که این اقدام به منظور پوشاندن فقدان تأثیرگذاری اروپا است تا آنکه بخشی از راه حل باشد.

در این نامه با اشاره به آنکه برلین روابط ویژه‌ای را که زمانی میان ایران و آلمان وجود داشت حفظ نکرده و توسعه نداده، تاکید شده است که این موضوع به فقدان تأثیرگذاری اروپا منجر شده است.

این نامه می‌افزاید: نقش آفرینان اصلی کماکان در واشنگتن هستند و نقش پکن روز به روز پر رنگ تر می‌شود.

رویترز نوشت که جوسپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز خبر داد که برخی از کشورهای عضو این نهاد به بهانه واکنش تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی خواهان افزایش تحریم‌های ایران هستند.

آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان نیز در گفت‌وگو با شبکه آ. ار. د آلمان گفته بود: من قویاً طرفدار گسترش آنها (تحریم‌ها) علیه ایران هستم، زیرا می‌توانیم ببینیم که اقدامات ایران در حال حاضر چقدر خطرناک است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شنبه گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به منظور تنبیه متجاوز، با استفاده از توانمندی‌های راهبردی اطلاعاتی، موشکی و پهپادی خود به اهداف نظامی مهم ارتش تروریستی صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی حمله و آنها را با موفقیت مورد اصابت قرار داد و منهدم کرد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در به کار بکارگیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین‌الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز دیروز تصریح کرد: اقدام ایران کاملاً مشروع و پس از مدت‌ها خویشتن داری در برابر حملات رژیم صهیونیستی انجام داده و این نشان دهنده رفتار کاملاً مسئولانه و حرفه‌ای ایران نسبت به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

کد خبر 6081023

دیگر خبرها

  • روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد
  • راه اندازی رصدخانه ی تحقق شعار سال در اتاق بازرگانی سنندج
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم های جدید علیه تهران
  • رضایی: نقش دولت باید از متصدی به سیاست‌گذار تغییر کند
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران
  • اتاق‌های بازرگانی در خوزستان باید فعال‌تر از گذشته باشند
  • درخواست اتاق بازرگانی از رهبر انقلاب برای تعطیلی شنبه‌ها
  • درخواست اتاق بازرگانی از رئیسی و قالیباف برای تعطیلی شنبه‌ها
  • درخواست اتاق بازرگانی از رهبر انقلاب برای تعطیلی شنبه ها
  • افتتاح دفتر نمایندگی اتاق مشترک ایران و آلمان در خرمشهر