Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@10:30:09 GMT

بازنده اول و آخر تنش‌های منطقه عرب‌ها هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۷۱۴۰

به گزارش فارس، وبگاه خبری «الخلیج اونلاین» نزدیک به قطر، تنش‌های کنونی منطقه را به رغم خطر بزرگش، از جانب همه طرف‌ها، کاملا حساب شده توصیف کرد و نوشت، هدف از آن، کشاندن ایران به پای میز مذاکره با آمریکا و انصراف تهران از بسیاری از امتیازهای ژئوسیاسی و هسته‌ای است.

«انور القاسم» تحلیلگر سیاسی، با بیان مطلب بالا در گفت‌وگو با الخلیج اونلاین افزود: همه آنچه هم اکنون رخ می‌دهد کاملا مشابه چیزی است که در مذاکره آمریکا با چین در ضمن جنگ اقتصادی اتفاق افتاد و واشنگتن در پس مذاکره اهداف خود را دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تهران و واشنگتن از سی سال پیش تاکنون در وضعیت نه جنگ، نه صلح، به سر می‌برند، گفت: آمریکا به دنبال تغییر این وضعیت است.

نویسنده با بیان اینکه «حمله حوثی‌های یمن به کشتی‌های سعودی در دریا و حمله آنها به خاک عربستان تازگی ندارد»، گفت: چیزی که جدید است ،گسترش پایگاه هدف‌گیری مکان‌های حیاتی عربستان است تا ائتلاف سعودی را وادار کند به خواسته حوثی‌ها تن دهد. علاوه بر اینکه پیام‌هایی از ایران به کشورهای ائتلاف محسوب می‌شود، مبنی بر اینکه منافع حیاتی آنها هرگز در سایه ادامه تشدید تنش با تهران در امان نیست.

القاسم بروز درگیری نظامی مستقیم در منطقه را بعید خواند و گفت: هر جنگی می‌تواند منطقه‌ای و چه بسا بین المللی شود و دنیا توان تحمل هزینه‌های آن را ندارد. تنش آمریکا با چین و روسیه که متحدان ایران شمرده می‌شوند می‌تواند از عوامل بازدارنده جنگ باشد.

نویسنده درباره اتفاقات دریای عمان و حمله به نفتکش‌ها هم گفت: تحقیقات تاکنون نشان نداده که ایران دست به چنین اقدامات بی سابقه‌ای در منطقه خلیج فارس زده باشد با اینکه تهران از بیست سال پیش تهدید به بستن تنگه هرمز کرده، اما غیر تهدید کاری نکرده است.

وی اتهام‌های وارده بر ایران را بدون ارزش قانونی خواند و گفت: ایران هم موساد و طرف‌هایی از میان کشورهای عربی خلیج (فارس) را که سوابقی در بحران سازی برای منطقه دارند، متهم می‌کند.

القاسم بر این باور است لشکرکشی آمریکا به منطقه خلیج فارس هم بیشتر از اینکه با هدف ورود به جنگی گسترده باشد برای ارعاب و کشاندن ایران به پای میز مذاکره است. اروپا و کشورهای دنیا هم نگاه متفاوتی به مناقشه میان ایران و آمریکا دارند و نگاه آمریکا به توافق هسته‌ای را قبول ندارند.

وی تاکید کرد: مرحله کنونی مرحله تهدید به جنگ برای دستیابی به خواسته‌هاست. اگر جنگ و رویارویی بزرگی رخ دهد بازنده اول و آخر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند و مردم و آینده این کشورها هم اینک در بوته آزمایش است.

نویسنده با بیان اینکه نادیده گرفتن فاکتور جغرافیایی و منافع مشترک میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) غیرممکن است، افزود: کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) و بخصوص عربستان و امارات باید بدانند که فقط بر سر ثبات خود قمار نمی‌کنند بلکه بر سر ثبات منطقه و کشورها و ملت‌های منطقه هم قمار می‌کنند.

القاسم گفت: انتظار می‌رود تنش کنونی موجب تهدید بازار نفت و قیمت های آن و تهدید دریانوردی در این منطقه حیاتی و بالا رفتن هزینه‌ شرکت‌های تامین امنیت این منطقه شود.

به عقیده نویسنده آنچه رخ می‌دهد همه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را به تشدید بی سابقه تدابیر امنیتی خود وادار خواهد کرد و بیش از همه کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) متضرر خواهند شد، علاوه بر اینکه زندگی شهروندان در این منطقه را با بیم و بی‌ثباتی مواجه می‌کند و سیاست‌های اقتصادی برای رشد و توسعه را ناکام می‌گذارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه

به گزارش قدس آنلاین، وزارت خارجه قطر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور در همایش عالی‌رتبه میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا درخصوص امنیت منطقه که در روز دوشنبه در لوکزامبورگ برگزار شد، شرکت کرد.

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، محمد بن عبدالرحمان بن جاسم، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر ریاست هیأت قطری در این همایش را برعهده داشت.

در این بیانیه همچنین آمده است، در این همایش تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش، برقراری آرامش به‌ویژه پس از پایان یافتن جنگ غزه، تحولات بحران روسیه و اوکراین و امنیت دریایی و آزادی دریانوردی مورد بررسی قرار گرفت.

در همین راستا، وزارت خارجه عربستان هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که فیصل بن فرحان، وزیر خارجه این کشور در این همایش شرکت کرد.

در جریان این نشست درخصوص تقویت همکاری امنیتی و راهبردی و تحولات نوار غزه و اطراف آن رایزنی شد و بر اهمیت دستیابی به آتش‌بس و کمک‌رسانی بیشتر تاکید شد.

وزیر خارجه سعودی اعلام کرد که سخنانی در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد.

وی این سخنان را بسیار مثبت توصیف کرد.

در همین رابطه، شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این نشست جاسم البدیوی، دبیرکل این شورا و همچنین وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت و عمان مشارکت داشتند.

ریاست این نشست برعهده محمد بن عبدالرحمان بن جاسم از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از طرف اروپا بود.

در همین رابطه، جوزپ بورل خاطرنشان کرد: وضعیت وخیم غزه را نمی‌توان فراموش کرد و ما نیازمند آزادی فوری همه اسرا، برقراری آتش‌بس و کاهش فاجعه انسانی هستیم.

وی در ادامه گفت زمانی که جنگ غزه ادامه داشته باشد، ثبات دائمی در منطقه وجود نخواهد داشت.

البدیوی نیز درجریان این نشست تاکید کرد که این نشست همزمان با شرایط و پیامدهای بسیار خطرناک تداوم عملیات نظامی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و عملیات نظامی در برخی کشورهای عربی همجوار آن برگزار شد.

البدیوی تداوم عملیات رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کرد و خواستار برقراری آتش‌بس فوری، ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و برگزاری کنفرانس بین‌المللی برای دستیابی به راهکاری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین شد.

وی ادامه داد: ما مجددا از تشکیل کنفرانسی بین‌المللی با هدف رایزنی درخصوص مسأله فلسطین و دستیابی به راهکاری برای خاتمه بخشیدن به اشغالگری اسرائیل و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت می‌کنیم.

وی ضمن هشدار نسبت به تشدید عملیات نظامی اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی از تمامی طرف‌ها خواست برای جلوگیری از پیامدها و خطرات جنگ‌ها در منطقه خویشتنداری کنند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه به‌ویژه شمال غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • ◄ صادرات یک میلیون تن مواد معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • شرکت آب منطقه‌ای کرمان دیگر کارفرمای پروژه انتقال آب خلیج فارس به شهر کرمان نیست