Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا؛ جمعیت جوان ایران، فرصتی طلایی برای کار و تولید اقتصادی است و نباید بهره مندی از این جمعیت را از دست داد. این در حالی است که جوانان نشان داده اند توان آن را دارند که در پست های مدیریتی نقش خود را به خوبی ایفا نمایند. انجام این مهم نیازمند پیش شرطی است و آن پیش شرط نیز دادن فرصت به جوانان برای نقش آفرینی هر چه بیشتر در مناصب مدیریتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت جوانان در جهان

تجربه مدیران و مقامات جوان در جهان نیز نشان می دهد که استفاده از چنین مدیرانی، دور از ذهن نیست و افراد کمتر از ۳۰ سال می توانند در پست هایی همچون نمایندگی مجلس به خوبی ایفای نقش کنند و افراد کمتر از ۴۰ سال شایستگی آن را دارند که حتی رییس یک دولت شوند.

بطور مثال «ماتئو رنتسی» زمانی که در سال ۲۰۱۴ به نخست وزیری کشور ایتالیا انتخاب شد، تنها ۳۹ سال داشت. وی پیش از رسیدن به نخست وزیری نیز مسوولیت های سیاسی و مدیریتی را در «فلورانس» ایتالیا برعهده داشت.

«امانوئل ماکرون» رییس جمهوری کنونی فرانسه نیز در زمان انتخاب، ۳۹ سال داشت و از همین رو به عنوان جوان ترین رییس دولت فرانسه از زمانه «ناپلئون» بناپارت تاکنون شناخته می شود. وی همچنین در سال های قبل از انتخاب به عنوان رییس جمهور، مقام وزارت را در این کشور برعهده گرفته بود.

«جاسیندا آردرن» نخست وزیر کشور نیوزیلند نیز زمانی به نخست وزیری این کشور رسید که ۳۷ ساله بود. آردن در ۲۸ سالگی به عضویت مجلس نیوزیلند درآمد و اکنون نیز رهبری حزب کارگر این کشور را نیز برعهده دارد.

اینها تنها نمونه هایی از مدیریت سیاستمداران جوانی است که از اتفاق حضور آنان در عرصه سیاست، با استقبال جوانان جامعه آنها نیز روبرو شده است.

انقلاب؛ فرصت طلایی برای جوانان

در ایران تا پیش از انقلاب؛ اما کمتر فرصتی برای مدیریت جوان پیش می آمد. مگر آنکه ولیعهدی در جوانی به پادشاهی برسد. پادشاهی که اغلب به دلیل جوانی یا کودکی پادشاه، اغلب موفقیت آمیز نبود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اما فرصتی طلایی برای جوانان به وجود آمد تا به نقش آفرینی در پست های مدیریتی بپردازند که تا پیش از آن امکان آن وجود نداشت. بسیاری از این جوانان در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی به مهمترین مناسب مدیریتی ممکن دست یافتند و از اتفاق نشان دادند که به خوبی توان اجرای مسوولیت های خود را دارند.

بطور مثال افرادی چون حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی»، «علی لاریجانی»، «محمدباقر قالیباف»، «محسن رضایی»، «محمدرضا عارف»، «محمد جواد ظریف» و «بیژن نامدار زنگنه» همگی در دوران جوانی و زمانی که در سنین مابین ۲۵ تا ۳۵ سالگی بوده اند، مناسب مهم مدیریتی یا نظامی داشته اند و اغلب کارنامه ای قابل قبول در این مناسب مدیریتی از خود به جای گذاشتند.

بسیار از شهدای سرافراز جنگ تحمیلی نیز زمانی به شهادت رسیدند که هنوز سن آنان به ۳۰ سال نرسیده بود؛ با این حال در زمان شهادت مسوولیت های مهمی در جنگ برعهده گرفته بودند. بطور مثال شهید «محمد ابراهیم همت» در زمان شهادت تنها ۲۸ سال داشت، شهید علی اکبر شیرودی ۲۶ ساله بود، شهید مهدی باکری در ۳۰ سالگی به شهادت رسید و شهید عباس دوران در زمان شهادت تنها ۳۱ سال داشت. تمامی این شهدای شاخص، از چهره های برجسته نظامی و تاثیرگذار محسوب می شدند و با وجود جوانی سن، تاثیرات نظامی و سیاسی مهمی را بر روند جنگ گذارده بودند.

دوران پس از جنگ و فرصت طلایی جمعیت جوان

افزایش آهنگ رشد جمعیت باعث شد تا پس از دو دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، جمعیت جوان، به بزرگترین بخش هرم جمعیتی ایران تبدیل شود. جمعیتی که بخش بزرگی از آن با رقابتی سخت وارد دانشگاه شده و همگی آنان در نظام جمهوری اسلامی ایران، رشد و نمو پیدا کرده بودند؛ در آغاز دهه ۱۳۸۰ می توانستند وارد بازار کار شوند و با ورود به سازمان های دولتی، در مسوولیت هایی مهم ایفای نقش نمایند.

اما به نظر می رسد چنین نشده باشد. هم اکنون اغلب نمایندگان مجلس، وزرا، مسوولین دولتی و مانند آن همچنان جزو متولدین دهه های ۱۳۴۰ و قبل از آن هستند و جز مواردی نادر، متولدین دهه های ۱۳۵۰ و ۱۳۶۰، با وجود ورود به دهه سوم و چهارم زندگی خود، فرصتی برای حضور در پست های مدیریتی، حتی پست های مدیریتی رده میانی را نیافته اند.

در عین حال سازوکاری نیز برای چرخش سنی نخبگان و مدیران طراحی نشده است. بدین ترتیب جوانان پس از ورود به سازمان های دولتی یا خصولتی، بایستی همچنان به عنوان یک کارشناس ایفای نقش نمایند و کمتر ممکن است به آنان فرصت ایفای نقشی جدی داده شود. مسئله ای که امروز تبدیل به یک چالش برای جوانانی شده است که احساس می کنند از توانمندی لازم برای اجرای چنین نقش هایی برخوردارند.

تصویب قوانین حمایتی، فرصتی برای ایفای نقش جوانان

تصویب قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان فرصتی قانونی را برای خروج افراد کهنسال از پست های مدیریتی و حضور جوانان در این مناسب را ایجاد کرد. هرچند وجود تبصره ها و استثنائات فراوان، می تواند مانع از اجرای موثر این قانون شود؛ اما باز هم می توان از این فرصت برای نقش آفرینی بیشتر جوانان بهره برد.

مقام معظم رهبری، درباره این طرح فرمودند: «این قانون بازنشستگان، یک قانون بسیار خوبی است. این از آن قوانینی است که ما به آن احتیاج داشتیم، جایش هم خالی بود. این قانون در واقع حلقه بسته مدیریتی را که گاهی اوقات در بعضی از جاها سال های سال طول می کشد، این حلقه مدیریتی بسته را باز می کند، می شکند، راه را برای جوان ها می گشاید که بتوانند خودشان را برسانند به مراکز مدیریتی».

پس از اجرای این قانون، بسیاری از مدیران دولتی، موظف شدند که از پست مدیریتی خود استعفا دهند و نیروهای جوان تر ارتقاء یابند. این تغییر نسل مدیران، بطور حتم می تواند موجب بهبود عملکرد مدیریتی در سازمان های دولتی گردد.

با این حال هنوز احساس نمی شود که از جوانان شایسته در پست های مدیریتی به حد کافی استفاده شده باشد و جای این جوانان در بسیاری از مناسبی که توان انجام آن را دارند، خالی است. از همین رو ضروری است که مسوولان تلاش نمایند بیش از پیش فرصت اجرای مناصب مدیریتی را در اختیار جوانانی بگذارند که اغلب تحصیل کرده، مستعد، توانمند و کاردان هستند و مطمئن باشند که نسل تربیت شدگان پس از انقلاب، تفاوت چندانی با نسل پیش از خود ندارند و آنها نیز برای اجرای مسوولیت های لازم، توان کافی را دارند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۸۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟

به گزارش خبرآنلاین ،یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومرها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند. برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومرها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه‌ این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیارهای گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصادهای نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند.
اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.
نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند. از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899177

دیگر خبرها

  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر ندارد
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • ۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج
  • مالکان درمورد مدیریت سرخابی‌ها تصمیم می‌گیرند
  • مشاور وزیر:مالکان درمورد مدیریت استقلال و پرسپولیس تصمیم می‌گیرند