Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@13:11:45 GMT

شورای نگهبان علت رد صلاحیتها را به عموم اعلام کند

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۹۵۴۱

امام‌جمعه شیراز گفت: برای آنکه با آبروی شورای نگهبان بازی نشود، این شورا باید بر اساس اسناد و مدارک موجود، مشکلاتی که منجر به رد صلاحیت افراد در انتخابات شده را به عموم مردم اعلام کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فارس،  آیت‌الله دژکام بعدازظهر امروز در دیدار رئیس دفتر هیات نظارت (شورای نگهبان استانی) استان فارس و شهر شیراز اظهار داشت: آنچه امروز از عملکرد شورای نگهبان می‌بینیم، شکل تکامل‌یافته و بهتری نسبت به قبل است اما هنوز ضرورت‌ها و نیازهایی درباره بحث انتخابات احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سازوکار دقیق مسائل و ابهامات موجود در باب مقدمات انتخابات را مجموعه دولت و شورای نگهبان باید ایجاد کنند و ما نمی‌توانیم منتظر باشیم و تا سالهای بعد سازوکار نداشته باشیم. باید مشخص شود اگر کسی مشکل مالی و یا اخلاقی دارد، یقین بداند که برای حضور در انتخابات، تائید صلاحیت نخواهد شد و هیچ فشار و لابی و تلاشی نیز مؤثر نخواهد بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس ادامه داد: امروز حمله و هجمه‌ای که متوجه شورای نگهبان می‌شود در این راستا است که شورای نگهبان به خاطر حفظ آبروی افراد، مشکلات آن‌ها را تنها به خود آن‌ها اعلام می‌کند اما به عموم مردم و رسانه‌ها دلایلی که منجر به رد صلاحیت افراد شده را اعلام نمی‌کند اما باید این سازوکار باشد که اگر فرد رد صلاحیت شده‌ای اعتراض کرد و با آبروی شورای نگهبان بازی کرد و حیثیت انتخابات را به خطر انداخت، بر اساس اسناد و مدارک موجود، مشکلاتی که منجر به رد صلاحیت هر کس شده را اعلام کنند. امام‌جمعه شیراز افزود: امروز خیلی محترمانه از افراد می‌خواهند که کنار روند اما اگر کنار نرفت برای مردم مشخص کنیم که علت رد صلاحیت شدن طرف چیست؟

وی همچنین گفت: طبق پیش‌بینی‌ها و تجارب انتخابات قبل برای 18 کرسی مجلس شورای اسلامی در استان فارس بیش از 2 هزار نفر کاندیدا خواهند شد؛ یعنی بسیاری از افرادی که متخصص نیستند و صلاحیت حضور در انتخابات را ندارند، از سر تفنن یا عطش مشهور شدن و یا رسیدن به کرسی نمایندگی که صلاحیت و تخصص آن را هم شاید نداشته باشند، کاندیدا می‌شوند.

دژکام خاطرنشان کرد: بنده با سخنرانی در خطبه نمی‌توانم از این امر جلوگیری کنم و باید مدیریت مسئله به‌گونه‌ای باشد که مردم بدانند عقبه حرف‌های ما موضع محکم 4 نهاد مربوطه و شورای نگهبان است و فردی که تخصص و تعهد لازم را ندارد، نیاید و وقت مردم و دستگاه‌های نظارتی را در انتخابات نگیرد.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه حقوق‌دان‌های شورای نگهبان باید سازوکار مناسب کار را طراحی کنند تا حداقل اطمینان حاصل شود، تصریح کرد: باید فارغ از جنبه احساسی یا حضور حداکثری مردم در انتخابات، به جنبه آموزشی قضیه توجه داشته باشیم و آموزش حقوق اساسی به مردم در دستور کار ائمه جمعه، صداوسیما، سازمان تبلیغات و سایر مراکز دخیل قرار گیرد.

دژکام همچنین گفت: ما باید در این چارچوب پیش رویم و اگر این را یاد ندهیم ممکن است بعضاً حتی ائمه جمعه در چند هفته باقیمانده به انتخابات برای تشویق مردم برای حضور در اصل انتخابات صحبت کنند درحالی‌که در آن مدت‌زمان کم، این قبیل کارها فایده ندارد.

وی ادامه داد: به نظر بنده می‌رسد شورای نگهبان باید پیشنهاد دهد و از دستگاهی مانند وزارت کشور مطالبه کند و بازرسان خود را معرفی کند تا ازنظر قانون و مقررات حاکم بر انتخابات برای عموم مردم آموزش گذاشته شود چراکه این حقوق شما هست و مردم از شما توقع دارند. اگر این کار را شروع نکنیم وضع روزبه‌روز بدتر می‌شود یعنی انتخابات صحنه یک درگیری قومی و جناحی بیشتر نیست درحالی‌که در انتخابات جمهوری اسلامی باید فکر اهداف متعالی نظام باشیم.

دژکام افزود: نهایتاً شما به‌عنوان یک نهاد ارزشی به‌نوعی باید چارچوب‌های ارزشی و اخلاقی انتخابات را هم به دیگران القا کنید. اخلاق سیاسی و اخلاق انتخابات هم سرفصلی بوده است که پیش‌ازاین بعضی به آن ورود پیدا کردند اما اخلاق را نمی‌شود در زمان‌بندی وزارت کشور به مردم یاد داد چراکه اخلاق باید نهادینه‌شده باشد.

امام‌جمعه شیراز خطاب به حاضران در جلسه گفت: مجموعه دستگاه ائمه جمعه را به‌کارگیرید و بحث آموزش اخلاق سیاسی، اخلاق انتخاباتی، آموزش قوانین و مقررات حاکم بر مسئله از قبل شروع شود و نگذاریم برای هفته پایانی انتخابات این کارها را انجام دهیم چراکه 4 هفته آخر امام‌جمعه دیگر اثرگذاری ندارد و اگر بنا هست کاری انجام دهیم، امروز روز کار است.

وی ادامه داد: در همین ایامی که قرار داریم و هیچ‌گونه رقابت خاصی شکل نگرفته است چارچوب‌ها اعلام شود و پیگیری شود. ائمه جمعه چارچوب‌ها را اعلام کنند و صداوسیما بر روی آن کار کند تا مسائل اخلاقی نهادینه شود.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه جایگاه شورای نگهبان این نیست که از گروه، جناح، فرد یا شخصی جانبداری کند، اضافه کرد: بحمدالله تا امروز نیز این‌چنین عمل کرده‌اید و وقتی می‌خواهید غیر جانب‌دارانه عمل کنید کار سنگین است چون بالاخره هیچ‌کدام از ما بدون علاقه به یک فرد و جریان نیستیم اما می‌خواهیم رفتار و عمل ما جانب‌دارانه نباشد و در این حکومت ما الگو از رفتارهای ائمه اطهار می‌گیریم و باید این‌گونه اداره شود.

دژکام همچنین گفت: در شیراز جریان‌های سیاسی ریشه‌دار هستند و باید خیلی دقت شود و مدیریت قضیه سنگین می‌شود اما ان‌شاءالله خدا کمک می‌دهد. این جهات نیاز دارد ما هم کار علمی انجام دهیم و هم در ادامه کار تبلیغی و ترویجی کنیم و حداقل نخبگان ما باید چارچوب کار را درک کنند و بدانند که خارج از چارچوب‌های مشخص‌شده نمی‌شود کار کرد.

وی افزود: امروز چون آموزش‌های لازم را نداده‌ایم در فضای مجازی یک پست منتشر می‌شود و فضا علیه شورای نگهبان ایجاد می‌شود و هیچ‌کسی نیست که بگوید روال کار همین است و ما حتی دفاع از قانون را بلد نیستیم.

امام‌جمعه شیراز خاطرنشان کرد: باید حکمت و فلسفه قانون را برای مردم تبیین کنیم تا به اصل قانون ایراد وارد نکنند و می‌توان بیشتر از امکانات آموزشی، فرهنگی و ترویجی استفاده کنیم و خداوند نیز در این مسیر کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۹۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت، از برنامه شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: شورای وحدت دو ماموریت اساسی دارد. نخست کمک به کشورداری بر اساس نظام مسائل است. یعنی موضوعات اساسی کشورداری شناسایی و حوزه‌هایی که مورد اجماع نیست به بحث گذاشته شود تا به نظر واحدی دست یابیم و آن را در اختیار دولت قرار دهیم که این جزو ماموریت اصلی شورای وحدت است.

وی در گفتگو با ایرنا، دومین ماموریت شورای متبوعش را حضور در مناسبت‌ها و رویدادهای مهم سیاسی بیان کرد و افزود: یکی از این مناسبت ها، انتخابات است که شورای وحدت در عمر چهارساله خود در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری حضور فعال و مسئولانه داشت، البته در انتخابات مجلس در حوزه تهران انتظار ما برآورده نشد.

سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه در سطح کشور با تلاش شورای وحدت ۶۰ نماینده اختصاصی و ۳۰ نماینده مشترک با جریان های دیگر راهی بهارستان شدند، اعلام کرد: در مرحله دوم انتخابات هم نامزد داریم که معرفی می‌‍شوند و ممکن است تصمیم بگیریم از فهرست‌های دیگر لیست را تکمیل و به مردم تهران معرفی کنیم. در استان‌ها هم بررسی‌ها انجام و نامزدها مشخص شدند که در زمان خود اعلام می‌کنیم.

متکی همچنین مهمترین برنامه مجلس دوازدهم را نظارت عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های حکمرانی در کشور نیاز دارند هر چند وقت یکبار خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند که در حکمرانی نوین در دنیا به آن سنجش مقبولیت می‌گویند. تلقی بر این است که مردم نسبت به مجلس یک ارزیابی بسیار مثبتی ندارند و انتقادات و مطالبات برزمین مانده دارند که فکر می‌کنند مجلس به آن رسیدگی نکرده است.

وی با بیان اینکه بر این اساس ما ضرورت تحول در رویکردها و کاردکردهای مجلس دوازدهم را مطرح کردیم، افزود: در مجلس در حوزه های شکلی و سخت افزای کار نیاز به تحول داریم.

منتخب مجلس داوزدهم از دیگر حوزه هایی که نیاز به تحول دارد را حوزه مدیریت مجلس عنوان کرد و گفت: رئیس مجلس قبل از ورود به دستور صحن علنی باید موضوعات را بررسی کرده باشد و در عین حال باید گروه‌های مشاوره‌ای تشکیل دهد تا موضوعات را بررسی کنند که این مشاوران می‌تواند روسای کمیسیون‌ها، استادان دانشگاه و نخبگان باشند و از طرفی تعامل باید برآمده از نگاه نمایندگان باشد.

متکی در بیان ویژگی‌های رئیس مجلس دوازدهم نیز، اظهار کرد: اشراف به حوزه داخلی و خارجی و دیپلماتیک می‌تواند نقاط قوت یک نامزد ریاست مجلس باشد تا بتواند مدیریت شکلی و محتوایی موفقی را در مجلس داشته باشد. یا می تواند خودش متخصص باشد و یا از مشاوران استفاده کند. اما باید نسبت به مسائل کلان کشور داری اشراف داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899368

دیگر خبرها

  • اعتبارنامه منتخبان مردم گلستان در مجلس صادر شد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • اظهار امیدواری امام جمعه ورامین برای حضور پرشور مردم در انتخابات
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند