Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی عصر امروز در نشست صمیمی با شرکت‌های دانش‌بنیان و مدیران پارک فناوری پردیس خطاب به مدیران شرکت‌های دانش بنیان پارک فناوری پردیس خاطرنشان کرد: اکنون در آستانه جهش‌های بزرگ هستیم و تحریم‌ها هم کمک کرده که شرکت‌های بزرگ خرید خارجی نداشته باشند و این می‌تواند رویکردی برای کمک به شما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تردید نکنید که در کشور اراده و سمت گیری به سوی کمک به شما جوانان است چه در بخش بودجه وقانون گذاری و چه در بخش اجرایی.

وی با بیان اینکه همه نگاه‌ها به سمت توانایی شما جوانان است، خاطرنشان کرد: اصلاً مأیوس نباشید شاید در سیستم اداری کشور دست اندازهایی داشته باشیم اما شما استوار باشید و پیشنهاد دهید تا دست اندازها را بردارید.

لاریجانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری هم تاکید دارند که از شما جوانان حمایت شود؛ یکی از مسائلی که در موضوع مرتبط با شما جوانان به قانون باز بر می‌گردد این است که ۱۰ سال از زمان تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان می‌گذرد و ملاحظاتی در اجرا دست یافته اند که به نفع محیط کسب و کار فناوری است.

رئیس مجلس خطاب به معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: آقای ستاری می‌تواند تیمی برای بررسی این قانون تشکیل دهد که به نفع کسب و کار فناورانه باشد.

وی خطاب به رئیس پارک فناوری پردیس و صحبت‌های وی که در خصوص ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در جوار تهران و در پارک فناوری پردیس بود، گفت: نمی دانم ایجاد منطقه ویژه چه خاصیتی دارد؟ پیشنهاد می کنم که منافعی که در مناطق ویژه اقتصادی مانند معافیت‌های مالیاتی وجود دارد را در قانون مالیات بر ارزش افزوده در نظر بگیریم.

به گفته لاریجانی این قانون تصویب شده و به کمیسیون فرستاده شده است و می‌تواند زمان مناسبی برای پیشنهادات باشد و اگر نکته‌ای در مورد مناطق ویژه در نظر دارید را پیشنهاد دهید تا به نتیجه برسیم و آن را در قانون بگنجانیم.

لاریجانی در ادامه در مورد صادرات خاطرنشان کرد: علی القاعده باید ضمانت نامه هایی برای صادرات وجود داشته باشد؛ پیشنهاد می دهم که با صندوق ضمانت صادرات کار کنید. اگر مشکلی در این زمینه بوجود آمد به ما بگویید تا ما آن را حل کنیم.

ضمانت صادرات شرکت‌های دانش بنیان

رئیس مجلس گفت: ما می توانیم سفارش شرکت های دانش بنیان را در زمینه صادرات به صندوق ضمانت صادرات کنیم.

وی همچنین با اشاره به صفر رسیدن بودجه پارک فناوری پردیس گفت: تعجب می کنیم که بودجه این پارک به صفر رسیده است. ما ۷۰ میلیون یورو برای حوزه فناوری بودجه اختصاص داده ایم که بخشی از این بودجه مختص به پارک فناوری پردیس است.

لاریجانی تاکید کرد: صندوق توسعه ملی ملاحظاتی در زمینه اختصاص بودجه دارد و به سختی پول را به بخش ها اختصاص می دهد زیرا بودجه این صندوق برای بخش خصوصی است.

رئیس مجلس افزود: اما همواره هر سال بودجه ای به معاونت علمی و فناوری از سوی صندوق اختصاص می‌یابد که این می تواند پشتیبان حوزه فناوری به شمار رود؛ ما برای معاونت علمی، صندوق توسعه ملی را ناخنک کردیم تا بودجه خوبی به معاونت علمی اختصاص یابد و اگر در این زمینه ها کمکی لازم باشد انجام می دهیم.

وی خاطرنشان کرد: مدیران شرکت های دانش بنیان می توانند پروپوزالی را در حوزه قانونگذاری ارائه دهند و بر این اساس کمکی به مجلس شود؛ ما از پیشنهادات مدیران و از نظر مردم در راستای قانونگذاری استقبال می کنیم.

وی با توصیه ای در خصوص تحریم ها گفت: تحریم ها برای کشور چیز خوبی نیست ولی منافعی دارد که می توان این گونه استنباط کرد تحریم به صورت کلی خسارت به شمار نمی‌رود.

لاریجانی افزود: تحریم ها شرایطی را ایجاد کرده است که بیش از گذشته به دستاوردهای داخلی توجه شود.

رئیس مجلس با بیان اینکه در سالهای قبل آنقدر در مضیقه نبودیم، ادامه داد: شما شرکت های دانش بنیان نیروهای فعال هستید. می‌توانید به این موضوع وارد شوید و اگر در قوانین کسب و کار موانعی وجود دارد پیشنهاداتی به مجلس ارائه دهید تا این امور برای شما سهل شود.

وی گفت: امیدواریم که در بخش‌هایی که کشور نقص دارد کمک کنید تا این نقص‌ها برطرف شود.

ضرورت اولویت بندی حوزه‌ها برای تولید داخل

لاریجانی با بیان اینکه اگر تولید داخلی وجود دارد نباید به سمت خارج برویم، تاکید کرد: باید اولویت‌هایی در این زمینه در نظر بگیریم و بر اساس آن محصول تولید کنیم.

رئیس مجلس با بیان مثالی افزود: اکنون قطعاتی از خودرو در داخل کشور تولید می‌شود اما بخش‌هایی از خودرو حلقه مفقوده هستند که باید روی این موضوع کار شود و در اولویت قرار بگیرد.

وی در خصوص تولید دارو در کشور گفت: تا آنجایی که می دانم ۹۶ درصد تولید دارو در داخل کشور انجام می‌گیرد اما همین ۴ درصد، ۱.۵ میلیارد دلار بار را به دوش دولت گذاشته است.

لاریجانی با تاکید بر اولویت بندی برای تولید داخل گفت: دکتر ستاری می تواند لیستی از کالاهای اولویت دار را در حوزه‌های مختلف تهیه کند تا به استقلال در کشور در زمینه تولید برسیم؛ قطعاً این موضوع اشتغالزا خواهد بود.

رئیس مجلس تصریح کرد: تجهیزاتی که در داخل کشور تولید می شود نباید از خارج کشور وارد شود. این موضوع را همواره پیگیری می کنیم که دولت در این زمینه از توانایی شرکت های دانش بنیان استفاده و از آنها حمایت کند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت علاقه مند به تولید کالاهای ضروری است، افزود: می توان لیستی از این نوع کالاها را از وزارت بهداشت و سایر کالاهای ضروری را از وزارتخانه‌ها درخواست کرد.

لاریجانی تاکید کرد: در حوزه‌هایی همچون کشاورزی، صنعت، معدن نیز می توان اینگونه فعالیت کرد تا کمتر شاهد واردات کالاها باشیم؛ تولید داخل باعث استقلال کشور شده و برای کشور عزت را به همراه می‌آورد.

لاریجانی گفت: باید درخواست‌هایی که از ارگان‌های مختلف می‌شود را مورد توجه قرار داد. معاونت علمی می تواند پل ارتباطی بین ارگان‌ها و شرکت های دانش بنیان برای تولید داخل باشد.

رئیس مجلس وی اظهار داشت: نیاز مالی شرکت‌ها هم از طریق صندوق انجام می‌گیرد و اگر مشکلی وجود بیاید مجلس از آنها حمایت خواهد کرد. البته که تنها مشکل، مشکل مالی نیست بلکه ارتباطاتی است که باید بوجود بیاید.

وی تصریح کرد: ما همواره به وزیران و معاون علمی و فناوری توصیه می کنیم که سازوکاری برای این ارتباطات و پشتیبانی از آنها فراهم کنند. ما اگر به نیازها تمرکز کنیم می‌بینیم مشکل اصلی منابع مالی نیست.

لاریجانی گفت: ما همواره پشتیبان حوزه‌های بهداشت و درمان، نفت وگاز، معادن و … هستیم؛ همچنین در حوزه کشاورزی باید از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم.

رئیس مجلس تاکید کرد: تردیدی نیست که این نیروهای خلاق در کشور را ارج می نهیم و در همه زمینه ها از این نیروها حمایت می کنیم.

لاریجانی خطاب به مدیران شرکت های دانش بنیان گفت: امیدواریم در زمینه تولید داخل گام برداریم و سالهای آینده پرتوفیق تر برای شما باشد.

کد خبر 4641610 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: علی لاریجانی شرکت دانش بنیان کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۰۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان راهی میان‌بُر برای رشد تولید هستند

جلسه هیئت دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و در آن برنامه عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول، جلسه هیئت دولت صبح امروز _چهارشنبه بیست و نهم فروردین_ به ریاست محمد مخبر برگزار شد و در آن برنامه عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه با تاکید بر ضرورت رسیدگی هر چه سریع‌تر به سیل زدگان در مناطق جنوبی کشور تصریح کرد: همه دستگاه‌های مسئول از جمله وزارتخانه‌های کشور، نیرو و راه و شهرسازی موظف هستند همه امکانات خود را برای کمک و جبران خسارات وارده به سیل زدگان بسیج کنند.

مخبر با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه تاکید کرد: نمایشگاه کتاب یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی است و ضروری است بخش‌های مربوط، در برگزاری هر چه بهتر این نمایشگاه همکاری کنند تا زمینه توسعه فرهنگ کتاب خوانی در کشور فراهم شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین به بازدید روز گذشته خود از پارک فناوری پردیس اشاره و تاکید کرد: با تلاش‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامات و دستاوردهای بزرگی در این پردیس انجام شده تعداد زیادی از نخبگان جوان که سرمایه کشور هستند با پارک‌های علمی همکاری می‌کنند.

مخبر با اشاره به عملیات افتخارآمیز و مقتدرانه اخیر سپاه پاسداران و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی‌های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی ادامه داد: قطعاً سرمایه و آینده کشور همین جوانانی هستند که رشد اقتصادی باید با تکیه بر همت و تلاش آنان صورت پذیرد. برای تحقق شعار سال و رشد تولید شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری باید فعال شوند چرا که این شرکت‌ها راه میانبر برای رشد تولید هستند و جهش اقتصادی مدنظر مقام معظم رهبری با دانش و تکنولوژی محقق می‌شود.

مخبر در خصوص مطالبات عقب افتاده حق‌التدریس اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها به سازمان برنامه و بودجه دستور داد تا هرچه سریع‌تر مطالبات آنان تأمین و پرداخت شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با قدردانی از سازمان صداوسیما و رسانه‌ها برای اطلاع رسانی اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم، از سازمان صدا و سیما خواست تا زمینه انعکاس بیشتر خدمات بخش‌های مختلف دولت فراهم شود.

همچنین در این جلسه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در خصوص پروژه ملی قطار شهری گفت: این پروژه با کمک شهرداری تهران و وزارت کشور به ثمر رسیده است و به زودی متروی تهران شاهد استفاده از قطار ملی خواهد بود.

پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما نیز با تأکید بر ضرورت حمایت سازمان صداوسیما از تلاش‌ها و اقدامات دولت ادامه داد: طرح حمایت مالی معاونت علمی از برنامه‌های رسانه‌ای دانش بنیان‌ها اثر خوبی برای تقویت و رشد تولید شرکت‌های دانش بنیان داشته است.

در این جلسه، هیأت دولت برنامه عملیاتی تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم در سال ۱۴۰۳» را تصویب کرد.

کد خبر 745493

دیگر خبرها

  • توجه به گسترش کشاورزی دانش‌بنیان، زمینه صادرات مازاد نیاز داخلی را فراهم می‌کند
  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • رونمایی از مینی‌بوس دانش‌بنیان با ظرفیت ۲۱ نفر در سمنان
  • ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو در کشور وارداتی است
  • شرکت‌های دانش‌بنیان راهی میان‌بُر برای رشد تولید هستند
  • شرکت‌های دانش بنیان راه میانبر برای رشد تولید هستند
  • پارک فناوری پردیس به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • افزودن ۹ واحد صنعتی به جمع شرکت‌های دانش بنیان‌های کشور