Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-24@15:26:47 GMT

ویلیام هرشِل؛ پدر اورانوس

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۰۶۵۸

ویلیام هرشِل؛ پدر اورانوس

ایتنا - کشف اورانوس، توسط ویلیام هرشل انجام شد که یک ارگ‌نواز، آهنگساز و عاشق تماشای ستارگان بود و به یکی از ستاره‌شناسان بزرگ در تمامی قرون و اعصار تبدیل شد. در سال ۱۷۸۱ خبری مهم، جهان علم را به لرزه درآورد: یک موسیقیدان، سیاره جدیدی فراتر از زحل کشف کرد. برای نخستین بار از زمان باستان که تنها پنج سیاره شناخته شده بودند، منظومه شمسی با کشف سیاره جدید اورانوس، وسعت بیشتری پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار توسط ویلیام هرشل (William Herschel) انجام شد که یک ارگ‌نواز، آهنگساز و عاشق تماشای ستارگان بود و به یکی از ستاره‌شناسان بزرگ در تمامی قرون و اعصار تبدیل شد.


به گزارش ایتنا و به نقل از اوپن‌مایند، ویلیام هرشل (متولد ۱۵ نوامبر سال ۱۷۳۸ میلادی) استعداد موسیقی شگرفی از پدرش به ارث برده بود. پدر وی یک نوازنده اوبوا، ویولن، پیانو، چنگ و ارگ بود و یک استادکار ماهر بود که سازهایش را خودش می‌ساخت. آشنایی با موسیقی به ویلیام کمک کرد تا شروع به مطالعه رابطه میان ریاضیات و صوت کند. او بعد از آن، به فیزیک و سپس به مبحث نور روی آورد تا اینکه علاقه اصلی خودش یعنی ستاره‌شناسی را پیدا کرد. نخستین کتاب علمی که هرشل خواند، در سن ۳۵ سالگی بود و آنچنان شیفته مطالب آن شد که تصمیم گرفت زندگی خودش را وقف مطالعه ستارگان کند. بدین‌ترتیب روزها برای گذران زندگی کار موسیقی می‌کرد و شبها به مطالعه ستارگان می‌پرداخت.
 
با توجه به اینکه درآمد وی برای خرید ابزار و ادوات لازم برای رصد کیهان کافی نبود، برای خودش یک تلسکوپ نوری ساخت که قطر آن ۱۵٫۵ سانتیمتر و طول کانونی‌اش نیز نزدیک به دو متر بود. او در روز ۱۳ مارس سال ۱۷۸۱ میلادی و هنگامی که سرگرم بررسی صورت فلکی دوپیکر بود، یک ستاره پرنور دید که از دیگران بزرگتر به‌نظر می‌رسید. هرشل خیلی زود احتمال ستاره بودن این شیء را رد کرد؛ چون به شکل قرص بود و افزون بر این، نسبت به ستارگانی که در پیش‌زمینه ثابت بودند، در حال حرکت بود. با توجه به اینکه او موقعیت سیاره‌ها را به‌خوبی می‌دانست، اعلام کرد که یک دنباله‌دار کشف کرده است. اما رصدهای بعدی نشان دادند این جسم آسمانی برخلاف دنباله‌دارها، دارای شکل مشخصی بود و حرکت آن در امتداد مدار بلند و کش‌آمده این ستارگان نبود؛ بلکه آهسته و تقریباً دایروی حرکت می‌کرد که نشان می‌داد از خورشید فاصله زیادی دارد.
 
هرشل به لطف شهرت خود در قالب یک ستاره‌شناس، توانست موسیقی را رها کند و خودش را منحصراً وقف علم نماید. او همچنان که به ساختن و صیقل دادن آینه ادامه می‌داد، تصمیم گرفت تلسکوپ‌های بزرگتری بسازد. وی در سال ۱۷۸۹ تلسکوپی ساخت که در زمان خودش واقعاً غول‌پیکر بود: آینهٔ آن قطری برابر با ۱٫۲۲ متر و لوله‌اش نیز ۱۲ متر طول داشت که مثل یک توپ جنگی، آسمان را هدف قرار داده بود. اگرچه کار با این تلسکوپ بسیار پرزحمت بود، اما او از آن برای کشف ماهواره‌های اورانوس و نیز قمرهایی از زحل مثل میماس و انسلادوس استفاده کرد و بدین‌ترتیب به یکی از پیشگامان علم ستاره‌شناسی تبدیل شد.
 
دیگر اکتشافات
بزرگترین کار هرشل عبارت بود از مطالعه ساختار کهکشان راه شیری. او در طول بیش از ۲۰ سال، از تلسکوپ‌اش برای شمردن ۹۰ هزار ستاره در ۲ هزار و ۴۰۰ ناحیه نمونه استفاده کرد و اکتشافاتی کرد که توانست درک ما از کیهان را تغییر دهد. برای مثال، او کشف کرد که کهکشان ما شکلی قرص‌مانند دارد و نیز اینکه منظومه شمسی در حرکت مداوم است.
 
در دوره‌ای که هرشل زندگی می‌کرد، ستاره‌شناسی علمی بود که فقط منظومه شمسی را مطالعه می‌کرد و اگرچه دانشمندان می‌دانستند که سحابی‌ها وجود دارند، ولی هیچ‌کسی نمی‌دانست که واقعاً چه هستند. کارهای هرشل، مبنایی درست برای تشخیص سرشت و ویژگی‌های این اشیاء تشکیل داد. این پژوهش‌ها منجر به کشفی بزرگ در سده بیستم شد مبنی بر اینکه کیهان، فضایی پویا و سرشار از کهکشان است.
 
از سوی دیگر، مشاهدات هرشل در مورد مریخ، این امکان را برای ستاره‌شناسان فراهم ساخت تا فصول آن را درک کنند. او همچنین یکی از نخستین دانشمندانی بود که درباره کلاهک‌های یخ قطبی روی مریخ مطالبی نوشت. مطالعات وی در سال ۱۸۰۰ پیرامون نور و دمای خورشید نیز زمینه‌ساز کشف شکل جدیدی از تابش الکترومغناطیسی شد که امروزه فروسرخ نامیده می‌شود.
 
هنگامی که این موسیقیدان آلمانی در سن ۸۳ سالگی در سال ۱۸۲۲ از دنیا رفت، به‌یُمن خدماتی که به علم ستاره‌شناسی کرده بود، به شهرتی بین‌المللی دست یافته بود. خواهر وی با نام کارولین و پسرش با نام جان، کارهای وی را ادامه دادند و نام هرشل را در تاریخچه ستاره‌شناسی جاودانه کردند.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: ناسا فضا اورانوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۰۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری با داروی مرگ

وقتی ببینی عزیزت در پیش چشمانت در حال از دست رفتن است برای نجاتش دست به هر کاری می‌زنی؛ این حکایت افرادی است که عزیزانشان به بیماری الزایمر مبتلا بوده اند و برای نجات بیمارشان به ادعای یک شخص که خودش را پروفسور معرفی کرده و مدعی کشف داروی درمان الزایمر شده اعتماد کرده اند.

تاوان این اعتماد، اما برای برخی از این افراد گران تمام می‌شود و چهار نفر از افرادی که با این دارو تحت درمان قرار گرفته اند هم اکنون زنده نیستند! این فرد، اما همچنان در فضای مجازی فعال است و افراد را فریب می‌دهد و به دلار پول می گیرد.

جالب اینجاست که برخی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها هم با وی همکاری داشته اند؛ هر چند برخی از آن‌ها مانند بیمارستان لقمان متوجه فریبکاری این فرد شده و از او شکایت کرده اند و برخی دیگر همچون بیمارستان فرهیختگان به او کد اخلاقی هم داده اند؛ کاری که بنا به اذعان وکیل یکی از شکات این پرونده تخلف است. 

یک دارو که می‌تواند بیماران مبتلا به آلزایمر را درمان کند؛ این خبری است که می‌تواند فضای رسانه‌ای را بترکاند و در زمان خودش همین اتفاق هم افتاد و کاف شین به عنوان کسی که چنین دارویی را تولید کرده به بسیاری از رسانه‌ها از جمله صدا و سیما راه یافت. فردی که ظاهرا عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان است و همین هم پشتوانه‌ای شد برای اینکه رسانه‌ها هم او را باور کنند.

این، اما پایان ماجرا نبود و این فرد افراد زیادی را موش آزمایشگاهی دارویش کرده است؛ دارویی که نه فقط کسی را درمان نکرده بلکه تاکنون چهار نفر از افرادی که با این دارو تحت درمان بوده اند فوت کرده اند. وی علوم آزمایشگاهی خوانده و یک دوره یک ساله در هاروارد گذارند، اما خودش را فوق دکترای هاروارد اعلام میکند. 

روایت سرمایه گذاری روی حباب

آقای ترقی جاه سرمایه گذار این پروژه که از شاکیان این پرونده است می‌گوید: «این آقا برای مجاب کردن من فیلم چند بیمار را فرستاد که نشان میداد با مصرف دارو حالشان بهتر است. من به بیمارستان لقمان رفتم وبا یکی از پزشکان صحبت کردم تا ببینیم آیا این ادعا بلحاظ پزشکی هم قابل تایید است. تیمی تشکیل شد از دکتر قره قوزلو و چند تن از بیماران دیگر و قرار شد بخشی به این کار اختصاص داده شده و یک سری از بیماران را مورد بررسی قرار دهند.»

وی ادامه می‌دهد: «ما مشغول تجهیز بخش بودیم که رئیس بیمارستان با من تماس گرفت که چرا شما کار را شروع کرده اید و از بیماران پول میگیرد؟ برخی از بیماران با تماس گرفته اند که ۲۰۰ میلیون و ۵۰۰ میلیون تومان پول داده اند. در صورتی که بنا نبود کار را شروع کنیم. من با وی تماس گرفتم و معترض شدم، اما گفت خود بیماران دوست داشتند پول بدهند و از آنجا چالش ما شروع شد.»

آقای ترقی جاه چند بار از این فرد می‌خواهد تا بیمارانی را که مدعی است خوب شده اند بیاورد بررسی شوند. وی می‌افزاید: «یکی از بیماران خانم دکتر نوروزیان در بیمارستان روزبه هم دارو را دریافت کرده بود که وقتی از او استعلام گرفتم گفت این فرد یک جنایتکار است و این دارو نیست سم است! از طریق خانم دکتر نوروزی ما بیماران دیگر را پیدا کردیم، اما چون بیماران از هم خبر نداشتند، نمی‌دانستند چه خبر است.»

پروژه مرگ 

سرمایه گذار این پروژه در نهایت متوجه میشود چند تن از بیمارانی که دارو را دریافت کرده اند، فوت شده اند. به گفته وی این فرد از ۲۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان از افراد پول می‌گرفت و در واقع تجارت می‌کرد. ترقی جاه می‌افزاید: «مشکل اینجاست که وی خودش را پزشک معرفی میکند در حالی که اصلا پزشک نیست و تاکنون به بیشتر از ۱۰۰ نفر این دارو را تزریق کرده و تاکنون از افراد مختلف ۱۲۰-۳۰ میلیارد تومان پول گرفته و همچنان هم از طریق فضای مجازی قربانی می‌گیرد.» 

ترقی جاه سرانجام به سازمان غذا و دارو مراجعه می‌کند و آنجا هم برای این فرد پرونده تشکیل داده اند. 

وی می‌گوید: «وقتی بخش در بیمارستان آماده شد آن‌ها از ما مجوز سازمان غذا و دارو را خواستند و ما از طریق بیمارستان نامه زدیم و آن‌ها یک سری اطلاعات خواستند. وی بدون پیگیری این ماجرا و طی مراحل حیوانی و آزمایشگاهی دارو را به بیماران تزریق می‌کردو مدعی آن بود که مراحل حیوانی کار را در ژاپن انجام داده، اما در نهایت ما متوجه شدیم پتنتی که به ما فروخته جعلی است. بر همین اساس هم در دادسرای جرائم پزشکی این پرونده جریان دارد.»

روایت قربانیان

بیمارستان لقمان و چند مرکز دیگر مراکزی هستند که این دارو به بیماران تزریق شده است. آنطور که آقای ترقی جاه می‌گوید بیمارستان لقمان در جریان این ماجرا نبوده و هم بیمارستان لقمان و هم دانشگاه شهید بهشتی از این فرد شکایت کرده اند. با وجود این آقای یزدی نژاد که پدرش بعد از دریافت ۸ دوز از این دارو فوت کرده میگوید تمام این تزریق‌ها در بیمارستان لقمان انجام شده و ما به ازای آن هم ۳ هزار دلار پول نقد پرداخت کرده است. 

خانم صابری هم که خواهرش به بیماری الزایمر دچار بوده و نخستین نفری است که خواهرش این دارو را دریافت کرده میگوید: «من این فرد را از سال ۹۷ می‌شناختم و وقتی درباره وی جستجو کردم متوجه شدم عضو هئیت علمی پژوهشگاه رویان است و همین موجب شد تا صحبتهایش را باور کنم. سال ۹۹ بود که من از وی خواستم برای خواهر من این دارو را تزریق دهد و به من گفت این دارو مجوز ندارد و شما باید تعهد بدهد و بعد از من ۲۰۰ میلیون تومان خواست و تاکید کرد باید بنویسید هبه.»

این خانم تنها کسی است که پول را به حساب شرکت نازنین پارس دارو ریخته است و تعهد محضری داده که اگر اتفاقی افتاد ادعایی نداشته باشد. 

وی ادامه می‌دهد: «آخر مهر ۱۴۰۰ تزریق در بیمارستان پاستور نو انجام شد و بنا بود ۱۲ دوز تزریق هر سه روز یک بار انجام شود، اما این اتفاق نیفتاد. به واسطه همین بدقولی‌ها من به دنبال شکایت افتادم و به بیمارستان لقمان رفتم و متوجه شدم فیلم خواهر من را به بقیه نشان داده تا اعتماد آن‌ها را جلب کند.»

خانم صابری درباره دارو می‌گوید: «دارو به گونه‌ای بود در نخستین تزریق، خواهرم بلند شد نشست روی مبل، اما یکی دو هفته بعد دوباره حالتش به قبل برگشت.»

آقای یزدی نژاد هم از طریق آشنایانش با این فرد آشنا شده و به او اعتماد می‌کند و در نهایت ۸ دوز تزریق این دارو به پدرش موجب شده تا وی فوت کند. طبق روایت آقای یزدی نژاد این فرد در حال حاضر در دبی است و بر اساس ادعای واسطه‌ای که آشنای آقای یزدی نژاد بوده بنا می‌شود دارو از امارات به ایران انتقال پیدا کند و با تخفیف بجای ۷ هزار دلار نصف قیمت و به صورت نقدی هزینه را دریافت کند. 

برخی از افراد هم البته با تصور اینکه بقیه خوب شده اند و فقط دارو روی بیمار آن‌ها اثرگذار نبوده می‌پذیرد و از شکایت هم صرفنظر می‌کند. 

جرائم متعدد

انرژی کاذب اولیه و بعد لاغری و افسردگی و از دست دادن قدرت تکلم ویژگی مشترک این بیماران است. 

آقای شادمان وکیل خانم صابری خواهر یکی از قربانیان این ماجرا می‌گوید: «موارد متعددی از کار‌های این فرد جرم است. تحصیل مال از طرق نا مشروع که کلاهبرداری محسوب می‌شود. از سوی دیگر وی خودش را به عنوان پزشک جا میزند که اصلا پزشک نیست. همچنین داروی بدون مجوز خودش جرم است.»

به گفته شادمان مهم‌ترین بخش جرائم این فرد آن است که کسی که یکی داروی غیر مجاز را تزریق کند و منجر به صدمه شود، بسته به صدمه‌ای ایجاد شده باید مجازات شود و مجازات‌های سنگینی دارد و حتی اگر پزشک باشد نباید داروی خارج از فارماکوپه را تجویز کند. وی می‌افزاید: «در این چارچوب ما اقدام قانونی انجام دادیم که در شعبه ۲ بازرسی دادسرای جرائم پزشکی رسیدگی شده است. در آنجا چند استعلام انجام شد. یکی از وزارت بهداشت که اصلا چنین دارویی وجود دارد که جواب منفی بود. استعلام بعدی از سازمان پزشکی قانونی بود که برای تشخیص دقیق‌تر به قسمت مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی فرستاده شد و ظاهرا یکی از عواملی که این بیماری را تسریع می‌کند همین داروست، اما هنوز آزمایشگاه آن‌ها پاسخ قطعی نداده است.»

به جز موضوعی که پزشک قانوین باید نظر بدهد در سه مورد بعدی جرم این فرد محرز است.

بیمارستان‌ها هم فریب خوردند و شاکی اند

آیا بیمارستان‌هایی که در باره همکاری کردند مجرم نیستند؟ شادمان در پاسخ به این سوال می‌گوید: «این فرد بیمارستان لقمان را هم فریب داده است همچنانکه آقای ترقی جاه را به عنوان سرمایه گذار فریب داده است.»

ترقی جاه هم ادامه می‌دهد: «چالش اصلی ماجرا، اما عضویت این فرد در پژوهشگاه رویان است و همچنان هم عضو رویان است و اغلب افراد هم بواسطه این ماجرا فریب خورده اند و اغلب افرادی که با وی جلسه داشته اند در این پژوهشگاه بوده است، اما این پژوهشگاه در این رابطه موضع گیری درستی ندارد و به گفته آقای ترقی جاه این موسسه به رغم پذیرش تخلف و کلاهبرداری این فرد می‌گوید این فرد کارمند رسمی ماست و ما علیه او سندی نداریم!»

به گفته ترقی جاه بیمارستان فرهیختگان به این فرد کد اخلاق داده آن هم به اسم خودش! این فرد با رئیس بیمارستان فرهیختکان یک شرکت زده که هم محقق و هم دارو طرح خودش است در حالی که این کد اخلاق تخلف است و کد اخلاق را به نولوژی مغز و اخلاق که عضو هیئت علمی باشد می‌دهند همچنانکه در بیمارستان لقمان هم به اسم پزشکان مجوز دریافت شد و ما در حال انجام کار تجهیز بخش بودیم، ولی وی کار تزریق را انجام داد و بیمارستان از این ماجرا اصلا خبر نداشتند.

دیگر خبرها

  • اخاذی با مهریه سنگین!
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • نصیرزاده: کلینزمن گزینه تراکتور نیست
  • (ویدئو) سحر دولتشاهی کاریکاتور خودش و پیمان معادی را استوری کرد
  • زانتی: اینزاگی خودش هم خبر ندارد چه کرده است!
  • ایران یک خیابان به نام خودش در پاکستان دارد + فیلم
  • ویلیام برنز: اگر ما نبودیم‌، اسرائیل در مقابل ایران قادر به دفاع از خود نبود/ رسانه‌های صهیونیستی: سکوت کامل نتانیاهو نشان دهنده دردسری استراتژیک است که حمله ایران برای او ایجاد کرده است/ کمبود آب شرب غزه را در آستانه فاجعه قرار داده است +عکس و فیلم
  • کلاهبرداری با داروی مرگ
  • بسکتبال NBA | مصاف های تکراری اما همیشه جذاب
  • دل شهریار برای بازگشت سپاهان در انزلی