Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از حمله به چند نفتکش و کشتی در بندر الفجیره امارات در ماه گذشته، بالافاصله مقامات آمریکایی را متهم به دست داشتن در این ماجرا کردند. اتهامی که هیچگاه نتوانستند مدارک و شواهدی دال بر تایید آن ارائه دهند و عملا منجر به همراهی هیچ کشوری با واشنگتن نشد.

به گزارش تابناک، در ادامه، حملات روز پنج شنبه به دو نفتکش در دریای عمان و در نزدیکی آب های سرزمینی ایران، فاز جدیدی از اتهام زنی مقامات آمریکایی علیه ایران را ایجاد کر و بلافاصله پس از حمله به نفتکش ها، آمریکایی ها بار دیگر بدون هیچ گونه شواهد و مدارکی ایران به دست داشتن در این حملات متهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتهامی با واکنش گسترده بین المللی مواجه شد و بسیاری از کشورها تردید خودشان نسبت به روایت آمریکا از ماجرا را اعلام کردند.

آمریکایی ها اهداف مختلفی را از متهم کردن ایران دنبال می کنند. پیشبرد سیاست فشار حداکثری بر ایران عمده ترین هدف احتمالی است.

با این حال، به نظر می رسد واشنگتن در پی افزایش حضور نظامی خود در خلیج فارس و تنگه هرمز به بهانه امنیت کشتیرانی و دریانوردی است.

در همین رابطه، روزنامه تایمز انگلیس نوشت، به دنبال حوادث اخیر و هدف قرار گرفتن دو نفتکش در خلیج عمان، کشورهای غربی برای ایجاد نیروی دریایی مشترک جهت حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفتکش در منطقه برنامه ریزی می‌کنند.

 این روزنامه به نقل از دو مسؤول غربی نوشت: صحبت‌ها درباره نشان دادن واکنش سریع به این حادثه اخیر خیلی کم مطرح می‌شوند و بیشتر اعلام می‌کنند که تکمیل تحقیقات در خصوص آن ضرورت دارد.

این مسؤولان بر ضرورت اتخاذ اقدامات برای حفاظت از نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری دیگر در تنگه هرمز تاکید داشته و گفته‌اند: در حال حاضر چالش بر سر دستیابی به توافق نظر درباره چگونگی تحقق این برنامه میان انگلیس، شرکای دیگر اروپایی، آمریکا، شرکای موجود در حوزه خلیج فارس، ژاپن و نروژ و هر طرف دیگر ذی‌ربط است.

این روزنامه افزود: نروژ، ژاپن، عربستان و امارات در پی دو حادثه اخیر خسارت دیدند و چین، هند و کره جنوبی از بزرگترین واردکنندگان نفت خام از حوزه خلیج فارس هستند و بسیاری از این کشورها که از حوادث اخیر متاثر شدند، حضور دریایی نظامی دائمی در منطقه خلیج فارس و نیز تعدادی پایگاه دریایی در شبه جزیره عرب دارند اما مشکل در انتخاب یک بخش بی‌طرف است که هم پیمانان بتوانند زیر نظر آن عملیات حفاظت مشترک را اجرایی کنند.

تایمز در ادامه نوشت: سازمان دریایی بین‌المللی وابسته به سازمان ملل ممکن است این نقش را برعهده بگیرد اما احتمالاً نفوذ سیاسی خود را از دست می‌دهد.

براساس این گزارش، به نظر می رسد آمریکایی ها در پی ایجاد یک سازمان امنیتی- نظامی با حضور سایر قدرت های غربی و متحدان منطقه ای هستند تا در وهله اول نفوذ و تسلط بیشتری بر خلیج فارس به دست آورند و در مرتبه بعد، اجماع و مشروعیت لازم بین المللی برای هر گونه اقدام احتمالی در منطقه را ایجاد کنند.

در واقع، با بهانه امنیت کشتیرانی، در پی محدود کردن دامنه نفوذ و قدرت ایران در تنگه هرمز و نظامی کردن خلیج فارس هستند.

از سوی دیگر، با شکست طرح ناتوی عربی، واشنگتن و ممتحدانش ممکن است در پی ایجاد یک اتحاد جایگزین در منطقه باشد که بتواند به اقداماتشان مشروعیت بخشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آمریکا ایران نیروی مشترک دریایی خلیج فارس تنگه هرمز اس 400 دریای عمان اس 300 هلگا اشمید عبدالرضا داوری اجلاس سیکا پایان نامه فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکورت کشتی‌های ایران تا دریای سرخ

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوگروههای نداجا برای اسکورت کشتی‌های تجاری‌مان در حال انجام ماموریت هستند و هم اکنون ناوشکن جماران با همه توان در خلیج عدن حضور دارد و ادامه این ماموریت تا دریای سرخ هم خواهد بود. - اخبار سیاسی -

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در حاشیه برگزاری رژه روز ارتش، در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، درخصوص وضعیت ماموریت ناوگروههای نداجا در آبهای بین المللی اظهار داشت: ناوگروههای ارتش جمهوری اسلامی ایران برای اسکورت کشتی‌های تجاری‌مان در حال انجام ماموریت هستند و هم اکنون ناوشکن جماران با همه توان در خلیج عدن حضور دارد و ادامه این ماموریت تا دریای سرخ هم خواهد بود.

وی افزود: ما کشتی‌هایمان را از خلیج عدن تا دهانه سوئز اسکورت می کنیم و آماده‌ایم تا از کشتی‌های کشورهای دیگر نیز حفاظت کنیم.

دریادار ایرانی در جمع خبرنگاران حاضر در رژه نیز با اشاره به اتفاقات منطقه گفت: مدتهاست که  موازنه قوا در منطقه با وجود نیروی مقاومت تغییر کرده  و با عملیات وعده صادق به همه ثابت شد که مسلمانان در کنار هم یک حرف می زنند و آن حرف، حمایت از مظلوم و مقابله با ظالم است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: با عملیات وعده صادق به همه جهان ثابت شد که چگونه یک قدرت واقعی و یک قدرت پوشالی در صحنه چگونه عمل می‌کنند.

دریادار ایرانی گفت: ان شاالله دولت های منطقه بیدار شوند و خواست مردم خود را انجام دهند و متوجه می شوند که ملت های خود چه می‌خواهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسکورت کشتی‌های ایران تا دریای سرخ/ فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوشکن جماران با همه توان در خلیج عدن حضور دارد
  • پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: کشتی‌هایمان را از خلیج عدن تا دهانه سوئز اسکورت می‌کنیم
  • آمریکا باید از ‌آب‌های خلیج فارس خارج شود
  • رژه ناوهای ارتش در خلیج فارس+ تصاویر
  • تصاویری از رژه یگان‌های زیرسطحی، سطحی و پروازی ارتش در خلیج فارس
  • اسکورت کشتی‌های ایران تا دریای سرخ
  • هشدار کارشناسان نظامی چین به خطرات افزایش تنش‌ها در خاورمیانه
  • صدور هشدار سطح نارنجی برای تردد‌های دریایی در خلیج فارس
  • هشدار سطح نارنجی برای ترددهای دریایی در خلیج فارس صادر شد