Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-24@05:15:47 GMT

۴ دلیل تاخیر در ترخیص در کالا

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۱۰۹۳

۴ دلیل تاخیر در ترخیص در کالا

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملی استاندارد ایران، امروز شنبه ۲۵ خرداد ۹۸ با هدف تسریع و تسهیل در صدور مجوزهای نمونه برداری و اعمال نظارت‌های کیفی بر کالاهای مشمول استاندارد اجباری، تجدید امضا شد.

این تفاهم‌نامه پس از انجام تغییراتی نسبت به تفاهم‌نامه قبلی، امروز طی نشستی با حضور مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران و نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تمدید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این تفاهم‌نامه که نسخه اولیه آن اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ بین گمرک و سازمان ملی استاندارد ایران، امضا شده بود، طرفین متعهد به انجام اقدامات لازم برای روان‌سازی تشریفات گمرکی کالاهای وارداتی و صادراتی و همچنین اعمال کنترل‌ها و بازرسی‌های لازم جهت رعایت استانداردهای اجباری شده‌اند که این اقدامات با انجام تغییراتی متناسب با شرایط فعلی، ادامه خواهد یافت.

مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران در این مراسم گفت: در راستای تسهیل تجارت فرامرزی، قوانین و تکالیفی برای گمرک و سایر سازمان‌های حاکمیتی در نظر گرفته شده است که با مدیریت هماهنگ مرزی و مدیریت واحد تجارت فرامرزی سبب تسهیل و تسریع در فرآیند ترخیص کالا شده می شود و ما باید سعی کنیم با انجام هماهنگی‌های بیشتر در فرآیند ترخیص کالا، زمان صدور مجوزها را کوتاه‌تر نماییم.

وی افزود: برای تسهیل و تسریع در ترخیص کالا، کنترل‌های ملموس، فیزیکی و مزاحم باید به کنترل‌های غیرملموس، غیرفیریکی و غیرمزاحم تبدیل شود و گمرک نیز با بهره‌گیری بیشتراز دستگاه‌های پیشرفته الکترونیکی نظیر ایکس‌ری و گاماری باید به این سمت حرکت می کند.

میراشرفی تصریح کرد: درخصوص تسریع در صدور مجوزها و ترخیص سریع کالا باید شرایطی فراهم شود تا پیش‌اظهاری قبل از واردات کالا انجام و کنترل‌های قبل از ورود کالا صورت گیرد تا در زمان ترخیص کالا توقف کالا زیاد نباشد.

رئیس کل گمرک ایران تأکید کرد: عمده این کنترل‌ها را باید قبل از ورود کالا، با هماهنگی بین سازمان‌های دخیل در امر تجارت انجام داد.

وی گفت: با تجدید امضای تفاهم‌نامه همکاری بین گمرک و سازمان ملی استاندارد، مشکلات آن قسمتی که مربوط به قوانین داخلی است با هماهنگی صورت گرفته تا حدودی رفع خواهد شد، اما یک سری عوامل خارجی وجود دارد که متأثر از تحریم‌های ظالمانه است.

میراشرفی با اشاره به معطلی ترخیص کالا افزود: بخشی از این معطلی، ناشی از تأمین ارز، انتقال ارز، انتقال اسناد مالکیت از فروشنده به خریدار و اسعار نرخ ارز است.

وی اظهارداشت: در حال حاضر با هماهنگی‌ها و اقدامات صورت گرفته، تشریفات صادرات کالا در فرآیند گمرک ظرف چند ساعت و تشریفات واردات پس از اظهار و در صورت تکمیل بودن اسناد یک روزه انجام می‌شود.

همچنین نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این مراسم، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تفاهم‌نامه گمرک و استاندارد با تغییراتی تجدید امضاء شده است تا شاهد همکاری بیشتر این دو سازمان و تسریع در صدور مجوزهای مرتبط با ترخیص کالا باشیم.

وی افزود: این تفاهم‌نامه که با سازمان‌های مختلف نیز منعقد شده است، می‌تواند در سرعت بخشیدن به فرآیند ترخیص کالا کمک کند.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تأکید کرد: با هماهنگی‌ها و همکاری‌های صورت گرفته، شاخص‌های تجارت فرامرزی که از مؤلفه‌های مهم کسب و کار است، ۴۵ رتبه بهبود یافته و به رتبه ۱۱۶ رسید.

وی گفت: در شاخص تجارت فرامرزی زمان، هزینه و تعداد اسناد مورد بررسی قرار می‌گیرد و با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با تجارت، چه نظارتی و چه عملیاتی توانسته‌ایم این رتبه را ارتقا دهیم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ترخیص کالا سازمان ملی استاندارد ایران گمرک ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۱۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو تاخیر داشته است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در تذکری گفت: موضوع دارو تاکنون ۴ مرتبه در جلسه نظارتی مجلس مورد بررسی قرار گرفته، اما تاکنون مشکل مردم در حوزه کمبود و گرانی دارو حل نشده است. آخرین جلسه نظارتی در این خصوص در ۱۹ دی ماه سال گذشته بود که رئیس مجلس به وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرصت دو ماهه ای برای اصلاح این وضعیت داد.   نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس در ادامه با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو رخ دهد، عنوان کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد آن را مردم پرداخت کنند، اما در حال حاضر این هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.   وی افزود: از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مسئول این قضیه بودند به نحوی که بانک مرکزی باید به موقع منابع ارزی را تأمین می‌کرد که این اتفاق صورت نگرفت و به جای آن شاهد ارزپاشی برای سفر‌های خارجی و افزایش ۵۰۰ دلار به هزار دلار بودیم.   عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلب داروسازان و داروفروشان را نداده است، همچنین سازمان تأمین اجتماعی نیز هزینه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت نکرده؛ این در حالی است که مجلس شورای اسلامی حکیمانه و به صورت مقبول این موضوع را دنبال کرده است.   محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه بعد از بررسی‌ها و جلسات برگزار شده درخصوص دارو، شخص بنده نیز جلسه جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: بر اساس گزارش جمع‌بندی نظارتی کمیسیون بهداشت از این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این خصوص مسئول هستند.   رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا بانک مرکزی در واگذاری ارز در اواخر بهار و ابتدای تابستان تأخیر داشته است، یادآور شد: این موضوع اشکالاتی را در توزیع دارو به وجود آورد که البته در پایان سال ۱۴۰۲ توانست به تعهدات خود عمل کند، اما به هر حال تأخیر داشت.   وی افزود: موضوع کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در این جلسه بر اساس ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس به رأی گذاشته می‌شود تا مجلس تشخیص خود را درباره آن اعلام کند، اما به هرحال موضوعات دیگر در حوزه ارزی و بودجه را پیگیری خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت اسرائیل
  • محموله صادراتی اسرائیل در مرز بازرگان توقیف شد + جزئیات
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت رژیم جعلی صهیونیستی
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد
  • بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو تاخیر داشته است
  • افزایش ترانزیت ریلی کالا از گمرک رازی در مرز ایران وترکیه 
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت
  • بیش از پنج میلیارد دلار مبادلات تجاری درمرز رسمی پرویزخان
  • بخشنامه جدید برای تسهیل صادرات تولیدکنندگان
  • جلوگیری از خروج ارز با متصل شدن به زنجیره بین المللی استاندارد