Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@18:00:28 GMT

حمله به نفتکش ها حکایت روان پریشی جنگ طلبان تیمب

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۱۴۷۳

حمله به نفتکش ها حکایت روان پریشی جنگ طلبان تیمب

تیم یادشده با تبیین سیاست‌های تهاجمی که شیوه‌ای برای ابراز خصومت نسبت به طرف مقابل شمرده می‌شود، به زعم خود برای خنثی سازی دیپلماسی فعال منطقه‌ای و بین‌المللی تهران، خشونت را چاشنی تحرکات اخیر خود کرده است.

ماجراجویی اخیر در دریای عمان که با ناشی‌گری آمریکا و تائید زود هنگام مایک پمپئو و دونالد ترامپ وزیر خارجه و رئیس جمهوری این کشور برای نشانه‌گیری و متهم کردن تهران به عنوان عامل این حادثه همراه بود، بیش از پیش دشمنی‌هاطرف‌ها در منطقه از یکسو و دستپاچگی متحدان منطقه‌ای واشنگتن از جمله سعودی‌ها و اماراتی‌ها را در موضعگیری اخیر نشان داد و بر سرسپردگی حکام دست نشانده صحه گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا و برخی متحدانش با فرافکنی و فرار به جلو در حالی مدعی دست داشتن ایران در حمله به نفتکش‌ها شده‌اند که سوابق و عملکرد آنها و نیز استدلال شماری از کارشناسان، انگیزه این مدعیان را برای ماجراجویی و آتش افروزی در خلیج فارس نشان می‌دهد.

شتاب آمریکا و سعودی‌ها برای متهم کردن تهران بدون ارائه هیچ دلیل و مدرکی و قرار دادن این شتابزدگی در کنار مواردی همچون اظهارات مکرر مقام‌های کاخ سفید مبنی بر تلاش برای صفر کردن صادرات نفت ایران، تشدید تحریم‌ها برای کشاندن تهران پای میز مذاکره و نیز ادعای ولیعهد سعودی برای انتقال جنگ به داخل ایران، این فرضیه را محتمل‌تر ساخته است.

برخی معتقدند که جنگ افروزان موسوم به تیم «ب» شامل بنیامین نتانیاهو، بولتون، بن‌سلمان و بن‌زاید برای رسیدن به اهداف خود به دمیدن در تنور ناآرامی و تنش در منطقه نیاز دارند و در این باره به هر وسیله‌ای متوسل می‌شوند.

افشای منویات این تیم از سوی وزیر امور خارجه کشورمان، برخی حکام عرب منطقه را به روان‌پریشی و هذیان گویی واداشته است.

همزمان با اتهام های واهی و تکراری آمریکا علیه ایران در حوادث مختلف منطقه، مقام‌های سیاسی عربستان و امارات سرسپردگان واشنگتن نیز قدم در چنین بیراهه ای گذاشته و مواضع آمریکا را نشخوار می کنند. «عادل الجبیر» وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجی به تازگی در گفت و گو با شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، مدعی شد که عربستان با «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در خصوص این موضوع، که ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است، متفق القول است. الجبیر این را هم گفت که عربستان در حال انجام تحقیقات درباره حادثه عمان است و به‌زودی مدارک و اسنادی در این باره ارائه خواهد کرد. این وزیر سعودی درباره تنش میان واشنگتن و تهران، اظهار داشت که عربستان متحد آمریکاست و در صورت وقوع جنگ با ایران، کنار آمریکا می‌ایستد. وی با بیان اینکه عربستان سعودی همگام با آمریکا، برای تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران گام برمی‌دارد، گفت: «ما با دوستان و همپیمانان‌مان از جمله آمریکا، درباره تدابیری که باید اتخاذ شود، رایزنی می‌کنیم. بسیار مهم است که جهان پیامی قوی برای ایران ارسال کند با این مضمون، که اقدام های خصمانه ایران و حملات آن به کشتی‌های تجاری و تجهیز گروه‌های انصارالله و حزب الله به موشک‌ها غیرقابل قبول است.»

همچنین «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز بدون اشاره به نبود مشروعیت مردمی حکومت متبوعش مدعی شد که اشاره ظریف به «تیم بی» مسخره است و مقبولیت او روز به روز کاهش می‌یابد». قرقاش افزود: «روابط عمومی جایگزینی واقعی برای سیاست‌های سازنده نیست. توقف تشدید وضعیت فعلی نیازمند اقدامات عاقلانه است نه کلمات توخالی».

محمدجواد ظریف در توئیت خود در واکنش به اتهام زنی آمریکا علیه ایران مبنی بر دست داشتن در حملات به دو نفتکش در دریای عمان نوشت: «ایالات متحده فوراً و بدون ذره‌ای شواهد عینی یا هر اماره‌ای، به اتهام پراکنی علیه ایران دست می‌زند، تنها این را کاملاً آشکار می‌کند که تیم بی در حال حرکت به سوی یک نقشه جایگزین است: خرابکاری در دیپلماسی (از جمله در اقدامات شینزو آبه) و سرپوش گذاشتن بر تروریسم اقتصادی علیه ایران.» وی در توییت دیگری افزود: «من چند ماه پیش دقیقاً درباره همین سناریو هشدار دادم؛ نه به این دلیل که من یک پیشگو باشم، بلکه به این دلیل که من ذات تیم بی را می‌شناسم.»

دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

اولین شناور ساعت ۸ و۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد. یکی از کشتی‌ها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.

این دومین حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس در ماه‌های اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

با این حال برخی منابع غربی روایت آمریکا و متحدانش در ارتباط با حمله به نفتکش‌ها و اتهام علیه ایران را زیر سوال بردند.

سایت شبکه اول تلویزیون آلمان (Tagesschau) در باره حادثه ۲۳ خرداد و ادعای واشنگتن درخبری نوشت: با اینکه از بررسی ویدئوی منتشرشده نمی‌توان به نتیجه قطعی رسید و عامل اصلی حمله به دو نفتکش را تعیین کرد، اما آمریکا قصد دارد از این فرصت سواستفاده کند.

«دویچه وله» نیز گزارش داد: آمریکا می‌کوشد ایران را به عنوان طرف برجام غیرقابل اعتماد معرفی کند و به پنج قدرت امضاکننده توافق هسته‌ای با ایران (بریتانیا، آلمان، فرانسه، چین و روسیه) فشار بیاورد تا این توافق را نامعتبر بشمارند.

معاون انستیتوی بین‌المللی روابط بین‌المللی و استراتژیک فرانسه نیز ادعای مقام‌های آمریکایی در دست داشتن جمهوری اسلامی ایران در حملات اخیر به ۲ نفتکش در دریای عمان را رد کرد.

به گزارش شبکه خبری "فرانس اینفو تی وی" فرانسه، «دیدیه بیلیون»( Didier Billion) می‌گوید: "مقام‌های ایران می‌دانند که منطقه و به ویژه ناحیه دریایی آن به طور کامل تحت حفاظت قرار دارد و توسط ماهواره‌ها و کشتی‌های آمریکایی نظارت می‌شود.

وی افزود: بنابراین تعجب آور خواهد بود که آنها (مقام‌های ایرانی) خود را در معرض این خطر قرار دهند.

بیلیون ادامه داد که قبل از هر گونه حرکت رو به جلویی، قدرت‌های دیگری در منطقه اعم از متحدان آمریکا (امارات متحده عربی و اسرائیل) حضور دارند که به دنبال ایجاد جنگ برای ایران هستند.

**۱۴۸۰**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۱۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها/ هفت پیامد تقابل نظامی اسرائیل-ایران و پنج پیشنهاد برای ثبات و امنیت خاورمیانه

به گزارش خبرآنلاین در این مقاله آمده است:

ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴، با صدها پهباد و موشک مستقیما خاک اسرائیل را مورد هدف قرارداد. این حمله بزرگترین و مهمترین حمله نظامی به اسرائیل بعد از جنگ سال ۱۹۶۷  اعراب و اسرائیل و بزرگترین حمله پهبادی تاریخ بود که پیامدهای آن میتواند معادلات آینده در خاورمیانه را تغییر دهد. ذیلا به شش پیامد مهم اشاره میکنم:   

۱.متعاقب حمله نظامی اسرائیل به سرکنسولگری ایران در دمشق، هفت تن از مستشاران ارشد نظامی ایران شهید شدند. در حقیقت اسرائیل از "خط قرمز" ایران عبور کرد. اسرائیل در حمله به اماکن دیپلماتیک ایران شناخته شده ترین قراردادها و نرمهای حقوق بین الملل را نقض و به حاکمیت ایران خدشه وارد کرد. ولی قدرتهای جهانی عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل حاضر نشدند این اقدام را محکوم کنند. لذا ایران در پاسخ، مبادرت به حمله نظامی به اسرائیل نمود. ایران اعلام کرد که این اقدام «پاسخ» بوده که بر اساس اصل «دفاع مشروع » مطابق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل صورت گرفته است. قدرتهای غربی بلافاصله، اقدام ایران را محکوم کردند. ایران تصریح کرد که اگر شورای امنیت سازمان ملل حمله نظامی اسرائیل را محکوم کرده بود، احتمالا نیازی به اقدام متقابل ایران نبود. لذا استاندارد دوگانه و تبعیض آمیز شورای امنیت سازمان ملل میتواند مخل صلح و امنیت جهانی شود.

۲.مقامات آمریکا و اسرائیل ابراز نمودند که حمله ایران گسترده تر از حد تصور بوده است. این نکته درست است. اما واقعیت این است که پاسخ ایران تنها به حمله اسرائیل به سرکنسولگری در سوریه نبود. در ۱۵ سال گذشته، اسرائیل دهها تن از دانشمندان هسته ای و فرمانده هان نظامی ایران را در داخل و خارج ایران ترور کرده و حملات سایبری و خرابکاری زیادی علیه تاسیسات هسته ای و نظامی ایران داشت. ایران در موارد گذشته صبر و خویشتنداری از خود نشان داد. اسرائیل با اشتباه محاسبه، این خویشتنداری  را حمل بر"ضعف" ایران تلقی کرد و به حملات خود ادامه داد. اما حمله اسرائیل به مرکز دیپلماتیک ایران، شرایطی برای تهران بوجود آورد که در یک حمله، پاسخ همه حملات گذشته اسرائیل را یکجا بدهد.

۳.بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که درصورت حمله نظامی مجدد اسرائیل به ایران، آمریکا مشارکت نخواهد کرد. این یک تصمیم درست و به موقعی است زیرا در صورتیکه اسرائیل حمله دوم به ایران را انجام دهد، ایران این بار در سطحی وسیعتر و بدون اطلاع قبلی، اسرائیل را مورد حمله قرار خواهد داد. اگر آمریکا وارد عمل شود، ایران و تمام گروههای جهادی منطقه همچون حزب الله لبنان، حوثیهای یمن، الحشد الشعبی عراق نیز وارد معرکه شده و علاوه برمشارکت در حمله به اسرائیل، پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه را مورد حمله قرار خواهند داد که بدترین سناریو ممکن یعنی "جنگ بزرگتر" به وقوع خواهد پیوست.

۴.من در سالهای گذشته در مقالات و مصاحبه های زیادی مکرر گفته ام که حمله نظامی به ایران، تنها عاملی که میتواند برنامه صلح آمیز فعلی ایران را به سمت بمب هسته ای سوق دهد. لذا از این جهت نیز تصمیم پرزیدنت بایدن در مورد عدم مشارکت در حمله به ایران یک تصمیم عاقلانه ای است.

۵.جان بولتون مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا پیشنهاد کرد که اسرائیل باید به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند و تاکید کرد که ایران تنها زبان زور می فهمد. عدم درک درست، تصورات و محاسبات غلط عامل اصلی جنگها و بحرانهای چند دهه گذشته است. تفکر جان بولتون هم یک تفکری است که برخی سیاستمداران قدرتمند آمریکایی طرفداران پروپا قرص آن بوده و طرفدار "مداخله گرایی" آمریکا هستند. حقیقت این است که استراتژی اصلی آمریکا بعد از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ در ایران هم برپایه "تحریم و فشار" و"تغییر رژیم" بوده است. نتیجه این سیاست و طرز تفکر به اینجا ختم شده که امروزه روابط ایران با آمریکا،غرب و اسرائیل در خصمانه ترین وضعیت ممکن قرار گرفته است.

من در سال ۲۰۰۷ بخاطر مخالفت با سیاست خارجی دولت محافظه کار احمدی نژاد، متهم به اقدام علیه امنیت ملی ایران و جاسوسی شده، زندانی و بعد از یکسال هم به دوسال حبس تعلیقی و محرومیت از پست دیپلماتیک محکوم و مجبور به ترک ایران شدم. اما در طول ۱۵ سال گذشته در تالیفات و مقالاتم سعی کرده ام که به درک متقابل صحیح آمریکا و ایران کمک کنم چون معتقدم دو کشور با وجود اختلافات زیاد، دارای منافع مشترکی هم هستند و نهایتا باید از طریق دیپلماسی به صلح برسند.

در این راستا مکرر برای آمریکاییها توضیح داده ام که ایرانی ها با تاریخ و تمدنی چند هزار ساله، ملت مغروری هستند. آنها فارغ از اینکه شاه یا روحانیون در کشورشان حاکم باشد، زیر بار "زور و تحقیر و توهین" نمیروند. اکنون واشینگتن و تل آویو به این واقعیت فکر کنند که ایران تحت شدیدترین تحریمها و فشارها ودشوارترین شرایط اقتصادی در چهل سال گذشته، پاسخ حملات اسرائیل را بگونه ای داد که غیرقابل تصور همگان بود. در حالیکه کشورهای عربی در چند دهه گذشته جرات پرتاب یک فشنگ به اسرائیل را نداشتند، ایران با صدها موشک و پهباد پاسخ حمله نظامی اسرائیل را داد.

۶. قابل پیش بینی است که بعد از حادثه اخیر، غرب و اسرائیل سعی خواهند کرد اهمیت نظامی اقدام ایران را کم اهمیت جلوه دهند و برخی در ایران نیز در مورد آن بزرگنمایی نمایند. اما حقیقت این است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، ساعت‌ها پیش از رسیدن موشک‌ها و پهپادها به اسرائیل، جهان را از آغاز عملیات ترکیبی علیه اسرائیل مطلع ساخت. از دیدگاه من تهران از یکطرف حجم سنگینی موشک و پهباد پرتاب کرد و از طرف دیگر قبل از آن اطلاع رسانی کرد تا به آمریکا و اسرائیل فرصت بدهند در حد ممکن مانع اصابت موشکها و پهبادها شوند چون ایران نمیخواست این پاسخ، منجر به فاجعه بزرگ و یک جنگ فراگیر شود. به نظر من ایران با این عملیات خواست یک پیام به واشینگتن و تل آویو بدهد که "حمله به ایران را متوقف کنید درغیر اینصورت عملیات بعدی را وسیعتر و جدی تر انجام و از قبل اطلاع هم نخواهیم داد".   

۷. نکته آخر هم اینکه سیاستهای "تحریم و فشار و تخریب" غرب علیه ایران به رهبری آمریکا در چند دهه گذشته موجب ایجاد "یک جبهه مقاومت" در کشورهایی همچون یمن، عراق، سوریه، لبنان در غرب آسیا شده که جملگی مسلح به هزاران موشک و پهباد هستند. از طرف دیگر موجب نوعی از اتحاد ایران با قدرتهای بلوک شرق بویژه چین و روسیه شده که منافع مشترک آنها از پای درآوردن آمریکا در منطقه خاورمیانه است.

آرام کردن اوضاع بحرانی غرب آسیا نیازمند روش‌های خلاقانه تر و ابتکارهای بیشتر قدرتهای منطقه ای وجهانی بویژه آمریکا است‌ . اتخاذ سیاستهای غیر مسئولانه و نامتوازن آنها می تواند منطقه غرب آسیا را به مدت طولانی دچار بی ثباتی کرده و بحران‌های آن را بیش از پیش دچار بن بست کند.

صلح وثبات در غرب آسیا به پنج گام اساسی نیاز دارد:

اول: اسرائیل آتش بس باثبات در غزه را هرچه زودترپذیرفته، راه کمکهای انسانی بین المللی به غزه را باز کند و به قعطنامه های شورای امنیت سازمان ملل درمورد تشکیل دو دولت فلسطینی-اسرائیلی، احترام بگذارد.

دوم : ابتکار قدرتهای جهانی برای برقراری یک آتش بس پایدار بین اسرائیل و ایران.

سوم: گفتگوی ایران و آمریکا برای احیاء برجام و رفع خصومتهای منطقه ای.

چهارم: تشکیل سیستم امنیت و همکاری جمعی در حوزه خلیج فارس جهت پایان دادن به تنشهای دیرینه عربی-فارسی.

پنجم: عملیاتی شدن تصمیمات سازمان ملل در مورد عاریسازی خاورمیانه از سلاحهای کشتار جمعی.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896112

دیگر خبرها

  • ریشه بحران منطقه، نسل‌کشی و جنایات ترکیبی رژیم اسرائیل است
  • ما پیش از عملیات، به آمریکا اعلام کردیم که حمله ایران قطعی است
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • پنتاگون: اقدامی که ایران انجام داد یک حمله بی‌سابقه بود
  • اگر به ایران حمله کنید... ؛ هشدار جدید آمریکایی‌ها به اسرائیل
  • دفاع ایران قدرت امپریالیستی غرب را پوچ کرد
  • عوارض تکرار حماقت نتانیاهو
  • ببینید | حکایت پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها/ هفت پیامد تقابل نظامی اسرائیل-ایران و پنج پیشنهاد برای ثبات و امنیت خاورمیانه