Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبعا در این شرایط جدید، کشورهایی با موقعیت ژئوپلیتیک و دغدغه‌های ایدئولوژیک بسیار ویژه مانند ایران، باید طراحی‌های دقیق و چندلایه برای پیشبرد منافع خود در فضای تقابل قدرت‌های جهانی داشته باشند.

سرویس سیاست مشرق- حسن روحانی شامگاه پنجشنبه (۲۳ خرداد ۹۸) برای شرکت در پنجمین کنفرانس "تعادل و اعتماد سازی در آسیا" (سیکا) در تاجیکستان و نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در قرقیزستان به شهرهای دوشنبه و بیشکک پایتخت‌های این دو کشور آسیای میانه، تهران را ترک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت نمادین این سفر، بلافاصله بعد از دیدار رهبر انقلاب با شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، در آن‌جاست که عرصه اصلی تقابل و جبهه‌بندی در صحنه بین‌المللی، افول قدرت غرب و احیای دوباره قدرت آسیا است که از یک سو، ایالات متحده فرماندهی اردوگاه غرب را بر عهده دارد و در سمت شرقی، جبهه‌ای با محوریت چین و روسیه شکل گرفته است که در حال حاضر، عرصه اصلی تقابل هم «اقتصاد» است و البته قطعاً این تقابل در زیرپوست وقایع، در حوزه‌های سیاسی و نظامی هم در حال پیشروی است.

این را باید در نظر داشت که هم چین و هم روسیه، متحد سنتی و قدیمی جمهوری اسلامی ایران هستند که در دوره قبلی تحریم‌ها، در کنار ایران ایستادند. به طور خاص، در دوره قبلی تحریم‌ها، علی‌رغم میل آمریکا، چین میزان خرید نفت خود را از ایران کاهش نداد. اصولاً یکی از امکانات همیشگی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با زیاده‌خواهی و زورگویی ایالات متحده، در جهان تک‌قطبی پس از فروپاشی اتحاد شوروی، استفاده از فضای تقابل بین چین و روسیه با ایالات متحده بوده است که در سالیان اخیر، این فضا، اجازه‌ی استفاده از حمایت پکن و مسکو را در مثلاً صحن شورای امنیت سازمان ملل به کشور ما داده است.

استقبال از روحانی در قرقیزستان دیدار روحانی با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس شانگهای

متأسفانه در فضای خوش‌بینی مفرطی که در سال‌های ۹۲ تا ۹۶، از بابت مذاکرات هسته‌ای و «برجام»، بر دولت یازدهم حاکم شده بود، به شدت از متحدان و شرکای سنتی خود غافل شدیم و حتی نوعی غرور نسبت به این شرکا در دستگاه دیپلماسی ما پیدا شد که نمود آن در جریان سفر رئیس جمهور خلق چین، شی جین پینگ، و هیأت همراه به ایران خود را به شدت نشان داد و یک استقبال بسیار سرد و حتی (بنا بر گزارش‌هایی که تازه در ماه‌های اخیر منتشر شده) و خلاف شوونات دیپلماتیک از سوی دولت ایران از رهبر دومین قدرت اقتصادی جهان صورت گرفت (بخشی از این رفتار در نامه ۷۲ تن ازنمایندگان مجلس درباره عملکرد بیژن زنگنه بازتاب یافت) [۱].

حقیقت آن است که از ابتدای شروع به کار دولت اعتدال تا همین چند ماه پیش (که پوچ بودن کانال تبادلات مالی اروپا و عدم پایبندی مطلق طرف‌های اروپایی حتی بر دولت هم عیان شد)، چنان ذوق‌زدگی و رضایت از «بستن با کدخدا» بر فضای عمل و تصمیم‌گیری سیاستمداران ما حاکم بود و چنان از آینده برجام و تعهد آمریکا و متحدانش اطمینان و اعتماد وجود داشت، که حتی درصدی هر چند اندک هم برای زیرپا گذاشته شدن برجام در نظر گرفته نمی‌شد و از همین رو، به راحتی با برخوردهای دفعی و غیرحرفه‌ای، نوعی سردی و بی‌تفاوتی نسبت به متحدان سنتی بر دستگاه دیپلماسی در پیش گرفته شد.

از این رو، وقتی ترامپ در اردیبهشت‌ماه سال گذشته، به صورت یکجانبه از توافق هسته ای خارج شد و نظام تحریم‌ها مجدداً برقرار گردید، دولت تا چند ماه حاضر به تصحیح اشتباه خود در اعتماد بیش از حد به طرف‌های غربی نبود و بیش از یک سال کشور را معطل وعده‌های سر خرمن اروپایی‌ها (یعنی متحدان سنتی واشینگتن) نگه داشت.

اما از دو سه ماه پیش، دوباره از سوی دولت زمزمه‌هایی مبنی بر بازگشت به راهبرد «نگاه به شرق» شنیده می‌شود. لازم به ذکر است که اگر رشته‌های پیوند با شرکای سنتی از طریق تدبیر و دوراندیشی ارکان عالیه نظام و نمایندگان ویژه در چند سال اخیر برقرار نمی‌ماند، با دست فرمان دولت در سیاست خارجی، اکنون شاهد روابط بسیار تیره و تاری با مسکو و پکن بودیم، کما اینکه همین امروز، بیژن زنگنه، وزیر نفت، حاضر به پذیرش رویکرد اشتباه خود در قبال چین (بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران) نیست و هنوز هم گوشه چشمی به تدبیر اروپایی‌ها دارد که البته هیچ گاه از راه نخواهد رسید.

حال سفر روحانی به قرقیزستان و تاجیکستان جهت شرکت در کنفرانس سیکا و اجلاس شانگهای (که صبح روز جمعه ۲۴ خرداد آغاز شد)، آن هم درست ساعاتی بعد از دیدار مهم رهبر انقلاب با شینزو آبه و بیانات قاطع و مقتدرانه رهبری خطاب به آقای آبه، به لحاظ نمادین هم بسیار قابل توجه است. این سفر، تلویحاً این پیام را به جهان مخابره می‌کند که دوران خوش‌بینی یا «صبر و انتظار» در قبال اروپایی‌ها حتی از سوی دولت «خوش بین» حسن روحانی به پایان رسیده است و استراتژی بازگشت به ظرفیت همکاری و شراکت با متحدان سنتی (یا همان راهبرد «نگاه به شرق») دوباره از سوی ارکان عالیه نظام در دستور کار قرار گرفته و دولت هم (گرچه با تأخیر) به منطقی و عقلایی بودن همین روش (در فضای زیاده خواهی آمریکا و پیمان‌شکنی اروپا) رسیده است.

نوزدهمین دوره اجلاس شانگهای در بیشکک قرقیزستان

حقیقت آن است که جهان آبستن تحولات بنیادین در همین یکی دوسال پیش روست. صف‌بندی‌ها و تقابل‌های جدیدی که از چند سال پیش آرام آرام آغاز شده بود، اکنون به نقاط اوج خود می‌رسد. دنیا در دوران «افول هژمونی آمریکا» به سر می‌برد و صعود قدرت‌های نوظهور و آشکارشدن روزافزون ضعف‌های آمریکا (به عنوان ابرقدرت مطلق دوران تقریباً ۱۵ ساله بعد از فروپاشی اتحاد شوروی)، به ویژه رقم خیره‌کننده ۲۲ تریلیون دلاری بدهی‌های این کشور، هر روز عرصه را بر هژمونی آمریکایی بیش از پیش تنگ می‌کند.

شمار زیادی از کارشناسان و تحلیل گران و متخصصان حوزه سیاست خارجی، اقتصاد و نظامی‌گری در خود آمریکا و در اندیشکده‌های معروف این کشور، هر روز در ارزیابی‌ها و مقالات و گزارش‌های خود، این افول تمدنی را به طور روزافزون گوشزد می‌کنند. جبهه‌بندی جدیدی که دانلد ترامپ از طریق دوستان و متحدان و تحسین‌گران خود (از قبیل نارندرا مودی در هند، شینزو آبه در ژاپن، نتانیاهو در رژیم صهیونیستی، بن سلمان در سعودی، بین زائد در امارات، و مکرون در فرانسه) شکل داده، همه در جهت ایجاد تأخیر در زوال هژمونی آمریکا و کاستن از هزینه‌های عظیم آن است.

جنگ اقتصادی چین و آمریکا هر روز عمیق‌تر می‌شود

در این زمینه بیشتر بخوانید:

پاسخ قاطع رهبر انقلاب به «ترامپ قبل از ترامپ» / مشت خالی «پلیس خوب» باز شد

وقتی رئیس جمهور عربده‌جو، قمارباز و هتاکی مثل ترامپ که نقش رهبران دیوانه و ترمز بریده را بازی می‌کند، در ماجرای سوریه و بعد از انواع و اقسام شوآف نظامی و بلوف سیاسی، به شلیک چند ده تیر موشک تاماهاوک (آن هم با اطلاع قبلی به طرف سوری و آن هم بیشتر اهداف متروک و بی ارزش) رضایت می‌دهد و در نهایت هم تسلیم صحنه‌آرایی محور مقاومت می‌شود. وقتی در بیخ گوش آمریکا، در ونزوئلا، بعد از سال‌ها تحریم اقتصادی سنگین و فلج کردن همه زیرساخت‌ها و حتی ایجاد شکاف در ارتش، سیا و پنتاگون و همه دستگاه‌های اطلاعاتی ایالات متحده قادر به براندازی نیکلاس مادورو نیستند. وقتی کره شمالی، بی توجه به تهدیدهای جان بولتون و پمپئو در همین ماه می گذشته موشک هدایت‌شونده تاکتیکی آزمایش می‌کند و هیچ وقعی به بیانیه‌های وزارت خارجه آمریکا نمی‌گذارد، وقتی معتبرترین تحلیل‌گران و کارشناسان اقتصاد سیاسی در آمریکا از پیش گرفتن قریب‌الوقوع اقتصاد چین از آمریکا می‌گویند و وقتی بخش عمده بازار خرده‌فروشی آمریکا در تسخیر کالاهای چینی است و وقتی چین به تنهایی نزدیک به ۱ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار اوراق قرضه آمریکا را در اختیار دارد، وقتی برجسته‌ترین اقتصاددانان و برندگان جایزه نوبل اقتصاد از قبیل جوزف استیگلیتز از قریب‌الوقوع بودن انفجار بمب بدهی‌های آمریکا می‌گویند، وقتی....

این‌ها و ده‌ها نشانه دیگر، همه از افول قدرت و هژمونی ایالات متحده خبر می‌دهد. طبیعی و بدیهی است که برای این شرایط جدید، کشورهایی با موقعیت ژئوپلیتیک و دغدغه‌های ایدئولوژیک بسیار ویژه مانند جمهوری اسلامی ایران، باید طراحی‌های دقیق و چندلایه برای بازی کردن در این فضای بین‌المللی صورت دهند و سناریوهای متعدد و جایگزین و آماده اجرا داشته باشند.

زمان‌بندی دقیق ملاقات رهبر انقلاب با شینزو آبه، سخنان قاطع و صریح رهبری درباره «نالایق بودن ترامپ برای مبادله پیام» و «عدم تکرار تجربه مذاکره از سوی ایران»، پخش بی‌سابقه ویدئوهای این دیدار از سوی دفتر رهبری و بازخوردهای چشمگیر این بیانات و سفر روحانی به قزاقستان و قرقیزستان با هدف شرکت در اجلاس بسیار مهم شانگهای در بیشکک قرقیزسستان تنها چند ساعت بعد از دیدار رهبری و آبه، همه نشان از گام‌های جدید در حوزه سیاست خارجی و برنامه جدید «اقدام و عمل» در خصوص برجام می‌دهد.

اکنون بهترین زمان برای جمهوری اسلامی ایران است که با استفاده از فضای تقابلی که به صورت فزاینده بین ایالات متحده و رقبای آن تعمیق می‌شود، با یک «موازنه‌سازی» درست و یک «بازی‌خوانی» دقیق و «روندشناسی» عمیق، با انسجام و یکپارچگی در سیاست خارجی تحت لوای یک مرکز فرماندهی واحد، به بهره‌برداری از این فضا در جهت منافع ملی بپردازد.

امید می‌رود که در روزهای آینده، با خروج دیپلماسی دولت از انفعال و انتظار، و ورود دیپلماسی ایران به فاز فعال با هدف موازنه قوا و تعادل‌سازی، شاهد گشایش‌هایی تازه در حوزه سیاست خارجی باشیم.

[۱] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/11/09/1934116

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز قتل همسر نجفی شهید نصیری آسیای میانه افول هژمونی آمریکا برجام بولتون بیژن زنگنه ترامپ جمهوری خلق چین حسن روحانی دستگاه دیپلماسی رژیم صهیونیستی روحانی روسیه شینزو آبه قرقیزستان کنفرانس سیکا نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۲۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق

انقلاب شکوهمند اسلامی از زمان پیروزی توانسته است سیلی های آبدار زیادی بر ابهت پوشالی ابر جنایتکاری به نام آمریکا بنوازد؛ روزی در تسخیر لانه جاسوسی، روزی در عملیات پنجه عقاب، روزی در چشم شیر، روزی هم با بارش موشکی بر فراز گنبد پوشالی آمریکایی-صهیونیستی و نشان دادن صدق گفتار خود در وعده‌گاه.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آمریکایی‌ها از تاریخ ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ که لانه جاسوسی آن‌ها به تسخیر دانشجویان پیرو خط امام در ایران درآمد تا زمانی که گروگان‌های سفارتخانه تسخیر شده آنها به دستور بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به خانه برگشتند در اندیشه فرو رفته بودند؛ در این بین جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا به هر دری زد تا اتباع خود را از ایران خارج کند و بر همین اساس به ارتش آمریکا دستور داد تا عملیاتی برای رهایی اتباع خود طراحی و اجرا کند.

صحرای طبس کمینگاه آمریکایی‌ها

چهارم اردیبهشت سال ۵۹ بود که کماندوهای آمریکایی آموزش دیده در آمریکا که پیش از این در مصر تمرین کرده بودند با استفاده از چند فروند بالگرد و هواپیما از خلیج فارس پرواز کرده و وارد خاک ایران شدند. در این عملیات، چهار فروند هواپیمای نظامی C-۱۳۰ و هشت فروند بالگرد SH-۳D برای آزادی ۵۳ گروگان، از ناو هواپیمابر نیمیتس جدا و از مرزهای هوایی جنوب، وارد فضای پروازی ایران شدند. برنامه آن‌ها به این شکل بود که از جنوب شرقی کشور با تعدادی بالگرد و هواپیمای سوخت‌رسان و هم چنین هواپیمای C۱۳۰ وارد ایران شوند و پس از سوخت‌گیری در صحرای طبس به سمت تهران حرکت کنند و در ابتدای صبح دست به اقدام بزنند.

به گفته کارشناسان، آمریکایی‌ها این عملیات را شش ماه در صحرای نوادا در آمریکا که شرایطی مشابه صحرای طبس دارد تمرین کرده بودند تا بتوانند آن را با موفقیت در ایران به پایان برسانند. در یک هواپیمای C-۱۳۰ حدود ۱۳۰ نفر کماندو و تجهیزات انفرادی و در یک هواپیمای C-۱۳۰ دیگر سلاح‌ها و تجهیزات مدرن و مختلف مانند کپسول‌های کوچک و بزرگ گازهای خواب‌آور، موتورسیکلت‌های تریل کم صدا و جیپ‌های کوچک حمل می‌شدند و یک فروند KC-۱۳۰ سوخت‌رسان و یک هواپیما هم رزرو بود. هر بالگرد ظرفیت حمل ۳۵ نفر از کماندوها را داشت.

بازدید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

نکته مهمی که در این عملیات باید به آن اشاره کرد، همکاری برخی عناصر خودفروخته در ارتش بود که طبق آنچه در فیلم طوفان شن هم نشان داده شده؛ با خاموش کردن رادار موجبات پرواز امن برای آمریکایی‌ها را فراهم می‌کنند تا یانکی‌ها به طور پنهان‌کار وارد کشور شوند. بالگردها و هواپیماها پس از عبور از فراز ایران به صحرای طبس رسیده و در آنجا فرود می‌آیند. اما به علت ایجاد چند اتفاق بالگردها و هواپیماهای آمریکایی دچار سانحه شده و با وقوع طوفان شن سریال ناکامی‌های آن‌ها در عملیات پنجه عقاب رقم می‌خورد، این موضوعات باعث می‌شود تا اقدام نظامی مستقیم علیه ایران نیز کمکی به آمریکایی‌ها نکند.

اتباع آمریکایی پس از ۴۴۴ روز با دستور امام خمینی (ره) به خانه خود بازگشتند و نشان داد که قدرت ایران اسلامی آن گونه نیست که آمریکایی‌ها بتوانند با استفاده از حربه عملیات نظامی هر کاری می‌خواهند انجام دهند. عملیات پنجه عقاب با تمام تمهیداتی که از قبل برای آن پیش‌بینی شده بود به شکست انجامید. بلافاصله پس از انتشار خبر شکست آمریکا در این عملیات، جیمی کارتر طی نطقی تلویزیونی با اشاره به کلیاتی از روند عملیات، تصریح کرد به دلیل اینکه اقدامات سیاسی و مذاکرات به جایی نرسیده است، همچنان از کوشش برای رهایی گروگان‌ها دست نخواهد کشید.

دلایل شکست عملیات پنجه عقاب

در خصوص دلایل و چگونگی شکست عملیات، تحلیل‌های مختلفی مطرح شده است. دلایلی که مقامات آمریکایی در گزارش‌های اولیه خود ارائه کرده‌اند بیشتر به ابعاد فنی و حوادث طبیعی و از جمله طوفان شن اشاره دارد. همچنین برخی از منابع غیر موثق نیز به نقش شوروی در این خصوص اشاره می‌کنند. این در حالی بود که از نگاه مقامات جمهوری اسلامی و خصوصاً شخص امام خمینی (ره)، نقش امدادهای الهی در این خصوص بیش از همه مطرح بوده است. امام در این خصوص اعلام کردند طوفان شن مانند یکی از امدادهای الهی موجب شکست این عملیات شد.

شکست‌های پیاپی آمریکایی‌ها در ایران

هنگامی که به تاریخ نگاه می‌کنیم، شکست عملیات آمریکایی‌ها در طبس موسوم به پنجه عقاب تنها شکست آمریکایی‌ها در مقابل ایران اسلامی نیست و سال‌های گذشته در تاریخ مملو است از شکست‌های پی در پی آمریکایی‌ها از ایران است. یکی از این شکست‌ها در ۳۰ خرداد ۹۸ رخ داد، وقتی که آمریکایی‌ها در حال جاسوسی از ایران بودند و پدافند هوایی کشورمان مجهزترین پهپادشان به نام گلوبال هاوک را منهدم کند.

یا در مورد دیگری، هنگامی که پهپاد RQ۱۷۰ آمریکایی‌ها مشهور به جانور قندهار از افغانستان برخواست و در حال جاسوسی از کشورمان بود توسط سامانه‌های جنگالی پدافندی به تسخیر ایران درآمد و متخصصان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توانستند به فناوری آن دست پیدا کنند تا نمونه‌های متفاوت از آن‌ها طراحی، ساخته و عملیاتی شود. واقعه مهم تاریخی دیگر، موشک‌باران پایگاه عین الاسد آمریکا در عراق است که ایران به انتقام خون شهید حاج قاسم سلیمانی با شلیک ۱۳ موشک به این پایگاه درس خوبی به آمریکایی‌ها دادند.

باید تاکید کرد که با نگاه به تاریخ ۴۵ ساله انقلاب اسلامی ایران به راحتی می‌توان مشاهده کرد که شمار شکست‌های آمریکا در مقابل ایران به حدی زیاد است که هر کدام از آن‌ها موجب تکه‌تکه شدن هیمنه آمریکایی‌ها در منطقه شده است. در خصوص شکست‌های پیاپی آمریکایب‌ها در ایران به گفت‌وگو با محسن نصری، استاد دانشگاه اصفهان و کارشناس مسائل سیاسی پرداختیم.

پیروزی انقلاب اسلامی اولین شکست آمریکایی‌ها در ایران بود

محسن نصری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: اسلام ناب محمدی گفتمان محوری انقلاب اسلامی ایران است که به رهبری امام خمینی (ره) و ایثار و فداکاری مردم تحقق پیدا کرد. در گفتمان اسلام گرایی سه اصل مهم وجود دارد؛ یکی از این اصول استقلال است به طوری که یک مسلمان حق ندارد سلطه دیگران را بر خود بپذیرد؛ اصل دیگر عدالت طلبی و اصل سوم استعمارستیزی است. ملت ما با انقلاب اسلامی به دنبال این اصول توانستند محمدرضا پهلوی را به عنوان دست نشانده آمریکا و حکومت سلطنتی در بهمن ۱۳۵۷ سرنگون کنند. به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی اما م خمینی (ره) فرمودند که ما با همه ملت‌ها و دولت‌های جهان آماده همکاری هستیم به شرطی که این همکاری عادلانه و به دور از سلطه‌جویی باشد برای همین با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کردیم اما خواهان رابطه عادلانه منطقی با اروپا و آمریکا بودیم.

وی افزود: حدود ۹ ماه از پیروزی انقلاب اسلامی لانه جاسوسی آمریکا در تهران تسخیر شد و امام این اقدام را انقلاب دوم نامیدند که با همراهی مردم و حمایت امام همراه بود. در انقلاب اول شاه و در انقلاب دوم آمریکا را بیرون کردیم چرا که آمریکا با روحیه استعماری خود به دنبال رابطه منطقی و به تعبیری برد برد نبود و فقط به دنبال سلطه‌جویی بر ملت ایران بود. بنابراین تسخیر لانه جاسوسی را می‌توان دومین تحقیر و شکست آمریکا در ایران تلقی کرد. آمریکایی‌ها در دی ماه سال ۱۳۵۷ ژنرال هایزر را به ایران می‌فرستند تا علیه انقلاب اسلامی کودتا کند اما این کودتا در ۲۱ بهمن با شکست مواجه شد و پیروزی انقلاب اتفاق افتاد که اسناد و مدارک آن را در کتاب خاطرات هایزر می‌تواند دید؛ این آغاز تحقیر و شکست هیمنه آمریکا بود.

شکست بحران آفرینی آمریکایی‌ها در تجزیه ایران

استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: در گام سوم شکست بحران آفرینی آمریکایی‌ها را در چهارگوشه کشور در گنبد، کردستان، سیستان و بلوچستان و در خوزستان می‌بینیم که به نام‌های خلق ترکمن، خلق کرد، خلق بلوچ و خلق عرب بحران آفرینی کردند و تجزیه طلبی را ترویج می‌دادند تا این چهار گوشه را از ایران جدا کنند و جمهوری اسلامی ایران را با بحران مواجه کنند؛ این پروژه نیز شکست خورد و تجربه تلخ بزرگی برای سیاست‌های سلطه جویانه آمریکا بود.

شکست در صحرای طبس و گرفتاری در شن‌

وی ادامه داد: شکست بعدی آمریکا در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ رقم خورد؛ آمریکای مدعی ابرقدرتی در آن زمان حمله نظامی به ایران را طراحی کرد بدین منظور که هم لانه جاسوسی آمریکا را اشغال کند و جاسوسان خود را آزاد کرده باشد و هم انقلاب اسلامی را سرنگون کند؛ اعضای سازمان سیا رسماً اعتراف کردند که برای حمله آمریکا که در طبس شکست خورد فقط به دنبال آزادی جاسوسان خود نبودند بلکه به دنبال سرنگونی نظام جمهوری اسلامی بودند؛ مایلز کاپلند که از همکاران روزولت در کودتا ۲۸ مرداد ۳۲ است می‌گوید: «هدف از تهاجم به طبس فقط آزادی گروگان‌ها نبود بلکه سرنگونی رژیم ایران هدف اصلی بود» و باز امریکایی‌ها با امداد و نصرت الهی در طوفان شن گرفتار شده و شکست خوردند؛ در کتاب فرماندهان نظامی آمریکا در عملیات حمله نظامی به ایران در طبس آمده است که شرایط بررسی برای عملیات از جمله آب و هوا سنجیده شده بود اما در عین ناباوری شن‌ها مأمور شکست هیمنه آمریکا می‌شوند؛ برژینسکی که از سیاستمداران مطرح صهیونیستی امریکایی است نیز می‌گوید که اگر این کار (تسخیر لانه جاسوسی در طبس) با موفقیت انجام می‌شد آمریکا یک بار دیگر زور بازوی خود را نشان می‌داد، چیزی که ۲۰ سال است به آن احتیاج دارد و در نتیجه می‌بینیم که زور بازوی آمریکای مدعی ابرقدرتی شکسته شد.

نصری با اشاره به جنگ هشت ساله تحمیلی گفت: در جنگ تحمیلی شرق و غرب دنیا، امریکایی‌ها، اروپایی‌ها، صهیونیست‌ها و کشورهای مرتجع عربی علیه ما شدند و به تعبیری جنگ احزاب عبری عربی شرقی غربی شکل گرفت و صدام را به جانب ایران فرستادند. ایرانی که در طول ۲۰۰ سال حکومت شاهان قاجار و پهلوی ۷۰ درصد وسعت خود را از دست داده بود این بار حتی یک میلی متر از خاک خود را از دست نداد و بار دیگر موجب شکست آمریکا و متحدان آن شد. ما دو شهریور مهم در تاریخ معاصر داریم، یکی شهریور ۱۳۲۰ در ایام جنگ جهانی دوم که متفقین به ایران حمله کردند و ۸۰ ساعته به تهران رسیدند و محمدرضا شاه را در ایران حاکم کردند در مقابل در شهریور ۱۳۵۹ همین کشورها صدام را به جنگ با ما فرستادند و گمان کردند مانند جنگ جهانی دوم یک هفته‌ای به تهران خواهند رسید؛ با وجودی که از مرز شلمچه تا خرمشهر ۱۷ کیلومتر بیشتر نبود با ۳۴ روز مقاومت مردمی روبرو شد و در ادامه با خیانت بنی‌صدر خرمشهر سقوط کرد اما سرانجام همه سرزمین‌های اشغالی را باز پس گرفتیم و میلی متری از آن را به دشمن ندادیم که در تاریخ جنایات و جنگ‌های آمریکا بی سابقه است که یک ملتی این چنین از خود دفاع کند.

شکست آمریکا از دانشمندان ایرانی

وی گام بعدی را شکست آمریکا در عرصه علمی قلمداد کرد و افزود: رژیم پهلوی تلاش می‌کرد ملت ما را تحقیر کند و بی سواد نگه دارد، به هنگام پیروزی انقلاب حدود ۴۷ درصد جامعه ۳۵ میلیونی ما با سواد بودند و در این میان سهم خانم‌ها کمتر بود و به ۳۵ درصد می‌رسید؛ پرویز ناتل خانلری وزیر معارف دولت اسدالله علم در حکمت پهلوی که طراح سپاه دانش برای سواد آموزی بود می‌گوید: «دو گروه مخالف باسواد شدن مردم ایران بودند و برای همین سپاه دانش موفق نشد؛ یکی ساواک و دیگری آمریکا. چون با سوادی برای سلطه آنها خطرناک بود»؛ انقلاب اسلامی ملتی بی سواد را با نهضت تولید علم و نهضت سواد آموزی امام در شرایط جنگی و تحریم و توطئه با سواد کرد تا جایی که امروز جز چند کشور برتر در علوم استراتژیک مانند هوا فضا، سلول‌های بنیادی، هسته‌ای، نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی و امثالهم هستیم. کشوری که در جنگ تحمیلی سیم خاردار نداشت امروز با موشک‌های بالستیک خود رژیم صهیونیستی دارای گنبد آهنین را که مدعی بود هیچ پرنده‌ای نمی‌تواند از آن عبور کند، مورد موشک باران قرار می‌دهد که این نتیجه کار علمی و فنی جوانان انقلابی ما است و بر اساس همین شکست‌ها بود که دشمنان هفت دانشمند هسته‌ای ما را در این سال‌ها ترور کردند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان ابراز کرد: عرصه دیگر شکست آمریکا در برابر ایران در عرصه بازدارندگی و اقتدار بوده است و برای همین است که بعد از ۴۵ سال تاکنون جرأت نکرده‌اند حتی یک گلوله به سمت کشور ما شلیک کنند؛ اگر پهپاد RQ۱۷۰ به عنوان مجهزترین و مدرن ترین پهپاد امریکایی به منطقه کاشمر آمد جوانان کشور ما آن را در کنترل خود در آورده و سالم به زمین نشاندند. اگر قایق انگلیسی‌ها و امریکایی‌ها در دی ماه ۱۳۹۴ وارد خلیج فارس شد نیروی دریایی مقتدر ما افسران آن را دستگیر کردند و همه دنیا دیدند که آنها دست بر سر گذاشته و گریه کردند؛ در خرداد ۱۳۹۸ نیز در نیمه‌های شب پهپاد غول پیکر امریکایی گلوبال کات وارد فضای جمهوری اسلامی وارد شد و پس از دریافت سه بار اخطار با سامانه موشکی سوم خرداد ایرانی سرنگون شد.

انقلاب اسلامی ابر جنایتکاری مثل آمریکا را شکست داد

وی با تاکید بر اینکه ملت ایران و انقلاب اسلامی است که ابر جنایتکاری مثل آمریکا را شکست داده و تحقیر کرده است، گفت: به دنبال این حوادث امریکایی‌ها وقتی می ببینند که جرأت حمله نظامی به جمهوری اسلامی ایران را ندارند، یک جنگ نیابتی به سرکردگی داعش راه اندازی می‌کنند که همه جنایتکاران و حیوان صفتان جهان را در آن حضور می‌یابند و تجهیزات و قدرت نظامی و رسانه‌ای در اختیار آنها قرار می‌دهند؛ داعش ۸۰ درصد از خاک سوریه و ۶۰ درصد خاک عراق را اشغال کرده بود و قصد داشت به سمت ایران حرکت کند اما زمانی که به دیواره‌های حرم حضرت زینب در دمشق و ورودی های شهرهای زیارتی عراق رسید و به ۳۰ کیلومتری مرز خسروی ایران واقع در کرمانشاه رسیده بود، مدافعان حرم آن را در هم کوبیدند.

نصری اضافه کرد: ابوبکر البغدادی سرکرده داعش اعلام کرده بود «کرمانشاه - همدان - تهران»؛ ابومحمد عدنانی سخنگوی داعش اطلاعیه داد که ما ایران را به باتلاقی از خون تبدیل می‌کنیم و مشهد ایران را ویران می‌کنیم اما باز هم فرزندان امامین انقلاب، شیر مردان حیدری و فاطمی یعنی همان مدافعان حرم به میدان آمدند و باز شکست دیگری برای آمریکا، اروپا و صهیونیست‌ها به ارمغان آوردند و بسیج جهان اسلام به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی آرمان امام خمینی (ره) را ادامه دادند؛ به بیانی دیگر حشدالشعبی عراق، قوات دفاع وطنی سوریه، فاطمیون افغانستان، حیدریون پاکستان، حزب الله لبنان به همراه بسیج، سپاه و ارتش ایران با محوریت حاج قاسم جمع شدند و داعش شکست خورد.

حمله به چشم شیر و شکستن هیمنه آمریکا در منطقه

وی ابراز کرد: ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا اعلام کرد که آمریکا ۹ هزار میلیارد دلار برای داعش هزینه کرد، اما وقتی می‌خواهیم به نیروهای خود در عین الاسد سر بزنیم باید شبانه و با چراغ خاموش بیاییم؛ این در حالی است که در طول ۱۰۰ سال در آمد کشور ما از صنعت نفت به ۱۵۰۰ میلیارد می‌رسد؛ و آمریکا باز هم شکست خورد چرا که خلف صالح حضرت امام یعنی مقام معظم رهبری در مقال آنها ایستاد و حاج قاسم به دستور ایشان در میدان حضور یافت؛ در زمان شکست داعش حاج قاسم در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب نوشت که «حقیر به عنوان سرباز مکلف شده از جانب حضرتعالی در این میدان، با اتمام عملیات آزادسازی ابوکمال آخرین قلعه داعش با پایین کشیدن پرچم این گروه آمریکایی – صهیونیستی و برافراشتن پرچم سوریه، پایان سیطره این شجره خبیثه ملعونه را اعلام می‌کنم».

اقتدار روز افزون جمهوری اسلامی تا رسیدن به قله

استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان با اشاره به حرکت‌های تروریستی آمریکا و متحدان آن در ایران و به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، اذعان کرد: آمریکایی‌ها جرأت اینکه حاج قاسم را در داخل کشور به شهادت برسانند را هم نداشتند و در اقدامی تلافی‌جویانه پایگاه عین الاسد امریکایی برای اولین بار در تاریخ آمریکا موشک باران شد و به دنبال آن شهیدان محور مقاومت دیگری مانند شهید علی زاهدی را به شهادت رساندند و در آخرین اقدام جمهوری اسلامی مراکز مهمی از رژیم صهیونیستی را موشک باران و پهپاد باران کرد؛ وقتی موشک باران رژیم صهیونیستی به پایان می‌رسد سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران احضار می‌شود و به او می‌گویند که به آمریکا بگو دست از پا خطا کنی همه پایگاه‌های آن را در منطقه ویران می‌کنیم؛ وقتی این پیام به مقامات کاخ سفید رسید صبح روز موشک باران، بایدن طی تماس با نتانیاهو تاکید کرد که اگر می‌خواهی به ایران حمله کنی ما با تو همراه نیستیم؛ همه اینها نشانه اقتدار و عظمت جمهوری اسلامی ایران است که آغاز آن با انقلاب همراه بود و همه این اتفاقات در مبارزه با نظام سلطه، در مسیر زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) است و برای همین است که مقام معظم رهبری فرمودند به قله نزدیک شده‌ایم.

کد خبر 747076

دیگر خبرها

  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح اتمی + عکس
  • (اینفوگرافیک) تمام «نه»‌های رهبر انقلاب به سلاح اتمی
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • ببینید | رهبر انقلاب: هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است
  • دستاوردهای عملیات وعده صادق
  • تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه