Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@18:52:25 GMT

هزینه ۳۰ میلیارد دلاری بازگشت به ماه روی دست ناسا

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۲۷۹۸

هزینه ۳۰ میلیارد دلاری بازگشت به ماه روی دست ناسا

قرار است ناسا طی برنامه "آرتمیس"(Artemis) دو فضانورد آمریکایی را به سطح ماه بازگرداند، اما این کار هزینه ۳۰ میلیارد دلاری روی دست ناسا خواهد گذاشت که از بودجه سالانه ناسا بیشتر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، ایالات متحده می‌خواهد فضانوردان خود را تا سال ۲۰۲۴ به ماه بازگرداند، اما انجام این مأموریت برای ماه خیلی گران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع طبق گزارش‌ها و تأیید "جیم برایدنستاین" رئیس ناسا، آژانس فضایی آمریکا برای برنامه "آرتمیس" که از نام الهه یونانی که الهه ماه بوده الهام گرفته نیازمند حدوداً ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده است.

این اولین بار است که رئیس ناسا درباره هزینه‌های پیش‌بینی شده بازگشت به سطح ماه صحبت می‌کند. این برنامه که پاسخی به دستور ترامپ مبنی بر بازگشت هرچه سریع‌تر به ماه است برای ارسال دو فضانورد (یک مرد و یک زن) بعد از ۵۰ سال از زمان شروع برنامه آپولو در دهه ۷۰ برنامه‌ریزی شده است.

ناسا قسم خورده است که این بار فقط به کوبیدن یک پرچم و ترک ماه اکتفا نخواهد کرد و می‌خواهد حضور دائمی در این قمر طبیعی زمین داشته باشد. یعنی فضانوردان قادر خواهند بود بارها و بارها از زمین به ماه سفر کنند و بازگردند.

تخمین زده می‌شود که آژانس فضایی آمریکا در حال حاضر سالانه ۲۰ میلیارد دلار بودجه می‌گیرد. هزینه مأموریت ماه نیز به طور متوسط سالیانه بین ۴ تا ۶ میلیارد دلار به این بودجه اضافه خواهد کرد.

"برایدنستاین" گفت: ما در حال مذاکره با دولت، اداره فدرال مدیریت و بودجه و شورای ملی فضایی برای تأمین بودجه هستیم.

با این حال، میزان بودجه‌ای که ناسا برای برنامه "آرتمیس" درخواست کرده بسیار بیشتر از آن چیزی است که ۵۰ سال پیش برای نخستین سفر به ماه درخواست کرده بود. "هاوارد مک‌کوردی" استاد دانشگاه واشنگتن می‌گوید ایالات متحده تا آن لحظه تاریخی که "نیل آرمسترانگ" قدم بر ماه گذاشت ۲۱ میلیارد دلار خرج کرد. در حالی که استفاده از همان تکنولوژی، امروزه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار خرج خواهد داشت.

وی اظهار داشت که طراحی یک برنامه ارزان قیمت امکان پذیر است و به نظر او ناسا طی پنج سال آینده به ۴۰ تا ۶۰ میلیارد دلار برای دستیابی به هدف خود نیاز خواهد داشت.

ناسا و ایالات متحده تاکنون میلیاردها دلار برای این سفر سرمایه‌گذاری کرده‌اند. موشک "سیستم پرتاب فضایی"(SLS) که پیش از این انتظار می‌رفت در سال ۲۰۱۷ به پرواز دربیاید تاکنون با چندین تأخیر مواجه شده است.

آژانس فضایی آمریکا در حال حاضر حداقل ۱۲ میلیارد دلار برای توسعه این موشک که قوی‌ترین موشک دنیا خواهد بود خرج کرده است. به گفته ناسا این موشک می‌تواند به هر مقصد دلخواه در سراسر منظومه شمسی سفر کند.

همچنین گفته می‌شود توسعه فضاپیمای "اوریون"(Orion) که بر SLS سوار خواهد شد و فضانوردان را به ماه خواهد برد، صدها میلیون دلار بیش از هزینه مورد انتظار خود هزینه تراشیده است.

علاوه بر این، مدارگرد قمری "لونار گیت‌وی"(Lunar Gateway) یا "دروازه قمری" که به عنوان یک ایستگاه مداری برای فضانوردان استفاده خواهد شد هنوز ساخته نشده است. فضانوردان ابتدا وارد این ایستگاه خواهند شد و بعد به ماه خواهند رفت. همچنین از ماه ابتدا به این ایستگاه و سپس به زمین بازخواهند گشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازگشت به ماه ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۲۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه جام گلف مسترز ۲۰ میلیون دلاری شد

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از insidethegames؛ ­آگوستا نشنال اعلام کرده است که تورنمنت گلف مسترز امسال دارای جایزه تاریخی ۲۰ میلیون دلاری خواهد بود.   مجموع جوایز امسال به ۲۰ میلیون دلار افزایش یافته است و از مجموع ۱۸ میلیون دلار در سال گذشته فراتر رفته است. جان رام اسپانیایی در دوره قبلی پیروز شد و­ کت سبز که نماد قهرمان این رقابت هاست را دریافت کرد و­مبلغ قابل توجه ۳.۲۴ میلیون دلار از مجموع جایزه را دریافت کرد.   دو سال پیش، آگوستا نشنال مبلغ جایزه استادان ۲۰۲۲ را از ۱۱.۴ میلیون دلار به ۱۵ میلیون دلار افزایش داد. اسکاتی شفلر، شماره یک فعلی جهان، دو سال پیش قهرمان این مسابقات شد و اکنون با همتایان آمریکایی مکس هما و برایسون دچمبو، در صدر ۳۶ حفره مسترز قرار دارد.   در مسابقات مسترز امسال، نایب قهرمان ۲.۱۶ میلیون دلار دریافت می کند، گلف باز سوم هم بدون پاداش نخواهد ماند و ۱.۳۶ میلیون دلار به خانه خواهد برد.

دیگر خبرها

  • چرا موشک‌ های چند میلیون‌ دلاری غرب حریف پهپادهای ارزان قیمت یمنی نمی‌شوند؟
  • جایزه جام گلف مسترز ۲۰ میلیون دلاری شد
  • بازگشت ثبات به بازار نفت/ نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • بازگشت ثبات به بازار نفت / نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • تحقق درآمدی ۸۲ درصدی شهرداری اراک در سال ۱۴۰۲
  • این زن بعد از هزینه ۵۰ هزار دلاری برای جراحی زیبایی، حالا پشیمان شده!
  • هزینه ۱.۳۵ میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی برای مقابله با پاسخ شب گذشته ایران
  • هزینه یک میلیارد دلاری رژیم اسرائیل برای مقابله با موشک‌ها و پهپاد‌های ایران
  • هزینه یک میلیارد دلاری روی دست سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی
  • پاسخ نظامی ایران هزینه یک میلیارد دلاری روی دست تل‌آویو گذاشت