Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم روستای«چَم‌مهر» پلدختر با گذشت ۷۵ روز از سیل ویرانگر ‌همچنان در زیر چادر و در بلاتکلیفی زندگی می‌کنند. ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲ استانها لرستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، سیلاب فروردین که آمد طغیان رودخانه کشکان تلخ‌ترین حادثه را برای اهالی روستاهای حاشیه کشکان و چم‌مهر، عروس روستاهای لرستان رقم زد و این روستا در زیر گل‌ولای مدفون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیلاب خشمگین مردم را محاصره کرد و چه پدران و مادرانی که بدون هیچ وسیله‌ای و با پای پیاده به کوه‌ها پناه بردند و عده‌ای که راه فرار نداشتند در پشت‌بام‌ها گرفتار شدند تا بالگرد هلال‌احمر دره‌شهر نجات‌گر آن‌ها شود.

چم‌مهر سیل‌زده اما به‌دست نیروهای امدادی به‌ویژه طلاب و گروه‌های جهادی از استان‌های مختلف لایروبی شد، مردم در چادرهای هلال‌احمر در سه کمپ اسکان داده شدند و پساسیل سپری شد، اما بعد از گذشت 75روز از سیلاب ویرانگر12فروردین مردم چم‌مهر که در چادرهای هلال احمر اسکان داده شده‌اند در گرمای 40درجه‌ای شرایط سختی را تجربه و تحمل می‌کنند.

تخریب پل ارتباطی این روستا و نبود راه دسترسی آسان سبب‌شده مردم برای رفت‌وآمد و پیگیری مشکلات خود از رودخانه‌ای عبور کنند که چندماه پیش سیل را روانه خانه‌های آنها کرده‌بود.

تخریب پل ارتباطی

پل ارتباطی روستای 1300نفری چم‌مهر بعد از گذشت بیش از دو ماه از سیلاب ویرانگر وصل نشده و مردم برای رفت‌وآمد مجبورند یا به رودخانه بزنند یا 30کیلومتر راه خاکی و ناهموار میدان بزرگ را برای آمدن به پلدختر طی کنند که این کار خطرات جانی فراوانی را برای آنان به‌دنبال دارد.

کلانتری یکی از اهالی چم‌مهر به خبرنگار تسنیم گفت: خواسته مردم چم‌مهر مسکن، سرپناه و وصل پل ارتباطی این روستاست اگر راه ارتباطی وصل شود مردم از بن‌بست خارج شده و بخشی از مشکلات‌شان را خودشان برطرف می‌کنند.

احمدی‌تبار یکی دیگر از اهالی چم‌مهر عنوان کرد: مردم بعد از گذشت 75روز از سیلاب ویرانگر در زیر چادر زندگی می‌کنند و وضعیت بلاتکیلفی در روستا وجود دارد. تکلیف جابه‌جایی روستا مشخص نشده و مردم نمی‌دانند باید چکار کنند؟

خانم بزرگی یکی دیگر از اهالی چم‌مهر بیان کرد: بعد از گذشت حدود 75روز از سیلاب ویرانگر روستا به‌طور کامل پاکسازی و شست‌وشو نشده و همین موضوع سبب بیمارهای پوستی مختلفی بین اهالی به‌ویژه بانوان و کودکان شده‌است.

بلاتکلیفی در جابه‌جایی روستا

وی با اشاره به اینکه برق این روستا در اوج گرما قطع و وصل می‌شود افزود: تکلیف جابه‌جایی روستا مشخص نیست که همین وضع بلاتکلیفی سبب مهاجرت مردم به روستاها و شهرهای اطراف از جمله دره‌شهر، پلدختر، خرم‌آباد و ماژین شده‌است.

این سیل‌زده تصریح کرد: روستای چم‌مهر قطب اقتصادی منطقه بوده ولی در حال حاضر چیزی جز ویرانگری، آوراگی و بی‌سرپناهی برای اهالی این روستا باقی نمانده و مردم این روستا که شغل اکثرشان کشاورزی بوده علاوه بر کاشانه خود منبع درآمد خود را هم از دست داده و بیکار شده‌اند.

آغاز عملیات جابه‌جایی روستای چم‌مهر؛ مسکن برای 340خانوار احداث می‌شودمعابر و کوچه های روستای «چم‌مهر» پلدختر پاکسازی می‌شودتخریب کامل روستای «چم‌مهر» در سیل پلدختر به روایت تصاویر

بزرگی با بیان اینکه کمپ مرکزی چم‌مهر توسط مردم جمع‌آوری شده و مردم چادرها را در حیاط منازل خود برپا کردند گفت: منازلی که تخریب نشدند به‌سبب اینکه نزدیک یک روز زیر سیلاب بودند غیرقابل اطمینان هستند و به‌دلیل بوی تعفن امکان زندگی در آنها وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به‌سبب نبود راه ارتباطی نزدیک و آسان، مردم و نیروهای جهادی برای رسیدن به روستا خود را به کشکان می‌زنند که همین موضوع سبب شد یک جهادگر که به فنون شنا آشنایی نداشت در آب غرق شود و مردم او را از مرگ حتمی نجات دادند.

پل به‌زودی بازگشایی می‌شود

احمدی یکی دیگر از اهالی چم‌‍مهر عنوان کرد: به‌سبب نبود راه ارتباطی آسان هرکسی مریض شود باید با هزار دردسر او را به بیمارستان برسانند، هفته گذشته یک کودک چم‌مهری تب کرده‌بود که با خودروی نیروهای جهادی او را به روستای میدان بزرگ رساندند و اورژانس او را برای درمان به بیمارستان رساند.

وی افزود: خواسته مردم روستای چم‌مهر وصل پل ارتباطی و تعیین‌تکلیف جابه‌جایی روستاست که از مسئولان انتطار داریم هر چه سریع‌تر به این موضوعات رسیدگی کنند.

علی سیف سرپرست فرمانداری پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: بر اساس بازدیدی که استاندار لرستان از پل ارتباطی روستای چم‌مهر داشت پیمانکار قول داده به‌زودی برای عبور مردم بازگشایی می‌شود.

وی در مورد جابه‌جایی روستا افزود: زمین برای جابه‌جایی روستای چم‌مهر بالا تعیین شده و ستاد معین اصفهان کمک‌های بلاعوض را به حساب مردم واریز کرده که کار ساخت‌وساز را شروع کنند، ولی در روستای چم‌مهر پایین به‌علت اینکه قیمت‌های بالایی روی زمین‌هایی که انتخاب شدند گذاشته‌اند فعلاً شروع نشده‌است.

کارشناسی زمین‎های روستا

مرتضی کاییدی‌فرد بخشدار مرکزی پلدختر به خبرنگار تسنیم گفت: طبق صحبت‌هایی که با مردم چم‌مهر صورت گرفته متقاعد شدند که کسانی که در حریم رودخانه هستند به قسمت بالاتر در غرب روستا منتقل شوند.

وی افزود: بنیاد مسکن در حال بررسی و کارشناسی زمین‌های روستاست در صورت تأیید کارشناسان با صاحب زمین‌ها قرارداد خرید بسته خواهد شد و مردم ساخت‌وساز را شروع خواهند کرد‌.

بخشدار مرکزی پلدختر عنوان کرد: پل ارتباطی روستای چم‌مهر توسط راهداری در حال ساخت است، حدود 90درصد پل ساخته شده‌، هم‌چنین در روز گذشته اسکلت فلزی پل نصب شده و در روزهای آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

گزارش از فیروزه حاتمی

انتهای پیام/ش

R41450/P/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای هجیج جزو روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی

داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ارسال پرونده روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری، گفت : وزارت میراث فرهنگی امسال پرونده هشت روستا را به عنوان روستا‌های گردشگری به سازمان جهانی گردشگری ارسال کرده که متاسفانه بنا به دلایلی نامی از روستا‌های کرمانشاه در این لیست نبود. 

وی تصریح کرد: هر چند در سطح استان تعداد زیادی روستای گردشگری وجود دارد که میزبان گردشگران زیادی از داخل و خارج از استان هستند، اما در بین این روستاها، روستای هجیج ظرفیت‌های بسیاری برای قرار گرفتن در لیست روستا‌های ثبت جهانی شدن دارد. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با اشاره به وجود مشکلات زیرساختی موجود در این روستا برای قرار گرفتن در فهرست روستا‌های ثبت جهانی شده، اظهار کرد: بنابر اعلام سازمان جهانی گردشگری، روستا‌هایی که کاندیدای ثبت جهانی شوند، باید دارای یکسری ویژگی‌ها و شاخص‌ها باشند که روستای هجیج تعدادی از این شاخص‌ها را ندارد و باید در قالب یک پروژه مهم استانی با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی مشکلات آن را برطرف کنیم. 

وی اضافه کرد: برای نمونه در زمان‌های پیک سفر در مسیر‌های منتهی به روستای هجیج به دلیل حجم انبوه خودرو‌های ورودی با ترافیک بسیار شدیدی مواجه هستیم و عملا ورودی این روستا کاملا قفل می‌شود که در این زمینه لازم است دستگاه‌های مربوطه اقداماتی را انجام دهند. 

فرمانی عدم رویدادسازی را یکی دیگر از مشکلات پیش روی هجیج برای ثبت جهانی شدن عنوان کرد و گفت: دراین رابطه نیاز به مشارکت مردم محلی است و آنها باید همکاری لازم را برای برگزاری رویداد‌های گردشگری منظم داشته باشند. 

وی بر لزوم ساماندهی و توسعه مراکز اقامتی این روستا هم تاکید کرد و افزود: متاسفانه علیرغم اقبال بسیار بالای گردشگران به این روستا، به دلیل عدم استقبال سرمایه‌گذاران تاکنون هتلی در آن احداث نشده، لذا باید سرمایه‌گذاران پای کار بیایند تا یک هتل در هجیج احداث شود. ما نیز در بحث صدور مجوز احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی و ساماندهی خانه مسافر‌های غیرمجاز اقداماتی را در دستور کار قرار خواهیم داد. 

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه به ناکافی بودن تعداد مراکز پذیرایی در این روستای گردشگرپذیر هم اشاره داشت و گفت: در این زمینه نیز نیاز است که تعداد واحد‌های پذیرایی بیشتری فعال شوند تا بتوانند خدمات‌رسانی مناسبی به گردشگران داشته باشند و از طرفی غذا‌های بومی محلی این منطقه را به خوبی معرفی کنند. 

وی با تاکید براینکه آماده‌سازی هجیج برای قرار گرفتن در لیست روستا‌های کاندیدای جهانی شدن به همکاری و مشارکت خود مردم این روستا و سایر دستگاه‌های اجرایی نیاز دارد، عنوان کرد: برنامه‌ریزی‌هایی را برای حل این مشکلات آغاز کرده‌ایم و قطعا برای سال آینده هجیج را در فهرست روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی شده قرار خواهیم داد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بسته شدن ورودی روستای ماربین
  • مهلت هفت روزه به کارفرمایان برای معرفی اتباع غیرمجاز
  • اتصال روستا‌های ۲۰ خانوار اردبیل به شبکه ملی اطلاعات
  • برق ۴۴۵ روستا‌ی سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • روستای هجیج جزو روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی
  • بارش شدید باران در راه گیلان/ مردم از توقف و برپایی چادر در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند
  • خدمت پزشکان قمی، به بیش از ۵ هزار نفر در اندیکا
  • نگرانی نماینده چابهار درباره وضعیت سیل زدگان سیستان و بلوچستان: راه‌های ارتباطی حدود 400 روستا مسدود شده/ از سیل اسفند 1402 تا کنون زیرساخت ها اصلاح نشده/ دولت فقط وعده داد و عمل نکرد
  • روستای ورقستان شهرستان رزن قطب تولید موزیک سازی استان همدان
  • راننده تاکسی ترکیه ای طلب۲۰۰دلار کرایه کرد؛ مسافر ایرانی او را کشت، پولهایش را برداشت و با ماشین او فرار کرد