Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-28@21:20:33 GMT

افزایش تولید محصولات کشاورزی به علت بارش‌های اخیر

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۵۰۳۳

افزایش تولید محصولات کشاورزی به علت بارش‌های اخیر

به گزارش پارسینه، محمود حجتی در حاشیه رونمایی از آثار فرهنگی اداره کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال سال آبی بسیار خوبی داریم، افزود: سال گذشته در همین موقع در بسیاری از مناطق کشور مشکل کشت تابستانه را به علت محدودیت منابع آب داشتیم، اما امروز وضعیت ما مناسب است.

وی اضافه کرد: در بعضی از مناطق از جمله استان خوزستان اراضی کشاورزی متاثر از آبگرفتگی شد که خوشبختانه به کمک نیرو‌های مردمی، نیرو‌های جهادی و پشتیبانی مسئولان استان، چه در خوزستان و چه در سایر استان‌ها توانستیم بسیاری از اراضی را از آب تخلیه و آماده کشت تابستانی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجتی ابراز امیدواری کرد، با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در خصوص کشت و منابع آبی موجود بتوانیم رشد تولیدی خوبی را داشته باشیم.

وی در خصوص وضعیت تولید محصولات کشاورزی به ویژه محصولات راهبردی گفت: در سال‌های اخیر به ویژه سال ۹۶ -۹۷ در خصوص بارش‌ها سال استثنائی داشتیم چرا که در ۵۰ سال گذشته چنین خشکسالی حادی را نداشتیم.

حجتی افزود: در عین حال توانسنیم با وجود محدودیت‌های موجود رشد و افزایش تولید را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در بعضی از محصولات از جمله گندم کشور بی نیاز شد، گفت: در خصوص مسایل مربوط به کشت‌های گلخانه‌ای که مصرف آب را فوق العاده کاهش می‌دهد، توسعه داشتیم.

حجتی به تولید دانه‌های روغنی و کنجاله دانه‌های روغنی که یکی از نیاز‌های ضروری کشور به ویژه در صنعت طیور و در صنعت دامپروری است اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر رشد بسیار خوبی در تولید این محصولات داشتیم.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تبریک چهلمین سال تاسیس جهاد سازندگی گفت: قشر‌های مختلف مردم و دانشگاهیان با ندای امام راحل به روستا‌ها گسیل شدند.

وی با بیان اینکه روستا‌ها در آن زمان از نظر خدمات زیربنایی، برق، راه، آب و خدمات بهداشتی درمانی شرایط اسفباری را داشتند افزود: در دهه اول انقلاب باوجود شرایط جنگ و دفاع مقدس، جهادگران خوب درخشیدند و بخش عمده‌ای از آنچه که امروز از امکانات رفاهی و زیربنایی شاهد آن هستیم مرهون ایثارگری جهادگران و سنگرسازان بی سنگر است که چه در عرصه خدمات به روستاییان و چه در عرصه جبهه‌های جنگ با ایثارگری و فداکاری تمام حضور یافتند و لقب سنگرسازان بی سنگر را از امام راحل دریافت کردند.

وی به انواع عبور‌هایی که جهادگران از آب‌ها داشتند و نیز ساخت پل‌های مختلف در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: امروز شاهد خاطره‌های آن دوران بودیم که جمعی از اصحاب رسانه، اصحاب قلم و فکر با توجه به مستندات موجود جمع آوری کرده بودند.

وزیر جهادکشاورزی بر ایجاد ظرفیت‌ها و انتقال اسناد و آثار دفاع مقدس به نسل‌های بعدی تاکید کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزیر جهادکشاورزی محمود حجتی کشاورزی گندم بارش کشت جهادسازندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدحیدر محمدی، به اقدامات و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حوزه غذا و صادرات محصولات خام کشاورزی اشاره کرد و گفت: طرح غنی‌سازی نان با آهن و اسید فولیک را توانستیم اجرا کنیم و همه شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند.

وی افزود: در تداوم طرح غنی سازی شیر با ویتامین D موفق شدیم مراحل اولیه غنی سازی آرد با ویتامین D را شروع کنیم، چون قوت قالب مردم ما نان است و بیشترین مصرف در کالاهای اساسی هم گندم است.

محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ ما در سال گذشته، توسعه پایش سموم در مواد غذایی است که ما هر سال این کار را انجام می‌دهیم و سال ۱۴۰۲ بسیار بیشتر انجام دادیم و اقلامی که آلودگی با آفت کش‌ها، سموم و نیترات را دارند، شناسایی می‌کنیم.

وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور داریم که ۵۳ آزمایشگاه مربوط به وزارت بهداشت است، دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزمایشگاه مرجع که این آلودگی‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. مثلاً برای پسته یکی از شاخص‌هایی که همه کشورها از ما می‌خواهند، آلفاتوکسین پسته است و سه آزمایشگاه در تهران، رفسنجان و کرمان توسط اتحادیه اروپا تأیید شده است.

محمدی در ارتباط با آلفاتوکسین، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای صادرات به وجود آمد تاکید شد که همه محصولات خام کشاورزی مشمول آزمایش شوند، یعنی موقع صادرات ما شاخص مورد تأیید کشور مقصد را می‌گیریم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار شاخص را تدوین و کتابچه آن را در اختیار همه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دادیم که بومی‌سازی شده است. یعنی بر اساس میزان مصرف همه محصولات خام کشاورزی؛ مثل ذرت، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، هویج و…، در کشور ما این میزان مشخص است. حالا اگر بخواهیم این محصولات را صادر کنیم، سطح شاخص را باید کشور مقصد به ما بدهد، یعنی مقصد صادراتی اعلام می‌کند که سطح آرسنیک برنج مورد قبول من مثلاً ۲۵۰ است، در کشور ما این سطح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است. ما بر اساس استاندارد آن کشور اگر سختگیرانه‌تر باشد به صادر کننده‌ها اعلام می‌کنیم که مقصد صادراتی شما تا این سطح را قبول می‌کند بیش از این سطح ما غیر منطبق اعلام می‌کنیم؛ در نتیجه اجازه صادرات نمی‌دهیم، به همین دلیل ما در رابطه با پسته و محصولات خام کشاورزی، تا زمانی که جواب آزمایش مشخص نشود اجازه صادرات نمی‌دهیم، طبیعتاً به مواردی اجازه صادرات می‌دهیم که منطبق باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی با افت دما در شمال فارس
  • کشاورزی ارگانیک؛ مفید یا مضر؟
  • وضعیت سد کرج پس از بارش‌های اخیر
  • «سود» مشوقی برای «مشارکت مردمی» در تولید
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در مازندران
  • تمام شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند
  • پتانسیل خودکفایی محصولات اساسی در کشور وجود دارد
  • دمای زیر صفر درجه در چهارمحال و بختیاری و سرمازدگی باغات و محصولات کشاورزی
  • میزان تولید تخم مرغ در استان قم به ۱۳۵ هزار تن رسیده است
  • رونق گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در گلستان