Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تعلل مجلس دهم در اصلاح سیاست‌های پولی و مالی کشور، لابی بانک‌ها را عامل تأخیر این برنامه مجلس عنوان کرد و گفت: بخش زیادی از خانه‌های خالی کشور متعلق به بانک‌هاست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسام عقبایی با یادآوری این‌که "چندین سال است در رابطه با اصلاح سیاست‌های پولی و بانکی بحث می‌کنم"، اظهار کرد: اعتقاد نه من بلکه اعتقاد خیلی از اقتصاددانان و فعالان حوزه اقتصادی بر این است که سیاست‌های پولی و مالی کشور باید اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
یکی از زیرمجموعه‌های آن سیاست‌های بانکی، بانکداری و بورس است. حدود ۳.۵ سال از عمر مجلس دهم می‌گذرد و با وجود گرایش‌های مختلف سیاسی نمایندگان، آن‌ها به‌اتفاق نظرشان این بود که این اتفاق (اصلاح سیاست‌های پولی و مالی) باید بیفتد.

وی ادامه داد: هر ماه منتظر این بودیم که خروجی این تغییرات از کمیسیون اقتصادی مجلس یا کمیسیون‌های تخصصی دیگر مجلس بیرون بیاید و به صحن برسد و تصویب و ابلاغ شود، به این ترتیب جلوی بسیاری از فعالیت‌هایی که در جهت مصالح عمومی مردم نیست مثل همین بحث بنگاه‌داری بانک‌ها که هم رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کرده‌اند و هم ریاست‌جمهوری، گرفته می‌شود.

وی با بیان این‌که متأسفانه هنوز این اتفاق شکل نگرفته است، افزود: از نمایندگان محترم مجلس استدعا دارم در چند ماهی که تا اسفندماه و پایان عمر مجلس دهم باقی مانده حداقل با توجه به مطالبه‌گری رهبر معظم انقلاب بتوانیم اصلاح سیاست‌های پولی وبانکی را در کشور داشته باشیم.

  نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تأکید کرد: اگر اصلاح سیاست‌های پولی و بانکی واقعاً به‌شکل درست، منطقی، با نگاه کارشناسانه، دقت‌نظر و با جلب و به‌کارگیری نظرات کارشناسان اقتصادی دلسوز در کشور عملیاتی، اجرایی و ابلاغ شود بانکداری ایران دیگر به‌روش فعلی نخواهد بود.

عقبایی با ابراز این‌که بخشی از خانه‌های خالی در اختیار بانک‌هاست، گفت: این خود بخشی از تخلفات بانک‌هاست که به‌خلاف قانون بانکداری وارد حوزه تولید یا ساخت‌وساز و یا بعضاً خرید و فروش شد‌ه‌اند.

وی اضافه کرد: دستورات و مصوباتی که هیئت وزیران و مجلس در خصوص فروش مازاد املاک بانک‌ها داشته‌اند همچنان روی کاغذ باقی مانده و بانک‌ها به‌نحوی در این موضوعات کارشناسی کرده و به حوزه‌های دیگر ورود غیرقانونی دارند. وظیفه بانک این است که از تولید ملی حمایت کند. شعار امسال "حضرت آقا" نیز رونق تولید است به‌نظرم با توجه به این مهم باید قوانین به‌نحوی باشد که بانک‌ها با تسهیلات تولید را رونق دهند.

وی در عین حال ادامه داد:، اما متأسفانه این‌گونه نیست و بانک‌ها از اصلی‌ترین بخش سرمایه کلان کشور سوء استفاده می‌کنند. بایستی حتماً این قوانین اصلاح شود و به‌سمت‌وسویی حرکت کنیم که بانکداری ما در حوزه مسکن خصوصاً از این فضای تجاری به فضای توسعه‌ای تبدیل بشود.

رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: معتقدم بانک مسکن که دولتی است و دارد در حوزه مسکن فعالیت می‌کند باز هم مسئولان آن نگران هستند که آخر سال سود و زیان بدهند. وقتی نگاه، نگاهی است که به سود و زیان نگاه می‌کند این یک نگاه توسعه‌ای ندارد.

عقبایی تأکید کرد: باید نگاه بانک‌های تخصصی در حوزه تولید مسکن نگاه توسعه‌ای باشد و تا زمانی که سیاست‌های پولی و بانکی بازنگری نشود، و شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و... با هم در جهت یک عزمی برای اصلاح این قوانین و زیرمجموعه‌هایی مثل حوزه اقتصاد مسکن هماهنگ نشوند قاعدتاً خیلی از مشکلات ما در حوزه‌های کلان اقتصادی همین‌گونه خواهد بود. منبع: تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عقبایی بانک اقتصاد مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم

به گزارش خبرنگار مهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور خبرنگاران، گفت: یکی از مهم‌ترین مراجع بین‌المللی که برای تامین مالی پروژه‌ها استفاده می‌شود، بانک توسعه اسلامی است و هفته آینده پنجاهمین سالگرد تأسیس این بانک در عربستان سعودی با حضور ۴۷ کشور برگزار می‌شود.

وی‌افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته تأمین مالی از سوی این بانک صورت نمی‌گرفت و یکی از اولویت‌های ما رفع موانع پرداخت اقساط کشور بود تا کاری کنیم این بانک برای ۱۱ پروژه عمرانی ما تأمین مالی کند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: این اتفاق رخ داده و ما مسیر دور زدن تحریم در پرداخت بدهی ایران به این بانک را پشت سر گذاشتیم و بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم و فرآیند بازپرداخت اقساط ۱۱ پروژه عمرانی آغاز شده است.

کد خبر 6086750

دیگر خبرها

  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد