Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: جایگاه نفت در مجموع درآمد‌هایی که در کشور به‌کار گرفته می‌شود بیش از ۵۰ درصد است که به‌تدریج در سال‌های مختلف کاهش پیداکرده است.

پورابراهیمی افزود: اتکا به کاهش درآمد‌های نفتی در مقاطعی به‌دلیل توفیق اجباری بوده است نه برنامه‌ریزی بنابراین وقتی در سال ۹۱ با تحریم‌های آمریکا مواجه شدیم کاهش درآمد‌ها خواسته و ناخواسته به‌سمت کاهش درآمد‌های نفتی پیش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پورابراهیمی گفت: به‌دلیل سهولت دستیابی به درآمد‌های نفتی دولت‌ها عملاً آنچه را به‌عنوان ضوابط بوده به آن نپرداخته‌اند.

در زمان تعدیل برنامه ششم سهم درآمد‌های نفتی به ۳۵ درصد کاهش میانگین مجموع درآمد‌های دولت از نفت بوده که در بودجه امسال این درصد کاهش یافته است و تأکید مجلس بر کاهش بیشتر درآمد‌های نفتی در بودجه است و باید سهم بودجه از درآمد‌های نفتی به یک‌چهارم (۲۵ درصد) کاهش بیابد.

پورابراهیمی همچنین گفت: در دنیا میانگین نسبت میران مالیات به تولید ناخالص ۲۰ درصد است و در برنامه ششم برای کشور ما ۱۰ درصد را تعیین کرده‌ایم.

او اضافه کرد: فقط در سال ۹۷ با بررسی تراکنش‌های بانکی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان مالیات از کسانی که یک بار در اقتصاد ایران مالیات نداده بودند وصول شد بنابراین ظرفیت اخذ مالیات به‌مفهوم فشار بر مردم نیست بلکه کسانی که بیشترین درآمد را دارند در این حوزه شناسایی می‌شوند.

یکی از سرفصل‌ها ساماندهی معافیت‌های مالیاتی است که با این روش ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی ساماندهی می‌شود.

یکی از اهداف طرح جامع مالیاتی گرفتن حقوق حقه دولت بوده و این‌که فرار مالیاتی به صفر برسد، اما وقتی سامانه اطلاعاتی اخذ مالیات اجرایی نمی‌شود شاهد این هستیم که دانه‌درشت‌ها از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

پورابراهیمی گفت: اعتقاد مجلس این است که برخی سازمان‌ها دسترسی‌ها را محدود کرده‌اند و قانون‌گذار به سازمان امور مالیاتی امکان ورود داده، اما برخی دستگاه‌ها به‌دلایل مختلف امکان دسترسی به اطلاعات را با توقف روبه‌رو کرده‌اند.

او افزود: یکی از دغدغه‌های ما اجرا نشدن طرح جامع مالیاتی است.

سیدمحمدهادی سبحانیان کارشناس مسائل اقتصادی درباره گزارش مجلس درباره اداره اقتصاد کشور بدون نفت گفت: یکی از اهداف تحریم‌های ظالمانه استفاده از تحریم نفت بود و دشمن سعی کرده از راه نفت به اقتصاد ما ضربه برساند که نهاد‌های کارشناسی و مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار این گزارش سعی کردند این اقدام را در دستور کار قرار دهند.

او همچنین گفت: با توجه به اینکه عملکرد دولت به‌صورت بچه‌پولدار بوده، دولت با استفاده از پول نفت تلاش قابل‌توجهی در اقتصاد بدون نفت نداشته و ما باید بتوانیم از تحریم استفاده کنیم و کشور را بدون وابستگی به اقتصاد نفتی اداره کنیم.

سبحانیان ادامه داد: چارچوبی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و ۱۰ عنوان منابع پیشنهاد شده که می‌توانیم از آن محل‌ها منابعی را برای کشور پیش‌بینی کنیم.

یکی از موضوعات مهم در اقتصاد کشور موضوع مالیات بر عایدی است که پایه‌های مالیاتی در کشور ما، چون وجود ندارد تمرکز مجلس بر املاک و مستغلات بوده است.

کلیات مالیات املاک در بخش مالیات بر عایدی در کمیسیون اقتصادی تصویب شده است و پیش‌نویس آن برای ارائه به مجلس آماده شده است و پایه‌های مالیاتی نیز در کمیسیون اقتصادی در دست تکمیل و آماده ارائه به صحن مجلس است.

سبحانیان با نقد معافیت‌های مالیاتی گفت: یکی از راه‌های برون‌رفت از اقتصاد نفتی موضوع فرار مالیاتی است.

او گفت: اگر پایه‌های مالیاتی افزایش یابد فشاری که بر تولید وارد می‌شود کاهش می‌یابد بنابراین با توسعه پایه‌های مالیاتی به رونق اقتصادی کمک خواهد شد.

کارشناس اقتصادی گفت: یک سال و نیم است که آمریکا از برجام خارج شده بنابراین اگر با اقدامات درست جلوی ضربه به اقتصاد را نگیریم موفق نخواهیم بود.

او افزود: وزارتخانه‌ها، مؤسسات مالیاتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها، سازمان ثبت و اسناد و املاک کشور از جمله دستگاه‌هایی هستند که باید اطلاعات مالیاتی را اعلام کنند، اما برخی دستگاه‌ها این اطلاعات را بر منافع ملی کشور ترجیح می‌دهند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فرار مالیاتی بررسی تراکنش بانکی 12 هزار میلیارد بدون نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۱۰۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی همدان در بودجه سال ۱۴۰۲

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان از تحقق ۱۰۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی استان همدان در بودجه سال ۱۴۰۲ خبر داد. - اخبار استانها -

وجیه‌الله ذکوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار‌ داشت: در سال 1402 بالغ بر 3 هزار و 491 میلیارد تومان درآمد مالیاتی استان همدان وصول شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 54 درصد رشد داشته و نسبت به بودجه مصوب 100 درصد تحقق پیدا کرده است.

وی همچنین افزود: از مجموع درآمدهای مالیاتی استان 5 هزار و 537 میلیارد تومان نیز سهم شهرداری و دهیاری‌های استان همدان بوده که 177 میلیارد تومان آن مربوط به شهر همدان است.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان بیان کرد: تمامی گزارشات ثبت شده در سامانه‌های مربوط به امور مالیاتی استان با دقت پیگیری و رسیدگی می شود و در پرونده مالیاتی افراد نیز ثبت خواهد شد.

ذکوری افزود: اکثر شرکت های فعال در استان، مالیاتشان را در استان واریز می کند و البته این منابع به خزانه واریز می شود.

وی با بیان اینکه مالیات مطمئن‌ترین منبع برای تامین هزینه های اداره کشور است، بیان کرد: نظام سلطه با اعمال تحریم‌ها مشکلاتی را ایجاد می کند و باید از سیاست اتکای به نفت، تغییر رویه بدهیم.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان همچنین لزوم جا انداختن فرهنگ مالیاتی تاکید کرد و گفت: وقتی مالیات در جامعه نهادینه شود، این موضوع پاسخگویی نهادهای اجرایی را در هزینه کرد منابع، افزایش می دهد.

ذکوری همچنین در خصوص مالیات پزشکان نیز گفت: اینکه برخی پزشکان در مطب خود دستگاه کارت خوان ندارند در زمینه حسابرس امور مالیاتی فاقد اهمیت است چراکه گردش مالی حساب این افراد به صورت کلی(کارت به کارت، دستگاه پوز و واریز نقدی) محاسبه و مبنای دریافت مالیات قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: نسخه الکترونیک پزشک در دسترس امور مالیاتی قرار می گیرد ضمن اینکه ابزارهایی برای رصد درآمد وجود دارد و با گسترش سامانه های الکترونیکی مسایل و فعالیت های مالی افراد به صورت شفاف قابل رصد و بررسی است.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با تاکید بر اینکه تمرکز سازمان امور مالیاتی استان همدان در مالیات ستانی، پردرآمدها هستند، ادامه داد: ایجاد امنیت، پاکسازی و سالم‌سازی شهرها و آبادانی با پرداخت مالیات ممکن می شود اما با این حال در مالیات ستانی به دنبال فشار و سنگینی بار پرداخت بر فعالان اقتصادی، کسبه، واحدهای تولید، افراد حقیقی و حقوقی نیستیم.

ذکوری همچنین در پایان تاکید کرد: نظام مالیاتی در راستای حمایت از تولید در یک اقدام بی سابقه نرخ مالیات بر درآمد واحدهای تولیدی را در دو سال گذشته به ترتیب 5 و 7 درصد کاهش داده و برای امسال نیز کاهش 5 درصدی را پیشنهاد داده، لذا هدف سازمان کاهش فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی می باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟
  • اظهارنامه پیش فرض ثمره اجرای سامانه مودیان
  • کیفیت و پایداری درآمد‌های مالیاتی و حفظ رضایت مردم، اولویت نظام مالیاتی است
  • تحقق ۱۰۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی همدان در بودجه سال ۱۴۰۲
  • آیت‌ الله سبحانی: مرد باید ببیند پول مالیات کجا خرج می‌شود
  • کاهش مالیات بر تولید؛ چگونه؟/ مالیات غیرمولدها باید افزایش یابد
  • مقابله با فرار‌های مالیاتی با قدرت دنبال می‌شود
  • تحقق ۱۰۸ درصدی درآمد‌های مالیاتی در بودجه سال ۱۴۰۲
  • درآمد ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی دولت از مالیات در ۱۴۰۲