Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@20:54:20 GMT

آب، توسعه و کردستان

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۶۸۰۷

آب، توسعه و کردستان

مهرماه سال ۹۶ محسن رنانی در یادداشتی با عنوان «آشتی ملی، عفو عمومی و حق خواهری برای کردها» می نویسد: « اکنون پس از نزدیک به ۴۰ سال سهم استان کردستان از صنعتی شدن کشور فقط هشت واحد صنعتی بالای ۱۰۰ نفر شاغل است و کل شاغلان صنعتی واقعی این استان تنها ۸۵۰۰ نفر است». اگر این صحبت استاد فرهیخته در حوزه اقتصاد کشورمان را مبنا قرار دهیم متاسفانه باید گفت کمتر از ۳ درصد از جمعیت شاغل استان کردستان در بخش صنعتی مشغول بکار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالطبع در چنین شرایطی و در نبود زیرساخت‌های صنعتی، تنها راه جایگزین برای حرکت به سمت توسعه اشتغال، بخش خدمات و یا کشاورزی خواهد بود. اما این در حالی است که متاسفانه در این زمینه نیز شاهد تبعیض نسبی در توزیع امکانات هستیم. به طور مثال با نگاهی به آمارهای موجود از مقایسه اراضی و بارندگی در محدوده حوضه دریاچه ارومیه متوجه می شویم که از کل مساحت اراضی کشاورزی و باغات استان کردستان در حوضه دریاچه ارومیه که تقریباً بالغ بر یک میلیون و ۲۴۰ هزار هکتار می شود، تنها ۱۲۲ هزار هکتار آبی است. این در حالی است که این آمار برای استان آذربایجان شرقی برابر با ۳۵۰ هزار هکتار(از مجموع ۸۵۵ هزار هکتار زیر کشت استان در حوضه)، برای آذربایجان غربی برابر با ۳۶۰ هزار هکتار ( از مجموع ۷۷۲ هزار هکتار زیر کشت استان در حوضه) و در نهایت برای کرمانشاه برابر با ۲۱۱ هزار هکتار(از مجموع ۸۰۲ هزار هکتار سطح زیر کشت استان در حوضه)است. به عبارت دیگر یعنی نسبت اراضی آبی به کل اراضی کشاورزی استان ها بدین قرار است؛ برای استان آذربایجان شرقی برابر با ۴۱ درصد، برای استان آذربایجان غربی برابر با ۴۷ درصد،  برای استان کرمانشاه برابر با ۲۶ درصد و برای استان کردستان برابر با ۱۰ درصد است که قابل تأمل به نظر می رسد.

جالب اینکه وقتی  این آمارها را با متوسط بارش سالیانه برای این استان ها مقایسه می‌کنیم،  شاهدیم که سهم هر استان از میزان بارش ها به ترتیب برابر با ۳۱۱،  ۴۳۱،  ۴۷۹ و  ۵۰۲ میلی متر است. نگاهی به این آمارها هر خواننده ای را متقاعد خواهد کرد که می‌بایست سهم زمین های آبی به کل زمین های کشاورزی استانها کاملاً برعکس می بود و ما شاهد نسبت بالاتری در استان کردستان می بودیم. چرا که چنین تخصیصی می توانست هم تا حد زیادی از بار فقر، کم توانی و البته فشار بیکاری بالای استان بکاهد و هم این که  بستر ساز امنیت بیشتر در منطقه شود.  مسلماً بازنگری در نظام تخصیص و یا اختصاص سهمی در پروژه موسوم به گرمسیری، که اخیراً توسط رییس جمهور افتتاح شد، به استان کردستان در این زمینه می تواند راهگشا باشد.

*دکترای ارتباطات

46

کد خبر 1270463

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان کردستان توسعه پایدار آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی ‌۱۲۲ هکتار گلخانه در استان البرز احداث کرد

استاندار البرز گفت: بخش خصوصی با احداث ۱۲۲ هکتار گلخانه با صرف هزینه‌ای حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ورود خوبی در این بخش داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، مجتبی عبداللهی در جلسه ستاد توسعه گلخانه‌های استان که  در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: باید با توجه به ضرورت حفظ اراضی کشاورزی، مصرف بهینه آب، افزایش بهره‌وری، صرفه اقتصادی و اشتغال استان و توسعه کشت گلخانه‌ای‌ با جدیت در دستور کار قرار داشته و دنبال شود.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه تهیه سند کشت در استان البرز که می‌بایست این سند با توجه به ویژگی‌های استان در مناطق مختلف تهیه و تدوین شود.

استاندار البرز افزود:  جهادکشاورزی استان به عنوان متولی اصلی این بخش می‌بایست برای توسعه  کشت گلخانه‌ای، برنامه زمان‌بندی شده خود و همچنین اهدافی که می‌بایست در سال جدید بر آن تمرکز کند را ارائه دهد.

عبداللهی با بیان اینکه سال گذشته بخش خصوصی با احداث 122 هکتار گلخانه با صرف هزینه‌ای حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان ورود خوبی در این بخش داشته است، گفت: با توجه به توجیه اقتصادی این نوع کشت نسبت به کشاورزی سنتی، باید کشاورزان را به سمت کشت‌های دانش بنیان همچون هیدروپونیک و انواع کشت گلخانه ای ترغیب کرد.

‌وی در پایان با اشاره به مصرف عمده آب استان در حوزه کشاورزی اظهار داشت: کشت گلخانه‌ای علاوه بر مدیریت صحیح مصرف آب در استان نقش عمده‌ای در کاهش مصرف آب کشاورزی خواهد داشت.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه سیستم‌های مخابراتی کردستان با سرمایه‌گذاری ۹۱ میلیارد ریالی
  • آب‌های کردستان، به کام دیگران
  • چشم انداز روشن توسعه برق روستایی کردستان/ اجرای ۱۰۰ درصدی طرح «تکخوانی» کنتور برق روستاهای کردستان در سال ۱۴۰۳
  • کنتور برق ۸۵ درصد روستاهای کردستان تکخوانی شد
  • کشت‌کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • کشت کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • معرفی 14 میلیارد تسهیلات توسعه باغ در ساری
  • بخش خصوصی ‌۱۲۲ هکتار گلخانه در استان البرز احداث کرد
  • ایجاد پایگاه نوآوری یافته‌های تحقیقاتی جهش تولید در کامیاران
  • توسعه صادرات ، مستلزم توانمند سازی بازاریابی تولیدکنندگان