Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری تشریح هزینه‌کرد اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور از ساعت 10:30 صبح امروز یکشنبه، 26 خردادماه با حضور حسن محمدی، مدیرعامل این اتحادیه در محل سالن نشست‌های اتحادیه قرآن و عترت کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور طی سخنانی با بیان اینکه اعتباراتی که در اختیار اتحادیه قرار داده شده است، بلافاصله در فصل تابستان سال جاری در اختیار مؤسسات قرآنی قرار می‌گیرد، اظهار کرد: فصل تابستان بهترین فصل برای فعالیت مؤسسات قرآنی است تا بتوانند با بودجه‌ هرچند ناچیزی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، فعالیت‌های قرآنی خود را پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدی با اشاره به گزارشی که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در ارتباط با شفاف‌سازی بودجه‌ها انجام صادر شد، ادامه داد: کل میزان اعتباری که از محل اعتبارات سال 97 و به صورت مستقیم در اختیار اتحادیه قرار گرفته، مبلغی معادل 772 میلیون و 300 هزار تومان است. همچنین، در همان گزارش از اعتبار دیگری معادل مبلغ سه میلیارد و 699 میلیون و 831 هزار تومان اطلاع‌رسانی شده که این مبلغ به حساب اتحادیه واریز شده است ولی این مبلغ متعلق به اتحادیه نبوده و تنها به عنوان امانت به حساب اتحادیه واریز شده و اتحادیه نیز این مبلغ را به نهادها و دستگاه‌های مختلفی که باید تخصیص داده می‌شد، پرداخت کرد.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ضمن ابراز گله‌مندی از برخی افراد که این مبلغ را نیز جزء اعتبارات اتحادیه عنوان کرده و از این طریق ایجاد شبهه کرده‌اند، تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، اتحادیه تنها به عنوان یک امانتدار عمل کرده است تا این اعتبار به دست نهادها و دستگاه‌های مربوطه برسد.
وی در ادامه با بیان اینکه میزان 772 میلیون اعتبار اختصاص داده شده به اتحادیه در مقایسه با سایر اعتبارات فرهنگی کشور عملا هیچ است، گفت: باعث تأسف است که کل اعتباری که برای حمایت از مؤسسات قرآنی مردمی در نظر گرفته شده، نزدیک به 800 میلیون تومان است. مؤسسات قرآنی مردمی تأثیر بسیاری در فرهنگ‌سازی داشته و به فرموده مقام معظم رهبری فعالیت قرآنی این مراکز فعالیتی راهبردی است و مسئولان کشور باید در این زمینه تصمیم جدی‌تری داشته باشند.
محمدی با اشاره به اینکه این اعتباری که در اختیار مؤسسات قرآنی مردمی در کشور قرار می‌گیرد در برابر حجم فعالیتی که انجام می‌دهند، بسیار ناچیز است، افزود: همانطور که در رابطه با بودجه اختصاص یافته به اتحادیه اشاره شد، با توجه به تعداد هزار مؤسسه قرآنی که زیر نظر اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور فعالیت می‌کنند، به طور میانگین مبلغ هشتصد هزار تومان به هر مؤسسه می‌رسد که این مبلغ بسیار ناچیز است.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با بیان اینکه سهم اعتبارات نهادهای مردمی و مؤسسات قرآنی بسیار ناچیز و محدود است، اظهار کرد:‌ مسئولان مربوطه کوچکترین شناختی از ساختارهای فرهنگی و کارکرد مؤسسات قرآنی ندارند و باید در این زمینه بهتر عمل کنند.
وی با بیان اینکه هر حول فرهنگی که در سطح کشور رخ می‌دهد از قبل مجموعه‌های مردم‌نهاد اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: بنا بر تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده، کمتر از دو درصد و در خوش‌بینانه‌ترین حالت کمتر از 10 درصد فارغ‌التحصیلان آموزش و پرورش توانایی روخوانی و روان‌خوانی معمولی قرآن را دارا هستند که این میزان بسیار ناچیز است.
محمدی در ادامه افزود: با تدابیری که در هیئت‌مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور اتخاذ شد، قرار بر این شد تا مبلغ اختصاص یافته به اتحادیه در سه حوزه هزینه شود. در وهله اول بنا بر این شد تا مبلغی در حدود 270 میلیون تومان از طریق اتحادیه‌های استانی هزینه برگزاری دوره‌ها، همایش‌ها و مجامع عمومی مؤسسات در استان‌ها شود که در این راستا به هر استان مبلغ 9 میلیون تومان تخصیص داده می‌شود تا حداقل سه نشست را با حضور مؤسسات قرآنی برگزار کنند که این نشست‌ها شامل نشست‌های تبلیغی و ترویجی، کارگاه آموزشی و مجمع عمومی می‌شود که این مبلغ در اختیار مدیرعامل هر استان قرار می‌گیرد تا هزینه شود.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ادامه داد: همچنین، به زودی اجرای یک طرح ملی در حوزه حفظ قرآن کریم از طریق اتحادیه به استان‌های کشور ابلاغ خواهد شد که به موضوع ترویج فرهنگ حفظ قرآن می‌پردازد. یرای اجرای این طرح نیز مبلغ 500 میلیون تومان در نظر گرفته شده است که 250 میلیون تومان از این اعتبار به صورت کمک بلاعوض و 250 میلیون تومان دیگر نیز به صورت تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار قرار می‌گیرد و در حدود 30 هزار نفر در سراسر کشور نیز از طریق مؤسسات در این طرح مشارکت خواهند داشت.
محمدی بیان کرد: همچنین، فراخوان طرحی را در کشور اعلام کردیم که در این راستا نیز بالغ بر 300 طرح قرآنی در کشور أخذ شد و پس از بررسی‌های دقیقی که بر روی این طرح‌ها انجام شد، بنا بر این شد تا در این رابطه مبلغ 600 میلیون تومان به اتحادیه‌های استانی کشور اختصاص یابد که 300 میلیون تومان از این مبلغ به صورت بلاعوض و 300 میلیون تومان دیگر نیز به صورت تسهیلات قرض‌الحسنه خواهد بود. این مبلغ برای اجرای طرح‌های قرآنی استانی که در هیئت‌مدیره استان درباره آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود، در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم تا طرح‌های استانی در فصل تابستان که بهترین فصل برای اجرای طرح‌های قرآنی مؤسسات قرآنی است، در سراسر کشور اجرایی شود، گفت: فعالیت بسیار مهم دیگری که در دستور کار داریم، آماده‌سازی سامانه‌ای جهت ایجاد شفافیت در رابطه با هزینه‌کرد اعتبارات است که بدین وسیله تمامی افراد بتوانند به صورت آن‌لاین و لحظه‌ای به این سامانه مراجعه کنند و در جریان اعتبارات و هزینه‌کرد آن در اتحادیه قرار گیرند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در رابطه با کمک اتحادیه به مؤسسات قرآنی آسیب‌دیده در سیل اخیر کشور اظهار کرد: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور بنا به وظیفه خود در اولین فرصت به استان‌های مختلف و سیل‌زده کشور اعلام کرد که به تمامی مؤسسات آسیب‌دیده مبلغ 10 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه اختصاص می‌دهد که در این راستا نیز تاکنون تعداد 40 مؤسسه برای دریافت وام به بانک عامل معرفی شده‌اند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی حسن محمدی راه اندازی سامانه شفاف سازی اتحادیه تشکل ها قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۷۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این افراد معلم می‌شوند

رضا مراد صحرایی در کمیسیون تخصصی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور اظهار کرد: براساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب نخبگان بدون آزمون در دانشگاه فرهنگیان انجام خواهد شد و این به معنای استخدام رسمی است.

وی افزود: دانشگاه فرهنگیان برای مهر ۱۴۰۳ از میان نخبگان قرآنی یعنی حافظان و قاریان قرآن که مقام دارند، دانشجو معلم استخدام می‌کند.

صحرایی گفت: نخبگان در حوزه‌های ورزشی و هنری هم می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه تربیت اوان کودکی که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک آن را مصوب کرده است، موضوع تربیت قرآنی یکی از برنامه‌های جدی است.

وی با اشاره به اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی با مسئولیت معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش، سازوکار بهره‌مندی مؤسسات قرآن از فضای مدارس کشور برای برگزاری کلاس‌های قرآن را پیدا کنند، گفت: اگر این سازوکار وجود دارد، روش اجرای آن طی یک هفته اعلام شود و اگر وجود ندارد، در مدت یک هفته ساز و کار آن مشخص شود.

صحرایی با اشاره به اینکه پول‌های قرآنی کشور باید در آموزش و پرورش هزینه شود نه در جا‌های دیگر افزود: همواره قربانی عدم توجه از سوی دستگاه‌هایی بودیم که نمی‌دانند تحول باید از آموزش و پرورش ایجاد شود، هم‌اکنون در کشور مشکل کمبود پول وجود ندارد، مسئله این است که نمی‌دانیم پول در کجا هزینه شود.

وی ادامه داد: طرح تاسیس مدارس غیردولتی قرآنی ظرف یک ماه ارائه شود و برای سال تحصیلی جدید حتی با درصدی از مدارس موجود، این کار اجرا شود. هم اکنون برخی مدارس غیردولتی در حال اجرای این کار هستند و به دلیل قرآن پایه بودن، خانواده‌ها هزینه پرداخت می‌کنند تا فرزندشان اینگونه تربیت شود.

طرح اتقان را به رتبه‌بندی مرتبط کنید

وزیر آموزش و پرورش درباره طرح اتقان بیان کرد: این طرح ارتقای توانمندی قرآنی معلمان دوره ابتدایی است و باید آن را به رتبه‌بندی معلمان مرتبط کنیم و معلمی که دوره اتقان را طی نکرده است، از رتبه‌بندی محروم شود. معلمان بدون سواد قرآنی وارد آموزش و پرورش نمی‌شوند، اما ممکن است در گذر زمان به دلیل اینکه با قرآن مانوس نبودند، آن را فراموش کنند و باید در دوره‌های ضمن خدمت به آموزش قرآن توجه کرد.

صحرایی ادامه داد: برای تسری طرح اتقان به دوره متوسطه دوم بیاندیشید همچنین دوره‌های تأمین مدرسان قرآن برگزار شود؛ نیم میلیون نفر از معلمان باید در طرح مسطورا شرکت کنند که تا کنون حدود ۴۵۰ هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند.

وی تاکید کرد: مؤسسات مختلف از جمله مؤسسات قرآن نباید در کنار مدارس قد علم کنند بلکه مدرسه را تقویت کنند، نباید به مدرسه آسیب بزنیم و نگذاریم آموزش و پرورش نحیف شود

منبع: تسنیم

tags # معلم سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • نوجوان نخبه روشندل اردبیلی، مبلغ قرآن کریم در جهان اسلام
  • ایستگاه پایانی مسابقات قرآن و عترت در لرستان
  • برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان در پلدشت
  • فعلاً نمی‌توان در مورد مطالبات شهرداری‌ها به‌طور شفاف صحبت کرد
  • این افراد معلم می‌شوند
  • تیک‌تاک فقط ۲۴ ساعت برای شفاف‌سازی مهلت دارد!
  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • سوژه‌های «محفل» که به سلبریتی قرآنی تبدیل شدند | ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان چه بود؟
  • دعوت ۲۰ کشور دنیا از نابغه قرآنی برنامه محفل
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد