Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@08:16:31 GMT

نهایی شدن الحاق ایران به منطقه اقتصادی اوراسیا

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۹۹۲۱

نهایی شدن الحاق ایران به منطقه اقتصادی اوراسیا

به گزارش خبرنگار مهر، رضا اردکانیان وزیر نیرو در نشست خبری مشترک با وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی روسیه با اعلام اینکه الحاق جمهوری اسلامی ایران به منطقه اقتصادی اوراسیا در حال نهایی شدن است، گفت: در نتیجه اجرایی شدن این الحاق ایران می تواند به بازار مقصد ۱۸۰ میلیون نفری کشورهای عضو این منطقه ملحق شودو در نتیجه آن روابط اقتصادی خود در بخش عرضه کالا را توسعه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه در شرایط کنونی که مورد تحریم های غیرقانونی آمریکا قرار داریم.

وی ادامه داد: برای حضور در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه حدود ۵۰۰ شرکت خصوصی از ایران اعلام آمادگی کردند که نشان دهنده شکل گیری فصلی نو در روابط بین ایران و روسیه است.

به گفته این مقام مسئول وزارت نیرو به عنوان بخش دولتی در تلاش است تا ارتباط بین بخش خصوصی دو کشور را تقویت و تسهیل کند. این در حالی است که ارزش واردات روسیه از ایران در سال گذشته بالغ بر ۲۵۰ میلیارد دلار بوده است که قطعاً با الحاق ایران به اوراسیا سهم ایران در بازار روسیه افزایش یافته و برای حدود ۸۰۰ قلم کالا تعرفه ترجیحی فراهم می کند.

وزیر نیرو با بیان اینکه طی این اجلاس ۱۳ کارگروه تخصصی حمل و نقل، انرژی، کشاورزی، گردشگری، بهداشت و درمان آغاز به کار کرفته اند، گفت: امیدواریم در زمان برگزاری این رویدادها در بخش های مختلف شاهد امضای پروژه های مشترک مختلفی باشیم.

اردکانیان ادامه داد: در حال حاضر از محل وام اختصاص یافته از سوی روسیه، ساخت نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی در هرمزگان، برقی سازی راه آهن گرمسار-اینچه برون و غیره در دستور کار است که تصمیم داریم با استفاده از فرصت این اجلاس پیش آمده روند این پروژه ها را تسریع بخشیم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه روابط اقتصادی و فعالیت مشترک بین ایران و روسیه قابلیت افزایش بیشتری دارد، اظهارداشت: پیش بینی می کنیم که بتوانیم با استفاده ضوابط موجود و همچنین کانال اقتصادی اوراسیا، میزان مبادلات بین دو کشور را افزایش داده و امکان ترانزیتی را برای صادرات محصولات کشورهای عضو اوراسیا فراهم کنیم. البته در این بین به منظور حل مشکلات بانکی، بانک مرکزی کشورمان با همتایان خود در روسیه به زودی کارگروه مشترکی را برای بررسی و حل مشکلات در این زمینه در تهران برگزار می کنند که در تلاشیم با حل و فصل مسائل سیستم بانکی روابط بین دو کشور نسبت به گذشته افزایش یابد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در پایان توضیح داد: در سال جاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری کشورهای ارمنستان، افغانستان و تاجیکستان با همکاری وزارت نیرو برگزار می شود که در نتیجه آن فصلی جدید از ارتباط بین ایران با کشورهای مذکور آغاز خواهد شد.

کد خبر 4642240

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا اردکانیان روسیه صادرات غیرنفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۹۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 

تجارت ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۲ رشد ۳۸ درصدی را تجربه کرد و به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید، رقمی که طبق توافق در آخرین جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، قرار است افزایش ۵ برابری را تجربه کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیر خود به اسلام آباد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در جلسه‌ای مشترک با مقامات دولت جدید این کشور دیدار کرد تا با امضای اسنادی مشترک، باب توسعه تجارت ایران و پاکستان را باز کند و به افق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسد.

توافقات انجام شده در نشست‌های کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان طی یک سال گذشته، منجر به افزایش دادوستد دو کشور شده؛ به گونه‌ای که کشور پاکستان با سهم ۴.۲ درصدی از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را به خود اختصاص داده و این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم را به عنوان مقصد صادراتی ایران داشت.

بر اساس آمار‌های موجود، تجارت ایران و پاکستان از یک و نیم میلیارد دلار حجم تجارت در ۱۴۰۱ به بیش از ۲ میلیارد دلار افزایش داشت که نشان از رشد ۳۸ درصدی از نظر ارزش و ۲۳ درصدی از نظر حجم تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد.

در این راستا افزایش حجم تجارت دو کشور به صورت جدی در دستور کار سفر رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی کشورمان به پاکستان قرار گرفت.

در این سفر، ۸ سند همکاری در حوزه‌های مختلف میان مقامات دو کشور امضا شد و افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور برای رسیدن به ۱۰ میلیارد دلار، هدف‌گذاری شده است.

نشست‌های دوجانبه روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در این سفر و توافقات و مسائل مطرح شده، حامی از عزم جدی طرفین برای فراهم کردن زیرساخت‌های دستیابی به این افق ۱۰ میلیارد دلاری است.

علاوه بر این توسعه همکاری‌های امنیتی یکی از محور‌های گفتگو‌ها در این سفر بود که در زمینه تبادلات تجاری و امنیتی بین دو کشور اثرگذار خواهد بود.

این سفر و امضای اسناد همکاری بین دو کشور می‌تواند آغازگر روابطی گرم در زمینه تجارت ایران و پاکستان باشد؛ چرا که پاکستان به عنوان کشوری که بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد و صنایعی رو به رشد را در خود جای داده، می‌تواند میزبان مناسبی برای کالا‌های نهایی و همچنین مواد خام و نیمه خام تولیدی در ایران باشد.

بر این اساس می‌توان پیش بینی کرد که در صورت اجرایی شدن سند همکاری بین دو کشور، تجارت ایران و پاکستان در مسیری رو به رشد قرار گیرد.

به همین منظور ارتقای سطح همکاری‌های دو کشور به ویژه در زمینه حمل‌ونقل و توسعه زیرساخت‌ها به عنوان یکی از اصول اساسی تجارت و فعالیت اقتصادی در جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان و در دیدار‌های دو جانبه بذرپاش با همتای پاکستانی خود به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت که نوید بخش رشد قابل توجه تجارت دو کشور و توسعه اقتصادی ایران است.

دیگر خبرها

  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسی
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • رئیس جمهور با فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد
  • در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان چه گذشت؟