Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-18@12:37:59 GMT

انتشار مجله «زنان امروز» از سر گرفته شد

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۰۵۸۰

انتشار مجله «زنان امروز» از سر گرفته شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین رونمایی از سی‏‌و‏پنجمین شماره مجله «زنان امروز» عصر روز جمعه ۲۴ خرداد، با حضور مخاطبان، فعالان فرهنگی و اهالی رسانه در خانه گفتمان شهر (وارطان) برگزار شد.

اجرای مراسم را فرشته حبیبی (دبیر بخش هنر مجله) بر عهده داشت. او ابتدا به مشکلات اقتصادی به ‏عنوان علت توقف ده ‏ماهه انتشار نشریه اشاره کرد و سپس به تغییرات شماره جدید پرداخت و از حاضران و مخاطبان خواست با حمایت معنوی و مادی از مجله به ادامه انتشار آن کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم آذر تشکر (جامعه‌‏شناس)، کامبیز نوروزی (حقوق‌دان) و سوسن شریعتی (روزنامه‌‏نگار و پژوهشگر) به ایراد سخنرانی پرداختند و ضمن اشاره به مشکلات زنان در جامعه امروز ایران مسئولیت مجله «زنان امروز» را در شنیده شدن صدای زنان، به ‏عنوان نیمی از پیکره جامعه، خطیر ارزیابی کردند.

رویکرد جدید مجله باید انتقادی باشد

آذر تشکر به‏ عنوان اولین سخنران این مراسم موضوع فراز و فرود نشریه را در سه دهه بررسی کرد و گفت: «انتشار سی‏ وپنجمین شماره مجله «زنان امروز» با وجود محدودیت‏‌های اقتصادی و سیاسی و فرایند طرد و حذفی که در جامعه وجود دارد اتفاقی نیک است. هر‏چند همین فشارهای سیاسی و اقتصادی زیست معیوبی را برای نشریات کشور رقم می‏‌زند و پیش از هر چیز اخلاق از مجموعه حذف خواهد شد.»

کامبیز نوروزی، حقوقدان، که دومین سخنران بود، با ارزیابی مثبتِ عملکرد مجله «زنان امروز» طی سال‏‌های اخیر گفت: «تواضعی که در این مجله می‌‏بینم امکان نزدیک شدن به سوژه را برایش فراهم می‏‌کند. این مجله داعیه رهبری ندارد و طی سال‌‏ها روایتگر خلاق مسائل جامعه زنان بوده است.»

او همچنین به مسئله روزمرگی در میان زنان پرداخت و افزود: «جامعه زنان در ایران متناسب با نیازهای اجتماعی و قواعد زندگی روزمره توسعه پیدا کرده است. این را می‏‌توان در تحول نقش زنان از تغییرِ ترکیبِ جرایم زنانه تا افزایش ضریب اشتغال زنان و تعدد دانش‏‌آموختگان زن مشاهده کرد.»

«زنان امروز» باید جامعه متکثر و چندصدایی زنان را نمایندگی کند

سومین سخنران این مراسم، سوسن شریعتی، روزنامه‏‌نگار و پژوهشگر، به موضوع مهمی چون اهمیت بقا و تداوم مجله «زنان امروز» با وجود بحران اقتصادی و اهرم‌‏های فشار پرداخت و گفت: «موضوع زنان شاخص خوبی برای سنجش و برملا کردن میزان بحران در جامعه ایران است و این مجله باید برای صدادار کردن زنان و شنیده شدن آنها تلاش کند.»

او به ‏رسمیت ‏شناخته‏ شدن، نماینده ‏داشتن و توضیح دوباره جایگاهِ خود را از مطالبات اساسی زنان در جامعۀ امروز ایران برشمرد و گفت: «نکتۀ اصلی این است که چطور می‏توانیم با مبارزۀ فرهنگی و فکری به این اهداف برسیم. به نظر می‌‏رسد ابتدا باید تعریف دیگری از زنانگی و مردانگی ارائه بدهیم و در تناسب قدرت زنان و مردان ساختارشکنی کنیم. متأسفانه جامعۀ زنان ایران شاید دلش برای بهتر ‏شدن‏ نمی‏‌تپد. این جامعه از افسردگی، خمودگی، انزوا و تنهایی رنج می‌‏برد. کار مجله «زنان امروز» تا به امروز ترسیم موقعیت زنان بوده است. مجله این مزیت را دارد که همچون آیینه ما را به خودمان امیدوار کند و هوس بهتر شدن را در دل مخاطب بیندازد. این نهاد فرهنگی باید بتواند جامعه متکثر و چندصدایی زنان را نمایندگی کند، صداها و ستم‏‌های متعدد را منعکس کند و رهایی زنان را بازتاب دهد.»

به سمت روزنامه‌‏نگاری تحلیلی و تحقیقی می‏‌رویم

شهلا شرکت، مدیرمسئول ماهنامه «زنان امروز»، هم در سخنانی به توقف انتشار چندماهه این نشریه به ‏دلیل مشکلات اقتصادی اشاره کرد و گفت: «در این مدت برای ارتقای محتوا از تخصص و دانش کارشناسان بهره گرفته شده است و مجله از این پس به سمت روزنامه‌‏نگاری تحلیلی و تحقیقی خواهد رفت و البته با طراحی گرافیک جدید منتشر خواهد شد.»

او همچنین تاکید کرد: «رویکرد جدید مجله مکمل رویکرد گذشته است و توضیح داد که تا‏کنون تمرکز «زنان امروز» بر مسائل زنان بوده است، اما از این پس مجله تلاش می‏‌کند در کنار زنان به مسائل و مشکلات مردان هم بپردازد، زیرا در جهان امروز نمی‏‌شود یک جنس را و برای هر گونه تغییر در مسائل زنان باید کلیشه‏‌های جنسیتی رایج در مورد مردان را هم از میان برداشت تا آنان بتوانند با زنان تعامل داشته باشند، چنان‏که پروژه‌‏های مربوط به زنان در چند دهه اخیر در دنیا بدون دیدن مردان موفقیت چندانی نداشته‌اند.»

۲۴۳

کد خبر 1270533

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رسانه مطبوعات زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۰۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بزرگداشت دکتر زهرا شجاعی 13 اردیبهشت در قم برگزار می شود

پایگاه خبری جماران: همایش بزرگداشت مرحومه دکتر زهرا شجاعی روز ۱۳ اردیبهشت ماه در قم برگزار می‌شود.

مشروح گفت‌وگوی خبرنگار جماران با حجت‌الاسلام والمسلمین بیگی مدیر موسسه فقه الثقلین وابسته به دفتر آیت الله العظمی صانعی در این خصوص در پی می آید:

لطفا محتوا و کم و کیف مراسم بزرگداشت مرحومه خانم دکتر شجاعی را تشریح کنید.

قبل از پاسخ به سؤال، عرض می‌شود که شخصیت‌های برجسته و شاخص، الگوهای یک جامعه‌اند. خدمات و تلاش‌های آنان در عرصه‌های مختلف، نماد رشد و بالندگی محسوب می‌گردد. به هر میزان مردم جامعه از خدمات و شایستگی‌های آنان مطلع باشند، همان اندازه در انگیزش، اراده و تصمیم عموم جامعه در جهت نیل به اهداف انسانی و اسلامی و پیشرفت به‌سوی احیای فکر و فرهنگ، تأثیرگذار خواهد بود.

بنابراین، نکوداشت و معرفی شخصیت‌های ارزنده و همت‌شان در ابعاد همه جانبه؛ چه در حیات و چه در ممات آنان، وظیفه اخلاقی و انسانی به‌حساب می‌آید. مرحومه خانم دکتر زهرا شجاعی از همان شخصیت‌های تأثیرگذار است.

ایشان در طول زندگی سیاسی-اجتماعی خود، نقش مؤثری را در جامعه ایران ایفا کرد. آن فقیده، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی خویش را قبل از انقلاب در آموزش و پرورش، آغاز نمود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی رفته رفته فعالیت‌های خود را توسعه بخشید. خانم شجاعی، علاوه بر فعالیت و تدریس در سطح مدرسه و تدریس تا مقاطع دانشگاهی، یک فعال فکری و اجتماعی در حوزه زنان است. بازیافت شخصیت و احیای حقوق زنان از جمله خدماتی است که وی تا واپسین روزهای حیات خود پیگیرآن بود.

شرکت در نام‌نویسی نامزدی ریاست جمهور در سال 1400 یکی از آن تلاش‌هاست. ایشان انگیزه‌اش را در این نام‌نویسی چنین بیان می‌دارد: «هدف من رئیس جمهورشدن نبود. این بود که شورای نگهبان را وادار کنم در این باره (اصل 115 قانون اساسی که موضوع «رجل سیاسی» بودن را برای نامزدی ریاست جمهوری بیان کرده) نظر و تفسیر نهایی را مطرح که اگر «رجل» به معنای «مرد» است با شجاعت و صراحت بیان کند و اگر هم تفسیر دیگری دارد، بیان کند و فکر می کنم که ما به این هدف خودمان هم رسیدیم. حداقل خودم احساس رضایت می‌کنم...، ولی برای من مثل روز روشن بود که رد صلاحیت می‌شوم.»

خانم شجاعی مشی اعتدالی و میانه‌روی داشت و با این رویه کوشید تا به جامعه ایران و حاکمیت بباوراند که زنان، افزون بر مادری و همسری، شایستگی و حق فعالیت در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی را دارا هستند و منع یا بیانی از این جهت در آموزه‌های اسلامی و معارف دینی وجود ندارد.

ایشان اولین زنی بود که به کابینه دولت و در جمع مردانه هیأت دولت، به عنوان مشاور ریاست جمهوری در امور زنان، راه یافت و برای به ثمر رساندن اندیشه‌های حقوقی در حوزه زنان امیدها را زنده نمود. تلاش‌های وی برای امحاء تفکر سنتی ضعیفه یا متعلقه دانستن زنان نتیجه داد. لذا پس از ایشان، شاهدیم که روند حضور خانم‌ها در عرصه‌های اجرایی کشور و در هیئت دولت ادامه پیدا کرد.

به واقع روشن است که تلاش‌های امثال خانم شجاعی، این صحنه را به جامعه زنان ایران برگردان و جامعه و مردان را باوراند که زن می‌تواند در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی نقش‌آفرینی کند و مؤثر هم باشد. بنابراین، نقش خانم شجاعی در تفهیم گفتمان با گذار از جامعه سنتی به جامعه مدرن تحقق یافت و ایشان، نام خود را به عنوان یکی از بانیان این خدمت ارزنده در تاریخ ثبت نموده است.

علاوه بر آنچه به نظر رسید، خانم دکتر شجاعی همکاری‌های نزدیک و مؤثری با مؤسسه فقه الثقلین تحت اشراف دفتر آیت‌الله العظمی صانعی (ره) داشت. ایشان با اقدامات سازنده و همکاری صمیمانه با بخش فقه پژوهی مؤسسه فقه الثقلین و برگزاری همایش‌های آن مؤسسه، سهم به سزایی را در بلوغ و بالندگی کمی و کیفی این نشست‌ها ایفا کرد.

لذا مؤسسه فقه الثقلین با همکاری برخی از مؤسسه‌ها و نهادهای فعال حوزه علمیه قم، مراسم نکوداشتی را در تجلیل و تکریم از این بانوی ارزشمند در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دفتر مرحوم حضرت آیت‌الله العظمی صانعی (ره) برگزار خواهد نمود. در این مراسم شخصیت‌ها و بزرگانی از حوزه‌های علمیه و جامعه فرهنگی ـ سیاسی زنان حضور پیدا خواهند کرد و سخنرانان پیرامون شخصیت علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی  مرحومه دکتر زهرا شجاعی به ایراد سخن و دیدگاه‌ها خواهند پرداخت.

علت اینکه مراسم بزرگداشت خانم شجاعی را در قم برگزار می‌کنید، چیست؟

خانم شجاعی علاوه بر اینکه رشد و فعالیت خود را در شهر قم آغاز نمود، مطالعات و اندیشه‌های ایشان برخواسته از اندیشه دینی و حوزوی بوده است؛ اگرچه قرائت او از حوزه حقوق زنان با نگرش و دریافت‌های برخی حوزویان به‌ویژه بخش سنتی آن، زاویه داشت، لیکن او تعلیم یافته حوزه علمیه و مکتب امام خمینی (س) بوده است و راه و روش آن مکتب و مدرسه را پیشه خود نموده بود. با این نگاه و با عنایت به شخصیت دینی او، مراسم بزرگداشت آن مرحومه در حوزه علمیه قم برگزار می‌گردد.

چه مؤسساتی با شما در برگزاری این مراسم همکاری می‌کنند؟

این مراسم به همت مؤسسه فقه الثقلین و با مشارکت: مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، مؤسسه فهیم، مؤسسه مفتاح کرامت، مرکز مطالعات اندیشه معاصر دینی، انجمن قرآن و انجمن مدرسین دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

خروجی و محصولات مراسم چه خواهد بود؟

سخنرانی‌های انجام شده در مراسم و مصاحبه‌ها و احیاناً مقالاتی که در حواشی این مراسم ارائه خواهد شد، به صورت کتاب و تحت عنوان سلسله کتب فقه پژوهی مؤسسه فقه الثقلین، منتشر خواهد شد.

چرا روز ۱۳ اردیبهشت را برای برگزاری مراسم انتخاب کردید؟

۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت استاد مطهری و روز معلم است. خانم زهرا شجاعی در عرصه‌های فرهنگی و به‌ویژه در آموزش و پرورش فعالیت دیرینه‌ای داشت و در مراحل و مقاطع مختلف از مدرسه تا دانشگاه، کرسی تدریس و استادی داشت. روز پنجشنبه یعنی فردای آن روز انتخاب شد تا از فرصت تعطیلی اداری برای حضور شخصیت‌های مختلف در این مراسم، مهیا باشد.

دیگر خبرها

  • همایش بزرگداشت دکتر زهرا شجاعی 13 اردیبهشت در قم برگزار می شود
  • اردوی تفریحی جامعه هدف بهزیستی ( زنان سرپرست خانوار) بهزیستی شاهین دژ
  • منظور از تاب‌آوری زنانه چیست؟
  • مجله علمی «روانشناسی ارتباطات» دانشگاه آزاد میاندوآب مجوز انتشار گرفت
  • انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر انجمن فیزیک آمریکا
  • « ایتا » کانال فروشگاه پوشاک را به علت انتشار تصویر «چهره» زنان بست
  • بیانیه بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل در خصوص انتشار خبر «اقدام عجیب یک دندانپزشک در بابل!»
  • حجاب در خدمت سلامت روان جامعه
  • اطلاعیه شماره ۲ فراجا در خصوص طرح نور
  • نشریه علمی «آموزش زبان دوم» دانشگاه آزاد مشهد مجوز انتشار گرفت