Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، نشست خبری تشکیل هسته‌های نخبگانی حل مسائل کشور با موضوع خام فروشی در مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان با حضور حمید بالایی جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی و محمد حسین علی پور مسئول دبیرخانه طرح تحول این سازمان برگزار شد.

** طرح تحول سازمان بسیج دانشجویی در دست اجرا است

بالایی در این نشست خبری با اشاره به اینکه در دوره ریاست جدید سازمان بسیج دانشجویی، طرح تحول و اعتلای این سازمان در دست اجرا است، گفت: در این طرح سازمان بسیج دانشجویی به دنبال هدایت بدنه دانشجویی خود به سمت مسئله محوری و تلاش برای حل مسائل و مشکلات کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: برای پیگیری این طرح دبیرخانه‌ای از اعضای سابق بسیج دانشجویی در سازمان راه اندازی شده تا به صورت مستمر اجرای طرح تحول را رصد و پیگیری کند.

بالایی با بیان اینکه برای تدوین این طرح تمام طرح‌های قبلی اجرا شده در سازمان بسیج دانشجویی مورد مطالعه قرار گرفته، ادامه داد: همچنین برای تدوین این طرح‌ها صحبت‌های رهبری در دیدارهای مختلف دانشجویی که حدود ۱۲۸ دیدار است، مورد تحلیل محتوا قرار گرفت تا با توجه به دغدغه‌ها و خواسته‌های رهبری انقلاب این طرح تدوین شود.

بالایی اظهار کرد: با بررسی صحبت‌های رهبری، پنج انتظار و دغدغه اصلی از جریان دانشجویی استخراج شد. این پنج خواسته عبارتند از؛ تربیت کادر مؤمن انقلابی کاربلد برای ساختارهای مختلف کشور، نقش آفرینی جنبش دانشجویی در مشکلات کشور، مطالبه تخصصی از مسئولان، گفتمان سازی در سطح کشور و همچنین انجام کارهای میدانی از جمله خواسته‌های رهبری از دانشجویان است.

وی با اشاره به این مسئله که برای تحقق هر کدام از مطالبات در سازمان بسیج دانشجویی معاونت و ساختار مربوطه طراحی شد، گفت: طرح تحول مورد تأیید نهادهای بالا دستی این سازمان قرار گرفت و قرار شد برای تحقق هر کدام از مطالبات، هسته‌های تخصصی از بین بدنه دانشجویان و به خصوص دانشجویان ارشد و دکتری شکل گیرد.

جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی سپس به تشریح هسته‌های علمی پرداخت و اظهار کرد: در کل کشور به غیر از استان تهران ۸۴ هسته علمی تشکیل شده که ذیل مرکز تحقیقات سازمان بسیج دانشجویی فعالیت می‌کنند. این هسته‌ها بیش از ۲۰ موضوع و مسئله را در حال پیگیری و ارائه راه حل هستند. به عنوان مثال هسته علمی محیط زیست در سیستان و بلوچستان توانسته با حضور دانشجویان دکتری و ارشد رشته‌های مرتبط محصولی تولید کند که به عنوان مالچ طبیعی عمل می‌کند و جلو ریزگردها را می‌گیرد. این هسته علمی در حال حاضر به فکر تولید انبوه این محصول است.

وی ادامه داد: در حوزه تهران بزرگ ۱۱۰ هسته علمی با محوریت دانشگاه‌های تهران، شریف، امام صادق (ع)، خواجه نصیر و امیر کبیر تشکیل شده است که هر کدام روی مسئله‌ای خاص متمرکز هستند. به عنوان مثال دانشگاه امیر کبیر مسئله خودر و لوازم خانگی را پیگیری می‌کند؛ یا مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق (ع) از سال ۹۱ به طور جدی مسئله تحول انسانی را دنبال می‌کند.

بالایی افزود: هسته‌های علمی سازمان بسیج دانشجویی در سه سطح تقسیم بندی شده‌اند. هسته‌هایی که در سطح «الف» قرار دارند هسته‌های حرفه‌ای هستند که از دل بسیج دانشجویی جوشیده‌اند و در حال حاضر مستقل هستند و ارتباط ساختاری با سازمان بسیج دانشجویی ندارد. هسته‌های نوع «ب» هم هسته‌هایی هستند که مسئله خود را انتخاب کرده‌اند، اما به استقلال نرسیده‌اند و به سازمان وابسته هستند. هسته‌های «ج» هم هسته‌هایی هستند که مورد حمایت سازمان هستند و در حال مسئله یابی هستند.

وی با بیان اینکه مرکزی برای ساماندهی این هسته‌ها راه اندازی می‌شود، گفت: یکی از هسته‌های عملی ما هسته خام فروشی است که جشنواره "ای داتون" را برای اخذ ایده‌های برتر در حوزه تخصصی خود که نفت، گاز و صنعت معدن است، برگزار می‌کند. این هسته سامانه «کندو» را طراحی کرده که ۲۰۰ مسئله کشور در آن بارگذاری شده و نخبگان می‌توانند وارد سامانه شده و ایده‌ها خود را برای حل آن مشکلات ارائه کنند. ایده‌های برتر مورد حمایت سازمان بسیج دانشجویی قرار می‌گیرد.

وی با تصریح بر این نکته خواسته دیگر رهبری از دانشجویان مطالبه گری بود گفت: در این زمینه هم بیش از ۱۸۰ هسته مطالبه گری ذیل قرار گاه شهید احمدی روشن شکل گرفته‌اند و ۱۰۰ مطالبه را تا به امروز پیگیری کرده‌اند که بخشی از آنها هم مورد تقدیر رهبر انقلاب قرار گرفت. همچنین در حوزه کارهای میدانی بسیج دانشجویی بیش از ۱۶۰۰ گروه جهادی دارد که قبل از رویکرد جدید سازمان بیشتر درگیر حوزه‌های عمرانی و فرهنگی بودند که در رویکرد جدید تلاش شده این گروه‌ها به سمت مسئله محوری حرکت کنند.

وی تاکید کرد: امسال در تلاش هستیم بیش از ۵۰۰ هسته از نوع هسته‌های مسئله محور را با مشارکت هزار نفر از دانشجویان سازماندهی کنیم.

جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی در مورد اقداماتی که در راستای تحول سازمان بسیج دانشجویی انجام شده است هم گفت: ۶۴ هزار نفر ساعت دوره برای هسته‌های علمی در قالب هشت دوره سازماندهی شده است. برای گفتمان سازی هم بیش از ۴۳ هزار نفر ساعت دوره برگزار شده است که مخاطب آن دانشجویان بوده‌اند. همچنین برای تربیت مربیان طرح اعتلاء ۲۸۰۰ ساعت در دوره‌هایی آموزش داده شده است. در طرح ولایت هم ۴۵۰۰ نفر شرکت می‌کنند که آموزش‌ها به آنها ارائه می‌شود. از دیگر اهداف سازمان برگزاری دوره‌های اسلام ناب و خط امام است.

** نحوه عضویت دانشجویان در هسته‌های نخبگانی سازمان بسیج دانشجویی

علی پور رئیس دبیرحانه طرح تحول سازمان بسیج دانشجویی هم در این نشست خبری در پاسخ به این پرسش که دانشجویان علاقه مند چگونه می‌توانند با هسته‌های علمی سازمان بسیج دانشجویی ارتباط بگیرند، گفت: در همه استان‌ها و ناحیه‌های بسیج دانشجویی سراسر کشور نماینده‌ای به عنوان نماینده دبیرخانه طرح تحول مستقر است که وظیفه او پیگیری و آشنایی دانشجویان با این طرح است. از طرف دیگر دانشجویان هم می‌تواند با نماینده دبیرخانه ارتباط گرفته و با توجه به زمینه تخصصی خود با یکی از هسته‌های علمی مرتبط شوند.

وی افزود: سازمان بسیج دانشجویی برنامه جدی دارد که از طرح‌ها و ایده‌های برتر حمایت کند و در این راستا کسانی که توانمندی دارند می‌توانند به سامانه «کندو» مراجعه کرده و ثبت نام کنند.
 

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۱۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت

یک کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین درباره اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

به گزارش خبرآنلاین، روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده، اما بر روی امید‌ها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد.

رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند.

نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت: این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشور‌های مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشور‌ها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آن‌ها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آن‌ها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود؛ بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشور‌ها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است.

وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آن‌ها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت: سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است.

حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است.

اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

دیگر خبرها

  • اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
  • بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد
  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرمان در خصوص عدم حضور معاون استاندار در جمع دانشجویان
  • محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • لزوم همکاری بیشتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکل‌های دانشجویی
  • مستند ستاره دنباله دار؛ روایت حضور جهادگران اصفهانی در بزنوید لرستان +فیلم
  • حلقه مفقوده مدیران عدم پیگیری و نظارت بر تصمیمات است
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت