Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ بر اساس نتایج این مطالعه جدید، استنباط عموم مردم از افسردگی پس از تولد نوزاد متوجه مادران است و پدران در این زمینه به اندازه زیادی نادیده گرفته می‌شوند.

درحالیکه مادران و پدران هر دو می‌توانند به افسردگی پس از تولد نوزادشان مبتلا شوند اما بیشتر افراد این وضعیت را تنها متعلق به زنان می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نظرسنجی که به صورت آن لاین بر روی ۴۰۶ بزرگسال انگلیسی انجام شد، نشان می‌دهد که پدران در استنباط عموم مردم از افسردگی پس از زایمان به اندازه زیادی نادیده گرفته می‌شوند.

در حقیقت شمار پاسخ دهندگانی که علائم افسردگی پس از تولد نوزاد را در زنان شناسایی کرده بودند، تقریباً دو برابر افرادی بود که علائم این وضعیت را در مردان نیز مشاهده کرده بودند.

مطالعات اندکی تا اکنون به بررسی چگونگی نگاه مردم به افسردگی پس از زایمان پرداخته‌اند و محور تمرکز بیشتر این مطالعات بر موارد ابتلاء به این وضعیت در زنان تمرکز داشته است. درحالیکه این مطالعه جدید بر روی افراد نسبتاً کمی انجام شده است اما نتایج حاصل از آن نشان می‌دهد که چگونه سوگیری‌های علمی و پزشکی در خصوص افسردگی پس از تولد نوزاد والدین، به افکار عمومی نیز گسترش می‌یابد.

شیوع افسردگی پس از تولد نوزاد در مادران میان ۶ تا ۱۳ درصد و در پدران ۸ تا ۱۱ درصد است. با وجود نزدیک بودن این آمار به یکدیگر اما مردان در افکار عمومی در زمینه ابتلاء به مشکلات روانی به دنبال به دنیا آمدن نوزاد اغلب نادیده گرفته شده و کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

محققان این موضوع را تا حدودی به دلیل ساختارهای جنسیتی عنوان می‌کنند به‌طوریکه بسیاری از جوامع مدرن، مردان را قوی و متکی به خود می‌بینند و زنان اغلب به عنوان موجوداتی شکننده و آسیب‌پذیر مورد توجه قرار می‌گیرند.

افراد پاسخ‌دهنده در این نظرسنجی بدون توجه به جنسیت آنها کمتر احتمال داشت که بگویند مشکلی در زمینه افسردگی پس از به دنیا آمدن نوزاد در مردان مشاهده کرده‌اند؛ این مطالعه نشان داد که افراد شرکت کننده در این نظرسنجی بی‌رحم یا بی‌دقت نبودند ولی آنها واقعاً تصور می‌کردند که مردان از چیز دیگری رنج می‌برند و استرس و خستگی را عامل تغییر خلق و خوی پدرانی اعلام کردند که به تازگی صاحب فرزند شده بودند.

نتایج این مطالعه مثال خوبی است از اینکه چگونه ساختارهای جنسیتی می‌تواند بر درک ما از درد و رنج نیز تأثیر بگذارد.

نتایج این مطالعه بسیار حائز اهمیت است زیرا نشان می‌دهد مردانی که پس از به دنیا آمدن نوزاد خود دچار علائم افسردگی می‌شوند ممکن است تقاضای کمک نکنند و ممکن است توسط متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در ارزیابی‌های معمول والدین جدید نادیده گرفته شوند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افسردگی تولد مردان مشکلات والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۳۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

بر اساس یک مطالعه جدید که توسط گروهی از پژوهشگران آمریکایی و ژاپنی انجام شده است، احتمال مرگ و یا بستری مجدد در بیمارستان در بیمارانی که توسط یک پزشک زن تحت درمان قرار می‌گیرند، کمتر از بیمارانی است که توسط یک پزشک مرد درمان می‌شوند.
  

پژوهشگران می‌گویند جنسیت پزشک می‌تواند تأثیر نگران کننده‌ای بر تشخیص بیماری‌ها و درمان بیماران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، همچنین به گفته پژوهشگران، اگر بیمار هم زن باشد، این تفاوت حتی بیشتر می‌شود، به خصوص زمانی که شدت بیماری زیاد است.

در حالی که این مطالعه عمیقاً به دلایل نابرابری نمی‌پردازد، از تحقیقات قبلی که به نتایج مشابهی رسیده بودند، پشتیبانی می‌کند.

یوسوکه تسوگاوا دانشمند سیاست سلامت در دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس (UCLA) می‌گوید: آنچه که یافته‌های ما نشان می‌دهد این است که پزشکان زن و مرد به طور متفاوتی طبابت می‌کنند و این تفاوت‌ها تأثیر معناداری بر نتایج سلامتی بیماران دارد.

این تیم داده‌های پزشکی موجود در ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کرد که شامل اطلاعات ۴۵۸ هزار و ۱۰۸ بیمار زن و ۳۱۸ هزار و ۸۱۹ بیمار مرد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بود که در بیمارستان بستری شده‌اند. همه بیماران بالای ۶۵ سال سن داشتند و کمتر از یک سوم بیماران زن و مرد توسط پزشکان زن ویزیت شده بودند.

سپس این اطلاعات با نرخ مرگ و میر ۳۰ روزه (از تاریخ پذیرش) و نرخ بستری مجدد ۳۰ روزه (از تاریخ ترخیص) مقایسه شد و در هر دو مورد، پزشکان زن به نتایج بهتری دست یافته بودند.

البته این تفاوت‌ها علت و معلول مستقیم را نشان نمی‌دهند و خیلی هم فاحش نبودند. مثلاً نرخ مرگ و میر تعدیل شده ۸.۱۵ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان زن در مقابل ۸.۳۸ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان مرد است که یک مرگ به ازای هر ۴۱۷ بستری شدن در بیمارستان را نشان می‌دهد.

تسوگاوا می‌گوید: درک بهتر از این موضوع می‌تواند منجر به توسعه مداخلاتی شود که به طور مؤثر مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: توجه به این نکته حائز اهمیت است که پزشکان زن مراقبت‌های باکیفیت‌تری ارائه می‌کنند و بنابراین نفع وجود تعداد بیشتری از پزشکان زن از دیدگاه اجتماعی به بیماران می‌رسد.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند دلایل متعددی می‌تواند پشت این اختلافات آماری باشد که قبلاً در سناریو‌های مختلف پزشکی مشاهده شده‌اند. به گفته آنها، ممکن است پزشکان زن بهتر با بیماران زن ارتباط برقرار می‌کنند یا اینکه پزشکان مرد بیشتر احتمال دارد که شدت شرایطی که بیماران زن تجربه می‌کنند را دست کم بگیرند.

تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که ممکن است خجالت و ناراحتی کمتری بین پزشکان زن و بیماران زن وجود داشته باشد، به این معنی که صداقت بیشتری در مورد شرایط خاص و تشخیص و درمان وجود دارد.

پژوهشگران می‌خواهند کار‌های بیشتری برای بهبود نتایج مطالعه تنوع جنسی در محیط‌های بیمارستانی انجام شود و مطمئن شوند که کیفیت مراقبت بدون توجه به زن یا مرد بودن بیماران یا پزشکان یکسان خواهد بود. به همین دلیل مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا دریابیم که چرا این تفاوت‌ها وجود دارند.

تسوگاوا می‌گوید: تحقیقات بیشتر در مورد مکانیسم‌های زمینه‌ای که جنسیت پزشک را با پیامد‌های روی داده برای بیمار مرتبط می‌کند و اینکه چرا مزایای دریافت درمان از پزشکان زن برای بیماران زن بیشتر است، پتانسیل بهبود نتایج بیماران را در کل دارد.

این پژوهش در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نتایج حاصل از اجرای برنامه پزشک خانواده را منتشر کنید/چرا طرح پزشک خانواده شکست خورد؟ انجمن روانپزشکان: 20 درصد افراد جامعه دچار اختلالات روانی هستند

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای تولد نوزاد (فیلم)
  • تولد اولین نوزاد طرح نفس در کوهدشت
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • تولد ماهانه ۱۱۰ نوزاد در بیمارستان امام رضای کبودراهنگ
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟