Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات سیاسی امروز و فعالیت و اظهار نظر چهره های سیاسی در خصوص اتفاقات جاری کشور را در بسته خبری سیاسی ایمنا دنبال کنید.

خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری سیاسی شبانگاهی خود به ارائه برگزیده اخبار منتشر شده در رسانه های کشور می پردازد:

درباره قتل علیرضا شیر محمد علی در زندان دستور پیگیری صادر شود

رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه از تدوین طرحی در این فراکسیون برای سپردن مسئولیت سازمان زندان‌ها به وزارت دادگستری خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در بخش هایی از نامه عبدالکریم حسین‌زاده رییس فراکسیون حقوق شهروندی و نایب رییس فراکسیون امید خطاب به رییس قوه قضاییه آمده است: با سلام و آرزوی توفیق برای شما در آغاز راه خطیری که قطعا بخش مهمی از آن، رفع ایرادات و کاستی‌های بازمانده از ادوار قبل و بالا بردن اعتماد عمومی و رفع بدبینی به عملکرد دستگاه قضاست، لازم می‌دانم درباره موضوعی که هم در گذشته و هم اخیرا موجب نگرانی شده است، نکاتی چند را به اطلاعتان برسانم.

حسین زاده در ادامه نامه خود با اشاره به مرگ چند زندانی در طول سالهای گذشته در بازداشتگاه‌ها یا زندان‌ها،  موضوع قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان را نشانه‌ای از یک مشکل جدی در بازداشتگاه‌ها و زندان‌های کشور دانسته و خاطرنشان کرده است: ما باید برای درمان هر دردی، ابتدا وجود آن را بپذیریم و سپس با پرهیز از فرافکنی، به علاج درد بپردازیم و در همین راستا، سال ۹۶ و پس از گزارش مرگ چند نفر از معترضان آن ایام در زندانها، اصرار داشتیم تا به عنوان نمایندگان مردم، از زندان اوین و سایر زندان‌ها و بازداشتگاه‌هایی که اخبار ضد و نقیض درباره شرایط نگهداری زندانیان از آنها به گوش می‌رسید بازدید کنیم. اما آن‌چه در نهایت و پس از هفته‌ها اصرار و پیگیری، از سوی قوه قضاییه مورد موافقت قرار گرفت، نتایج آن بازدید و مسائل مختلفی در پس از آن نیز که از طریق خانواده‌های برخی از زندانیان به فراکسیون حقوق شهروندی مجلس گزارش شد، ما را به این جمع‌بندی رساند که حلقه مفقوده ماجرا، نظارت نهادی بیرونی بر امور سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور است. زیرا درحال حاضر که این سازمان مستقیما زیر نظر رئیس قوه قضائیه است، قاعدتا خود را غیر از حضرتعالی به هیچ نهاد نظارتی دیگری پاسخگو نمی‌داند.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: با توجه به فراخوان اخیر قوه قضاییه برای مشارکت مردم در تحول دستگاه قضایی، آنچه در فراکسیون حقوق شهروندی مجلس به عنوان طرحی پیشنهادی برای حل این معضل، روی میز قرار دارد، طرحی است برای سپردن مسئولیت سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور به وزارت دادگستری تا هم در ادامه سایر وظایف اجرایی دولت، اجرای احکام حبس و همچنین مدیریت مالی و منابع انسانی و مسئولیت حقوقی این فرایند نیز به عهده وزارتخانه تخصصی این امر یعنی وزارت دادگستری باشد و هم مجلس و خود قوه قضاییه بتوانند بر نحوه اجرای این مسئولیت نظارت دقیق داشته باشند. البته صرف نظر از این‌که کلیت این ایده مورد قبول شما هست یا خیر و اینکه در نهایت برای نظارت پذیر کردن زندانها و بازداشتگاه های کشور، به چه راهکاری خواهیم رسید، شایسته است که حضرتعالی درباره قتل علیرضا شیر محمد علی در زندان تهران بزرگ و گزارش‌هایی که متعاقب آن از وضعیت نگهداری زندانیان در این زندان و برخی زندان‌های دیگر منتشر شد، دستور پیگیری صادر فرمایید تا ضمن روشن شدن ابعاد این قتل، برخورد با مسبین و مقصرین از تکرار حوادث مشابه در دیگر زندان‌ها جلوگیری شود.

خرازی در واکنش به سخنان پیرمؤذن

سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اظهارات و داستان‌سرائی اخیر نورالدین پیرمؤذن، طرح مطالبی به نقل از وی در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بی‌اساس دانست و اظهار داشت که در زمان وزارت ناجی صبری هیچ‌گونه سفری به عراق نداشته و تنها سفرش در زمان وزارت سعید الصحاف بوده که با صدام حسین هم ملاقات مفصلی داشته است.

مدیریت جهادی کلید غلبه بر مشکلات و بحران هاست

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در مراسم تکریم و معارفه فرماندهان سابق و جدید پایگاه شکاری شهید بابایی اصفهان با اشاره به اهمیت مسئولیت پذیری در نظام جمهوری اسلامی، گفت: کسی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مسئولیتی را می پذیرد، خود باید به این حقیقت واقف باشد که این جایگاه و مسئولیت، امتیاز مادی خاصی را در پی نخواهد داشت.

وی افزود: هدف پذیرش مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، فرامادی بوده و آن فرصت و توفیق خدمت گزاری در نظامی است که پرچمدار اسلام ناب محمدی(ص) در سرتاسر جهان محسوب می‌شود.

فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه در شرایط حساس فعلی، تنها راه و کلید غلبه بر مشکلات و عبور از بحران‌ها، مدیریت جهادی است، افزود: مقصود از مدیریت جهادی، مجاهدت در راه خدا با تمام وجود است، چراکه جهادگر نه تنها به وظایف ذاتی خود عمل می کند، بلکه پای را فراتر گذاشته و با ازخودگذشتگی و ایثار، تمام هستی خود را برای نیل به اهداف فدا خواهد کرد. وی با اشاره به دسیسه های دشمنان برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد: دشمنان این مرز و بوم مدام می کوشند تا با تهاجم فرهنگی و محاصره همه جانبه اقتصادی، نظام اسلامی را در تنگنای ایدئولوژیک و معیشتی قرار دهند. بنابراین وظیفه آحاد جامعه بویژه مسئولان و دست‎اندرکاران نظام اسلامی این است تا با تلاش مضاعف، دشمنان را در دستیابی به اهداف شومشان ناکام بگذارند.

امیر سرتیپ نصیرزاده در ادامه به بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) درباره خصایص و ویژگی های مدیران انقلابی پرداخت و افزود: برطبق فرامین معظم له، یک مدیر جهادی باید پابه‌پای نفرات و زیردستان خود تلاش کرده، با اعتماد به نفس و توکل بر خداوند از امکانات و ظرفیت های موجود نهایت بهره را ببرد، اهداف و مشکلات را اولویت بندی کند و در اخلاق، منش، رفتار، تدین و تقید به احکام الهی نمونه و سرآمد باشد.

وی شهید بابایی را نمونه و مصداق کامل یک مدیر جهادی برشمرد و گفت: شهید عباس بابایی یکی از الگوهای بی بدیل مدیریت جهادی در نیروی هوایی ارتش است که اتفاقاً پایگاه شکاری اصفهان نیز به نام این شهید والامقام مزین است؛ از این رو باید سبک زندگی و منش این شهید گرانقدر سرلوحه کار تمامی کارکنان این نیروی الهی باشد. فرمانده نیروی هوایی ارتش در پایان این مراسم، ضمن تقدیر از زحمات و تلاش های امیر سرتیپ دوم خلبان محمدجعفر تک، امیر سرتیپ دوم خلبان سعید فتاح را بعنوان فرمانده جدید پایگاه شهید بابایی منصوب کرد.

 کار ۳  ساله سیل را بسیج در ۳۵ روزانجام داد

سردار سرتیپ پاسدار محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین صبح امروز (یکشنبه ۲۶ خرداد) در آیین تکریم و معارفه مسئول بسیج جامعه پزشکی کشور، اظهار داشت: بسیج جامعه پزشکی یکی از بهترین تشکل‌های تخصصی بسیج در سطح کشور است و طی این مدت توانسته در خدمت رسانی به مردم نمره قبولی دریافت کند؛ لذا درخواست ما از مسئول جدید سازمان بسیج پزشکی استفاده بیشتر از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل جامعه پزشکی کشور است.

وی افزود: جهان‌بینی، رهبری و مردم عناصر اعتلای هر جامعه‌ای و در مقابل سقوط جوامع مختلف محسوب می‌شود؛ بر این اساس در کشور ما مهم‌ترین عامل پیشبرد کشور وجود رهبری مقتدر و هوشمند است به نحوی که به اعتراف همگان چنین رهبری را به عنوان هوشمندترین رهبر جهان می‌دانند، به دلیل آنکه انقلاب اسلامی را به نحوی رهبری و هدایت می‌کنند که توانسته جامعه را در وضعیت فعلی به بهترین شکل ممکن پیش ببرند.

سردار سپهر نقش مردم را در پیشرفت کشورها بسیار مهم دانست و گفت: هیچ حاکمیتی بدون حضور مردم دوام نخواهد داشت و اگر مردم آن جامعه دارای نگاهی اعتقادی و معنوی باشند قطعا موثرتر خواهند بود. وی در ادامه تصریح کرد: بسیج بزرگترین سازمان مردم نهادی است که با حضور ده‌ها ملیون انسان معتقد به آرمان‌های نظام و اسلام در حال نقش آفرینی در کشور است؛ بر این اساس از بخش بهداشت و درمان می‌خواهیم که از ظرفیت بسیج استفاده بیشتری داشته باشد، زیرا حوزه بهداشت و درمان مهم‌ترین مسئله حاکمیت‌های جهان و حکمرانان برای اثر بخشی در جوامع است.

جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: بسیج جامعه پزشکی در حمایت از وزارت بهداشت مسئولیت دارد و باید کارهای بزرگ و به ظاهر نشدنی را برعهده بگیرد و چالش‌های حوزه بهداشت و درمان کشور را حل کند. وی همچنین با اشاره به اقدامات بسیج در سیل اخیر بیان داشت: در سیل اخیر بسیج کار سه سال را در ۳۵ روز انجام داد که شاید اگر قرار بود با بودجه دولتی این کار را انجام دهیم چندین سال طول می‌کشید.

سردار سپهر فقدان سازمان ملی امداد و نجات را مهم‌ترین مسئله کشور برای رویارویی با بلایا دانست و گفت: اگر در سیل اخیر نیروهای مردمی و مسلح وارد نمی‌شدند شاید با بحران روبرو می‌شدیم و این در حالی است که بسیج بیش از دو هزار گردان امداد و نجات دارد و می‌تواند ظرفیت ویژه‌ای را برای حل مشکلات کشور و ملت برعهده بگیرد. وی با اشاره به گستردگی بسیج در کل کشور خاطر نشان کرد: بسیج در ۱۵۲ هزار نقطه کشور ساختار و سازمان دارد پس بیاییم برای حل مشکلات کشور از این ظرفیت‌های عظیم مردمی استفاده کنیم.

تصویب سه لایحه در خصوص موافقتنامه همکاری امنیت در دریای خزر

هیئت وزیران سه پروتکل الحاقی قانون موافقتنامه همکاری امنیت در دریای خزر با موضوعات همکاری و تعامل میان مراجع مرزبانی، مبارزه با جرایم سازمان یافته و مبارزه با تروریسم در دریای خزر را در قالب لوایح مجزا به تصویب رسانید.

گفتنی است، قانون موافقتنامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر در سال ۱۳۹۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. با تصویب این پروتکل‌های الحاقی به موافقتنامه همکاری امنیت در دریای خزر، اجازه مبادله اسناد آن داده شد. روحانی در جلسه امروز هیئت دولت که ریاست آن را برعهده داشت، ضمن تأکید بر توسعه گردشگری با استفاده از جاذبه های گردشگری در پیرامون سدها و دریاچه ها، وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مأمور فعال سازی این نوع از گردشگری کرد.

وی همچنین بانک مرکزی را به اعطای تسهیلات لازم به متقاضیان توسعه بوم‌گردی که اشتغالی زود بازده و مبتنی بر ظرفیت های داخلی است، سفارش کرد. رفع موانع توسعه بوم گردی و تسهیل فرآیندهای آن، از دیگر توصیه‌های رییس جمهور به دستگاه های مسئول بود. 

در ادامه جلسه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گزارشی درخصوص «گردشگری با رویکرد بوم­گردی» به هیئت وزیران ارایه داد. این گزارش، به ویژگی‌های مناطق خشک و کم آب کشور و جاذبه­ های گردشگری این مناطق علی­رغم خشکسالی در آنها، ارزش­های بوم­گردی و اکوتوریسم و نیز وضعیت اقامتگاه­های بوم­گردی در مناطق مختلف کشور پرداخته است.

بررسی آمار گردشگری داخلی کشور، نشان دهنده رشد چشمگیر بازدید از مراکز گردشگری و ابنیه و مجموعه­‌های تاریخی است، به گونه­ ای که مجموع آمار بازدید گردشگران از مراکز گردشگری ۱۳۴ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۸۲۰ نفر بوده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته ۲۴ درصد رشد داشته است.

حضور در شهرهای کوچک و مناطق روستایی کشور و تجربه اقامت در سکونتگاه­‌های بومی، تجربه جدیدی است که امروزه در بین نسل جدید ایرانیان، رو به فزونی است.

از ۳۸۶ هزار میلیارد تومان رقم بودجه سال۱۳۹۷، صد در صد آن محقق شد

محمدباقر نوبخت معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در  اولین نشست روسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها درسال جاری افزود: همکاران استانی من توجه داشته باشند که ملاک ارزیابی اینجانب، توان مدیریتی شما است که تا چه میزان در مدیریت و واگذاری طرح‌های عمرانی و اتمام طرح‌های اولویت‌دار نیمه‌تمام توفیق داشته‌ باشید.

وی تصریح کرد؛که با توجه به تمام شرایط حساس و تاریخی کشور و مضایق مالی و اقتصادی، راهی جز اولویت بندی برنامه‌ها نداریم. نوبخت در ادامه سخنان خود گفت: درشرایطی که چاره‌ای جز تقلیل هزینه‌های جاری نداریم، اما در عین حال به تمام مسوولان اجرایی تأکید کرده‌ایم که در پرداخت حقوق کارکنان خدوم دولت، نباید حتی یک روز هم تأخیر بیفتد.

دکتر نوبخت تصریح کرد که شما اگر حق را بگویید، به شما هجوم خواهند آورد، اما ما بر اساس آموزه های دینی از هجمه‌ها نباید هراس داشته باشیم و واقعیت‌گویی و مستند گویی را همواره باید سر لوحه وظایف و برنامه‌هایمان بدانیم.

نوبخت در بخشی از سخنان خود در مورد پروژه‌های عمرانی گفت: در حالی که ۸۰ هزار پروژه در دست اجرا داریم، حجم پروژه‌های نیمه‌تمام هم فزونی می‌گیرد، از این رو، درخواست من از همکاران استانی ام این است که هم سند توسعه استان را با جدیت دنبال کنند و هم سند آمایش سرزمین را در برنامه‌ریزی‌ها به دقت لحاظ نمایند و اهداف کمی را با همین محدودیت منابع، هدفمند پی‌گیری و دنبال کنند.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: اقتصاد کشور مجموعه عظیمی از کارهای زیر بنایی اقتصادی است و ما وظیفه داریم بدون محافظه کاری و بدون واهمه از بدگویی‌ها و تخریب‌ها، محکم و استوار به راهمان ادامه دهیم. وی افزود: ما همواره نگاه و نگرش کارشناسی را در انجام امور و وظایف مد نظر داریم و به همین دلیل کارهایی که انجام می‌دهیم باید مانا و ماندنی باشند که نمونه آن اتصال دو استان به شبکه ریلی کشور بود که اتفاق افتاد.

نوبخت در بخشی از سخنان خود با اشاره به روند مذاکرات دو ساله انجام شده با کشورهای اروپایی و آمریکا و خروج آمریکا از برجام گفت: همان زمان به آقای رییس‌جمهور اطمینان دادیم که با همین منابع و مصارف می توانیم کشور را درسال ۱۳۹۷ به درستی اداره کنیم و اعلام کردیم که جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و چنین هم شد.

وی تصریح کرد که گاه نگاه کارشناسی سازمان برنامه و بودجه کشور با نگاه برخی از اعضای دولت متفاوت است، اما آقای رییس‌جمهور همواره از نگاه و نگرش این سازمان دفاع کرده و قدردانی نموده ‌اند. نوبخت گفت : از ۳۸۶ هزار میلیارد تومان رقم بودجه سال۱۳۹۷، صددرصد آن محقق شد و در عین حال که توانستیم منابع و مصارف را به درستی مدیریت کنیم، بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی را هم پرداخت کردیم.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان‌های استانی مسوولیت اجتماعی و رسالت تاریخی دارند و ما بسیار مسرور هستیم که این سازمان بازوی توانمندی است که در عین حال نیازهای مدیریتی وزارتخانه‌ها را هم برآورده می‌کند و بدون هیچ نوع محافظه کاری و دلهره، وظایف حساس تاریخی خود را ایفا می‌کند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حسین حسین زاده زندان فراکسیون امید قتل قوه قضائیه کمال خرازی مجلس شورای اسلامی محمدباقر نوبخت ميراث فرهنگي نماینده مجلس شورای اسلامی وزارت دادگستری هیأت دولت هیئت دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۴۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان

در پایان سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان، دو کشور با صدور بیانیه مشترک بر لزوم تلاش برای گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی و تبدیل مرز مشترک دو کشور از «مرز صلح» به «مرز شکوفایی» تأکید و ضمن محکومیت شدید تجاوزات و جنایات مستمر رژیم صهیونیستی در غزه خواستار آتش بس فوری و دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در پایان سفر دکتر سید ابراهیم رئیسی به این کشور در بیانیه‌ای مشترک با تأکید بر روابط تاریخی، فرهنگی، مذهبی و تمدنی دو کشور همسایه و مسلمان، بر تعهد خود برای تحکیم بیشتر این پیوندها، گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی، تسریع در نهایی‌سازی توافقنامه تجارت آزاد، تقویت همکاری در بخش‌های اتصال، توسعه زیرساخت‌ها و انرژی، همکاری دو کشور در تمامی سازوکارهای سازمان‌های منطقه‌ای از جمله اکو و شانگهای، محکومیت جنایات و تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی در غزه و لزوم آتش‌بس فوری و دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه تأکید کردند.

متن کامل این بیانیه به این شرح است:

۱- به دعوت نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان، جناب آقای محمد شهباز شریف، رئیس جمهوری اسلامی ایران، دکتر سید ابراهیم رئیسی، از ۲۲ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ بازدیدی رسمی از پاکستان بعمل آورد. در سفر رسمی به پاکستان، رئیس جمهور ایران را یک هیئت عالیرتبه متشکل از وزیر امور خارجه ایران، جناب آقای امیر عبداللهیان و سایر اعضای کابینه و مقامات ارشد همراهی می‌کردند.

۲- جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در سطح هیئت با محمد شهباز شریف نخست وزیر گفت‌وگو کرد. در این گفت‌وگوها، دو طرف طیف وسیعی از روابط دوجانبه پاکستان و ایران را مورد بررسی قرار دادند و همچنین در مورد مسائل منطقه‌ای و جهانی مورد علاقه طرفین تبادل نظر کردند. در این بازدید چندین یادداشت تفاهم / توافقنامه نیز به امضا رسید.

۳- هر دو طرف توافق کردند که تعاملات متقابل را از طریق تبادل منظم دیدارهای سطح بالا برای تقویت روابط برادرانه تقویت کنند.

۴- دو طرف با تأکید بر روابط تاریخی، فرهنگی، مذهبی و تمدنی دو کشور همسایه و مسلمان، بر تعهد خود برای تحکیم بیشتر این پیوندها از طریق ارتقای فعالیت‌های دانشگاهی، فرهنگی و گردشگری و توسعه گردشگری به اماکن مذهبی تاریخی در هر دو کشور تأکید کردند.

۵- هر دو طرف با اذعان به اینکه مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد، بر اهمیت همکاری منظم و تبادل نظر بین مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی دو کشور برای مقابله با تهدیداتی مانند تروریسم، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، گروگان گیری، پولشویی و آدم‌ربایی تأکید کردند.

۶- دو طرف بر گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی توافق کردند و بر تعهد خود برای تبدیل مرز مشترک خود از «مرز صلح» به «مرز شکوفایی» از طریق پروژه‌های اقتصادی مشترک توسعه محور از جمله ایجاد بازارچه‌های مرزی مشترک، مناطق آزاد اقتصادی و گشایش مرزهای جدید تأکید کردند. آنها همچنین بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی از جمله تجارت برق، خطوط انتقال نیرو و پروژه خط لوله گاز IP تأکید کردند. دو رهبرتوافق کردند که تجارت دوجانبه خود را طی پنج سال آینده به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند. هر دو طرف بر ضرورت مشارکت اقتصادی بلندمدت بادوام و الگوی اقتصادی و ارتباطی مشترک منطقه‌ای، به‌ویژه برای توسعه اجتماعی-اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان ایران و استان بلوچستان پاکستان تأکید کردند.

۷- به منظور تقویت بیشتر همکاری‌های اقتصادی دوجانبه، هر دو طرف توافق کردند که به سرعت توافقنامه تجارت آزاد (FTA) را نهایی کنند و جلسات بعدی رایزنی‌های سالانه دوجانبه سیاسی (BPC) و کمیته تجارت تجاری مشترک (JBTC) و همچنین دور بیست و دوم مذاکرات کمیسیون مشترک اقتصادی (JEC) در آینده نزدیک را برگزار کنند. آنها همچنین توافق کردند که تبادل منظم کارشناسان اقتصادی و فنی و همچنین هیئت‌هایی از اتاق‌های بازرگانی دو کشور را برای تعمیق همکاری‌های اقتصادی تسهیل کنند. همچنین با اعلام «نقطه مرزی ریمدان» به عنوان گذرگاه مرزی بین‌المللی تحت «TIR » و بازگشایی دو بازارچه امرار معاش مرزی موافقت گردید.

۸- توافق بر سر عملیاتی کردن کامل مکانیسم‌های تجارت مبادله‌ای بین دو طرف برای تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، به ویژه تحت تلاش‌های مشترک مستمر، مانند بازارهای معاش مرزی، وجود داشت که به بهبود وضعیت اقتصادی ساکنان محلی کمک می‌کند و گامی را در راستای افزایش امنیت مرزها بیشتر می‌سازد.

۹- پاکستان و ایران بر اهمیت استفاده از موقعیت‌های جغرافیایی مربوطه خود برای ارتقای ارتباط بین دو کشور و همچنین با منطقه وسیع‌تر تأکید کردند. دو طرف با خرسندی به پیشرفت‌های حاصل شده در حمل و نقل منظم کالا تحت کنوانسیون TIR اشاره کردند و توافق کردند که این کنوانسیون را به طور کامل عملیاتی کنند تا تجارت کارآمد، سریع و بدون موانع بین پاکستان و ایران را ارتقا دهند. توافق شد که عملیاتی شدن کامل کنوانسیون TIR همچنین یکپارچگی و اتصال منطقه‌ای را در سراسر منطقه گسترده‌تر ECO افزایش دهد.

۱۰- به عنوان اعضای ابتکار کمربند و جاده (BRI) و سازمان همکاری اقتصادی (ECO)، دو کشور عزم قاطع خود را برای تقویت همکاری در بخش‌های اتصال، توسعه زیرساخت‌ها و انرژی ابراز کردند. دو کشور همچنین توافق کردند که روابط دوجانبه سودمند و پایدار بین دو بندر گوادر و چابهار را گسترش دهند.

۱۱- هر دو طرف ضمن محکوم کردن تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن، اذعان داشتند که تروریسم تهدید مشترکی برای صلح و ثبات منطقه است و مانع بزرگی برای توسعه منطقه است. با اتخاذ رویکردی مشارکتی برای مقابله با این تهدید و استفاده از مکانیسم‌های نهادی دوجانبه موجود برای مبارزه مؤثر و مقابله با این تهدید، ضمن رعایت کامل اصول منشور ملل متحد، به‌ویژه اصول حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای عضو موافقت شد. هر دو طرف همچنین به نقش کلیدی افزایش فرصت‌های اقتصادی و تجاری در بهبود محیط امنیتی در مناطق مرزی اذعان کردند.

۱۲- هر دو طرف با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی بر اهمیت حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی برای یافتن راه‌حل‌های قابل قبول دوجانبه برای چالش‌های مشترک تأکید کردند.

۱۳- هر دو طرف بر لزوم حل و فصل موضوع کشمیر از طریق گفت و گو و روش‌های مسالمت‌آمیز بر اساس خواست مردم آن منطقه و مطابق با قوانین بین‌المللی تأکید کردند.

۱۴- هر دو طرف تجاوزات و جنایات مستمر رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین و محاصره غیرانسانی غزه که منجر به مرگ و ویرانی گسترده و همچنین آواره شدن میلیون‌ها فلسطینی شده است را به شدت و صریح محکوم کردند. آنها خواستار آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط، دسترسی بلامانع به کمک‌های بشردوستانه به مردم محاصره شده غزه، بازگشت آوارگان فلسطینی و همچنین اطمینان از پاسخگویی در مورد جنایات انجام شده توسط رژیم اسرائیل شدند. آنها بر حمایت خود از راه‌حل عادلانه، جامع و بادوام بر اساس آرمان‌های مردم فلسطین تأکید کردند.

۱۵- دو طرف توافق داشتند که سازمان همکاری شانگهای (SCO) یک مجمع مهم برای امنیت و توسعه منطقه‌ای است که فرصت‌هایی را برای محقق ساختن ظرفیت‌های اقتصادی، ترانزیت، تجارت، جوانان و ارتباط کشورهای عضو فراهم می‌کند. دو طرف از روابط نزدیک و همکاری دو کشور در تمامی سازوکارهای سازمان همکاری شانگهای ابراز خرسندی کردند. آنها همچنین بر اهمیت از سرگیری زودهنگام فعالیت‌های گروه تماس سازمان همکاری شانگهای-افغانستان برای هماهنگی تلاش‌ها برای حفظ ثبات و توسعه روابط اقتصادی در منطقه تأکید کردند.

۱۶- دو طرف ضمن تأکید بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای برای توسعه اقتصادی، اذعان داشتند که منطقه اکو دارای ظرفیت فراوانی برای توسعه اقتصاد کشورهای عضو است و خواستار همکاری فعال میان کشورهای منطقه در چارچوب اکو شدند. آنها این دیدگاه را به اشتراک گذاشتند که همکاری بین سازمان همکاری شانگهای و اکو می‌تواند نقش ارزشمندی در تسریع پیشرفت و توسعه کل منطقه ایفا کند.

۱۷- هر دو طرف بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به عنوان یک کشور صلح آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدات تروریسم و قاچاق مواد مخدر تأکید کردند. دو طرف با اشاره به اینکه وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریسم تأکید کردند. دو طرف همچنین بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه تأکید کردند و بر مشارکت مثبت مجامع منطقه‌ای موجود در این راستا تأکید کردند. دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

۱۸- جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، همچنین با جناب آقای آصف علی زرداری، رئیس جمهوری اسلامی پاکستان دیدار نمود. رهبران دو کشور از سطح موجود روابط دوجانبه ابراز خرسندی کردند و بر تعهد خود برای تحکیم همکاری‌های چند جانبه در زمینه‌های سودمند متقابل تأکید کردند.

۱۹- یوسف رضا گیلانی، رئیس مجلس سنای پاکستان و سردار ایاز صدیق، رئیس مجلس ملی پاکستان نیز از جناب آقای رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران استقبال کردند. دو طرف در دیدارهای خود بر لزوم افزایش تعامل پارلمان‌های دو کشور تأکید کردند.

۲۰- طرفین موافقت خود را مبنی بر آزادی زندانیان یکدیگر و اتخاذ تدابیری برای استرداد آنها بر اساس معاهده استرداد مجرمان و متهمان بین ایران و پاکستان مصوب ۱۹۶۰ دو کشور و موافقتنامه انتقال محکومین بین دو کشور مصوب ۲۰۱۶ اعلام کردند.

۲۱- دو طرف حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را که نقض غیرقابل قبول حاکمیت سوریه و تضعیف ثبات و امنیت آن بود، به شدت محکوم کردند. آنها توافق داشتند که این حمله نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل بود و بر اساس کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ غیرقانونی بود. هر دو طرف با اذعان به اینکه اقدام غیرمسئولانه نیروهای رژیم اسرائیل تشدید تنش بزرگی در منطقه‌ای از قبل ناآرام بود، از شورای امنیت سازمان ملل خواستند تا از ماجراجویی رژیم اسرائیل در منطقه و اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل در حمله به همسایگانش و هدف قرار دادن مراکز دیپلماتیک خارجی جلوگیری کند.

۲۲- دو طرف افزایش حوادث اسلام هراسی، هتک حرمت به قرآن کریم و نمادهای مقدس در برخی کشورها را محکوم کردند. آنها همچنین تأکید کردند که حمایت از نفرت مذهبی که به منزله تحریک به تبعیض، خصومت یا خشونت است نباید به بهانه آزادی بیان مجاز باشد. آنها از پذیرش قطعنامه ۷۸.۲۶۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عنوان «اقدامات مبارزه با اسلام هراسی» در این زمینه استقبال کردند و خواستار تعیین هرچه سریع‌تر فرستاده ویژه سازمان ملل برای مبارزه با اسلام هراسی و همچنین اجرای سایر اقدامات مرتبط مندرج در قطعنامه شدند. جمهوری اسلامی ایران همچنین از ابتکار جمهوری اسلامی پاکستان برای تصویب قطعنامه «اقدامات مبارزه با اسلام هراسی» در مجمع عمومی سازمان ملل قدردانی کرد.

۲۳- هر دو طرف بر احترام بین‌المللی به تنوع سیستم‌های اجتماعی، قانونی و حکومتی تأکید کردند. آنها همچنین بر اصول جهان‌شمول، بی‌طرفی، عینیت و عدم گزینش، گفت‌وگوی سازنده بین‌المللی و همکاری در جهت ارتقا و حمایت از همه حقوق بشر تأکید کرده و مخالفت قاطع خود را با مداخله در امور داخلی کشورها از هر طریق اعلام کردند.

۲۴- هر دو طرف تأکید کردند که هر ملتی تاریخ، فرهنگ و ویژگی‌های ملی منحصر به فرد خود، و نظام‌های اجتماعی متنوع و سطوح توسعه اجتماعی و اقتصادی خود را دارد و اینکه حقوق بشر باید مطابق با تعهدات تحت قوانین بین‌المللی حقوق بشر محافظت شود. در این راستا دو طرف بر افزایش رایزنی و همکاری برای حفظ و ارتقای حقوق بشر تأکید کردند.

۲۵- رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان از همه ابعاد همکاری‌های دو کشور در مجامع چند جانبه از جمله سازمان ملل متحد سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، سازمان همکاری شانگهای (SCO)، سازمان همکاری اسلامی (OIC)، سازمان D-۸ برای همکاری اقتصادی، گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD)، ابتکارات کنفرانس روسای پارلمان‌های شش کشور منطقه، ابتکارات نشست دبیران شورای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، و ابتکارات نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان استقبال نمودند. آنها همچنین موافقت خود را برای آغاز مذاکرات تجارت آزاد در ECO اعلام کردند.

۲۶- جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، همچنین در تاریخ ۲۳ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ از لاهور و کراچی بازدید کرد. ایشان در لاهور به زیارت مزار علامه محمد اقبال پرداخت و از مقبره ایشان بازدید نمود. جناب آقای رئیسی در کراچی در مراسم اهدای تاج گل در مزار قائد شرکت کرد. ایشان همچنین در نشستی با حضور گسترده تجار از هر دو طرف در کراچی سخنرانی نموده و در سخنرانی خود بخش‌های خصوصی دو کشور را به توسعه ارتباطات نزدیک‌تر در چارچوب شورای تجاری مشترک و همچنین از طریق تبادل هیئت‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه‌های تجاری تشویق نمودند.

۲۷- رئیس جمهوری اسلامی ایران از میزبانی گرم و سخاوتمندانه نخست وزیر پاکستان از هیئت ایرانی قدردانی نمودند.

۲۸- رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین از رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان برای سفر رسمی به ایران دعوت بعمل آورد.

کد خبر 747618

دیگر خبرها

  • تکرار حمایت های دولت از گشت ارشاد /تا تصویب نهایی لایحه عفاف و حجاب، پلیس به وظایف خود عمل خواهد کرد
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد
  • تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا
  •  تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا
  • نقش مهم سپاه در امنیت منطقه مهم است/ میدان‎داری برای خدمت به مردم
  • نقش مهم سپاه در امنیت منطقه مهم است/ میدانداری برای خدمت به مردم
  • جامعه در انتظار تصویب قانون جامع حجاب