Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-24@22:18:49 GMT

هرآنچه از مسمویت غذایی در تابستان باید بدانید

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۵۱۴۳

تابستان که می‌شود و هوا رو به گرمی‌ می‌رود، بیماری‌ها هم یکی‌یکی، خودشان را نشان می‌دهند. گرما مساوی است با شیوع بیماری‌های ویروسی و باکتریایی. در تابستان است که مسمومیت‌های غذایی شایع و افراد بیشتری به دلیل گرمازدگی راهی بیمارستان می‌شوند.

با گرم‌شدن هوا، غذاها زودتر روند آلودگی را طی می‌کنند و محلی می‌شوند برای رشد باکتری‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط کودکان بیش از همه در معرض مسمومیت قرار دارند. گفته می‌شود سالانه بیش از ١٠‌میلیون نفر دچار مسمومیت غذایی می‌شوند که ٩٠‌درصد این مسمومیت‌ها با عوامل عفونی بسیار خطرناک همراه است و ١٠‌درصد حتی به مرز مرگ می‌رسند. مسمومیت‌ها اغلب خودشان را با حالت تهوع نشان می‌دهند. مصرف غذاهای مانده، پخت ناکافی غذاها، مصرف تخم‌مرغ نیم‌پز، بستنی غیرپاستوریزه، سالادالویه، شیرینی‌های‌ تر و خامه‌ای و آب‌های آلوده، عواملی است که مسمومیت غذایی ایجاد می‌کنند. سفر منبع بیشتر آلودگی‌هاست و افراد در سفر بیش از سایر مواقع دچار این مسمومیت‌ها می‌شوند. همین هم شده تا توصیه شود افراد در مسافرت، کمتر سراغ غذاهای رستوران‌های غیرمطمئن بروند و از محصولات مزارع استفاده نکنند. برای این‌که در این فصل کمتر مسموم شوید، کافی است چند نکته را مورد توجه قرار دهید.

چند پیشنهاد ساده

 تا زمانی که استفراغ‌تان قطع نشده، از مصرف مواد غذایی جامد پرهیز کنید؛ مایعات را جرعه‌ جرعه میل کنید تا احتمال استفراغ‌کردن بالا نرود.

  بعد از تمام‌شدن استفراغ، سراغ خوراکی‌های شیرین و نمک‌دار بروید؛ بیسکویت‌های شکری- نمکی، موز، برنج یا نان گزینه‌های خوبی برای بهبود حال شما هستند.

 تا حال‌تان بهتر نشده، از مصرف غذاهای سرخ‌شده، چرب، تند یا شیرین پرهیز کنید.

  بدون تجویز پزشک سراغ داروهای ضد تهوع و ضد اسهال نروید.

  اگر ۲۴ ساعت از شروع اسهال گذشته و هنوز مشکل‌تان برطرف نشده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

  در صورتی که شکم‌درد را همراه با تب، اسهال تیره یا مدفوع خونی، استفراغ خونی، علایم کم‌آبی بدن (مانند خشکی دهان، کاهش ادرار، سرگیجه، خستگی، افزایش ضربان قلب یا تندی تنفس) تجربه می‌کنید، بدون اتلاف وقت به بیمارستان یا دیگر مراکز درمانی بروید.

اگر مسموم شدید...

   اجازه دهید معده شما آرام بگیرد: بعد از تجربه علایم انفجاری مسمومیت غذایی مانند استفراغ، اسهال و ناراحتی معده، کارشناسان توصیه می‌کنند اجازه دهید معده استراحت کند یعنی این‌که تا چند ساعت از نوشیدن و خوردن اجتناب کنید.

   بعد از پایان علایم مسمومیت غذایی به بدن آبرسانی کنید:   مصرف مایعات برای کمک به بدن‌تان در مقابله با مسمومیت غذایی ضروری است؛ اسهال و استفراغ می‌تواند باعث کم آب شدن بدن شود، بنابراین نوشیدن جرعه‌های کوچک آب می‌تواند یک شروع خوب باشد. نوشیدنی‌های ورزشی که حاوی الکترولیت هستند، بهترین راه برای پیشگیری از کم آبی بدن در این دوره است. نوشابه بدون رنگ (مثل اسپرایت، سون‌آپ)، چای بدون کافیین و آب مرغ و سبزیجات هم جزو نوشیدنی‌های مفید است.

   بعد از پایان علایم مسمومیت غذایی خوردن خوراکی‌های ملایم را شروع کنید: وقتی احساس می‌کنید معده توانایی نگه داشتن غذا را دارد، خوراکی‌هایی که برای معده و دستگاه گوارش شما ملایم هستند، بخورید. خوراکی‌های زودهضم، کم‌چرب و کم‌فیبر. هضم چربی برای معده شما سخت است. موز، غلات، سفیده تخم مرغ، عسل، ژله، بلغور جو دوسر، کره بادام‌زمینی و سیب‌زمینی ساده ازجمله پوره سیب‌زمینی، برنج، سالتین و تست، خوراکی‌هایی هستند که هضم‌شان برای معده راحت است.

  پس از پایان علایم مسمومیت غذایی داروهای طبیعی را امتحان کنید: در طول یک دوره مسمومیت غذایی دنبال‌کردن واکنش‌های طبیعی برای پاکسازی و پالایش دستگاه گوارش برای خلاصی از باکتری‌های مضر مهم است. به همین دلیل است که داروهای اسهال بدون نسخه راه خوبی برای درمان مسمومیت غذایی نیستند. زمانی که علایم شما در بالاترین حد خود قرار دارند، ممکن است بخواهید داروهای طبیعی را امتحان کنید.

نشانه‌های مسمومیت در تابستان

مسمومیت با علایمی مثل اسهال، استفراغ، بی‌حالی، ضعف و خستگی، خشک‌شدن مخاط و... همراه است. افراد باید سعی کنند در صورت بروز چنین علایمی به میزان کافی آب مصرف کرده و  به پزشک مراجعه کنند. متخصصان می‌گویند که رعایت‌نکردن نکته‌های بهداشتی و بی‌دقتی در نگهداری درست از مواد غذایی و گرم‌شدن هوا، مسمومیت را تشدید می‌کند. از طرف دیگر در تابستان غذاها و مواد خوراکی بیشتر در معرض باکتری‌ها و ویروس‌ قرار می‌گیرند و همین هم زمینه ابتلا به مسمومیت را از طرف مصرف‌کننده بالا می‌برد.

اینها را امتحان کنید

چای زنجبیل: زنجبیل به‌ عنوان آرام‌کننده معده شناخته می‌شود. خواص آنتی‌باکتریال آن به بدن برای مقابله با عوامل بیماری‌زا که باعث ایجاد واکنش در بدن‌تان شده‌اند، کمک می‌کند.

سرکه سیب: با این‌که مطالعه درستی در این زمینه انجام نشده ولی سرکه سیب دارای خواص آنتی‌میکروبیال است. ٢ قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و در طول روز جرعه جرعه بنوشید، این کار منجر به بیرون راندن و کشتن عوامل بیماری‌زایی می‌شود که شما را بیمار کرده‌اند.

زغال چوب فعال: نباید آنها را با خاک زغالی که در گریل حیاط پشتی‌تان به جا مانده، اشتباه بگیرید؛ کپسول‌های زغال چوب فعال به‌سرعت بدن انسان را سم‌زدایی کرده و باکتری‌های خطرناک را می‌کشند.

 

شهروند

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EHG برچسب ها: گرما ، رستوران ، غذا ، تابستان ، مسمومیت غذایی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گرما رستوران غذا تابستان مسمومیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد

قهوه قادر است تأثیرات جدی بر دستگاه گوارش بگذارد؛ نوشیدن قهوه، تولید اسید معده را افزایش می‌دهد و اگر پیش از نوشیدن آن، چیزی نخورده باشید، اسید می‌تواند به پوشش داخلی معده آسیب وارد کند و موجب سوء هاضمه و سوزش سر دل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مطالعه کوچکی در ژوئن ۲۰۲۰ در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد که نشان داد نوشیدن قهوه با معده خالی در ابتدای روز، قند خون افراد را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد و بدن را با مشکل مواجه می‌کند.

کنترل میزان قند خون، خطر ابتلا به بیماری‌هایی، چون دیابت و مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. افرادی که پیش از نوشیدن قهوه، صبحانه میل می‌کنند، به ندرت و یا کمتر دچار افزایش قند خون می‌شوند.

صبحانه بخورید تا احساس بهتری داشته باشید

نوشیدن قهوه با معده خالی می‌تواند علائم رفلاکس اسید، درد قفسه سینه و مشکل در بلع را تشدید کند. همچنین گاهی اوقات سبب تحریک و آزار دیواره‌ی معده می‌شود؛ به خصوص زمانی که قبل از صبحانه مصرف شود.

سعی کنید ابتدا چیزی بخورید یا برای افزایش کالری، به نوشیدنی خود شیر یا چربی دیگری اضافه کنید.

چه ارتباطی میان نوشیدن قهوه و سوزش سر دل وجود دارد؟

قهوه خطر سوزش سر دل را افزایش می‌دهد، زیرا می‌تواند باعث افزایش حالت اسیدی معده شود و آن را تحریک کند. در مطالعه‌ای که در سپتامبر ۲۰۲۰ صورت گرفت، مشخص شد شرکت کنندگانی که نوشیدن آب را جایگزین مصرف روزانه قهوه کردند، خطر رفلاکس اسید معده در آن‌ها کاهش یافت.

اگرچه آنزیم‌های گوارشی و اسید معده بدون توجه به آنچه که مصرف می‌کنید ترشح می‌شوند، اما غذا یا نوشیدنی که دارای طبیعت اسیدی است (مانند قهوه) می‌تواند محرک معده باشد و منجر به افزایش اسیدیته آن شود. در نتیجه، نوشیدن قهوه با معده خالی باعث افزایش شدید اسید معده می‌شود و می‌تواند با رفلاکس همراه باشد.

چه زمانی از روز برای نوشیدن قهوه مناسب‌تر است؟

ترجیحاً قهوه صبحگاهی خود را کمی بعد از صرف صبحانه بخورید. اگر با معده خالی قهوه بنوشید، خودتان را در معرض خطراتی، چون افزایش قند خون، سوزش سر دل و رفلاکس اسید و اضطراب قرار می‌دهید.

میزان ترشح هورمون کورتیزول در بدن، حدود ساعت هفت صبح به اوج خود می‌رسد. کورتیزول هورمونی است که به شما انرژی می‌بخشد؛ بنابراین اگر دچار کم‌خوابی نباشید، باید صبح‌ها احساس نشاط داشته باشید. به همین دلیل اگر چند ساعت بعد از بیدار شدن صبر کنید و زمانی که میزان کورتیزول خون کاهش یافت، به سراغ نوشیدن قهوه بروید، بهتر است.

از طرفی باید پس از حدود ساعت دو بعد از ظهر، از نوشیدن قهوه اجتناب کنید. نوشیدن قهوه در ساعات پایانی بعد از ظهر یا عصر، خواب را مختل می‌کند.

دیگر خبرها

  • هرآنچه باید از مشخصات و امکانات قطار میلاد بدانید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • قارچ سمی ، خانواده ای را در شیراز راهی بیمارستان کرد
  • افزایش ۲۷ درصدی مرگ بر اثر مسمومیت قرص برنج در مازندران
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در شیراز
  • ۱۷۸ نفر پارسال بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مازندران فوت کردند
  • مرگ ۱۷۸ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مازندران
  • هرآنچه لازم است درباره «تاب آوری» بدانیم