Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@11:22:04 GMT

بیماری مرموز مرگبار در آخرین قبیله بومی مالزی

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۵۲۹۷

بیماری مرموز مرگبار در آخرین قبیله بومی مالزی

دسترسی ناکافی به مراقبت‌های بهداشتی، جنگل‌زدایی و استفاده از آفت‌کش‌ها و کشت کائوچو که باعث مسمومیت خاک و آب می‌شود، از دلایل کاهش تعداد جمعیت این گروه‌های بومی هستند.

ماه مه بود که این بیماری مرموز نخستین بار مشاهده شد. ساکنان قبیله «باتِک» که در جنگلِ بارانی ایزوله‌ای در ایالت کِلانتان اندونزی ساکن‌اند و یکی از آخرین جوامع قبیله‌ای این کشور محسوب می‌شوند، تب کردند و به سختی تنفسمی‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس، یکی بعد از دیگری، جان باختند.
طی یکماه گذشته، ۱۴ نفر از اعضای این روستای قبیله‌ای که در شمال‌شرقی شبه‌جزیره مالزیقرار دارد، جان خود را از دست داده‌اند، و بیش از ۵۰ نفر به بیمارستان منتقل شده‌اند. برخی از اعضای این قبیله اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و هر روز تعداد بیشتری از این افراد به بیمارستان منتقل می‌شوند. ۴۷ نفر دیگر نیز به خاطر مشکلات تنفسی درمانشده‌اند.

منبع این بیماری که روستایی با ۳۰۰ نفر جمعیت بومی، به نام Orang Asli - زبان مالایی به معنی «مردمان اصیل» است - شیوع یافته، هنوز ناشناخته است. مسئولان محلی منطقه را برای پیدا کردن هر نوع آلودگی از عفونت تا سمومی که از معادن نزدیک ممکن است منتشر شده باشد، بررسی کردند. آن‌ها اجساد قربانیان را برای بررسی بیشتر نبش قبر کردند.
علت مرگ دو تن از قربانیان ذات‌الریه اعلام شده است. اما تحقیقات هنوز ادامه دارد. شناسایی محل دفن اجساد سخت است؛ زیرا اعضای این قبیله بر اساس آداب و رسوم خود، جامعه بیمار را ترک کرده و به اعماق جنگل پناه می‌برند.
باتک یکی از سه جامعه قبیله‌ای به‌جا مانده در مالزی است.

دسترسی ناکافی به مراقبت‌های بهداشتی، جنگل‌زدایی و استفاده از آفت‌کش‌ها و کشت کائوچو که باعث مسمومیت خاک و آب می‌شود، از دلایل کاهش تعداد جمعیت این گروه‌های بومی هستند.
اعضای این قبایل به‌شدت وحشت‌زده شده‌اند.
دانشگاه مالزی از منابع آب اطراف روستا نمونه‌برداری کرده و آلودگی فلزات، آرسنیک و مواد شیمیای ناشی از آفت‌کش‌ها را در آن تشخیص داده‌اند.
وزیر‌بهداشت مالزی، ون اسماعیل، در گفت‌وگوی خبری درباره علل مرگ این بومیان، وجود مسمومیت محیطی را رد نکرد.
«در نزدیکی محل زیست این بومیان یک معدن منگنز وجود دارد و بیماری ریه به دلیل معدنکاری محتمل است.»
برخی از مسئولان نیز بیماری را ناشی از آلودگی هوا دانسته و وضعیت بومیان را وخیم اعلام کرده‌اند.

 

فرادید

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EHj برچسب ها: آلودگی هوا ، بیمارستان ، آداب و رسوم ، تنفس ، معدن ، مالزی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آلودگی هوا بیمارستان آداب و رسوم تنفس معدن مالزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۵۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق مرموز؛ چرا دشمن حسن یزدانی بزرگترین طرفدارش شد؟!

یکی از بزرگترین قهرمانان ورزش جهان در دهه گذشته با شکستی غیرقابل پیش بینی المپیک را از دست داد.

به گزارش ورزش سه، دیوید تیلور مشهورترین کشتى گیر غیرایرانى در میان علاقه‌مندان میلیونى این رشته در ایران است. کشتى گیرى که به واسطه نمایش قدرتمندانه و نبردهاى انتقامى با حسن یزدانى فوق ستاره کشتى ایران در یاد‌ها مانده است.

تیلور که ابتدا در مسابقات جام جهانى کرمانشاه ٢٠١٧ با موهاى بلوند بلند در وقت دوم یزدانى را غافلگیر کرد و او را ضربه فنى کرد، در ابتدا چندان از سوى ایرانى‌ها جدى گرفته نمى شد، اما با گذشت زمان به یکى از مهمترین کشتى گیران رقیب در تاریخ کشتى ایران تبدیل شد و شهرتى فراتر از ستاره‌هایى مثل الکساندر مدوید، احمد آییک، بروس بومگارتنر، آرسن فادزایف، سرگی بلوگلازوف، هارون دوغان، الدار کورتانیدزه و… قرار گرفت.

نکته مهم درباره دیوید تیلور احترام فوق العاده او به حسن یزدانی رقیبش در وزن ۸۶ کیلو در تمامی‌این سال‌ها بود. او با بدنی ورزیده و سبک منحصر به فرد، درست مثل یزدانی تمامی کشتی‌گیران را قبل از پایان وقت قانونی کشتی و با امتیاز بالا شکست می‌داد و در فینالی که در این سال‌ها بدل به مهمترین کشتی جهان شده بود، اغلب از پس حسن برمی‌آمد. اتفاقی که ما دوستش نداشتیم، اما نمی‌توانستیم دست از تحسین او برداریم.

او در مرتبه آخر وقتی یزدانی را با اختلاف شکست داد و در مقابل دوربین‌های تلویزیونی قرار گرفت، خود را بهترین کشتی‌گیر تاریخ خطاب کرد. حرفی که چندان هم گزاف به نظر نمی‌آمد چرا که او برای بار پنجم از پس پهلوانی برآمده بود که اگر به حریفی به نام تیلور نمی‌خورد، امروز رکورد تاریخی تعداد طلا در کشتی جهان را در اختیار داشت.

برای این افسانه ۳۴ ساله کشتی جهان، اما روزگار چیز عجیبی در نظر گرفته بود. او که برای قهرمانی در دومین المپیک متوالی خود را آماده می‌کرد، در رقابت‌های کشتی آمریکا مغلوب آرون بروکس پدیده جدید کشتی این کشور شد. جالب اینکه بروکس پیش از رسیدن به کشتی فینال و تیلور، به سختی از سد زاهید والنسیا گذشته بود و شاید اگر لطف داوران در ثانیه‌های آخر کشتی شاملش نمی‌شد، در آن مسابقه شکست خورده بود. داوران به او یک امتیاز جنجالی را بدون اجرای فن دادند.

با وجود اینکه حریف به او یک فن ۴ امتیازی هم زده بود، او با نتیجه ۷-۶ کشتی را برد تا در فینال مقابل تیلور قرار بگیرد. شاید نتیجه متزلزل بروکس در کشتی قبلی، تیلور را از پیروزی مطمئن کرده بود، اما او از کشتی اول فینال شگفتی بزرگی را رقم زد و بدون آنکه به حریف باتجربه‌اش اجازه رسیدن به پایش را بدهد، با نتیجه ۴-۱ برنده شد. در شرایطی که این خبر بلافاصله در ایران پیچیده و همه منتظر کشتی دوم بودند، دومین کشتی با تاخیری طولانی و تقریبا بعد از ۱۰ ساعت و در ساعت ۵ بامداد روز یکشنبه برگزار شد و جالب اینکه در مرتبه دوم هم دیوید تیلور همان نمایش قبلی را تکرار کرد، یک کشتی آشفته. اولین باری که او را در وضعیتی می‌دیدیم که دستش به پای حریف نمی‌رسید و زورش به کشتی‌گیر مقابل نمی‌چربید، چیزی که تا به حال از تیلور ندیده بودیم.

به این ترتیب تصویر فرو کوفتن او در پایان مسابقه و تاسفش با نشستن روی دو زانو و سر پایینش منتشر شد، به خصوص این عکس را در سراسر شبکه‌های اجتماعی وایرال کردند. لحظه‌ای که یک قهرمان شکست ناپذیر و یک سوپرمن زمین خورده بود، انگار که افسانه دست نیافتنی بودن کشتی‌گیری که شمایل ابرقهرمان‌ها را برای ما ساخته بود، به ناگاه فرو می‌ریخت.

تیلور در این کشتی آشکارا توان بدنی دیدار‌های خود با حسن یزدانی را روی تشک نیاورد و از آن جست و خیز و سرعت عمل و زیرگیری‌های برق آسا و خیمه‌های سنگینش خبری نبود و در طرف مقابل انگار نیرو به بروکس منتقل شد و او در تمام لحظات کشتی همان سبک تیلور را روی تشک اجرا می‌کرد. این دو بیرون آمده از یک انستیتوی کشتی مشهور در آمریکا هستند و یک مربی هر دو را آموزش داده و بی دلیل نیست که انگار دو تیلور و دو بروکس روی تشک و سالن زیبای محل برگزاری رقابت‌های انتخابی تیم ملی کشتی آمریکا مبارزه می‌کردند.

نکته مهم درباره دیوید تیلور سن و سال اوست (۳۴). او یک تورنمنت مهم یعنی المپیک پاریس را که به عنوان شانس اول وارد آن می‌شده را از دست داده و حالا تردید‌هایی درباره آینده او وجود دارد. لبته از آنچه که او پیش از این روی تشک به نمایش می‌گذاشت، مشخص است که او به دنبال یک بازگشت انتقامی‌و پیروزی مقابل حریف جوانی است که شاید انتظارش را نداشت او را چنین زمین‌گیر کند. پس اگر انتقامی در کار باشد، فعلا از بروکس خواهد بود و پس از آن نوبت به یزدانی خواهد رسید که خود برای حضور در المپیک فعلا با کتف مصدوم و عمل کرده‌اش مشغول جنگ است.

شاید تقدیر المپیکی بدون این دو ستاره بزرگ را برایمان در نظر گرفته و شاید هم حسن روی تشک بیاید و انتقام رقیب دیرینه‌اش را از بروکس جوان بگیرد. بین این دو رابطه عمیق در طول این سال‌ها پیش آمده، چرا که سال‌ها دیدن کشتی‌های یکدیگر، آنالیز، خیره شدن به همدیگر در تشک کشتی و دیدن تمرینات در سالن گرم حالتی را برای حسن و تیلور پیش آورده که تقریبا کمتر بین دو رقیب دیگری رخ داده است؛ بنابراین آنها هوای یکدیگر را خواهند داشت؛ در نهایت با یک رقیب مشترک و جوان که قصد دارد پرچمدار جدید این وزن باشد، اما به این سادگی‌ها نخواهد بود

tags # حسن یزدانی ، دیوید تیلور سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • اتفاق مرموز؛ چرا دشمن حسن یزدانی بزرگترین طرفدارش شد؟!
  • یزدانی - تیلور و یک دشمن مرموز مشترک!
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • ۸۰۰ مورد آبیاری غیرمتعارف با آب فاضلاب در استان گزارش شد
  • (ویدئو) برخورد مرگبار دو بالگرد نظامی در آسمان مالزی
  • سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر