Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام ابوالفضل صابری اراکی خطیب برجسته کشوری و عضو جامعه مبلغان کشور در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، درباره صفات و عاداتی که موجب بی‌ارزشی انسان می‌شوند، گفت: امام جعفر صادق(ع) می‌فرمایند: سه چیز باعث می‌شود که انسان بی‌ارزش شود و در نگاه دیگران قدر و منزلتی نداشته باشد. اولین صفت حسادت ورزیدن است یعنی افراد حسود نتیجه و ثمره حسادتشان بی‌ارزشی خود آنان است، کسی که آرزویش زوال نعمت برای دیگران باشد و به عبارتی بدخواه دیگران باشد، برای این شخص خیری نخواهد بود و همگان به چشم یک انسان بی‌ارزش به وی می‌نگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از آثار منفی در رفتار که جزو رذائل اخلاقی محسوب می‌شود و باعث بیماری روحی یا حتی جسمی می‌شود، «حسد» یا «حسادت» است. رفتاری که باعث برهم‌ریختگی ذاتی و زندگی می‌شود، حسادت لایه‌های پنهان فراوانی دارد که گاهی فرد حسود از آن غافل است. حسد در قالب‌های مختلفی همچون: گفتار، کردار، رفتار، فعل و انفعالات روحی، و گاهی در اشکالی که تشخیص آن مشکل است، بروز می‌کند و به دلیل دارا بودن آثار سوء فردی و اجتماعی، رفع و دفع آن بر شخص حسود واجب است.

عضو جامعه مبلغان کشور در ادامه بیان داشت: دومین صفتی که امام صادق(ع) بیان می‌دارند و سبب بی‌ارزشی فرد می‌شود «سخن‌چینی» است. کسانی که سخن‌چینی می‌کنند انسان‌های بی‌ارزشی هستند چرا؟ زیرا افراد سخن‌چین به نقطه‌ای می‌رسند که جامعه برایشان هیچ‌گونه ارزشی قائل نیست. هرکس حرف دیگران را برای شما بیاورد بدانید که حرف شما را هم برای دیگران خواهد برد و به نظر می‌رسد این موضوع یک بیماری است که گریبان بعضی از افراد را گرفته است.

صابری اراکی اظهار کرد: یکی از آفات زبان که در اخلاق اسلامی از رذایل اخلاقی به شمار می‌رود سخن‌چینی یا نمّامی است. سخن‌چینی غالبا به این گفته می‌شود که سخن کسی را که پشت سر دیگری گفته به وی باز گوید، مثلا بگوید فلانی درباره تو چنین و چنان گفت؟ یا نسبت به تو چنین و چنان کرد، و بدین‌سان نوع خاصی از افشاء سر و پرده‌دری و متضمن فساد یا بدگوئی و سعایت است.

وی گفت: قرآن مجید در نکوهش سخن‌چینی می‌فرماید: «وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ»؛ وای بر هر عیب جوی سخن چین. (سوره همزه،1)، در مورد دیگر می‌فرماید: «هَمّازٍ مَشّاءٍ بِنَمیمٍ»؛ از کسانی که بسیار عیب‌جو و سخن‌چین هستند پیروی مکن. (سوره قلم، ۱1) و در آیه دیگر می‌فرماید: «عُتُلٍّ بَعْدَ ذلِکَ زَنیمٍ»؛ سخن‌چین کینه‌توز و پرخور و خشن و بدنام است. (سوره قلم، ۱۳)

خطیب دربار حسینی(ع) تصریح کرد: سومین صفتی که از نگاه حضرت جعفربن‌محمد(ع) سبب بی‌ارزشی افراد می‌شود، سبک‌سری و بی‌فکری است یعنی کسانی که سبک‌سر هستند و امورشان را با بی‌فکری انجام می‌دهند. متأسفانه در جامعه با افرادی روبرو می‌شویم که کارهایی را انجام می‌دهند که بعضا بچه‌ها قادر به تشخیص بدی و سبکی آن کار هستند ولی آن فرد متوجه نیست، خب این افراد در جامعه بی‌ارزش خواهند بود که البته این بی‌فکری مصادیق گسترده و متنوعی دارد، مثلا کسانی که بی‌فکر ازدواج می‌کنند، بی‌فکر تحصیل می‌کنند و وارد دانشگاه و رشته‌ای می‌شوند، بی‌فکر صحبت می‌کنند و ارتباط برقرار می‌کنند و موارد فراوان دیگری که می‌توان بیان نمود.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی صفات رذیله استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۶۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: باید روی معلمان و مدیران که دست‌اندرکاران اصلی تربیت دانش‌آموزان هستند سرمایه‌گذاری شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام محمد حسین پورثانی معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش به همراه مدیرکل آموزش و پرورش قم و جمعی از مدیران با حضور در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با آیت‌الله رجبی دیدار و گفت و گو کردند.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این دیدار اظهار داشت: هر نظام تعلیم و تربیت مبتنی بر در نظر گرفتن وضع موجود و مطلوب و حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب است.

وی افزود: محور تعلیم و تربیت انسان است و قرآن کریم در مورد وضع موجود انسان می‌فرماید: انسان در بهترین وضعیت خلق شده و کرامت و فطرت الهی دارد، انسان دارای بعد جسمی و روحی است و بین این دو تأثیر و تأثر وجود دارد، همچنین دارای ابعاد فردی و اجتماعی است که در نظام تعلیم و تربیت باید به آن توجه شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در بینش دینی وضع مطلوب آن است که هر چه بیشتر انسان خداگونه شوند و تخلق به اخلاق‌الله داشته باشد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی بیان کرد: فرآیند حرکت به سمت مطلوب، عمل آگاهانه و اختیاری انسان است، در تربیت دینی، جز با عمل آگاهانه اختیاری نمی‌توان مسیر قرب الهی را طی کرد، در نظام تعلیم و تربیت باید این سه مولفه متناسب با ویژگی‌های هر سطح از نظام آموزشی به متربیان منتقل شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: انسان نه لوح سفید و بی‌نقش و نگار است و نه ذاتاً شر و یا گنهکار، بلکه مستعد حرکت به سوی خدا و خداآشنا، خداگرا و خداجو است. البته باید این استعداد شکوفا شود.

وی اظهار داشت: در سازوکاری که انسان را از وضع موجود به وضع مطلوب سوق می‌دهد، سه عامل موثر است، نخست «معرفت» است، اگر معرفت‌هایی که به متربی می دهیم دقیق و منطبق با واقعیت باشد مسیر درست انتخاب می‌شود، به هر میزان این معرفت‌ ناقص و یا کاذب باشد به همان میزان مسیر درست پیموده نخواهد شد.

آیت‌الله رجبی افزود: عامل موثر بعدی «محبت» است؛ محبت خدا و اولیای الهی اگر شکوفا شود، این مسیر آسانتر و با ضمانت پیموده می‌شود. در مناجات شعبانیه عرض می‌کنیم خدایا من توان جدایی از معصیت ندارم مگر آنگاه که محتب تو در من شکوفا شود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: سومین عامل موثر، عوامل «طبیعی و اجتماعی» است، انسان موجودی اجتماعی است و بعد طبیعی دارد که اثرگذار است، لذا اگر این عوامل را درست تنظیم کنیم می‌توانیم نظام تعلیم و تربیت اسلامی را سامان دهیم.

آیت الله رجبی بیان کرد: دانش‌آموزان بهترین دوران شکل‌گیری شخصیت خود را در مدارس می‌گذرانند؛ این دوران هم زمان زیادی است و هم دوران مهمی است و ما در برابر آنها وظیفه داریم.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نکته مهم دیگر این است همواره «نیروی انسانی» حرف اول را می‌زند. اگر همه زمینه‌ها مناسب و فراهم باشد، ولی نیروی انسانی مناسب نباشد، اهداف محقق نمی شود، از این‌رو باید روی معلمان و مدیران که دست‌اندرکاران اصلی تربیت دانش‌آموزان هستند سرمایه‌گذاری شود؛ اگر معلم به رشد کافی و انگیزه درونی دست یابد، منتظر دستورالعمل نمی‌ماند و با عبور از همه موانع وظیفه خود را انجام خواهد داد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: در عرصه اجتماعی، نظام تعلیم و تربیت باید دانش‌آموز را بر اساس منطق و استدلال و مبانی دینی به این نقطه برساند که این نظام اسلامی، برترین نظام حکمرانی است.

وی در پایان بر دو توصیه همیشگی علامه مصباح (ره) مبنی بر توسل به اهل بیت(ع) و اخلاص در انجام کارها تأکید کرد و گفت: سعی کنید هر چه می‌توانید مخلصانه و برای رضای خدا کار را انجام دهید چرا که هر جا برای خدا کاری شد ضرر نکردیم و در آغاز هر کار توسلی هر چند در حد یک سلام با توجه به حضرت بقیه‌الله ارواحنا فداه داشته باشید.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش گزارشی از فعالیت‌های صورت‌گرفته در این معاونت ارائه داد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • عروس امام خمینی درگذشت
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • (ویدئو) جنجال تمرین مختلط ورزش رزمی در لواسان
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • ویژگی‌های افراد پر انرژی
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • صعود شبانه تیم کوهنوردی فاتحین به بلندترین قله دشتستان
  • پلیس: «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود/ در هیچ حالتی به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعاتِ هنجاری و ارزشی نیستیم
  • پلیس به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات ارزشی نیست