Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@15:50:02 GMT

ارتباط محاصره اقتصادی ایران با آزادسازی ادلب

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۶۲۰۶

ارتباط محاصره اقتصادی ایران با آزادسازی ادلب

به‌گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛  روزنامه البناء لبنان در گزارش به قلم دکتر وفیق ابراهیم تحلیلگر مسایل راهبردی منطقه به بررسی تحولات سوریه بویژه جنگ ادلب و پیامدهای آن بر موازنه‌های قدرت و معادله‌های راهبردی منطقه اشاره کرده و می‌نویسد:

عجیب نیست که آمریکایی‌ها امروزه روند حمایت از گروه‌های تروریستی متعدد در سوریه را با نظارت مستقیم نظامی ترکیه دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها معتقدند که ترکیه به جای اسرائیلی‌ها و اردنی‌ها می تواند نقش مهمی در شمال سوریه و منطقه عفرین و شمال غربی این کشور و برخی حومه‌های حماة و حلب داشته باشد. آنها معتقدند با سرمایه‌گذاری در این مناطق می‌توانند مدتزمان بحران سوریه را طولانی‌تر کرده و با بهره‌برداری از آرمان‌گرایی‌های ترکیه در این منطقه، مانع از راه حل سیاسی یا نظامی در این کشور شوند.

موانع موجود در این زمینه برخی تناقض‌های موجود بین پروژه‌های آمریکایی و ترکیه‌ای در منطقه عربی است. از جمله این تناقض‌ها می‌توان به اخوان المسلمین اشاره کرد که آمریکایی‌ها رویکرد براندازی آن را در پیش گرفتند. اما این جریان در مصر و تونس، متحدان ترکیه هستند. آمریکایی‌ها همچنین به دنبال کاهش نقش این گروه در لیبی، یمن، سودان، جزیرة العرب و حتی لبنان هستند. یکی دیگر از این تناقض‌ها را می‌توان در کودتای نظامی دانست که رجب طیب اردوغان موفق به نجات از آن شد و بسیاری از کارشناسان این کودتا را تلاشی از سوی آمریکا قلمداد کردند.

در طرف مقابل، ترکیه از درگیری های بین مسکو و واشنگتن برای ایجاد مناسبات عمیق با مسکو استفاده کرد تا شاید بتواند از این مناسبات برای ترسیم موازنه‌های نظامی جنگ و رسیدن به راه حل سیاسی به نفع خود استفاده کند.

ترکیه به خوبی توانست این نقش را ایفا کند، علاوه بر اینکه به حمایت از گروه‌های تروریستی جبهه النصره و جریانهای اخوانی و القاعده و گروه‌های پاکستانی و چینی و سایر عناصر تندرو از گروه‌های مختلف ادامه داد. ترکیه موفق شد تمامی این گروه‌های تروریستی را به اتاق عملیات نظامی «موک» مرتبط سازد و آنها را بر اساس رویکردهای سیاسی خود مدیریت کند. البته گروه‌های تروریستی با وجود حمایت‌های ترکیه نتوانستند توفیق چندانی در موازنه‌های نظامی سوریه داشته باشند،

با وجود اشغالگری ترکیه در بیش از یک هزار کیلومتر مربع از اراضی سوریه شامل حومه حلب و حماه و ادلب و عفرین و نوار مرزی این کشور با ترکیه، روسیه خواست در کنفرانس آستانه و مذاکرات سوچی فرصت مهمی را به آنکارا بدهد تا آنها وعده‌های خود در خصوص پایان دادن به موجودیت جبهه النصره در منطقه ادلب را به اجرا بگذارند.

اما آنکارا تعهدات خود را نقض کرد و منتظر ایجاد انفجار در مناسبات میان آمریکایی‌ها و روسیه شد تا شاید به این ترتیب نیاز دو طرف به خدمات ترکیه افزایش پیدا کند.این فریبکاری باعث شد دولت سوریه اصرار بیشتری برای آغاز آزادسازی مناطق حومه حماه و حلب و ادلب را در دستور کار خود قرار دهند.

روس‌ها نیز به این نتیجه رسیدند که کارشکنی‌های ترکیه بخشی از فریبکاری‌های آمریکا ضد مقامات آنکارا است و واشنگتن تلاش دارد آنکارا را به ضرورت استمرار موجودیت خود در اراضی سوریه قانع کند.

علاوه بر اینکه آمریکا به همراه کشورهای حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی تلاش دارند رویکردهای تروریستی را در سوریه تشویق کرده و حمایت‌های لجستیکی نظامی برای آنها ارسال کنند. همزمان با این اقدامات ترکیه نیز خودروهای مختلف و انواع تسلیحات را برای گروه‌های تروریستی ارسال کرده است.اردوغان تمایلات غرب در مورد شهر ادلب را تنها وسیله برای احیای بلندپروازی های خود در قبال اراضی سوریه می‌دانست.

در طرف مقابل آمریکایی‌ها از تلاش‌های خود برای جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه به سمت ادلب، ۳ هدف خاص را دنبال می‌کردند:

اول: به تعویق انداختن راه حل بحران سوریه تا اطلاع ثانوی: چرا که آمریکا اهرم تاثیر گذاری در میان مخالفان سوریه در اختیار نداشت که بتواند از این اهرم در روند سیاسی حل بحران استفاده کند.

دلیل این مدعا آن است که تمامی شخصیت های مخالف دولت که تریبون‌های منطقه‌ای را در اختیار داشتند، بعد از فروپاشی گروه‌های تروریستی در غرب سوریه مخفی شده بودند و تنها عناصر وابسته به اخوان المسلمین و جبهه النصره و القاعده باقی ماندند که آنها نیز وابسته به ترکیه بودند. البته ترکیه نیز نتوانست از این گروه‌ها در راستای منافع خود استفاده کند.

آمریکایی‌ها همچنین در شرق فرات تلاش کردند تحت پوشش نیروهای کرد موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه، اشغالگری این مناطق را ادامه داده و از این منطقه به عنوان خاستگاهی برای استمرار نقش خود در جنوب استفاده کنند.

دوم: انفجار در مناسبات روسیه و ترکیه: آمریکا به خوبی می داند که ترکیه با رد عقب‌نشینی از ادلب می‌تواند مناسبات خوب میان آنکارا و روسیه بهم بزند و مذاکرات را به بن بست بکشاند. به همین علت کاخ سفید مهلتی ۲ ماهه به ترکیه داد تا معامله تسلیحاتی سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه را لغو کنند. آمریکایی ها همچنین امیدوارند که بتوانند خط لوله گاز روسیه به ترکیه و اروپا را نیز به تعطیلی بکشاند.

سوم: نکته سوم که مهمترین نکته به شمار می‌رود، در خصوص بررسی عمیق آمریکا از راهکارها و ابزارهایی است که جلوی افول نقش آمریکا در منطقه خاورمیانه را بگیرد: این موضوع نیازمند توقف گسترش روز افزون نقش و موقعیت روسیه در مرزهای عراق است.

آمریکایی‌ها می‌خواهند روسیه را در شمال سوریه و مناطق دیگر درگیر کنند و مانع از بازگشت آنها به فضاهای تحت سلطه اتحاد جماهیر شوروی سابق در عراق، یمن، لیبی و سودان شوند. به همین علت است که آمریکایی‌ها بین روند جنگ ادلب و ادامه یکه تازی و نفوذ خود در دنیا ارتباط ایجاد کرده‌اند.

تلاش‌های آمریکا برای محاصره اقتصادی ایران نیز وسیله ای برای رسیدن به همین هدف است.آنها تلاش دارند مانع از آسیب پذیری یکه تازه آمریکا در منطقه شوند. این در حالی است که ایران تلاش می‌کند جلوی رفتارهای دیوانه‌وار آمریکا در منطقه بایستد و نظام چند قطبی را در منطقه و جهان بنیانگذاری کند.

با این وجود سوریه عزم خود را برای آزاد سازی ادلب و سایر مناطق اشغالی سوریه با همکاری روسیه و ایران جزم کرده‌اند. این کشور تلاش دارد اقدامات دیوانه‌وار آمریکا را در میادین مختلف مبارزاتی مهار کند و کنترل تمامی بخش‌های کشور را به دولت بازگرداند

منبع:مشرق نیوز

 

انتهای پیام/ 

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

به گزارش جماران، سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

 

 

بر اساس این گزارش، «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی فیمابین هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

دیگر خبرها

  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • هواپیما‌های ائتلاف آمریکایی ۱۴ بار در روز حریم هوایی سوریه را نقض کردند
  • آمریکا همچنان نفت و گندم سوریه را غارت می‌کند
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات