Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@05:13:18 GMT

گداز آتش در عروس زاگرس/ شعله هایی که هر سال بیشتر می شود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۶۸۲۹

گداز آتش در عروس زاگرس/ شعله هایی که هر سال بیشتر می شود

خبرگزاری مهر -گروه استان ها: ایلام که دلیل وجود زیبایی های طبیعی از جمله ۶۴۰ هزار هکتار جنگل به عروس زاگرس در کشور شهرت دارد، چندین سال است با مشکل بزرگ آتش سوزی مواجه است.

آتش سوزی های گسترده طی هفته های گذشته به خصوص در مراتع و مزارع کشاورزی استان ایلام باعث شده بسیاری از محصولات زمین های کشاورزی مردم در مناطق مختلف استان به دلیل آتش سوزی خسارت های فراوانی ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی نیست که آتش سوزی در مزارع کشاورزی استان گزارش نشود، البته بی احتیاطی بعضی از کشاورزان در آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی هم باعث آتش سوزی های گسترده می شود، همین آتش سوزی به مراتع و جنگل های استان نیز سرایت می کند.

هفته های گذشته تقریباً در همه شهرستان‌های استان آتش سوزی گزارش شد و حتی در شهرستان دره شهر یک نفر در حین خاموش کردن آتش جان خود را از دست داد.

طبق اعلام انتظامی استان ایلام طی سال جاری بر اساس گزارش‌های ارسال به دستگاه انتظامی تاکنون ۶۰۰ هکتار از جنگل‌ها، مراتع و اراضی کشاورزی استان ایلام طعمه حریق شده است.

تاکنون به دلیل آتش سوزی بقایای محصولات کشاورزی و مراتع استان چند نفر نیز دستگیر شده است.

آتش زدن بقایای گیاهی سبب آلودگی محیط زیست می شود و براساس ماده ۶۸۸ قانون تعزیرات، آلودگی محیط زیست جرم بوده و تا یک سال حبس برای آن دیده شده است.

طبق اعلام دادگستری‌های شهرستان‌های استان، درباره برخورد قانونی با افرادی که این کار را انجام می‌دهند اطلاع رسانی شده و به همین علت از امسال برای کسانی که این افراد پرونده قضایی تشکیل می شود.

خسارت های فراوان آتش سوزی به کشاورزان استان

یکی از کشاورزان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال بسیاری از کشاورزان استان در وقت برداشت به علت سوء مدیریت جهاد کشاورزی ایلام در تامین کمباین‌، با خسارت های فراوان به دلیل آتش سوزی های سطح مزارع روبرو شدند.

عباس غلامی عنوان کرد: امکانات مهار آتش در مناطق مختلف استان ایلام کم است، از مسئولان درخواست داریم آتش نشانی، بالگردهای آب پاش در این مواقع آماده باش باشند و نگذارند زمین‌ها و مراتع دام‌ها آتش بگیرد.

وی افزود: هر چه محصولات کشاورزی از جمله کاه و گندم و جو برای دام‌ها جمع کرده بودیم همه آنها در آتش سوخته است.

این کشاورز تصریح کرد: مراتع که با پوشش علفی مناسب می‌تواند بهترین مکان برای دامداران باشد، متاسفانه بازهم دچار آتش سوزی می‌شوند.

وی گفت: این آتش سوزی‌ها باعث خسارت به شبکه‌های آبرسانی داخل مزارع نیز شده است.

شناسایی ۹۰ نقطه بحرانی در ایلام

مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۸۷ درصد مساحت استان با دو میلیون هکتار منابع ملی شامل ۶۴۲ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۴۶ هزار هکتار مرتع نیازمند همکاری مردم در بحث آتش سوزی است.

رضا احمدی با اشاره به شناسایی ۹۰ نقطه بحرانی با ۴۵۰ هزار هکتار مستعد آتش سوزی در ایلام، افزود: منابع طبیعی استان ایلام تمهیدات لازم از جمله راه دسترسی، نصب کانکس، تانکر آب، دمنده و… در مناطق فوق بحرانی انجام داده است.

وی عنوان کرد: ۱۵ گشت ۱۰ نفری شامل نیروهای آموزش دیده و واکنش سریع در ۱۰ شهرستان استان ساماندهی شده و از محل اعتبارات ملی ۴۰ قلم تجهیزات برای اطفای حریق تهیه و به مناطق بحرانی منتقل شده‌اند.

در هیچ نقطه‌ای از استان امکان آتش سوزی طبیعی وجود ندارد

وی اظهار داشت: تمام مولفه‌های آتش سوزی در استان وجود دارد چراکه پوشش گیاهی استان نسبت به سال‌های گذشته ۴ تا ۱۰ برابر و از طرفی دمای هوا هم ۲ الی ۳ درجه افزایش یافته است.

وی بیان داشت: طبق بررسی‌های دقیق کارشناسان منابع طبیعی استان ایلام در هیچ نقطه‌ای از استان امکان آتش سوزی طبیعی وجود ندارد و تقریباً همه آتش سوزی‌ها به واسطه سهل انگاری افراد صورت می‌گیرد.

احمدی عنوان کرد: طبق بررسی‌های دقیق انجام شده ۹۵ درصد آتش سوزی مراتع و جنگل‌ها عامل انسانی دارد.

وی افزود: سه خط تلفن ۱۱۰، ۱۵۰۴ و ۱۵۴۰ به صورت رایگان آماده دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص حریق در مراتع و جنگل‌ها است.

با توجه به بارش‌های متوالی امسال و رویش گیاهان خودرو به صورت یکپارچه در تمامی دشت‌ها و کوه‌های استان ایلام، بزرگترین خطری که در دامان طبیعت در کمین است، خطر آتش سوزی است.

بنابراین ضرورت دارد کشاورزان، دامداران، طبیعت گردان و تمام کسانی که در محیط‌های طبیعی و باز برای فعالیت یا تفریح حاضر می‌شوند از روشن کردن آتش جدا خودداری و حداکثر ملاحظات ایمنی برای پیشگیری از وقوع حریق را رعایت کنند.

کد خبر 4642704

منبع: مهر

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل منابع طبیعی ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۶۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) تشریفات خاص برگزاری جشن عروسی صائبین مندایی

فرارو- در جریان برگزاری مراسم جشن عروسی یک زوج مندایی در منطقه شقلاوه واقع در اقلیم کردستان عراق آن‌ها را در مراسمی خاص در آب رودخانه تعمید دادند تا گذشته از طهارت جسم، روح و روان آن‌ها هم پاک شود.

به گزارش فرارو، این مراسم یکشنبه (۱۴ آوریل ۲۰۲۴) برگزار شد و اوس عصام و رانیا رعد حلقه‌های ازدواج خود را رد و بدل کردند.

رنگ سفید برای صائبین مندایی معانی خاصی دارد، به همین دلیل است که در تعطیلات و مراسم خود لباس سفید می‌پوشند و در مراسم غسل تعمید، اعضای جامعه مندایی خود را در آب روان غوطه ور می‌کنند تا روح و جسم را تصفیه کنند.

در مراسم ازدواج منداییان ابتدا عروس با لباس یکدست سفید از جنس کتان وارد رودخانه شده، سپس تعمیدکننده طی تشریفاتی خاص و با ریختن آب رودخانه روی سر عروس او را تعمید می‌دهد و دعایی به زبان مندایی می‌خواند. بعد از عروس نوبت به داماد می‌رسد. وی هم تعمید داده می‌شود.

در دین مندایی به داماد اجازه داده شده که اگر همسرش قادر به بارداری نباشد یا بیماری داشته باشد، به شرط رعایت عدالت، با بیش از یک زن ازدواج کند و اولین زن در مراسم مذهبی در وهله اول قرار می‌گیرد.

در مذهب مندایی طلاق جز در موارد خاص جایز نیست و مرد مندایی فقط می‌تواند با زن مندایی ازدواج کند.

همچنین قانونی بودن ازدواج مندایی جز با انجام چند مراسم و تشریفات خاص توسط تعدادی از اعضای این فرقه جایز نیست.

صائبین مندایی در شهر‌های العماره، بصره و ناصریه سکونت دارند و برخی از آن‌ها اخیراً به کرکوک و شقلاوه سکنی گزیده‌اند.

آمار‌های شورای امور صائبین مندایی در عراق نشان می‌دهد که تعداد آن‌ها تا سال ۲۰۰۳ حدود ۱۰۰۰۰۰ نفر بود، اما تنش ها، جنگ فرقه‌ای و تهدیدات گروه‌های مسلح منجر به کاهش تعداد آن‌ها به حدود ۱۵۰۰۰ نفر پس از مهاجرت اکثریت آن‌ها به سوریه، اردن، ترکیه، کشور‌های اروپایی و آمریکا شده است.

شایان ذکر است که مذهب مندایی یا صابئین مندائیان یکی از ادیان ابراهیمی است و پیروان آن معتقدند که یحیی بن زکریا نویسنده پیام آنهاست و ادعا می‌کنند که آن‌ها اولین و قدیمی‌ترین ادیان و قوانین توحیدی هستند که در عراق گسترده شده اند.

دیگر خبرها

  • گوترش: اسرائیل جهنم شعله‌ور در غزه به راه انداخته است
  • ضرورت استفاده از پسماند کشاورزی برای جلوگیری از فشار کمتر به مراتع همدان
  • مراسم ازدواج باشکوه پیرمرد ۸۶ ساله (فیلم)
  • ثبت بیش از ۵۰۰ مورد آلودگی زیست محیطی در لرستان
  • لباس عروس لاکچری بازیگر زن معروف؛ «سوگل خلیق» عروس شد؟ + عکس
  • مرگ دردناک مرد میانسال در میان شعله‌های آتش
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه
  • (تصاویر) تشریفات خاص برگزاری جشن عروسی صائبین مندایی
  • پیش بینی برداشت ۲۳۰ هزار تن گندم از مزارع دهلران
  • (تصاویر) ساختمان تاریخی بورس دانمارک تسلیم شعله‌های آتش شد