Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از حسن اکینجی مشاور امور آموزشی سفارت ترکیه در ایران گزارش داد که دریا اروس، سفیر ترکیه در ایران با محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران ملاقات و به صورت رسمی درخواست راه اندازی کرسی زبان و ادبیات ترکی استانبولی را در دانشگاه تهران داده است.

به گفته مشاور امور آموزشی سفارت ترکیه در تهران این درخواست در مرحله بررسی بوده و سفارت ترکیه نیز برای نیل به این هدف به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دویچه وله نیز روز دوشنبه در گزارشی به تاریخچه تدریس زبان و ادبیات فارسی در ترکیه اشاره کرده و آورده است که اولین کرسی زبان و ادبیات فارسی در دانشکده زبان، تاریخ و جغرافیای دانشگاه آنکارا ایجاد شده است. دانشکدۀ زبان دانشگاه آنکارا در سال ۱۹۳۵ تأسیس شده و کرسی زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه یکی از نخستین کرسی‌های زبان و ادبیات در این دانشکده است.

رشتۀ زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه از سال ۱۹۸۱ تا کنون به صورت پیوسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیل داشته است.

در دارالفنون استانبول که اکنون نام دانشگاه استانبول را به خود گرفته است از سال ۱۹۰۰ ادبیات فارسی در کنار ادبیات عرب یکی از دروس تدریس شده در دانشکدۀ ادبیات بوده است.

با تلاش‌های هلموت ریتر، شرق شناس مشهور آلمانی در دانشگاه استانبول رشتۀ زبان و ادبیات فارسی به همراه زبان و ادبیات عرب با نام رشتۀ "فیلولوژی عرب- فارس" ایجاد شده بود.

دانشگاه آتاتورک ارزروم نیز در سال ۱۹۶۸ رشتۀ زبان و ادبیات فارسی را ایجاد کرده و از سال ۱۹۷۴ این دانشگاه در رشتۀ مزبور دانشجو پذیرفته است.

در سال ۱۹۸۹ نیز دانشگاه سلجوق قونیه رشتۀ زبان و ادبیات فارسی را تأسیس کرده است. در سال ۱۹۹۲ دانشگاه "قریق قلعه" نیز در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی پذیرش دانشجو را آغاز کرده و این دانشگاه برای اولین بار در سطح ترکیه در رشتۀ مترجمی زبان فارسی نیز دانشجو گرفته است.

علاوه بر دانشگاه‌های فوق، کرسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌هایی چون دجله، حران، ارجیس، قراتکین، ابراهیم چچن، ییلدییم بیازیت، سلیمان دمیل، قفقاز، آرداخان و غازی عثمان پاشا به طور رسمی ایجاد شده و اساتید و مربیان زبان و ادبیات فارسی در آن دانشگاه‌ها آغاز به کار کرده‌اند ولی هنوز پذیرش دانشجو آغاز نشده است.

سازمان سنجش ترکیه علاوه بر زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی و سایر زبان‌های زنده دنیا هر ساله آزمون زبان فارسی را نیز برگزار می‌کند که مدرک قبولی این آزمون هم در دانشگاه‌ها و هم در ادارات ترکیه اعتبار دارد.

سازمان‌های غیر دولتی نیز در ترکیه زبان فارسی را آموزش می‌دهند. در آنکارا و استانبول علاوه بر مؤسسات وابسته به سفارت ایران، جمعیت‌ها و انجمن‌هایی همچون انجمن تحقیقاتی مولانا دوره‌های آموزش زبان فارسی را برگزار می‌کنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رای‌زنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه سفر به پاکستان با بیان اینکه حوزه فرهنگی در تعاملات ایران و پاکستان نقش محوری و پیشینی دارد و در پاکستان مزیت مطلق حوزه دیپلماسی، فرهنگی است، اظهار کرد: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رای‌زنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

وی افزود: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کرد که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرایی را آغاز می‌کنند.

اسماعیلی گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضاهای دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

کد خبر 747672

دیگر خبرها

  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • (تصاویر) پریناز ایزدیار همزداش را پیدا کرد؛ شباهت عجیب دو بازیگر زن ایرانی و ترکی!
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • تصاویر دوره آموزش زبان فارسی در ارتش اسرائیل!
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • چرا زبان شکسپیر محو شد، اما سعدی نه؟ | زنجیره‌های پیوستگی زبان فارسی!
  • شاعران ۱۰ کشور به جشنواره شعر رضوی ترکی می‌آیند
  • (ویدیو) خوش آمدگویی نخست وزیر پاکستان به رئیسی به زبان فارسی