Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی پورمختار در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره اجرایی شدن آیین‌نامه قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران (موسوم به از کجا آورده ای) گفت: آئین نامه‌ای که به تصویب رسید بر اساس  اجرایی شدن اصل۱۴۲ قانون اساسی است.

این عضو کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: طبق این قانون رهبری، رئیس‌جمهور، وزرا و معاونان وزراها و خانواده‌هایشان باید در ابتدا و انتهای مسئولیت، فهرست اموال‌شان را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند تا این قوه بررسی کنند که آیا دارایی‌های این افراد افزایش غیرمنطقی داشته است یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:‌ مجلس شورای اسلامی این  قانون را به بخش اعظمی از مدیران و مسئولان در هر سه قوه تسری داد.شورای نگهبان ایراداتی را مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص این آئین‌نامه گرفت. مجمع با تغییراتی آن را تصویب کرد اما اجرایی شدنش را منوط به تصویب آئین‌نامه از سوی قوه قضائیه  کرد.

نماینده مردم کبودرآهنگ با اشاره به اینکه آئین‌نامه رسیدگی به دارایی مقام‌ها و مسئولان تاکنون مسکوت مانده بود،‌ بیان کرد: پس از آمدن آقای رئیسی امیدوار هستیم که این کار سرعت بگیرد، بر همین اساس هر زمان که آئین‌نامه ابلاغ شود می‌توانیم آن را اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: مسئولان باید فهرست اموال خود را قبل و بعد از گرفتن مسئلیت ارائه دهند تا قوه قضائیه آن‌ها راستی آزمایی کند و در صورت مشاهده خلاف قانون باید اقدامات لازم اجرایی را انجام دهد.

این نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی چندی پیش هم یک طرح تک فوریتی را برای اصلاح موادی از قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را تصویب کرد که می‌تواند به نوعی کمک کنند آئین‌نامه فوق باشد.

وی در خصوص اینکه اگر مسئولی اموالش را پنهان و یا به طور ناقص اعلام کند برخورد با او بر اساس آئین‌نامه ابلاغی چه خواهد بود،‌ گفت: اگر کشف شود مسئولی اموال و دارایی‌هایش را به طور درست اعلام نکرده است، طبیعتا مجرم شناخته شده و تحت تعقیب قرار می‌گیرد.

به گفته پورمختار اگر در راستی آزمایی اموال مشخص شود مسئولی درخصوص آن‌چه که دارد دروغ گفته است، برخورد شدیدتری با وی صورت خواهد گرفت زیرا با وجود  دانستن قانون، دست به خلاف زده است.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره تاثیرات آئین‌نامه «از کجا آورده ای» گفت: قطعا اجرایی شدن چنین آئین‌نامه‌ای در افکار عمومی تاثیرات بسیاری خواهد داشت.

وی ادامه داد: نکته اول بازدارندگی این قانون است زیرا مانع می‌شود فرد با هدف این‌که مسئولیتی را برعهده بگیرد، سوءاستفاده کند. بحث بعدی شفاف‌سازی است که صورت می‌گیرد و باعث می‌شود ذهنیت منفی جامعه در مورد اموال مسئولان برطرف شود.

پورمختار خاطرنشان کرد: به دلیل تبلیغات منفی و رفتار ناشایست تعدادی از مدیران، عده‌ای به این سمت و سو کشانده شدند که مسئولان سوءاستفاده‌گر هستند. 

وی تاکید کرد: اگر قوه قضائیه نام افرادی که قبل و بعد از گرفتن‌ مسئولیت اموال‌شان به طور غیرمنطقی و نامعقول افزایش داشته است را اعلام کند، باعث می‌شود که اعتماد عمومی در سطح بالایی صورت گیرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری

به گزارش خبرنگار مهر، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کارهای نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیرهای جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آنها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی،

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفرهای خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی فرایندها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کارهای حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصدها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

کد خبر 6087352 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • ابلاغ آئین نامه اجرایی جشنواره شنای آب‌های آزاد کیش
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • توضیحات اژه‌ای درباره معاون اول قوه قضاییه
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • درخواست رییس نظام پزشکی از داروسازان
  • نامه به شورای نگهبان درباره معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال
  • توضیحات قوه قضائیه درباره یک خبر