Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@06:23:23 GMT

عربستان در گوشه رینگ یمنی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۷۹۴۲

عربستان در گوشه رینگ یمنی‌ها

روزنامه فرهیختگان در گزارشی می‌نویسد: معنای این جمله را در سال ۲۰۱۹ و در پنجمین سال جنگ یمن می‌توان با وضوح بیشتری درک کرد. با آغاز سال ۲۰۱۹ نیروهای انصارالله و ارتش یمن عملیات تهاجمی خود علیه عربستان سعودی را تشدید کرده‌اند و تأسیسات سعودی روزانه مورد حمله موشکی و پهپادی یمن قرار دارند و در عرصه میدانی نیز نیروهای نظامی یمن به کمک ساکنان سرزمین‌های یمنی تحت اشغال سعودی در حال پاکسازی و آزادسازی سه استان یمنی جازان، عسیر و نجران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه استان از سال ۱۹۳۴ تحت اشغال عربستان سعودی قرار دارند.

همزمان با تشدید عملیات تهاجمی یمن، کاربران شبکه‌های مجازی نیز در حال بازنشر تصاویر و ویدئوهایی هستند که هکران یمنی دو سال پیش در تلویزیون عربستان نمایش دادند. در تابستان سال ۱۳۹۶ نیروهای سایبری یمن شبکه «الاخباریه» عربستان سعودی را هک کردند. یمنی‌ها همچنین بعد از این اقدام، با پخش سرود «خود را تسلیم کن سعودی، تو محاصره‌ای» تصاویر جنگ را به تصاویر هک تلویزیون افزودند. بازنشر شعار «خود را تسلیم کن سعودی، تو محاصره‌ای» واکنش کاربران عرب به شکست‌های پی در پی نیروهای سعودی در میادین نبرد و انتشار تصاویری از سقوط بخش‌های وسیعی از استان نجران عربستان است.

دیروز بخش دیگری از برنامه نیروهای نظامی یمن برای پاسخ به سعودی‌ها اعلام شد. به گزارش «فارس» در این روز سرگرد «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن با اعلام جزئیات حملات پهپادی ارتش یمن به فرودگاه‌های ابها و جیزان گفت: «روزهای دردناک‌تری در انتظار رژیم سعودی است.»

به گفته سخنگوی نیروهای مسلح یمن در حمله اول، اتاق کنترل و هدایت پهپادهای عربستان سعودی هدف قرار گرفت و منهدم شد و در دومین عملیات ایستگاه سوخت‌رسانی فرودگاه بین‌المللی ابها با چند پهپاد از نوع «قاصف کی ۲» هدف قرار گرفته است. به گزارش «المسیره»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، عملیات شنبه شب پهپادهای یمن به فرودگاه‌های ابها و جیزان را «دقیق» خواند به‌گونه‌ای که این فرودگاه‌ها از کار افتاده‌اند.

استان‌های جنوبی عربستان در آستانه آزادسازی

شنبه هفته گذشته بود که شبکه «المسیره» یمن ویدئویی از حضور سرلشکر «محمدناصر العاطفی»، وزیر دفاع یمن در عمق خاک عربستان را منتشر کرد. در این ویدئو وزیر دفاع یمن به راحتی با عبور از مناطق مرزی یمن و عربستان توانست به اطراف شهر نجران مرکز استانی به همین نام در جنوب عربستان برود. او در بخشی از این ویدئو، در منطقه‌ای مشرف به شهر نجران، این شهر را با دست نشان می‌دهد و می‌گوید آنجا شهر نجران است. نکته مهم این فیلم نکاتی است که العاطفی در این دیدارها از چندین موضع نظامی نیروهای یمنی درباره راهبرد نظامی جدید یمن عنوان می‌کند. راهبردی که نشان از عزم نیروهای نظامی یمن بر انجام عملیات نظامی در داخل خاک سعودی دارد. حالا یک هفته پس از انتشار این ویدئو و اعلام راهبرد نظامی جدید یمن «محمدناصر البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در صفحه فیس‌بوک خود با اشاره به این راهبرد نوشت: «موعد جنگ بزرگ نزدیک می‌شود.»

او افزود: «این حق مردم یمن است که به دشمن در خاک و مقر خود حمله‌ور شوند و خسارت‌های مادی خود را جبران کنند.» «محمد البخیتی» سپس از قبایل یمنی خواست تا در صورت آغاز حمله، میان اموال عمومی و خصوصی تفاوت قائل شوند و باید میان آنها و «آزادگان» عربستان هماهنگی برقرار شود. او تاکید کرد: «چراکه ما نیروهای آزادیبخش هستیم، نه اشغالگر.» به نوشته پایگاه خبری روزنامه «القدس العربی» این سخنان البخیتی نشان از تغییر موازنه جنگ به نفع حوثی‌ها و تغییر موضع دفاعی آنها به موضع حمله است و پس از گذشت پنج سال اکنون عربستان سعودی در موضع دفاع از خود قرار گرفته است.

یک منبع نظامی یمنی نیز که خواستار عدم افشای نامش شد، به «القدس العربی» گفت که دلیل افزایش قدرت نظامی حوثی‌ها در این مرحله تحقیر عربستان سعودی در بحران یمن و طولانی شدن مدت جنگ است. در همین حال امارات نیز به جای تلاش برای بازگرداندن «منصور هادی» به یمن در پی منافع خویش و تسلط بر مناطق حیاتی در یمن است. این منبع همچنین گفت که حوثی‌ها از طولانی شدن زمان جنگ و محاصره استفاده کرده و قدرت نظامی خود را توسعه داده‌اند و این در حالی است که عربستان سعودی تمامی آنچه در اختیار داشته است را امتحان کرده اما تاکنون موفق نبوده و برعکس «درهای جهنم» را به روی خود باز کرده است.

تهدید رژیم صهیونیستی به حملات تهاجمی

رژیم صهیونیستی یکی از مهم‌ترین متحدان عربستان سعودی در تهاجم علیه یمن است. ارائه کمک‌های اطلاعاتی و حتی حضور جنگنده‌های این کشور در بمباران یمن بخشی از حضور مستقیم نظامی رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم یمن به‌شمار می‌آید. به همین دلیل روز یکشنبه سرهنگ ستاد «عبدالله جعفری» سخنگوی نیروی هوایی یمن در مصاحبه با پایگاه خبری «مرآه الجزیره» به‌طور تلویحی تهدید کرد در صورت ادامه داشتن محاصره یمن و تجاوز به خاک این کشور موشک‌ها و هواپیماهای یمنی به ریاض و دورتر از ریاض (در اشاره به سرزمین اشغالی فلسطین) خواهد رسید.

در همین حال پایگاه خبری الکترونیکی «دبکا» ی رژیم صهیونیستی نیز به بررسی حمله موشکی انصارالله به فرودگاه «ابها» پرداخته و نوشت: «استفاده انصارالله از موشکی پیشرفته از نوع کروز در حمله به فرودگاه ابها یک رخداد نظامی جدید محسوب می‌شود که شاید خاورمیانه آن را پیش از این تجربه نکرده بود و آینده خاورمیانه در خطر است.» این پایگاه در ادامه آورده است: «در صورتی که اجزا یا خود موشک به دست انصارالله برسد، بدون شک ما در برابر رخداد نظامی یا واقعیت نظامی جدیدی به‌ویژه با دقیق بودن موشکی که برج دیده‌بانی فرودگاه عربستانی را هدف قرار گرفته است، قرار داریم.»

افزایش تلاش‌های عربستان برای رهایی از باتلاق یمن

عربستان سعودی پس از حملات پهپادی یمن در اردیبهشت ماه به قلب تاسیسات نفتی عربستان سعودی در «الدوادمی» و «عفیف» جهت دریافت کمک از متحدانش در روزهای ۹ و ۱۰ خردادماه اقدام به برگزاری نشست‌های سه‌گانه شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی کرد. در این اجلاس‌ها عربستان به دنبال ایجاد اجماع درمیان کشورهای عربی و اسلامی در حمایت از خود بود تا بتواند از این جهت راه خروجی از جنگ یمن بیابد. حالا با توجه به شکست این تلاش‌ها در قالب اجلاس‌های مکه این کشور دست به دامان متحدان خود در غرب شده تا آنها خاندان سعودی را از باتلاق جنگ یمن بیرون بکشند. به گفته «ضیف‌الله الشامی»، وزیر اطلاع‌رسانی دولت نجات ملی یمن وساطت‌هایی بین‌المللی و در راس آن از سوی انگلیس انجام گرفته تا حمله به فرودگاه‌ها و تاسیسات عربستان و امارات متوقف شود. یمنی‌ها پیشتر شرط پایان یافتن حملات به فرودگاه‌های عربستان را پایان یافتن محاصره یمن و بمباران فرودگاه‌های این کشور عنوان کرده بودند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۷۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟

به گزارش خبرآنلاین آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان در مصاحبه اختصاصی با روزنامه عربستانی عرب نیوز درباره روابط ارمنستان و عربستان صحبت کرد. وی گفت: «ما از نظر تاریخی روابط دوستانه ای با جهان عرب داشته ایم. این روابط شامل همه کشورهای عربی می شود و بر اساس روابط دوستانه، تاریخی و سنتی بین مردم ارمنستان و جهان عرب بوده است». او ادامه داد: «نباید فراموش کرد که بسیاری از کشورهای عربی به محل اقامت پناهدگان ارمنی و بازماندگان نسل کشی ارامنه تبدیل شده اند».

میرزویان ضمن اشاره به روابط فرهنگی بین ارمنستان و کشورهای عربی گفت که در چنین فضائی اندکی عجیب بود که بین جمهوری ارمنستان و عربستان سعودی، حتی روابط دیپلماتیک وجود نداشت.

وزیر خارجه ارمنستان، همکاری دو کشور در آینده را امیدبخش توصیف و ادامه داد: «صادقانه بگویم هیچ محدودیتی برای همکاری دو کشور در زمینه های، آموزش، علوم، فناوری پیشرفته، توسعه شهری، کشاورزی، گردشگری، ارتباطات مردمی، سرمایه گذاری تجاری و زیرساخت ها وجود ندارد». میرزویان تاکید کرد که باید همکاری بسیار خوب و نزدیکی با عربستان، نه تنها در زمینه مسائل منطقه ای، بلکه در حوزه بین المللی ایجاد شود.

گفتنی است آرارات میرزویان در روز ۲۹ فروردین به عربستان سفر و در ریاض با فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار طرفین با ابراز خرسندی از توسعه روابط سیاسی بین ارمنستان و عربستان سعودی،

بر تمایل به ارتقای توسعه همکاری ها در زمینه های مورد علاقه طرفین تاکید کرده و به چشم انداز توسعه همکاری ها در زمینه های تجاری و اقتصادی، گردشگری، آموزشی، فناوری اطلاعات همچنین به ارتقای ارتباطات مردمی و روابط تجاری پرداختند.

آرارات میرزویان و فیصل بن فرحان آل سعود همچنین در مورد موضوعات همکاری در چارچوب سازمان های بین المللی در بسترهای چند جانبه از جمله در زمینه برگزاری «اکسپوی جهانی ۲۰۳۰» گفتگو کردند.


آغاز رسمی روابط دیپلماتیک عربستان و ارمنستان

عربستان سعودی برای چندین دهه از برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان به دلیل درگیری با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ خودداری کرده بود. در واقع عربستان سال‌ها به‌دلیل مناقشه قره باغ نمی‌خواست با ارمنستان روابط دیپلماتیک برقرار کند. این کشور در چارچوب همبستگی اسلامی از آذربایجان حمایت و سال‌ها از مواضع باکو در کنفرانس همکاری‌های اسلامی دفاع کرد؛ اما این سیاست از سال ۲۰۲۱ تغییر کرد. تا اینکه بالاخره یخ روابط این دو کشور در آذرماه سال ۱۴۰۲ آب شد و ایروان و ریاض روابط دیپلماتیک رسمی برقرار کردند.

به همین مناسبت وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دو کشور با هدف تقویت روابط دوجانبه و گسترش دامنه همکاری‌ها و همچنین حمایت از امنیت و صلح بین المللی روابط دیپلماتیک برقرار کردند». در این بیانیه آمده بود که پروتکل برقراری روابط در ابوظبی توسط کارن گریگوریان سفیر ارمنستان در امارات و سلطان بن عبدالله العنقری سفیر عربستان در امارات متحده عربی امضا شد.

بعد از این بیانیه آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان به عربستان سعودی سفر کرد که این اولین سفر عالی رتبه دو کشور پس از برقراری روابط دیپلماتیک در نوامبر ۲۰۲۳ بود.

چرائی اهمیت ارمنستان برای عربستان

عربستان سعودی در سال های اخیر تلاش کرده است تا نقش پررنگ تری در منطقه داشته باشد. یکی از مناقشاتی که توجه عربستان را به خود معطوف کرده و این کشور تلاش دارد در آن به ایفای نقش بپردازد اختلاف آذربایجان وارمنستان است. ریاض سعی دارد تا در مناقشه بین ایروان و باکو میانجیگری کند و به این واسطه به کشوری تاثیر گذار در مناسبات منطقه ای تبدیل شود. علاوه بر این عربستان در توسعه روابط خود با ایروان به جنبه اقتصادی این تعاملات تاکید فراوانی دارد و ارمنستان را کشوری مناسب برای توسعه سرمایه گذاری های خود میبیند.

همچنین عربستان سعودی که به دلیل رقابت های سیاسی، از قدرت ترکیه و ایران در منطقه هراسان است نسبت به نقش تعیین کننده این دو کشور در مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان حساس است به همین دلیل سعی دارد تا با میانجیگری بین این دو کشور نقش آنکارا و تهران در این مسئله را کمرنگ تر کند. برای طرف ارمنستانی نیز بهبود روابط با عربستان و تقویت روابط طرفین می تواند مفید باشد و اقدامات ترکیه و آذربایجان برای منزوی کردن ارمنستان را خنثی ‌کند.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897839

دیگر خبرها

  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد
  • مدیر بندر ایلات: هر ماه میلیون‌ها دلار خسارت می‌دهیم
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟
  • افزایش تولید نفت اوپک پلاس از ماه جولای
  • بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در دفتر کارش (عکس)