Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، ایگناتیوس، این تحلیلگر واشنگتن پست در ادامه مقابله خود توضیح می دهد که چگونه بسیاری از متحدان آمریکا در آینده ای نزدیک به دنبال جایگزین کردن روسیه و چین به جای آمریکا جهت معاملات تجاری مختلفشان هستند.

جیودن راچمن ستون نویس مجله فایننشال تایمز نیز در تحلیل های خود به اشاره می کند ترامپ تبری است به تنه دنیای لیبرال، چیزی که ایالات متحده از سال 1945 به طور کامل از آن حمایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفنز تحلیل گر سیاسی دیگر است که بنابر عقیده او آمریکا سیاست منزوی کردن دولت های مختلف را نه به دلیل ایجاد نظم سیاسی و نظامی در جهان که به دلیل قدرت طلبی اعمال کرد.

آنچه اکنون در این برهه با آن روبرو هستیم، چیست؟ آمریکای واقعی، آمریکای رو به تحول و یا آمریکای پرتنش؟ چهره واقعی آمریکا اکنون در حال «چروک شدن» است. دونالد ترامپ نشانه ای بر زوال آمریکاست، نه دلیلی برای آن. بسیاری از نتایج تحلیل های بی شمار به این دلیل اشتباه است که ترامپ «دلیل» نابسامانی آمریکای کنونی معرفی می شود این در حالی است که هر دو عامل خارجی و داخلی چهره آمریکا را تغییر داده اند و سبب تنش در آن شده اند.

به آمریکای پرتنش می توان از زوایای متعددی نگاه کرد. نابرابری درآمدی، درآمدهای راکد، برون سپاری مشاغل تولیدی، رشد آهسته بهره وری و مشکلاتی از این دست قشر متوسط آمریکای پرتنش را با مشکلات متعددی روبرو کرده است. یکی از پرسش های اساسی این است؛ قدرت آمریکا آنچنان رو به زوال می رود که از لحاظ داشتن قدرت پایین تر از رقیبانش یعنی چین و روسیه قرار خواهد گرفت. نخستین و ساده ترین پاسخ (بدون ذکر هیچ دلیلی) به این پرسش بله است.

اکنون همه طبقات متوسط (به خصوص متوسط رو به پایین) در جامعه آمریکا فارغ از توجه به هر نوع نژاد، رنگ و ملیتی به شدت تحت فشار قرار دارند.

کاهش قدرت ایالات متحده آمریکا تحت تاثیر وقایعی است که در ابتدای امر چندان جدی به نظر نمی رسند. آیا می دانید اصطلاح «سوت سگ» چیست؟ سوت سگ در سیاست آمریکا صدای سوت مانند استفاده از زبان رمزی است که معنی آن توسط مخاطب هدف درک می‌شود و نه توسط عموم. ترامپ در این کار استاد است و از آن برای تحریک گروه های سفیدپوست علیه مهاجران و اقلیت‌های نژادی استفاده می‌کند. یک شباهت نزدیک اما نه کامل و شبیه به تبلیغات است. حالا این تاکتیک غیرانسانی به عاملی برای تغییر هویت آمریکا تبدیل شده است.

از تمام این حرف ها گذشته واقعیت زوال قدرت آمریکا قابل انکار نیست. مرکزیت اقتصاد جهان در حال تغییر است و قرن ها سلطه جهانی به مخاطره افتاده است.

همانطور که مفسر اقتصادی تایمز، مارتین ولف اشاره می‌کند، این تغییر قدرت واقعاً به طور کامل در مورد افزایش قدرت آسیا و مهم‌تر از همه چین است. اکنون تحلیل‎های متعددی در این رابطه وجود دارد که برایمان توضیح می دهد چین از کاهش نسبی قدرت آمریکا نهایت استفاده را خواهد برد.

در دهه پیشین شاهد این بودیم که سیاست های آمریکا چطور منجر به یک رکورد اقتصادی بزرگ در سال 2008 شد، آن رکورد اقتصادی نیز خود نشانه ای بر آغاز یک زوال پرهزینه بود. جنگ های دیگری که آمریکا شعله آن را خاورمیانه (عراق) و افغانستان به وجود آورد پیش از آن نیز دلیل بسیار مهمی برای زوال قدرت بودند. این جنگ یک تنه تاریخ را به جلو هلو داد و تغییرات عظیمی را رقم زد.

ایالات متحده آمریکا پس از پایان جنگ جهانی دوم قدرت نظامی و سیاسی خود را در جهان بالا برد و کم کم به ابرقدرتی بی رقیب تبدیل شد.

در تاریخ بین‌المللی مدرن، دو قدرت بین‌المللی لیبرال وجود داشته‌است.

اولین آن‌ها «بریتانیکا» بودند که از سال ۱۸۱۵ تا آغاز جنگ جهانی اول به طول انجامید. دیگری جنگ جهانی دوم است.

پس از آن این نظریه به وجود آمد که هر نظام اقتصادی به یک نظم سیاسی خاص متکی است و ماهین آن را نمی توان از سیاست درک کرد. اکنون نظم سیاسی و نظم اقتصادی آمریکا با تنش روبرو شده است و این منجر به کاهش قدرت و اعتبار جهانی شده است. پس از دو جنگ جهانی قدرت بریتانیا رو به کاهش رفت و در مقابل آمریکا قد کشید. در پایان جنگ جهانی دوم که دیگر آمریکا نمایی کامل از قدرت خود در جهان را به معرض نمایش گذاشت. از سال 1945 به بعد دولت ایالات متحده همواره سعی کرده است که در زمینه های دموکراسی و حقوق بشر مدام خود را ارتقا دهد، چیزی که اکنون بی معنی به نظر می رسد.

نکته بسیار مهم دیگر این است که آمریکا زمانی به زوال بیشتر قدرت دچار شد که «اقتصاد شناور» را فراموش کرد. ویلسون تحلیل گر اقتصادی مطرحی است که اعتقاد دارد یک اقتصاد بین‌المللی «باز» برای رفاه آمریکا حیاتی است ، اما این اقتصاد باز اکنون وجود ندارد و آمریکا قادر نیست که با قدرت های بزرگ سیاسی و اقتصادی جهان به درستی ارتباط اقتصادی برقرار کند. در واقع هزینه های بیهوده‎ای که آمریکا در سال های اخیر برای خود تراشیده است این اقتصاد شناور و باز را از بین برده است.

هژمونی آمریکا با آینده ای پرتردید در تمامی زمینه روبرو است. این هژمونی دیگر از سوی ایالات متحده آمریکا قابل کنترل نیست و واضح به نظر می رسد افسار آن در جنبه های مختلفی از دست آمریکا در رفته است. زوال آمریکا در زمینه های سیاسی و اقتصادی تا امروز واضح به نظر می رسد. سیاست های که این کشور در قبال برخی از کشورها اتخاذ کرده بر هزینه ها می افزاید و سرعت زوال را بیشتر می کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: هژمونی استکبار جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۸۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

به گزارش صدای ایران از وزارت علوم، نیکلاس مادورو در ملاقات با معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) که به ونزوئلا سفر کرده اند با ابراز خوشحالی از سفر هیات ایرانی به این کشور، روابط ایران و ونزوئلا را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و تاکید کرد: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و حفظ اصول باشد.

وی با بیان اینکه در جهانی زورگو زیست می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا قرن ۲۱ را قرن ملت‌ها می‌دانست و ما بخشی از قرن ۲۱ هستیم.

رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: قرن ۲۱ قرن ماست و هیچکس نمی‌تواند حق آزادی و استقلال و زندگی در صلح و حق پیوند معنویت و فرهنگ و دین را از ما بگیرد.

نیکلاس مادورو در ادامه این دیدار که با حضور رئیس کمیسیون ونزوئلایی همکاری با ایران، وزیر حمل و نقل ونزوئلا، وزیر امور خارجه ونزوئلا، معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در امور فرهنگی و گردشگری و وزیر ارتباطات ونزوئلا همراه بود، ضمن ابراز خوشحالی از سفر دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) به ونزوئلا، روابط دو کشور را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و افزود: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و اصول باشد.

رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به اهمیت ارتباط میان ملت‌ها با یکدیگر تاکیدکرد: دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت.

وی همچنین با اشاره به ملاقات‌های خود با رهبر معظم انقلاب، ایشان را فردی خردمند و فرزانه دانست و تصریح کرد: آیت الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از جهان و تحولات آن دارند و ما همواره از رهنمود‌های ایشان استفاده می‌کنیم.

مادورو با بیان اینکه جهان وارد تحول جدیدی شده است، گفت: حدود صدسال از نازیسم و فاشیسم می‌گذرد، اما امروز همین جریان نازیستی و فاشیستی در آمریکا و غرب وجود دارد.

وی افزود: همه مشکلات امروز جهان ناشی از همین نگاه فاشیستی و نازیستی است که در همه ارکان آن نفوذ دارد. امروزه صهیونیست‌ها آمریکا را اداره می‌کنند و قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی و حتی کنترل هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در دست آنها است.

نیکلاس مادورو همچنین گفت: صهیونیست‌ها دو قدرت اصلی نظامی و شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنندو با قدرت نظامی صلح را به خطر انداخته اند و با قدرت شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس بوک و توییتر افکار عمومی را دست کاری می‌کنند.

وی اظهارکرد: البته ما امروز وارد جهان چندقطبی شده ایم که قطب‌های مختلف قدرت مانند چین، روسیه و ایران در آن شکل گرفته اند.

رییس جمهور ونزوئلا با اذعان به اینکه، ایران در حوزه نظامی پیشرفت‌های خوبی داشت است، افزود: ایران در حوزه شبکه‌های اجتماعی نیز باید مقتدرانه وارد شود.

مادورو تصریح کرد: ما نیز گام اول خود را توسعه علم و فناوری قرار داده ایم و تبادلات علمی با ایران را آغاز کرده ایم که امیدواریم گسترش یابد.

اکنون ایران از یک قدرت منطقه‌ای به قدرتی جهانی تبدیل شده است
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز در این نشست به تبیین جایگاه ایران در تولید علم جهانی پرداخت و گفت: توانمندی‌های ایران در حوزه‌های مختلف ناشی از رشد و قدرت علمی آن است.

آیت الله رضا رمضانی با بیان اینکه ایران در برخی از حوزه‌های علمی جزء ۱۰ کشور برتر جهان بوده و در رتبه بندی علمی جهانی رتبه ۱۶ را داراست، افزود: ایران آمادگی دارد که تجارب و دستاورد‌های علمی خود را به اشتراک بگذارد.

وی همچنین روابط ایران و ونزوئلا را عمیق و راهبردی دانست و تأکید کرد: بر اساس مبانی دینی ما «ظلم کردن» و «پذیرش ظلم» نکوهش شده است و در مقابل بر کرامت و عدالت تاکید شده است.

دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) یادآور شد: امام خمینی (ره) درس بزرگی به ملت ایران و ملل جهان داد و این درس این بود که ما می‌توانیم در برابر ظلم بایستیم و در مسیر تمدن سازی قرار گیریم.

وی با بیان اینکه، امام خمینی (ره) به چهار اصل باور و ایمان داشت؛ ایمان به پروردگار، ایمان به هدف، ایمان به مسیر و ایمان به مردم را به عنوان این چهاراصل نام برد و افزود: امام (ره) بر اساس این چهار باور و رکن ایمانی انقلاب کرد و تغییراتی را در ایران و جهان بوجود آورد و معادلات موجود جهانی را برهم زد.

رمضانی با اشاره به ظلم‌هایی که در جهان از طرف برخی از دولت‌ها صورت می‌گیرد، اذعان کرد: شرایطی که اکنون در جهان است؛ به نوعی مفهوم «بردگی مدرن» به خود گرفته و باید بساط آن را برچید. در گذشته یکصد یا هزاران نفر را به بردگی می‌گرفتند، اما امروزه ملت‌ها را به بردگی می‌گیرند از این رو باید به حقوق انسان‌ها به معنای واقعی احترام گذاشت.

وی ادامه داد: در تفکر شیعی عدالت جایگاه محوری دارد که سمبل آن امام علی (ع) است. بطوریکه متفکرانی نظیر جرج جرداق به آن توجه کرده اند.

رمضانی با بیان اینکه عقلانیت، معنویت و عدالت سه ضلع تفکر شیعی بوده که برخاسته از معارف اهل البیت (ع) هستند، گفت: مسیح (ع) نیز برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد. چه آنکه ما شیعیان نیز معتقدیم حضرت مهدی (عج) برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد و حکومت دست صالحان خواهد افتاد و مستضعفان که تحت ستم قرار گرفتند حاکم خواهند شد و ظالم و مستکبر و ستمگر حذف خواهند شد.

دبیرمجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: آماده ایم تا تجاربی که در طول این سالیان در شرایط تحریم بدست آورده ایم در اختیار کشور ونزوئلا قرار دهیم.

رئیس جمهور ونزوئلا نیز از دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) تقاضا کرد که سلام ویژه وی را به رهبر معظم انقلاب برسانند.

لزوم تعمیق روابط علمی وآکادمیک ایران و ونزوئلا
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در دیدار با معاون علمی رئیس جمهور ونزوئلا بر لزوم تعمیق روابط علمی و آکادمیک ایران و ونزوئلا تاکید کرد.

عبدالحسین کلانتری اظهارکرد: توافقات و تفاهم نامه‌های منعقد شده در حوزه علم و فناوری باید به مرحله عملیاتی برسند تا هر دو کشور از آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: تبادلات علمی و آکادمیک موجود، متناسب با عمق روابط راهبردی دو کشور نیست و باید اقدامات ویژه و مهمی در این راستا انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • انقلاب اسلامی به یک چالش برای استکبار تبدیل شده است
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است
  • هر تعریفی لزوماً «اعتراف» به قدرت ایران نیست! در بسیاری از مواقع، هدف معرفی ایران به عنوان تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی است/ با همین تعریف‌ها و تمجیدهاست که علیه ایران در عرصه بین‌المللی اجماع‌سازی میکنند؛ در زمین تمجیدهای آنها بازی نکنیم
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • قدرت‌نمایی حکیمانه
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد