Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@19:02:48 GMT

بیماری ناشناخته اما رو به فزونی!

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۸۸۲۹

بیماری ناشناخته اما رو به فزونی!

استرس، اضطراب و نگرانی از مشخصه‌های زندگی امروز و منشأ بروز بسیاری از بیماری‌ها همچون ام اس است. بیماری ام اس (مولیتپل اسکلروزیس) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی در مغز و نخاع است و گلبول‌های سفید که نقش دفاع از بدن را به عهده دارند، به دلایل نامشخصی، به اشتباه به غلاف‌های عصبی در سیستم عصب مرکزی، به عنوان یک عامل بیگانه، حمله‌ور شده و بیماری آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علامت‌های شایع این بیماری اختلال‌های بینایی شامل تاری دید، دو بینی، حرکات غیرارادی و سریع چشم و به ندرت از دست دادن کامل بینایی، سرگیجه، ضعف و کرختی اندام‌ها، اختلال در حرکات موزون، اختلال‌های حسی شامل گزگز، سوزش، بی حسی و درد است.

اصغر بیاتی، متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از بیماری‌های سیستم اعصاب مغز و نخاع، بیماری ام اس است که در آن غلاف اعصاب دچار التهاب و باعث اختلال در هدایت سریع پیام‌های عصبی می‌شود.

وی افزود: در این بیماری نواحی بسیاری از مغز و نخاع به صورت لکه‌هایی ملتهب می‌شود به همین علت این بیماری تحت عنوان اسکلروز متعدد یا به طور مخفف ام اس نامیده می‌شود.

بیاتی، ضعف حرکتی اندام‌ها، سرگیجه و لرزش، کاهش دید و دوبینی، افسردگی، اختلال در حافظه و مشکلات مثانه و روده از جمله تکرر ادرار و یبوست را از علائم شایع این بیماری دانست و گفت: در این بیماری، اندام‌های حسی و حرکتی دچار اختلال می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه علت اصلی این بیماری هنوز نامشخص است، تصریح کرد: مجموعه‌ای از عوامل ژنتیکی و محیطی در ابتلاء به این بیماری مؤثر هستند.

این متخصص مغز و اعصاب، سن شایع بروز این بیماری را سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی دانست و خاطرنشان کرد: احتمال انتقال ام اس از مادر مبتلا به فرزندان دو تا چهار درصد است.

معصومه معمارزاده دبیر انجمن بیماری‌های خاص چهارمحال و بختیاری نیز اظهار کرد: در حال حاضر تعداد بیماران ام اس شناخته شده در استان یک هزار و ۵۴۰ نفر است.

وی افزود: از لحاظ جمعیت، چهارمحال و بختیاری رتبه دوم کشوری را در زمینه ابتلاء به بیماری ام اس داراست که ۸۰ درصد از این بیماران خانم‌های زیر ۳۰ سال و مابقی آقایان هستند.

معمارزاده گفت: از یک هزار و ۵۴۰ بیمار، حدود ۷۰۰ نفر در برترین شرایط زندگی به سر می‌برند و تعداد این بیماران رو به افزایش است.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات انجمن ناشناخته بودن بیماری ام اس در میان افراد بوده که متأسفانه از سوی متولیان امر هیچ‌گونه اقدامی انجام نگرفته است، همچنین اطلاع رسانی دقیقی در خصوص این بیماری صورت نگرفته است.

دبیر انجمن بیماری‌های خاص استان تاکید کرد: داروهای بیماران ام اس مخصوصاً داروهای خارجی بسیار گران و کمیاب هستند و داروهای ایرانی که بعضاً توسط پزشک برای این افراد تجویز می‌شود در مقاطع زمانی مختلف تغییر و با تناقض قیمت خریداری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: خدماتی که به بیماران ام اس در چهارمحال و بختیاری به نسبت دیگر استان‌ها ارائه می‌شود بسیار اندک است، بنابراین لازم است متولیان امر تمهیداتی در این خصوص بیندیشند.

گزارش از: زهرا صفری دهکردی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ام اس منطقه چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۸۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه

به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد خدایی با اشاره به اینکه ارتباط الکترونیکی تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت، ارتباطی دائمی است و اطلاعات بیمارانی که تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و در دسته بیماران مشمول حمایت از صندوق بیماران خاص هستند، به‌صورت مستمر به بیمه سلامت ارسال می‌گردد، اظهار داشت: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، در دولت سیزدهم و در سازمان بیمه سلامت برای حمایت مؤثرتر از همه آحاد جامعه در برابر هزینه‌های بیماری‌های پرمخاطره و بیماری‌های مزمن تشکیل شده است. هر ساله اعتبار مشخصی در بودجه برای حمایت از این بیماران پیش‌بینی می‌شود و در اختیار این صندوق قرار می‌گیرد. بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش تأمین‌اجتماعی نیز با معرفی و ارائه اطلاعات از سوی این سازمان، علاوه بر خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی؛ مشمول حمایت‌های مورد تعهد صندوق یادشده و کاهش سهم فرانشیز پرداختی هستند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل این بیماران که بیشترین مراجعات آنان را در پی دارد مربوط به هزینه‌های داروهای مورد مصرف آنان است. تا پیش از این، بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی، بعد از تهیه داروهای تجویزی باید به واحدهای خسارات متفرقه مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی در استان خود مراجعه می‌کردند تا مابه‌التفاوت سهم مورد تعهد این صندوق در مورد داروهای مشمول را دریافت کنند. با جلسات و نشست‌های متعددی که میان تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت برگزار شد در حال حاضر، ارتباط برخط داروخانه‌ها با سازمان بیمه سلامت برقرار شده است.

به این ترتیب سهم مورد تعهد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در همان لحظه نسخه‌پیچی در داروخانه محاسبه و از فرانشیز پرداختی بیمه‌شده کسر می‌شود. درواقع دیگر نیازی به مراجعه حضوری این بیماران به واحدهای خسارات متفرقه نیست. در خصوص اتصال سایر مراکز پاراکلینیک مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه، سی‌تی‌اسکن، ام. آر. آی و … به این سامانه نیز هماهنگی‌ها و جلسات بین این دو سازمان هنوز در حال پیگیری است.

معاون خرید راهبردی اداره‌کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: بیماران خاص و صعب‌العلاج از این پس در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها برای دریافت داروهای تجویزی، چنانچه داروی تجویزی برای آنان از داروهای مشمول حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج باشد، به‌صورت برخط و خودکار از حمایت این صندوق در زمینه فرانشیز دارو بهره‌مند خواهند شد و نیازی به اقدام خاصی از سوی این بیماران نیست.

وی همچنین گفت: در مورد بیماران مبتلا به بیماری‌های پرمخاطره مانند هموفیلی، تالاسمی، ام. اس، سرطان، اوتیسم و بیماری‌های ژنتیک و برخی دیگر از بیماری‌ها، بهره‌مندی از حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، منوط به تشکیل پرونده در مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها است. در مورد بیماری‌های مزمن دیابت و فشار خون نیز امکان نشان‌دار شدن بیماران به عنوان بیمار مشمول این حمایت‌ها، توسط پزشکان متخصص و در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است.

خدایی در مورد هزینه‌های بستری بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها ملزم شده‌اند مقررات مربوط به حمایت‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت کنند. به این ترتیب در بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌های پایه، سهم این صندوق از هزینه‌های درمان بیمار به‌صورت برخط و خودکار محاسبه می‌شود. در بیمارستان‌های خصوصی غیر طرف قرارداد بیمه‌های پایه نیز این بیماران می‌توانند بعد از ترخیص و با ارائه اسناد و مدارک هزینه‌های بیمارستانی به واحدهای خسارات متفرقه، سهم صندوق یادشده را دریافت کنند.

گفتنی است طبق بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ حمایت‌های ویژه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته شده و صندوق ویژه‌ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شده است. موضوع فعالیت این صندوق، فراهم‌آوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت‌محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات باز توانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل و نظایر آن است فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.

کد خبر 6087271

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • اولین عکس از ترانه علیدوستی در بیمارستان به خاطر بیماری ناشناخته و لاعلاج
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند