Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه «واشنگتن‌پست» امروز (دوشنبه) در یادداشتی به بررسی جنجال‌آفرینی‌های اخیر « دونالد ترامپ » رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر مقامات کاخ سفید علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخته و نوشت با تمام سر و صدایی که ترامپ علیه ایران به راه انداخته اما کسی به آنها توجه نمی‌کند.

اخبار سیاسی- در ابتدای این یادداشت ضمن اشاره به اتهام‌زنی بی‌سند و مدرک اخیر ترامپ علیه ایران درباره دست داشتن در حادثه دو نفتکش در دریای عمان، آمده است: «بر خلاف تصور و قیل‌وقال دولت ترامپ ، واکنش بین‌المللی به این تحولات ( به جز تعداد کمی از کشورها شامل انگلیس و عربستان سعودی) تقریبا سکوت بود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد) بود که منابع محلی از وقوع دو انفجار مهیب در دو نفتکش به نام‌های «فرانت آلتر» متعلق به نروژ و «کوکوکا کوریجس» متعلق به ژاپن در دریای عمان خبر دادند. این دو کشتی غول‌پیکر به ترتیب از قطر و عربستان سعودی، اتانول و متانول بارگیری کرده بودند.

ساعاتی پس از حادثه دریای عمان ، مقامات آمریکایی از جمله ترامپ و « مایک پامپئو » وزیر خارجه این کشور، بدون ارائه هیچ‌گونه سند و مدرکی و صرفا با استناد به فیلمی مشکوک و مبهم ایران را صریحا به دست داشتن در این حادثه و حمله به دو نفتکش متهم کردند.

واشنگتن‌پست با یادآوری سفر « حسن روحانی » رئیس‌جمهور ایران به چند نشست مهم و بزرگ آسیایی و استقبال و حمایت گرم سران کشورهای بزرگ مانند «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «شی جینگ‌پین» رئیس‌جمهور چین از او، می‌نویسد: «از متحدان مهم واشنگتن فقط محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی صریحا اظهارات ترامپ و پامپئو را تکرار کرده و از جامعه بین‌المللی خواست علیه ایران اقدام قاطع انجام دهد. اما حتی بن‌سلمان نیز (که به رفتارهای بی‌محابا شهره است) تاکید کرد که مملکت (ریاض) خواستار وقوع هیچ جنگی در منطقه نیست».

این روزنامه ضمن تاکید بر اینکه متحدان آمریکا به اصرارهای دولت ترامپ بر فریب‌کاری ایرانی‌ها با عینک «احتیاط و حتی بدبینی» می‌نگرند، ادامه می‌دهد: «مالک ژاپنی یکی از نفتکش‌های مورد حمله با استناد به گزارش خدمه خود می‌گوید که این شناور توسط اشیاء پرنده هدف قرار داده شد نه مین دریایی که دولت ترامپ مدعی آن است. یک منبع نزدیک به نخست‌وزیری ژاپن نیز ... به خبرگزاری کیودو گفت چیزی که آمریکایی‌ها به عنوان مدرک ارائه می‌کنند نمی‌تواند اثبات قطعی اتهام علیه ایران باشد».


یکی از نفتکش‌های آسیب‌دیده در دریای عمان

واشنگتن‌پست با بیان اینکه الگوی رفتاری دولت ترامپ در دو سال اخیر، دلایل کافی برای تشکیک در سیاست‌های کاخ سفید را ارائه می‌دهد، نوشت: «کاخ سفید پیشتر علنا ارزیابی‌های جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ یا جنایت سعودی‌ها در قتل جمال خاشقچیِ خبرنگار را رد کرده یا به آن بی‌اعتنایی کردند».

در ادامه این یادداشت ضمن اشاره به «۱۱ هزار دروغِ مستند» که ترامپ از زمان روی کار آمدن در آمریکا به زبان آورده، آمده است: «بعد از دو سال و نیم حضور در ریاست‌جمهوری، ترامپ به قدری اظهارات دروغ یا فریبکارانه درباره خودش، دشمنانش، سیاست‌هایش، خانواده‌اش، اموالش و تعاملاتش با زیردستان خود بیان کرده که حتی مدیر روابط عمومی پیشین (ترامپ) نیز او را یک دروغگو خطاب کرده و بسیاری از آمریکایی‌ها نیز از مدت‌ها قبل مطمئن شده بودند که او قابل اعتماد نیست».

واشنگتن با تاکید بر اینکه این بی‌اعتمادی نسبت به ترامپ در جمع متحدان آمریکا نیز دیده می‌شود، توضیح داد: «مقامات اروپایی در جلسات خصوصی خود، تنش‌های کنونی را نتیجه مستقیم تحریم‌های بیشتر ایالات متحده بر ایران پس از خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای عنوان می‌کنند».

این روزنامه با بیان اینکه کارشناسان و تحلیلگران باور چندانی به ادعای دولت ترامپ مبنی بر نتیجه‌بخش بودن کارزار فشار حداکثری علیه ایران و مجبور شدن تهران به تغییر رفتار و امتیازدهی بیشتر ندارند، ادامه می‌دهد: «ایران معتقد است که آمدن به پای میز مذاکره، به کارزار فشار حداکثری اعتبار داده و حتی فشارهای بیشتر را درپی خواهد داشت. بی‌ثباتی وضعیت کنونی و خطر روزافزون درگیری که هیچکسی خواستار آن نیست، دقیقا چیزی است که اروپایی‌ها از آن هراس داشتند».

واشنگتن در پایان توضیح می‌دهد: «اکنون، اروپایی‌ها مردد هستند تا در تقابل ساختگی توسط کاخ سفید شریک شوند، (تقابلی) که پیشتر می‌گفتند به‌طور کامل قابل اجتناب است».

این روزنامه روز گذشته نیز با بیان اینکه مخالفت‌های شدید رئیس‌جمهور آمریکا با ایران، واشنگتن را به سمت تقابل نظامی سوق می‌دهد، نوشته بود  اتهام‌زنی اخیر ترامپ به ایران نیز نشانه محدودیت تاثیر کارزار فشار حداکثری علیه این کشور است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دونالد ترامپ کاخ سفید دولت ترامپ دریای عمان مایک پامپئو حسن روحانی آمریکا ایران ایران و آمریکا حسن روحانی واشنگتن دریای عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۹۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا

کارشناس مسائل آمریکا، می‌گوید که رقابت مجدد جو بایدن و دونالد ترامپ موضوعی است که از ماه‌ها قبل نیز پیش‌بینی می‌شد.

به گزارش مشرق، انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا یکی از رویدادهای سیاسی مورد توجه در سال ۱۴۰۳ به حساب می‌آید.

جو بایدن، مسن‌ترین رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ این کشور است و لغزش‌ها و اشتباهات مکرر او در انظار عمومی هدف انتقادهای دونالد ترامپ جمهوری‌خواه قرار گرفته است.

با این حال، حتی در میان دموکرات‌ها تعدادی از سیاست‌مداران برجسته بارها از بایدن خواسته‌اند که از شرکت در مبارزه‌های انتخاباتی خودداری کند.

در صورت انتخاب مجدد بایدن، او در پایان دومین دوره ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۲۹ میلادی ۸۶ ساله خواهد شد.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) برگزار شود.

ترامپ در نوامبر ۲۰۲۲ ورود خود را به مبارزه برای ریاست‌جمهوری اعلام کرد. بایدن همچنین در ماه آوریل رسماً اعلام کرد که برای دومین بار نامزد می‌شود تا "کاری را که شروع کرده به پایان برساند". او همچنین یک وب‌سایت تبلیغاتی راه‌اندازی کرد. اگر او موفق به انتخاب مجدد شود، در آغاز دومین دوره ریاست جمهوری خود ۸۲ ساله خواهد شد.

هانتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به رسوایی‌های مواد مخدر و فساد معروف است. در سپتامبر ۲۰۲۰، ران جانسون و چاک گراسلی، سناتورهای جمهوری خواه گزارشی منتشر کردند که در آن گفته شد پسر جو بایدن هانتر، نامزد ریاست‌جمهوری وقت آمریکا و شریک او میلیون‌ها دلار از اتباع خارجی با گذشته مشکوک دریافت کرده‌اند.

اکنون دونالد ترامپ و جو بایدن به‌طور رسمی به‌عنوان نامزدهای قطعی حزب‌های جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا انتخاب شده‌اند.

این دو نفر در رقابت‌های «سه‌شنبه بزرگ» در در اواسط اسفند برگزار شده بود، پیروزی‌های مهمی را به دست آوردند.

آن‌ها همچنین در ۲۲ اسفند گذشته توانستند به حدنصاب مورد نیاز نمایندگان الکترال برای قطعی کردن نامزدی خود دست پیدا کنند.

رقابت مجدد بایدن و ترامپ قابل پیش‌بینی بود

حمیدرضا غلام‌زاده، کارشناس مسائل آمریکا درباره رقابت مجدد بایدن و ترامپ، می‌گوید: رقابت مجدد جو بایدن و دونالد ترامپ همان چیزی است که از ماه‌ها قبل نیز پیش‌بینی می‌شد. همچنین نتیجه سه‌شنبه بزرگ آمریکا همان چیزی بود که انتظار می‌رفت.

وی درباره پیش‌بینی‌ها از نتیجه انتخابات ماه نوامبر، گفت: تا این لحظه می‌توان متصور بود که اگر انتخابات امروز برگزار شود، دونالد تراپ پیروز خواهد بود.

سیاست ترامپ بیشتر به سمت درون‌گرایی است

غلام‌زاده درباره تفاوت سیاست‌های کلی ترامپ با سیاست‌های فعلی دولت آمریکا، گفت: جهان تجربه ریاست‌جمهوری ترامپ را دارد. سیاست او بیشتر به سمت درون‌گرایی است تا بتواند وضعیت داخلی آمریکا را تثبیت و هزینه‌های خارجی، مانند جنگ اوکراین و جنگ غزه را کاهش داده و بر دوش بازیگرهای دیگر، به‌ویژه اروپایی‌ها بیندازد.

وی اضافه کرد: در موضوع ناتو هم ترامپ سعی خواهد کرد تا هزینه‌ها را بر دوش اعضای دیگر قرار دهد و حتی ممکن است هزینه‌های آمریکا از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون را از آن‌ها دریافت کند.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها هم در قبال آمریکا تسلیم هستند، زیرا به آن برای حضور در ناتو نیاز دارند و بنابراین با خواسته‌های آن همراهی می‌کنند؛ بنابراین آمریکا به سمت پایان دادن به جنگ‌هایی مانند اوکراین و غزه پیش رفته و تمرکز را بر وضعیت اقتصادی داخلی‌اش خواهد گذاشت.

چین دغدغه مشترک جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها

غلام‌زاده درباره نگرانی اصلی در آمریکا، گفت: یک نکته وجود دارد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها درباره آن اتفاق نظر داشته و آن موضوع رقابت اقتصادی و فناوری با چین است. ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود با این دغدغه مواجه بود، این نگرانی در دوران بایدن هم وجود دارد و اگر ترامپ دوباره رئیس‌جمهور شود این موضوع را دنبال خواهد کرد. همچنین ممکن است روند تهدیدهای آمریکا علیه چین در موضوع تایوان ادامه داشته باشد.

ترامپ به دنبال ایجاد بازدارندگی

این کارشناس مسائل آمریکا درباره سیاست ترامپ نسبت به محور مقاومت منطقه، گفت: ترامپ به دنبال قوه قهریه، اما بازدارنده در مقابل معارضین است. جبهه مقاومت یکی از بخش‌هایی است که از نظر آمریکا معارضین خوانده می‌شود.

وی اضافه کرد: ترامپ سعی خواهد کرد تا با تهدید نظامی بازدارندگی ایجاد کند و نگذارد که به‌طور مثال محور مقاومت از کشورهایی مانند عراق پایگاه‌های آمریکایی در منطقه یا مواضع رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را هدف قرار دهند.

طرح دو دولتی فلسطین برگ برنده بایدن

غلام‌زاده درباره برگ برنده بایدن برای پیروزی در انتخابات نوامبر، گفت: در طرف دیگر، ابزاری که جو بایدن برای برد دارد، این است که بتواند ماجرای غزه و فلسطین را به سمت طرح دو دولتی پیش ببرد و ایده‌ای را که از زمان باراک اوباما وجود داشته، به نتیجه برساند. او می‌تواند این موضوع را به‌عنوان میراث دولت خود به افکار جهانی بفروشد.

وی اضافه کرد: این موضوع شاید به او در انتخابات کمک کند و نارضایتی که در پی سیاست‌های دولت او در قبال جنگ غزه وجود دارد را تا حدی جبران کند. اگر این اتفاق رخ دهد ممکن است بایدن بتواند به پیروزی برسد. اگر این اتفاق رخ ندهد و او شکست بخورد، ترامپ به نسخه قبلی خود باز خواهد گشت.

ترامپ قائل به سیاست دولت اوباما در منطقه نبود

غلام‌زاده، گفت: دولت اوباما یک سیاست سه‌ضلعی را دنبال می‌کرد که براساس آن توازنی بین ایران، اسرائیل و اعراب برقرار شود. ترامپ قائل به این سیاست نبود و تلاش می‌کرد که روابط اعراب و رژیم صهیونیستی را مانند آنچه در پیمان آبراهام دیده می‌شود، برقرار کند.

وی اضافه کرد: ترامپ دنبال این بود که یکی از رئوس این سیاست سه‌ضلعی را به نفع سنگین شدن ترازو به سمت رژیم صهیونیستی حذف کند.

کارشناس مسائل آمریکا در پایان گفت: اگر بایدن نتواند به سیاست دو دولتی دست پیدا کند و در نتیجه شکست خورده و ترامپ سرکار بیاید، رئیس‌جمهور سابق آمریکا سیاست قبلی خود را ادامه خواهد داد. او با این شیوه سعی خواهد کرد تا فضای منطقه را به سمت متشنج شدن پیش ببرد.

دیگر خبرها

  • بی‌اعتنایی پاکستان به هشدار واشنگتن درباره همکاری‌های تجاری تهران-اسلام‌آباد
  • موافقت آمریکا با ارسال بمب و جت‌های جنگنده به رژیم صهیونیستی
  • تصویب بسته نظامی جدید آمریکا برای اسرائیل
  • بولتون: ترامپ پس از پیروزی با ایران معامله می‌کند
  • فارن افرز: ایران و آمریکا در پایان جنگ غزه اشتراک منافع دارند/ دیپلماسی پنهان تهران و واشنگتن در جریان است/ حماس با 7 اکتبر ایران را هم غافلگیر کرد / گروه های متحد تهران در تصمیم گیری مستقل هستند
  • ترامپ؛ کسی که می‌تواند آمریکا را نابود کند
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • عاقبت کسی که برای هموطنانش از ترامپ درخواست تحریم کرد+عکس
  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند