Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نشریه گاردین در گزارشی با موضوع بحران در اقتصاد جهانی، سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا علیه ایران را تهدیدی برای اقتصاد جهانی توصیف کرد. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ نشریه  گاردین در مطلبی با عنوان "آیا شوک جدید نفتی برای اقتصاد جهانی در راه است؟ "، نوشت موضع خصمانه رئیس جمهور آمریکا علیه ایران بیش از پیش اقتصاد جهانی شکننده را تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گاردین با اشاره به افزایش قیمت نفت در پی تحولات اخیر در خلیج فارس، این جریان را تداعی کننده تجربه اواخر سال ۱۹۷۳ توصیف کرد که افزایش چشمگیر قیمت نفت به دلیل جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی، نقطه پایانی بر رونق اقتصادی جهانی پس از جنگ جهانی بود.
تحولات اخیر حاکی از آن است که در صورتی که «دونالد ترامپ» مصمم به درگیری با اقتصاد ایران باشد، اقتصاد جهانی تجربه مشابهی از سر خواهد گذراند.
گزارش در ادامه با تشبیه شرایط فعلی با سال‌های آخر دهه ۱۹۷۰ نوشت، به نظر می‌رسد اقتصاد جهانی بیش از آن که با تحولاتی مانند سال ۱۹۷۳ روبرو باشد با شوک دوم جهانی نفتی همزمان با جنگ ایران و عراق مواجه باشد.
اقتصاد جهانی در آن زمان هنوز موفق نشده بود آسیب‌های ناشی از رکود اوایل دهه هفتاد را ترمیم کند و با دشواری‌های متعدد و عمده به ویژه افزایش تورم و بیکاری روبرو بود که با ضربه دوم نفتی مواجه شد. در نتیجه تورم تشدید و رکود تقویت شد؛ رکودی که به مراتب از رکود پیشین دردناک‌تر بود.
غرب در مواجهه با اولین شوک نفتی با انجام اصلاحاتی تلاش کرد تا مدل‌های اقتصادی و اشتغالی خود را ادامه دهد، اما در مقابل شوک دوم، مجبور به تغییر کامل سیستم شد. برای نسل جدید مانیتاریست‎ها(پول‎گراها)، کنترل تورم در اولویت قرار گرفت و عمر بانک‌های مستقل سرآمد.
در زمان حاضر نیز اقتصاد جهانی که هنوز به طور کامل از پیامد‌های بحران بانکی سال ۲۰۰۸ برنخاسته، در پی تشدید مواضع خصمانه ترامپ علیه ایران با تهدید عمده‌ای مواجه است.
استفاده از ابزار تعرفه‌ای توسط کاخ سفید که همخوانی کاملی با اصول سیاسی رئیس جمهور آمریکا دارد، به رکود در تجارت جهانی و آسیب به اعتماد در عرصه کسب و کار منجر شده است. اقدامات تلافی جویانه قریب الوقوع چین و مواجهه مدل صادرات محور اروپا با چالش‌های بسیار، عواملی هستند که بر نامناسب بودن سیاست‌های دولت آمریکا علیه ایران چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ محتوایی تاکید دارند.
گاردین در بخش دیگری می‎نویسد که برخلاف ادعا‌هایی مانند وابستگی کمتر اقتصاد جهانی به نفت برخلاف دهه ۷۰ میلادی و کوتاه مدت بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و با در نظر داشتن روند سیاست خارجی و تجاری آمریکا در یک سال گذشته، باید گفت که نیمه دوم سال ۲۰۱۹ دوران دشواری برای اقتصاد جهانی خواهد بود. هرگونه راهکار برای ممانعت از کاهش رشد اقتصادی موضعی بوده و تنها بر روی کاغذ تاثیرگذار خواهد بود. در حقیقت، اقتصاد جهانی که سال هاست عملکرد بدی داشته و با بحرانی جدی دست و پنجه نرم می‌کند، با تهدیداتی جدی مواجه است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ایران آمریکا اقتصاد تهدید مواضع امریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

بلومبرگ با ابراز "بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است."، نوشت: دولت آمریکا از ترس افزایش قیمت نفت تحریم‌های جدید کنگره علیه نفت ایران را اجرا نخواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، لایحه‌ای که جو بایدن را مجبور کرده است تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را افزایش دهد در این هفته به قانون تبدیل می‌شود، اما انتظار نمی‌رود رئیس جمهور آمریکا به این زودی‌ها از قدرت‌های جدید خود استفاده کند.

این تحریم‌ها در پایان هفته گذشته از سوی مجلس نمایندگان آمریکا به‌تلافی پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی ارائه شد. این نمایندگان به‌روی کاغذ متعهد شده‌اند دامنه تحریم‌های صادرات نفت خام ایران را با گسترش آن به بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی دخیل در تجارت نفت این کشور، بیشتر کنند.

اما تحلیلگران بازار نفت عقیده دارند بایدن تمایلی به هر اقدامی که باعث افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود ندارد. برخی متخصصان می‌گویند بایدن احتمالاً ‌معافیت‌هایی برای این تحریم‌ها در نظر می‌گیرد و آنها را به‌طور قطعی اجرایی نخواهد کرد.

وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازیمذاکرات بغداد و اربیل برای ازسرگیری صادرات نفت شمال

این شرایط تا حدی مشابه وضعیتی است که دولت بایدن با روسیه و حمله این کشور به اوکراین داشت، کاخ سفید تحریم‌هایی علیه روسیه وضع و تلاش کرده است درآمد این کشور را محدود کند، اما از طرف دیگر اجازه ادامه صادرات نفت این کشور را هم داد تا عرضه جهانی مختل نشود و تورم بیش از پیش افزایش پیدا نکند. این ملاحظات در سالی لحاظ می‌شود که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پیش است. آمریکا حتی اجازه ادامه صادرات نفت ونزوئلا را با وجود تمدید تحریم‌ها علیه این کشور داده است. بسیاری عقیده دارند تاجران نفت اهمیتی به این تحریم‌های جدید نمی‌دهند چون مطمئنند دولت بایدن معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران معرفی می‌کند مثل کاری که با نفت روسیه انجام داد.

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی این قانون است ولی انتظار نمی‌رود تأثیر چندانی بر بازار نفت تا قبل از پاییز داشته باشد.

بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل از 92 دلار در هر بشکه گذشت، یعنی بالاترین رقم طی 6 ماه گذشته و این افزایش قیمت در بحبوحه تقاضای بالای جهانی و ادامه طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش صورت گرفت.

تحریم‌های جدید نقل و انتقال مالی بین مؤسسات مالی چین و ایران را جهت خرید نفت این کشور شامل خواهد شد و هدف آن تمام بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی است که در حمل‌ونقل و فرآوری نفت خام ایران مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام/43+

دیگر خبرها

  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد