Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@20:58:37 GMT

چادر شب بافی؛ میراث کهن سرپنجه زنان روستای قاسم آباد

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۰۷۰۸

شهرستان رودسر در هفته صنایع دستی بعد از ثبت ملی، ثبت جهانی شد.

سرور عباسپور کارآفرین برتر چادرشب بافی از روستای بند بن قاسم آباد رودسر در گفت و گو با ایسنا- خاطرنشان کرد: چادر شب بافی نوعی بافت پارچه‌ای رنگارنگ و زیبای محلی است که توسط زنان و دختران روستاهای شرق گیلان قاسم آباد سفلی، علیا و بندبن براساس فرهنگ و آداب و رسوم دیرینه مردم آن دیار بافته می‌شود و قدمت آن به ۲۰۰۰ سال می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این پارچه از نخ‌های پنبه‌ای، پشم و ابریشمی از سالیان گذشته تاکنون با کاربردهای گوناگون بافته شده است و همچنین چادرشب را بانوان در هنگام کار کشاورزی نیز به دور کمر می‌بندند و البته از چادرشب برای دوخت پرده، پوشش رختخواب، رومیزی و… نیز استفاده می‌شود و اسامی بیشتر طرح‌های چادرشب، الهام گرفته از طبیعت است.

عباسپور ادامه داد: این صنایع دستی می‌تواند در اقتصاد خانواده‌ها و صنعت گردشگری نقش ارزنده‌ای را در کسب درآمد و اشتغال استان ایفا کند.

وی همچنین به مشکلات این صنعت کهن گیلان پرداخت و عدم وجود بازارهای محلی، تأمین سرمایه برای توسعه این صنایع دستی، انتظار هنرمندان برای بیمه شدن عنوان کرد و افزود: از مسئولین و مدیران انتظار داریم که از هنرمندان صنایع دستی حمایت کنند تا وام‌هایی با بازپرداخت کم به این هنرمندان بدهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چادر شب بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۰۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، عزت‌الله ضرغامی صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت، گفت: جا دارد از سازمان صداوسیما به‌خاطر انعکاس خوب در حوزه صنایع دستی و سنت‌های بومی مردم در سریال نون خ تشکر کنم. در نمایش دادن سبک زندگی مردم و برنامه‌های محلی و سنتی و ترویج این زندگی پاک خیلی موفق بودند. تصور من این است که اگر اینها به صورت فیلم‌های کوتاه دربیاید، در حوزه تولید شادی و روحیه برای مردم، می‌تواند خیلی موثر باشد.

بیشتر بخوانید: ضرغامی: کتیبه همدان ترمیم شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره مقایسه موزه ملی با موزه لوور گفت: از من در مورد قیمت بلیط‌ها سوال شده بود و من گفتم رقم ۳۰ هزار تومان که سالها تغییر نکرده بود، رقمی بسیار پایین و از همه دنیا ارزان‌تر است. حتی من گفتم که نمی‌خواهیم خودمان را با موزه لوور مقایسه کنیم که ۲۲ یورو و معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: خدمات خاصی در موزه لوور داده نمی‌شود و تقریبا همه موزه‌ها شبیه هم هستند و ما کارشناسان خیلی خوبی داریم.

کد خبر: 1228302 برچسب‌ها میراث فرهنگی و گردشگری

دیگر خبرها

  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران
  • ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران + فیلم
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی