Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزبه معینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: مصرف خوراکی‌های حاوی افزودنی‌ها، مواد نگهدارنده، شکر سفید، آردهای تصفیه شده، روغن‌های اشباع و دیگر ترکیبات ناسالم در افرادی که دچار استرس زیاد هستند، سبب تجمع مواد زائد و سمی در بدن می‌شوند، این در حالی است که کلیه‌ها، کبد، پوست، روده‌ها و مجاری تنفسی به عنوان اندام‌های تصفیه کننده بدن قادر به دفع کامل این مواد نیستند و باید با رعایت دوره‌های کوتاه پاکسازی به وضعیت بهتر سلامتی دست یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، تعادل وزن بدن، بهبود سلامت پوست و شفافیت صورت، تنظیم سیستم گوارشی و بهبود ناراحتی های مانند یبوست، احساس سنگینی، رفلاکس و غیره، کاهش التهابات، درد و ناارحتی های مزمن، بهبود کیفیت خواب و پیشگیری از بی خوابی، تسکین اضطراب، اندوه، تحریک پذیری، حالات عصبی و به طور کلی بهبود خلق و خو از فواید پاکسازی بدن است.

معینی اضافه کرد: دوران پاکسازی بدن در افراد مختلف با توجه به شرایط جسمی و روحی متفاوت است و می تواند از یک تا سه هفته مبتنی بر اصلاح عادات غذایی و حذف خوراکی‌های ناسالم باشد، افرادی که برای نخستین بار تصمیم به پاکسازی بدن دارند باید این برنامه را به تدریج آغاز کنند زیرا تغییر یکباره عادات غذایی موفقیت آمیز نیست و فرد را دچار دلزدگی و رها کردن اصول می کند

وی توصیه کرد: صبحانه با حذف شکر، نان های سفید و دیگر خوراکی‌های ناسالم اصلاح شود، سپس افراد شروع به کاهش مصرف خوراکی‌های چرب مانند غذاهای سرخ شده، سس و غیره و مواد غذایی سرشار از قند مانند نوشابه ها، شیرینی کنند.

این متخصص بیماری‌های داخلی ادامه داد: تغییرات غذایی برای پاکسازی بدن در دوران استرس زا اصلاً مفید نیست زیرا این شرایط نیاز به تلاش و اراده جسمی و روانی دارد.

به گفته معینی، نوشیدن آب فراوان موجب تسهیل در دفع مواد زائد و سمی از بدن شده و از طرفی بهبود جریان خون و عملکرد سیستم گوارش نیز کمک می کند و باید دریافت کالری کاهش یابد تا روند متابولیک بدن تحریک شود.

وی افزود: مصرف پروبیوتیک ها مانند ماست به عملکرد بهتر روده‌ها کمک می کند و در این دوران بسیار مفید بوده و بخارپز کردن مواد غذایی جز بهترین روش های پخت در این دوران است زیرا نیازی به استفاده از روغن نخواهد بود و نسبت به روش های با حرارت زیاد، مقدار کمتری از ریزمغذی ها به خصوص ویتامین ها از دست می روند.

معینی تصریح کرد: مصرف منظم میوه ها و سبزیجات توصیه می شود زیرا فیبرهای غذایی و آب در با تسهیل عملکرد روده‌ها به دفع مواد زائد کمک کرده و آنتی اکسیدان ها نیز می تواند آسیب های رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی های محیطی، تغذیه ناسالم و غیره را کاهش می دهد.

این پزشک تاکید کرد: مصرف نمک نیز باید به حداقل برسد زیرا در این صورت التهابات بدن بهبود می یابد و روند سوخت و ساز چربی ها تحریک می شود، از مصرف الکل باید اجتناب کرد زیرا این نوشیدنی منبع رادیکال های آزاد است که روند پیری سلول ها را تشدید کرده و همچنین به کبد که یکی از مهم ترین اندام‌های دفع مواد سمی است، آسیب می رساند.

معینی اظهار داشت: -به جای تنقلات و میان وعده های آماده، انواع میوه ها و سبزیجات توصیه می شود و در این دوران مصرف ماهی، مرغ بیولوژیک و تخم مرغ باید جایگزین گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده شود.

وی افزود: ورزش و به خصوص پیاده روی عملکرد روده‌ها را تسریع کرده و به بهود جریان خون و فعالیت غدد لنفاوی کمک می کند که در این شرایط دفع مواد زائد بهتر صورت می گیرد، همچنین فعالیت بدنی موجب دفع بعضی از ترکیبات سمی از طریق تعریق می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی

ایتنا - پژوهش‌ها نشان می‌دهد ساعات کار نامعقول ممکن است احتمال افسردگی و بیماری مزمن را افزایش دهد.
بر اساس بررسی جدیدی که در پلاس وان (PLOS One) منتشر شده است، پژوهش نشان می‌دهد که کار کردن شب دیروقت و برنامه‌های کاری نامعقول در جوانی ممکن است به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و ضعف سلامت در دوره میانسالی منجر شود.

ون جویی هان، استاد دانشگاه نیویورک و نویسنده این پژوهش، پس از سه دهه بررسی برنامه کاری و الگوی خواب ۷۰۰۰ آمریکایی، متوجه شد که فقط یک‌چهارم افراد شرکت‌کننده طی روز و در ساعات منظم کار می‌کردند.

از افراد شرکت‌کننده در پژوهش از سن ۲۲ تا ۵۰ سالگی مصاحبه گرفته شد، و سه‌چهارم جامعه نمونه پژوهش کارگران آمریکایی متولد دهه ۱۹۶۰ بودند. برخلاف کارگرانی که روزکار بودند، کارگرانی که وقتی جوان‌تر بودند شیفت کاری شب یا چرخشی داشتند در نهایت گزارش دادند با مشکل خواب دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند و بیشتر احتمال داشت در سن ۵۰ دچار بیماری و افسردگی شوند.

هان پس از دهه‌ها ساعات کاری طولانی و ذهنیت فرهنگ سخت‌کوشی، وقتی ۴۰ ساله بود پزشک به او گفت سن بیولوژیکی‌اش ۶۰ ساله است. این مسئله سبب شد تا تحقیق کند آیا ساعات کار طولانی می‌تواند اثر بلندمدت بر سلامت داشته باشد.

هان در مصاحبه‌ای روی زوم به ان‌پی‌آر (NPR) گفت: «کار دارد ما را بیمار و بیچاره می‌کند. کار قرار است به ما امکان جمع‌آوری منابع بدهد. اما برای بسیاری از افراد، کارشان به آن‌ها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. آن‌ها در واقعا به مرور زمان نزارتر و نزارتر می‌شوند.»

 

هان گفت ابراز امیدواری کرد پژوهش او «منابعی فراهم کند تا به افراد کمک کند وقتی به‌دلیل کار از لحاظ جسمی خسته و از لحاظ احساسی تحلیل رفته‌اند، زندگی شاد و سالمی داشته باشند.»

هان متذکر شد: «می‌توانیم بگوییم که آن‌ها داوطلبانه می‌خواهند ساعات طولانی کار کنند، اما در واقعیت، مسئله ساعات طولانی کار کردن داوطلبانه نیست. آن‌ها احساس می‌کنند که فرهنگ کار از آن‌ها می‌خواهد که ساعات طولانی کار کنند، وگرنه ممکن است مجازات شوند.»

یافته‌های پژوهش او نشان داد کسانی که استراحت مناسب را فدای کار کرده بودند از لحاظ آماری بیشتر احتمال داشت به افسردگی یا مشکلات سلامت دچار شوند.

او گفت: «وقتی کار به یک عامل استرس‌زای روزمره تبدیل می‌شود، پیامدهایش برای سلامت از آن نوعی است که می‌توانید انتظار داشته باشید ۳۰ سال بعد ببینید.»

این پژوهش ممکن است ارتباط شب‌کاری و شیفت‌های چرخشی با کم‌خوابی و ضعف سلامت را نشان دهد، اما نتوانسته است شواهد محکمی بیابد که یکی عامل مستقیم دیگری است. با وجود این، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا متذکر شده است که خواب ناکافی می‌تواند به افزایش احتمال بیماری‌های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و چاقی منجر شود.

دیگر خبرها

  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • (تصاویر) خواص قارچ برای سلامتی؛ فقط این قارچ‌ها خوراکی هستند!
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • محکومیت قاچاقچیان سوخت و مواد خوراکی در خوزستان
  • مرزنجوش؛ خواص، مضرات و طریقه مصرف این گیاه معطر