Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت نیرو (پاون)؛ رضا اردکانیان، وزیر نیرو در حاشیه سومین کارگروه همکاری‌های استانی ایران و روسیه  اظهار کرد: اراده سیاسی بین سازمان‌های مرکزی و دولت‌ها لازم هست، اما کافی نیست و کافی بودن آن در گرو فعال شدن بخش‌های خصوصی ۲کشور است.

وی افزود: در این فرآیند، چارچوب‌های همکاری تعریف شده است، اما یک سری پروژه‌های بزرگ صنعتی ناچارا باید توسط برخی سازمان‌های دولتی دنبال شود، ولی عمده توسعه روابط به تحرک بخش خصوصی بر می‌گردد و لازم است بخش خصوصی با رعایت استاندارد‌های موجود دنیا در این زمینه حرفه‌ای عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو ادامه داد: لازم است ما دولتی‌ها با کمتر کردن نقش خودمان در یک سیستم کاملا متمرکز، فضا را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم؛ هرچند الان هم به این گونه است، اما امیدواریم که از این پس این نگرش پررنگ‌تر شود.

بیشتر بخوانید: برق ادارات پر مصرف قطع می‌شود/ رشد ۴.۸ درصدی پیک مصرف نسبت به سال گذشته

اردکانیان اظهار کرد: با الحاق جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه اقتصادی اوراسیا، هفت کشور به عنوان منطقه آزاد مشترک عمل خواهند کرد.

وی اظهار کرد: کشور‌های ایران، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس، ارمنستان و ویتنام که تاکنون ملحق شده به محض این که این موافقتنامه در مجالس این کشور‌ها مراحل قانونی خود را طی کند، بازار‌های این کشور‌ها به عنوان منطقه آزاد عمل خواهند کرد و بین ایران و اوراسیا ۸۰۰ قلم کالا از تعرفه ترجیحی برخوردار شده و فضای مساعدی را برای اشتغال به‌ویژه در کشور ما فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: محصولات کشاورزی و سایر محصولات به راحتی می‌تواند از طریق راه آهن و مرز زمینی ارمنستان وارد این منطقه شده و این موضوع قطعاً تاثیر بسزایی در مسایل اقتصادی خواهد داشت و متقابلاً کشور‌های صادر کننده غلات در سطح دنیا از جمله روسیه و قزاقستان می‌توانند از موقعیت ایران برای صدور غلات کشور خود از مسیری کوتاه‌تر از مسیر فعلی و از طریق بنادر جنوبی ایران اقدام کنند.

وزیر نیرو با بیان اینکه قطعاً در این رابطه مناطق آزاد ایران در نواحی شمالی از اولویت بالاتری برخوردارند، افزود: گردشگری در دریای خزر، یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده است که تاثیر چشمگیری در رونق اقتصاد محلی خواهد داشت.

اردکانیان ادامه داد: تماس‌های منظمی بین مسئولان بانکی۲ کشور برقرار است و حداکثر حدود یک ماه دیگر به‌منظور حل و فصل مسائل باقیمانده، جلسه‌ای بین بانک‌های مرکزی جمهوری اسلامی ایران و روسیه برگزار خواهد شد.

وزیر نیرو در پایان با بیان اینکه در حال حاضر پروژه‌های بسیار خوبی در زمینه انرژی بین ایران و روسیه در حال اجراست، گفت: امروز بعد از ظهر وزیر انرژی روسیه به عنوان رئیس کمیسیون مشترک وارد تهران شده و با وزیر نفت ایران جلسه خواهد داشت، فردا  در اصفهان مباحث مفصل‌تر کمیسیون مشترک مطرح و دنبال خواهد شد.

انتهای پیام/

اراده سیاسی سازمان‌های مرکزی و دولت مستلزم فعال شدن بخش خصوصی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو آب و برق انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی


دکتر محمد مخبر در این جلسه با  تاکید بر اینکه نجات اقتصادی کشور با مدیریت، منابع و خلاقیت مردم امکانپذیر است تصریح کرد: اتاق بازرگانی و اتاق تعاون مهمترین تشکل های بخش خصوصی هستند که با آگاهی از وضعیت بازار و اقتصادی جامعه می توانند به حضور و مدیریت مردم در بخش اقتصادی کشور کمک شایان توجهی نمایند و دولت به دنبال آن است که با بهره گیری از توانایی های بخش خصوصی و اتاق ها در راستای تحقق شعار سال گام بردارد.

معاون اول رییس جمهور افزود: اتاق ها و همچنین سایر تشکل ها فرصتی مهم برای تحقق شعار سال هستند که از ابتدای سال جاری بصورت سازمان یافته جلساتی با بخش خصوصی برگزار شده است و در این جلسات پیشنهادات و موانع برای حضور پررنگ فعالین اقتصادی و مردم در اداره اقتصاد کشور بررسی می شود.

وی با اشاره به مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسطه دوم با کمک وزارت آموزش و پرورش افزود: طرح اتاق در این زمینه از جمله سفیران مهارت و آموزش مربیان فنی و حرفه ای در کارگاه ها و کارخانه های مرتبط با بخش خصوصی می تواند به تربیت نسلی ماهر و با امنیت شغلی کمک نماید.

دکتر مخبر اظهار داشت: در بسیاری از شهرها تناسبی بین فارغ التحصیلان و نیازهای شغلی در آن منطقه وجود ندارد و در کنار آن نیز بسیاری از فارغ التحصیلان به دلیل عدم یادگیری مهارتهای لازم در محیط های آموزشی آمادگی حضور در بازار کار را ندارند که دولت با همکاری بخش خصوصی به دنبال حل این مشکلات است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه طرح ایجاد هنرستان ها در کنار کارگاه ها و کارخانه ها اقدامی بسیار مهم برای آموزش دانش آموزان و آشنایی با محیط کار واقعی است، تصریح کرد: برنامه مهارت افزایی اتاق بازرگانی در وزارت آموزش و پرورش و نیز در محیط های دانشگاهی با همکاری وزارت علوم توسعه یابد.

وی باقدردانی از تلاش های اتاق بازرگانی برای پیشگیری از مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تاکید کرد: پیشنهادات و اقدامات اتاق برای بورسیه شدن نخبگان و فارغ التحصیلان و اطمینان از آینده شغلی آنان در کارخانه ها و بنگاه های بزرگ اقتصادی نقطه امیدی برای نسل جوان و کاهش نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی خواهد بود.

دکتر مخبر در خصوص رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی و راهکارهای اتاق بازرگانی و دولت در این زمینه تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد تا با همکاری بانک مرکزی و اتاق برای مدیریت ارز،‌رفع تنگناها و پوشش ریسک ارز در سریع ترین زمان ممکن کارگروه و تیمی تشکیل تا پیشنهادات عملیاتی در کوتاهترین زمان ممکن پیاده سازی شود.

معاون اول رییس جمهور رسوب کالا در مبادی گمرکی را یکی از مهمترین دغدغه های دولت عنوان کرد و افزود: رویه کنونی در ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر یابد که اتاق بازرگانی به دلیل تجربیات گوناگون در واردات و صادرات کالا و همچنین تشکیل کمیته های تخصصی رسوب کالا در این اتاق پیشنهادات و راهکارهای عملیاتی خود را به دولت ارائه نماید تا از تجربیات آنان در راستای جلوگیری از انبار شدن کالاها در مبادی گمرکات کشور استفاده شود.

در این جلسه گزارشی از چگونگی مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسط دوم با همکاری بین اتاق و دولت ارائه و ضرورت های منافع ارتقای نظام مهارت آموزی در هنرستان ها برای بخش خصوصی، دولت و دانش آموزان و خانواده ها بررسی شد.

طبق این گزارش پیشنهاد شد،کارگروه مشترکی با حضور سازمان مالیاتی،‌ وزارتخانه های اقتصاد و آموزش و پرورش و اتاق بازرگانی، ظرفیت های موجود در قانون برای گسترش مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزش های مهارتی در مقطع آموزش متوسطه دوم تشکیل شود.

همچنین طرح ملی سفیران مهارت برای اطلاع رسانی عمومی و جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه هنرستان های کشور با پیشنهاد اتاق مبنی بر همایش ملی « سفیران مهارت» توسط وزارت آموزش و پرورش بررسی  و برگزار شود و همچنین در صورت موافقت در کارگروه مشترکی آموزش های ضمن خدمت به مربیان فنی و حرفه ای بصورت عملی و حضور در کارخانه ها ارائه گردد.

در ادامه نیز راهکارهای اتاق بارزگانی در خصوص حل مسئله مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان ارائه شد که اتاق بازرگانی از همکاری و مشارکت با وزارت علوم و ایجاد برنامه ای مدون برای بورسیه کردن فارغ التحصیلان و نخبگان از زمان تحصیل برای اطمینان از آینده شغلی جوانان خبر داد که با همکاری و هماهنگی های انجام شده تا اواسط سال جاری پیاده و عملیاتی شود.

رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی در راستای تحقق رشد صادرات ۳۳ درصدی نیز گزارش دیگر این جلسه بود که طبق آن برای تحقق اهداف رشد صادراتی و تولیدی کشور در چهار محور مدیریت بازار ارز، رفع چالش های ارزی صادرکنندگان، رفع تنگناهای ارزی وارد کنندگان و پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز بحث،‌ بررسی و تصمیم گیری و مقرر شد تا این راهکارها در بانک مرکزی بررسی و اجرایی شود.

این سومین جلسه دکتر مخبر با فعالان بخش خصوصی از ابتدای سال ۱۴۰۳ بود.

 

دیگر خبرها

  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • نخست وزیر انگلیس: پیروزی پوتین امنیت تمام اروپا را تهدید خواهد کرد
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • ایران و پاکستان درباره اقبال لاهوری فیلم مشترک می‌سازند
  • گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...
  • قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر
  • بررسی راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی
  • آفریقا ظرفیت جذب انواع کالاهای ایرانی را دارد