Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش نشریه " فاینانشال اکسپرس"، تحریم‌های آمریکا علیه ایران و فشار واشنگتن بر سایر کشورها جهت خودداری از تجارت با ایران، بر اقتصاد هند تأثیر منفی می‌گذارد.
هند در حالی که نفت از ایران وارد می‌کند با مزیت پرداخت بخشی از بهای این واردات با استفاده از ارز روپیه و همچنین استفاده از این ارز در افزایش صادرات محصولات کشاورزی و دارویی به ایران روبرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چهار ماه گذشته قیمت نفت خام در بازارهای جهانی حدود ۱۸ دلار افزایش یافته است که این امر می‌تواند بر کسری تجاری و همچنین بازار داخلی هند تأثیر زیادی داشته باشد. با وجود اینکه آمریکا به هند اطمینان داده است که کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات و همچنین آمریکا نبود نفت ایران را جبران خواهند کرد، اما این کشورها شرایط خوب و رقابتی مانند ایران برای فروش نفت خود ارائه نمی‌دهند.
ایران هزینه بیمه و حمل و نقل محموله‌های نفتی خود را تأمین می‌کند و همچنین حاضر به پذیرش ارز روپیه هند شده است. واردات نفت هند از ایران درسال ۲۰۱۵-۱۶ از ۴.۶ میلیارد دلار به ۱۱.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸-۱۹ رسیده است. این درحالی است که براساس گزارش سازمان ملل، واردات نفت هند از ۱۴۸ میلیون تن در سال ۲۰۰۹ به ۲۲۵.۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ رسیده است که یک افزایش سالانه ۴.۸ درصدی را از خود نشان می‌دهد.
محدود کردن واردات نفت از ایران می‌تواند به صادرات محصولات کشاورزی هند صدمه بزند. در سال ۲۰۱۸-۱۹ ارزش صادرات برنج باسماتی هند به ایران ۱.۳۵ میلیارد دلار بوده است که در صورت نبود ایران، هند به سختی خواهد توانست یک بازار جایگزین برای برنج باسماتی خود پیدا کند. تولید برنج باسماتی در مقابل سایر برنج‌ها به زمان و هزینه بیشتری احتیاج دارد. همچنین صادرات چای هند به ایران که در سال گذشته حدود ۱۳۰ میلیون دلار بوده است به دلیل تحریم‌ها و فشارهای آمریکا با تهدید توقف مواجه شده است.
پیش از این با وجود تحریم‌های آمریکا، هند به تجارت خود با ایران ادامه داد. اتحادیه اروپا، روسیه و چین اعلام کرده‌اند که به روابط تجاری خود با ایران ادامه می‌دهند. امضای یک قرارداد تجارت ترجیحی با ایران برای هند سودمند خواهد بود زیرا در این قرارداد تعرفه‌های گمرکی بین ۲۵ تا ۴۵ درصد کاهش خواهند یافت. از آنجایی که ایران عضو سازمان تجارت جهانی نیست، این کشور هیچ تعهدی برای وضع تعرفه‌های محدود و مشخص ندارد و قرارداد تجارت ترجیحی می‌تواند به هر دو کشور کمک کند.
ارزش کل تجارت دوجانبه میان هند و ایران در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده است. صادرات هند به ایران شامل برنج، چای، روغن و کنجاله سویا، الکترودهای کربنی برای دستگاه‌های برقی، عصاره روغن، کاغذ و دارو می‌شود. در مقابل واردات این کشور از ایران شامل محصولاتی چون نفت، مواد شیمایی طبیعی و غیر طبیعی و کودهای شیمیایی می‌شود.
حجم تجارت هند با ایران در سه سال گذشته از ۳.۴ به ۴.۱۳ افزایش یافته است که این نشان دهنده اهمیت تجاری ایران برای هند است. هند می‌تواند با استفاده از ابزار دیپلماتیک خود مانع آمریکا در مقابل تجارت با ایران را کنار بگذارد.
تعرفه‌های ترجیحی نوعاً به دلیل تفاوت در میزان حقوق گمرکی و عوارض ورودی نسبت به واردات کالای مشابه با تعرفه یکسان برای کشور ذینفع نسبت به سایر کشورها که مشمول ترجیحات خارج هستند، امتیازی برای کشور صادر کننده کالا محسوب می‌شود و در عین حال متضمن توسعه صادرات و شکوفایی اقتصاد آن کشور با کشورهایی است که احتیاج به حمایت‌هایی از این دست را داشته است.
 

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 

تجارت ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۲ رشد ۳۸ درصدی را تجربه کرد و به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید، رقمی که طبق توافق در آخرین جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، قرار است افزایش ۵ برابری را تجربه کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیر خود به اسلام آباد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در جلسه‌ای مشترک با مقامات دولت جدید این کشور دیدار کرد تا با امضای اسنادی مشترک، باب توسعه تجارت ایران و پاکستان را باز کند و به افق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسد.

توافقات انجام شده در نشست‌های کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان طی یک سال گذشته، منجر به افزایش دادوستد دو کشور شده؛ به گونه‌ای که کشور پاکستان با سهم ۴.۲ درصدی از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را به خود اختصاص داده و این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم را به عنوان مقصد صادراتی ایران داشت.

بر اساس آمار‌های موجود، تجارت ایران و پاکستان از یک و نیم میلیارد دلار حجم تجارت در ۱۴۰۱ به بیش از ۲ میلیارد دلار افزایش داشت که نشان از رشد ۳۸ درصدی از نظر ارزش و ۲۳ درصدی از نظر حجم تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد.

در این راستا افزایش حجم تجارت دو کشور به صورت جدی در دستور کار سفر رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی کشورمان به پاکستان قرار گرفت.

در این سفر، ۸ سند همکاری در حوزه‌های مختلف میان مقامات دو کشور امضا شد و افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور برای رسیدن به ۱۰ میلیارد دلار، هدف‌گذاری شده است.

نشست‌های دوجانبه روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در این سفر و توافقات و مسائل مطرح شده، حامی از عزم جدی طرفین برای فراهم کردن زیرساخت‌های دستیابی به این افق ۱۰ میلیارد دلاری است.

علاوه بر این توسعه همکاری‌های امنیتی یکی از محور‌های گفتگو‌ها در این سفر بود که در زمینه تبادلات تجاری و امنیتی بین دو کشور اثرگذار خواهد بود.

این سفر و امضای اسناد همکاری بین دو کشور می‌تواند آغازگر روابطی گرم در زمینه تجارت ایران و پاکستان باشد؛ چرا که پاکستان به عنوان کشوری که بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد و صنایعی رو به رشد را در خود جای داده، می‌تواند میزبان مناسبی برای کالا‌های نهایی و همچنین مواد خام و نیمه خام تولیدی در ایران باشد.

بر این اساس می‌توان پیش بینی کرد که در صورت اجرایی شدن سند همکاری بین دو کشور، تجارت ایران و پاکستان در مسیری رو به رشد قرار گیرد.

به همین منظور ارتقای سطح همکاری‌های دو کشور به ویژه در زمینه حمل‌ونقل و توسعه زیرساخت‌ها به عنوان یکی از اصول اساسی تجارت و فعالیت اقتصادی در جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان و در دیدار‌های دو جانبه بذرپاش با همتای پاکستانی خود به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت که نوید بخش رشد قابل توجه تجارت دو کشور و توسعه اقتصادی ایران است.

دیگر خبرها

  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • طرز پخت 10 کیلو چلو مرغ کاری توسط آشپز هندی (فیلم)
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو
  • طرز پخت چلو مرغ توسط یک پدربزرگ‌ هندی (فیلم)
  • درآمد پیش‌کش؛ کارت خبرنگاری بدهید!
  • اینفوگرافیک| عملیات ایران علیه اسرائیل در یک نگاه
  • (تصاویر) نگاه رسانه‌های خارجی به ایران؛ از عید نوروز تا شادی حمله به اسرائیل
  • پیام عملیات «وعده صادق» از نگاه روزنامه مصری: «پا روی خطوط قرمز ایران نگذارید»