Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-20@03:48:27 GMT

نشست «میراث فرهنگی و مواجهه با بحران سیل» برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۱۷۶۵

به گزارش ایلنا، بنفشه زهرایی (دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران) و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در نشست تخصصی «میراث فرهنگی و مواجهه با بحران سیل» با اشاره به اثرات تغییر اقلیم بر منطقه گفت: پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۹۰، سطوح تحت پوشش خشکسالی‌های شدید بین ۱۰ تا ۳۰ برابر، فراوانی وقوع خشکسالی‌ها تا دو برابر و متوسط تداوم خشکسالی‌ها بین ۲ تا ۶ برابر افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییرات آب و هوایی ایران و چشم اندازهای محتمل اثرات بر وقایع حدی

 دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی تصریح کرد: تا سال ۲۰۵۰، میزان منابع آب قابل بهره برداری در مناطق خشک عرض‌های میانی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.

او در ادامه افزایش فراوانی خشکسالی‌ها، کاهش منابع آب شرب، کاهش سطح امنیت غذایی و افزایش پتانسیل مهاجرت و اختلافات فرامرزی، افزایش فراوانی طوفان‌های گرد و غبار، افزایش شدت بارش‌ها، افزایش سرعت باد و میزان بارش‌هاو افزایش سیلاب‌ها، رانش زمین، آلودگی آب و از بین رفتن اراضی کشاورزی را از شاخص‌های تغییر در الگوی بلایا عنوان کرد.

وی با تشریح اثرات تغییر اقلیم بر سازه‌های تاریخی و آثار ملی، نشست زمین، فرسایش و آلودگی ناشی از طوفان‌های گرد و غبار، تغییر سیکل‌های تر و خشک شدن سازه‌ها، امواج گرمایی، افزایش شدت و تواتر یخبندان‌های شدید، تهدیدات ناشی از بالاآمدن سطح آب دریاها در مناطق ساحلی و خوردگی، افزایش غلظت نمک و مواد شیمیایی، افزایش خسارات ناشی از بارش‌های سیل آسا و سیلاب‌ها  و افزایش بار رسوبی و مصالح حمل شده توسط سیلاب را از جمله این آثار خواند.

مفهوم آسیب پذیری و مدل‌های ارزیابی همچون SRPCبر بناهای تاریخی

 محمد علی نکوئی (عضو هیات علمی و معاونت آموزش و پژوهش مجتمع پدافند غیر عامل دانشگاه صنعتی مالک اشتر) دیگر سخنران این نشست با بیان نکاتی در خصوص مفهوم آسیب پذیری و مدل‌های ارزیابی همچون SRPCبر بناهای تاریخی به جریان حفاظت از زیرساخت‌ها- میراث یک کشوراشاره کرد و گفت: سیلاب و یا مخاطرات طبیعی بعنوان یک تهدید با در نظر گرفتن تغییرات اقلیم می بایست در نظر گرفته شود.

او در ادامه به موضوع زیرساخت‌ها و میراث یک کشور و آسیب پذیری در دیدگاه یونسکو اشاره کرد و در تشریح فاکتورهای آسیب پذیری در برابر سیلاب افزود: در معرض بودن میزان ارزش و دارایی‌های موجود در سایتی که احتمال سیلاب دارد می‌تواند شامل وسایل و زیرساخت‌ها و میراث فرهنگی و زمین‌های کشاورزی و مردم باشد.

روش‌های تحلیل ریسک و عدم‌قطعیت در طرح‌های کنترل سیلاب

 سعید علیمحمدی (دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط ‌زیست) دیگر سخنران این نشست مطالبی را در خصوص روش‌های تحلیل ریسک و عدم‌قطعیت در طرح‌های کنترل سیلاب مطرح کرد .

او در ادامه به بیان مواردی در خصوص چند نمونه از بناهای تاریخی در مجاورت رودخانه‌ها نظیر بند امیر فارس، بند چوگان، اشگفت سلیمان، آسیاب‌های شوشتر و ... پرداخت و با اشاره به خسارات جهانی سیلاب با مروری بر سیل اخیر موضوع ریسک و عدم قطعیت در کنترل سیلاب را تشریح کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کارگروه ملی سازگاری با کم آبی تغییرات آب و هوایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا بازدید از تمامی اماکن تاریخی استان فارس رایگان است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ثابت اقلیدی با اعلام این خبر گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین‌ماه برنامه‌های بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در فارس برگزار می‌شود و در همین راستا فردا ۳۰ فروردین‌ماه بازدید از تمامی اماکن و بناهای تاریخی و محوطه‌های جهانی استان فارس برای عموم علاقه‌مندان رایگان است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: هدف از نام‌گذاری و گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، تشویق افراد و جوامع محلی به آگاهی افزایی درباره اهمیت میراث فرهنگی در زندگی، هویت و اجتماع آن‌ها است.

وی همچنین بیان کرد: فردا هم‌زمان با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی نیز پنل تخصصی تزئینات آجری در بناهای تاریخی شیراز نیز در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدی برگزار می‌شود.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه پنل تخصصی با همکاری انجمن صنفی مرمتگران آثار تاریخی استان فارس برگزار می‌شود افزود: در این برنامه اساتید حوزه مرمت در قالب سخنرانی به مباحث تخصصی حوزه میراث فرهنگی می‌پردازند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همچنین گفت: گردهمایی ۳۰۰ نفر از همیاران دانش‌آموزی میراث فرهنگی استان فارس نیز با همکاری اداره کل آموزش‌وپرورش استان در مجموعه فرهنگی و تاریخی ارگ کریم‌خانی برگزار می‌شود.

وی همچنین به اجرای تورهای تخصصی بازدید از اماکن و بناهای تاریخی سراسر استان فارس اشاره کرد و گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده شنبه هفته آینده نیز با همکاری انجمن دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس از نقشه قدیمی بافت تاریخی شیراز رونمایی می‌شود.

کد خبر 6081036

دیگر خبرها

  • جشنواره فرهنگی، ورزشی و تفریحی سلماس برگزار می‌شود
  • روزی به نام بناهای تاریخی/ از آسیب‌های میراث فرهنگی غافلیم
  • افزایش شمار جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر
  • برگزاری نشست تخصصی تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی در گلستان
  • فردا بازدید از تمامی اماکن تاریخی استان فارس رایگان است
  • برگزاری نشست تخصصی و علمی تاب‌آوری بناها و محوطه‌های تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی 
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است
  • زمینه سازی‌های لازم برای مواجهه با سیل انجام شد
  • سند مالکیت مجموعه جهانی «تخت جمشید» رونمایی می‌شود
  • سند مالکیت مجموعه جهانی «تخت جمشید» فردا رونمایی می‌شود