Web Analytics Made Easy - Statcounter


علت زردی پوست از منظر طب کلاسیک
ژنتیکی و مادرزادی
گاهی زردی زمینه ژنتیکی دارد و مادرزادی است. در این افراد رنگ داخل چشم و زیر زبان هم کمی به زردی می‌زند، اما نتایج آزمایش خون نشان‌دهنده بیماری خاصی نیست. برای تغییر رنگ پوست این گروه از افراد نمی‌توان کار خاصی انجام داد.

بالا بودن بیلی‌روبین خون به دلیل بیماری
گاهی بالا بودن بیلی‌روبین خون عامل زردی پوست است که می‌تواند ناشی از بیماری‌هایی مانند هپاتیت باشد که یک بیماری ویروسی است و انواع مختلفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی نیز هپاتیت ممکن است به دنبال مصرف داروی بیهوشی پس از عمل جراحی بروز کند. در مورد مشکلات کبدی می‌توان زیر نظر متخصص با درمان مناسب زردی را از بین برد


کم خونی
یکی دیگر از دلایل زردی، کم‌خونی است که در این حالت معمولا آزمایش خون آن را ثابت می‌کند.

سنگ کیسه صفرا
انسداد مجاری ادراری
سرطان پانکراس
مصرف زیاد مواد غذایی کاروتن‌دار مثل هویج می‌تواند باعث زردی پوست شود که البته موقتی و گذراست
دکتر ایرج خسرونیا
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی

علت زردی پوست از منظر طب سنتی
بی‌رنگی پوست ممکن است ناشی از کم‌خونی باشد که با آزمایش خون ثابت می‌شود، اما زردی پوست ۲ علت عمده دارد.

یا ژنتیکی است که در این حالت چشم و زیر زبان هم زرد است و آزمایش هیچ بیماری خاصی را مشخص نمی‌کند

یا ناشی از بیماری کبد است.

برخی بیماری‌های ژنتیکی هم عامل این زردی هستند که به دلیل خطرناک نبودن، نیازی به درمان آن‌ها نیست؛ مثلا مبتلایان به بیماری ژنتیکی ژیلبرت هنگام گرسنگی یا تشنگی زرد می‌شوند.

در مورد افرادی که به طور ژنتیکی پوست زردی دارند، در طب سنتی اعتقاد بر صفراوی بودن مزاج آنهاست که با اصلاح مزاج و متعادل کردن آن یا سوق دادن آن به سمت سردی و تری با مصرف عرق کاسنی و شاه‌تره یا حجامت می‌توان رنگ پوست را به سمت سرخ و سفید بازگرداند.

در کودکان بیشتر شاهد تغییر مزاج هستیم و ممکن است کودکی که پوست زرد رنگی دارد به مرور با بزرگ شدن و تغییر مزاج رنگ پوستش طبیعی‌تر شود.

می‌توان رنگ پوست را تغییر داد؟
رنگ پوست افراد حاصل ژنتیک است، اما بستر عروقی هم در چگونگی به نظر رسیدن آن دخیل است. اگر فردی با رنگ پوستش مشکل دارد، صرفنظر از تکنیک‌های آرایشی می‌توان به کمک برخی دارو‌ها تغییراتی در رنگ پوست ایجاد کرد.

به عنوان مثال، استفاده از برخی دارو‌های موضعی مثل کرم‌های اسید میوه باعث ایجاد زمینه‌ای قرمزرنگ در پوست می‌شود که این قرمزی با اضافه شدن به زردی پوست رنگ قابل‌قبولی به پوست می‌دهد، اما متاسفانه این تغییرات پایدار نیست و تا زمانی که فرد دارو مصرف می‌کند و فعالیت عروقی زیر پوست بیشتر می‌شود، زمینه قرمزرنگ در پوست وجود خواهد داشت.

غیر از داروها، نور خورشید و سولاریوم هم می‌تواند همین تاثیر را روی پوست داشته باشد، اما به دلیل صدماتی که اشعه‌های ماورای‌بنفش خورشید به سلول‌های پوستی وارد می‌کنند، این کار را توصیه نمی‌کنیم.


تاثیر تغذیه بر رنگ پوست
رنگ پوست ناشی از وجود ۳ رنگدانه است:

کاروتن
کاروتن رنگدانه‌ای زرد مایل به نارنجی است که در برخی سبزیجات از جمله هویج وجود دارد


هموگلوبین
هموگلوبین نیز رنگدانه دیگری است که وقتی اکسیژن‌رسانی به پوست خوب باشد، رنگ صورتی به پوست می‌دهد و برعکس عدم اکسیژن‌رسانی باعث آبی و کبود شدن پوست می‌شود.


از همه مهم‌تر ملانین
ملانین بیشترین حجم رنگدانه‌ای پوست را تشکیل می‌دهد و مشخص‌کننده اصلی رنگ روشن یا تیره پوست افراد است. این رنگدانه نوعی محافظ در برابر اشعه ماورای‌بنفش خورشید است.

تجمع این رنگدانه‌ها در پوست تا حدی ژنتیکی است، اما تغذیه هم می‌تواند در آن نقش داشته باشد. به عنوان مثال مصرف:

بتاکاروتن و ویتامین A. باعث افزایش سنتز ملانین می‌شود و پوست را برنزه‌تر می‌کند. جالب است بدانید بتاکاروتن خواص ضدپیری دارد و به واسطه فعالیت آنتی‌اکسیدانی‌اش از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و مانع پیری زودرس آن می‌شود.

رتینول یا ویتامین A. در مواد غذایی با منشاء حیوانی از جمله کره، شیر، زرده تخم‌مرغ، جگر و... موجود است.


بتاکاروتن هم در میوه و سبزیجات از جمله هویج، گوجه‌فرنگی، انبه، اسفناج، کلم و نخود سبز یافت می‌شود.

مصرف متعادل این مواد باعث خوشرنگی پوست می‌شود، اما زیاده‌روی در مصرف آن‌ها می‌تواند رنگ زرد مایل به نارنجی در پوست ایجاد کند که خوشایند نیست. توصیه می‌کنیم برای بهره بردن از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدپیری این نوع سبزیجات آن‌ها را خام و تازه و همراه برخی روغن‌های مناسب مصرف کنید.

کاروتنوئید‌ها برای جذب به چربی نیاز دارند. مصرف این آنتی‌اکسیدان با ویتامین E. که در برخی دانه‌های روغنی و میوه‌های چرب یا روغن‌های گیاهی موجود است، می‌تواند به جوان ماندن پوست کمک کند. در مصرف مکمل کاروتنوئید کمی محتاط باشید، زیرا مصرف دوز نامناسب می‌تواند باعث زردی پوست شود.

نکته آخر در مورد کم‌آبی است که خودش عامل تیرگی، بدرنگی و خشکی پوست است. افرادی که در مراکز شهر و محیط‌های آلوده زندگی و کار می‌کنند، اگر آب کمی بنوشند، دچار تیرگی پوست می‌شوند. به این گروه از افراد توصیه می‌کنم آبمیوه‌های طبیعی یا حتی آب سبزیجاتی مثل کرفس و جعفری که غنی از ویتامین C. یا بتاکاروتن است، مصرف کنند و مطمئن باشند با روزی یک لیوان آب هویج دچار زردی پوست نمی‌شوند و برعکس باعث روشنی پوستشان خواهد شد.   منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کم خونی پوست طب سنتی سنگ صفرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست

آفتاب‌‌نیوز :

روتین شما به نوع پوست، ترکیبات و فرمولاسیون محصولات و ... بستگی دارد. با این حال، یک قانون کلی در این مقوله حاکم است؛ که محصولات به ترتیبِ بافت، از رقیق‌ترین به غلیظ‌ترین روی پوست اعمال شوند، زیرا اگر محصولات رقیق در مراحل پایانی استفاده شوند، قادر به نفوذ به لایه‌های زیرین محصولات غلیظ‌تر نیستند و اثر چندانی نخواهند داشت.

فرقی نمی‌کند روتین پوستی شما چند مرحله‌ای باشد، هر کس متناسب با نیاز پوست خود می‌تواند از محصولات متنوعی استفاده کند، اما ضروری است که ترتیبِ استفاده از آنها را رعایت کند.

ترتیب و محصولات مورداستفاده در یک روتین پوستیِ پایه و ساده عبارتند از:

۱) شست‌وشوی صورت

صبح و شب صورت خود را با آب بشویید و با مقدار کمی پاک‌کننده و با حرکات ملایم تمام صورت را ماساژ دهید. سپس دوباره صورتتان را آب بزنید تا آلودگی‌ها و باقی‌مانده‌ی پاک‌کننده از بین برود. در آخر صورت خود را به آرامی با یک حوله نرم خشک کنید.

اگر آرایش می‌کنید، لازم است شست‌وشوی دو مرحله‌ای انجام دهید. ابتدا آرایش خود را با روغن (Balm) پاک‌کننده یا میسلار واتر پاک کنید. سعی کنید پاک‌کننده‌های مخصوصِ آرایش چشم را برای چند دقیقه روی پوست باقی بگذارید تا آرایش راحت‌تر پاک شود و از مالیدن چشم‌ها خودداری کنید. سپس با یک پاک‌کننده ملایم تمام صورت را بشویید.

۲) استفاده از تونر

اگر از تونر استفاده می‌کنید، بعد از تمیز کردن صورت و قبل از هر محصول دیگری، چند قطره تونر را در کف دست یا یک پد پنبه‌ای بریزید و به آرامی روی صورت خود بکشید.

تونر، تنظیم‌کننده چربی پوست است. اگر شما پوست خشکی دارید، استفاده از تونر ضرورتی ندارد.

۳) سرم‌های پوستی

صبح زمان بسیار خوبی برای استفاده از سرم‌های حاوی آنتی اکسیدان، مانند سرم روشن‌کننده ویتامین C، است زیرا این سرم‌ها از پوست در برابر رادیکال‌های آزادی که در طول روز به پوست صدمه می‌زنند، محافظت می‌کنند.

شب‌ها هم فرصت مناسبی برای استفاده از سرم‌های مرطوب‌کننده با اسید هیالورونیک است که از خشک شدن پوست در شب جلوگیری می‌کند، به خصوص اگر از درمان‌های ضد پیری یا ضد آکنه استفاده می‌کنید که می‌توانند پوست را تحریک و خشک کنند.

سرم‌ها هم‌چنین می‌توانند حاوی لایه‌بردارهایی مانند آلفا هیدروکسی اسید (AHA) یا اسید لاکتیک باشند. همیشه به یاد داشته باشید: سرم‌های بر پایه آب باید قبل از مرطوب‌کننده و سرم‌های روغنی باید بعد از مرطوب‌کننده اعمال شوند.

۴) کرم دور چشم

می‌توانید مرطوب‌کننده معمولی را به ناحیه زیر چشم خود بزنید، اما اگر تصمیم به استفاده از کرم دور چشم تخصصی دارید، آن را پیش از مرطوب‌کننده اعمال کنید، زیرا کرم‌های دور چشم رقیق‌تر از مرطوب‌کننده‌های صورت هستند.

۵) مرطوب‌کننده

مرطوب‌کننده، هم پوست را آبرسانی می‌کند و هم از لایه‌های محصولات دیگری که استفاده کرده‌اید، محافظت می‌کند و آنها را زیر پوست نگه می‌دارد تا اثربخشی بهتری داشته باشند. ترجیحاً روزها از مرطوب‌کننده‌های سبک و دارای SPF ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید. اگر مایل بودید، شب‌ها می‌توانید از کرم شب غلیظ‌تری استفاده کنید.

۶) روغن صورت

اگر از روغن صورت برای ماساژ استفاده می‌کنید، حتماً آن را پس از اعمال تمام محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید؛ زیرا هیچ‌یک از محصولات مراقبتی پس از اعمال روغن‌های مخصوص صورت، قابل نفوذ نیستند.

۷) ضد آفتاب

اعمال کردن ضدآفتاب معمولاً آخرین مرحله روتین پوستی است. محافظت در برابر آفتاب مهم‌ترین بخش روند مراقبت از پوست به شمار می‌آید؛ چرا که می‌تواند در برابر اشعه ماوراء بنفش، سرطان پوست و علائم پیری از پوست جلوگیری کند. برای اینکه ضدآفتاب روی پوست اثر محافظتی مناسبی داشته باشد، گزینه‌هایی با SPF بیشتر و قابلیت حفاظت در برابر دو تابش UVA و UVB را انتخاب کنید.

در طول روز، بخصوص اگر در معرض تابش نور خورشید هستید، استفاده از ضدآفتاب را جدی بگیرید. شب‌ها نیازی به استفاده از این محصول نیست.

نکته:

استفاده از محصولات جوانساز و ضد پیری، لایه‌بردارها و محصولات ضد آکنه نیز بسته به نوع و نیاز پوست افراد ممکن است در روتین پوستی جای داشته باشند، اما استفاده از این محصولات چون جنبه درمانی و تخصصی‌تری دارد، بهتر است تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود.

مراحلی که بالاتر ذکر شد، برای انواع پوست‌ها قابل استفاده و مفید است. مسئله قابل توجه این است که قبل از خرید محصولات مراقبتی، اطلاعات کافی راجع‌به آنها داشته باشید و نوشته‌های روی محصول را با دقت بخوانید تا مناسب‌ترین گزینه را مطابق با نوع پوست خود (چرب، خشک، مختلط، دهیدراته و معمولی) انتخاب کنید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • ببینید | روایت ملی‌پوش کاراته نابینایان از برخورد عجیب مردم در یک مورد خاص: انگار در روز روشن بی‌حیا شده‌ایم!
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • کاهش قیمت تخم‌مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • نحوه صحیح استفاده از انواع محصولات مراقبت پوست برای حفظ شادابی و سلامت