Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@20:40:34 GMT

«جنگ شهرها در تهران» کتاب می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۳۲۶۴

«جنگ شهرها در تهران» کتاب می‌شود

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس کتاب «جنگ شهرها در تهران» را منتشر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر زینب اسلامی محقق، پژوهشگر و نویسنده که برای نخستین بار در حوزه دفاع مقدس قلم‌به‌دست گرفته در اولین اثر خود به جنگ شهرها در تهران پرداخته است که حدود دو سال و نیم تحقیق، بررسی و نگارش آن زمان برده و قرار است توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این پژوهشگر با اشاره به اینکه کتاب «جنگ شهرها در تهران» شرایط اجتماعی جنگ به‌طور خاص در تهران را بررسی می‌کند، توضیح می‌دهد: همیشه در تصویر اولیه از جنگ سعی‌مان بر این است تا مرزها را بررسی کنیم و به گروهی از مردم کشور که در مرزها درگیر جنگ بودند، بپردازیم ولی در این کتاب، به بررسی تهران و حال و هوای مردم آن به‌عنوان شهری که از مرز دور است و پایتخت نیز محسوب می‌شود، پرداخته‌شده است.


وی با بیان اینکه موضوع این کتاب قبلاً در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به‌طور عام و در رابطه با موضوعات مختلف کار شده بود گفت: خصوصیت خاص کتاب «جنگ شهرها در تهران» این است که به بمباران‌ها و موشک‌باران‌های دوران جنگ می‌پردازد و از طرفی زمانمند است یعنی در این کتاب مطرح‌شده که بمباران در چه زمانی اتفاق افتاده و در چه محله‌ای اصابت کرده و سپس خسارت‌های احتمالی یا شرایطی که به وجود آمده را توضیح می‌دهد.


نویسنده کتاب «جنگ شهرها در تهران» درباره محتوای کتاب توضیح داد: این کتاب دارای یک مقدمه، هفت فصل و نتیجه‌گیری می‌باشد. در این کتاب علاوه بر اینکه به بمباران‌هایی که طی سال‌های ۶۷-۵۹ در تهران اتفاق افتاده، دارد، به اقداماتی که سازمان‌ها و نهادهایی همچون بسیج و هلال‌احمر بعد از بمباران برای خدمات‌رسانی به مردم و آسیب دیدگان انجام داده‌اند نیز پرداخته است.


وی در ادامه بابیان اینکه مسائل بین‌المللی در خصوص واکنش به بمباران در این کتاب مطرح‌شده اما در حاشیه است، تأکید کرد: کتاب «جنگ شهرها در تهران» زیرمجموعه نگاه اجتماعی است و تأثیر بمباران بر زندگی روز مردم تهران را بررسی می‌کند ولی برای اینکه فضای جنگ در کتاب و نقش مسئولان وقت و وزارت امور خارجه مشخص شود که چگونه در بعد حقوق بین‌الملل از ایران دفاع کرده‌اند، در حاشیه اشاراتی دارد ولی هدف و بحث اصلی کتاب نبوده است.


اسلامی در خصوص منابعی که برای نگارش کتاب «جنگ شهرها در تهران» بهره برده است، یادآور شد: بر روی محتوای کتاب کار تحقیقاتی زیادی صورت گرفت و چون می‌خواستیم هم زمان‌بندی بمباران‌ها را داشته باشیم و هم به‌طور خاص محله‌ها را رصد کنیم، هم از روزنامه‌ها و مجله‌های آن زمان بهره بردیم و هم از اسناد و روزشمارهای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس استفاده شد.


وی افزود: در این راستا مصاحبه‌های حضوری نیز انجام شد و در کنار همه این‌ها برخی کتب در این حوزه را موردمطالعه قرار دادم. در زمان بمباران افرادی را داشته‌ایم که خانه‌هایشان سالم مانده ولی به خاطر عرض کم کوچه حاضر شدند خانه‌هایشان تخریب شود تا به کسانی که زیر آوار مانده‌اند، بتوان خدمت‌رسانی انجام داد و این یک نوع فداکاری است که شاید اکنون برای ما غریب است ولی آن زمان طبیعی بوده است. در حوزه ادبیات پایداری با اینکه افراد مختلفی در حیطه‌های مختلفی دارند کار می‌کنند و کارهای زیادی هم چاپ‌شده اما باز هم جای کار زیاد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی جنگ شهرها مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۳۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کتابفروشی‌ ها در سامانه «بازار کتاب»

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: با نزدیک شدن به زمان برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود، خبرهای داغ و دست اول درباره این رویداد بزرگ فرهنگی هم یکی پس از دیگری از راه می‌رسد. همشهری آنلاین مهم‌ ترین خبرهای این نمایشگاه را هر روز به اطلاع مخاطبان اهل کتاب می رساند.

ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب»
ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب» برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد. حضور کتابفروشی‌ها در بخش مجازی این نمایشگاه تنها از طریق عضویت در سامانه «بازار کتاب» فراهم است. کتابفروشی‌هایی که عضو سامانه «بازار کتاب» نیستند می‌توانند برای ثبت‌نام در این سامانه از طریق درگاه «بازار کتاب» به آدرس V.bazarketab.ir اقدام کنند تا پس از تأیید عضویت و شروع فعالیت در این سامانه، بتوانند در بخش مجازی این دوره از نمایشگاه حضور پیدا کنند.



جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب
جلسه مشترک اعضای شورای سیاستگذاری و شورای برنامه‌ریزی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز چهارشنبه برگزار شد و در آن یاسر احمدوند، رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: همه فعالیت‌های این نمایشگاه باید حول محور کتاب طراحی و تدوین شود. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صرفا یک برنامه اجتماع مردم نیست و هر اتفاقی که در آن رخ می‌دهد باید با کتاب نسبت داشته باشد. فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی را باید متناسب با حوزه کتاب طراحی کرد و اولویت این است که مردم، کتابخوان، ناشران، فعال و نویسندگان، انگیزه‌مند شوند.



نسبت نمایشگاه کتاب با مقوله گردشگری ادبی
اکبر رضوانیان، کارشناس ارشد گردشگری درباره نسبت نمایشگاه کتاب با مقوله گردشگری ادبی گفت: هر چه برنامه‌های نمایشگاه کتاب پُربارتر باشد، بازتاب آن در جامعه بیشتر خواهد بود. برگزاری تورهای بازدید از نمایشگاه کتاب، یکی از اقدام‌های مرتبط با گردشگری ادبی است و همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب، تاکنون تعداد قابل توجهی از این تورها برگزار شده و مخاطبان در تمام ادوار برگزاری نمایشگاه کتاب، نویسندگان بزرگ و نامدار کشور را ملاقات کرده‌اند.



ایرانیان همیشه کتاب را دوست داشته‌اند
سید کلیم اصغر، عضو هیأت علمی گروه فارسی جامعه ملیه اسلامیه مولانا محمدعلی جوهر در دهلی درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: در نمایشگاهی که در تهران برگزار می‌شود، مردم با ذوق و شوق شرکت می‌کنند و کتاب می‌خرند و من این کیفیت حضور مردم را در جاهای دیگر ندیده‌ام. ایرانیان همیشه کتاب را دوست داشته‌اند. با وجود وسایل الکترونیکی و کتاب الکترونیک و کتاب صوتی و پیشرفت اینترنت که باعث شده در جاهای دیگر کتاب را از این طریق بخوانند، ایرانیان همچنان عاشق کتاب فیزیکی هستند.

کد خبر 846456 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شهر مجازی کتاب - نمایشگاه داخلی کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری کتاب - معرفی و نقد فضاى مجازى

دیگر خبرها

  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • نمایشگاه کتاب در سال آینده در شهر آفتاب برگزار خواهد شد
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق
  • کتابفروشی که خبر تعطیلی اش را شیرین کرد
  • ثبت‌ نام کتابفروشی‌ ها در سامانه «بازار کتاب»
  • کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود
  • جمع‌آوری پلاستیک‌های حاشیه ورودی شهرها و روستاهای استان تهران
  • تدوین کتاب نقش مردم استان در دوران دفاع مقدس
  • بنیاد امسال حضور پررنگ تری در نمایشگاه کتاب دارد
  • انباشت پسماند در حاشیه رودها و شهرها زیبنده استان تهران نیست